Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 107

Tema: Stakleni strop

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zašto bi se ifi ispričavala, Kaae uopće o ničemu nema mišljenje nego uvijek dođete sprdati se i prepucavati se na teme gdje se može ventilirati,a da ništa konkretno ne kaže, a ima tu još par njih, tako da to uopće nije razgvor. Ja se odavno ne obazriem na cinike iz kuta koji nemaju kohones stat na sivjetlo i izreći svoj stav. Niste ovce , ali se jako nepristojne, stalno, ali to tebi sigurno ništa ne znači. Tebi je ogovranje i ružne riječi hobi, zar, ne.
    Posljednje uređivanje od pikula : 16.04.2011. at 10:36

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Stvarno ne znam zasto bi se Ifi ispricavala; oduvijek me fasciniralo ispricavanje zbog vlastitih stavova i razmisljanja. Ali eto, zenu veseli pisanje isprika.

Bas kao sto mene, ocito, veseli nedostatak misljenja pa samo usputno trabunjam. Hvala na psiholoskom profilu.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Ači meni je logično ako se žene toliko trude živjeti kao muškarci nekad da su i neke loše navike pokupile, pa ne mogu samo šlag pobrat. Ak su ambiciozne koa i muški kolege očito im je testosteron poremetio bonding za svoju vlastitu djecu, nećete mi vlajda reži da je estrogen ili oxitocin zaslužan za brzo napredovnje?
    što znači da se žene trude živjeti kao muškarci???

misliš da je ambicija odlika samo muškaraca?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

baš bi bio lijepo vidjeti da zarađujemo za isti trud jednako

A još mi je šokantnije bilo da ženama pri odlasku u mirovinu vrijeme provedenom na porodiljnom/rodiljnom ne racunaju u prosjek plaće (jer je nije ni bilo) al uredno računaju u godine staža s kojima se prosjek dijeli!!

Dakle nikako nismo isti: nažalost!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa, puntice, valjda si do sad mogla nauciti da zene sluze za - rasplod. Usputno, izmedju dva tjeranja, mogu obaviti i kakav poslic. Ali samo iznimno i nikako naustrb muza i njegovih potreba (nakon muza, dolaze djeca).

A ambicioznim zenama, tim rijetkim cudovistima majke prirode, svakako treba hormonalna terapija.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Znaš kaj Kaae, nemam što razgovarati na tvojem nivou.Stvarno mi je žao i ne mislim da je to tvoj psihološki profil, mislm da je tvoja odluka zabavljati se vriješanjem i spuštanjem, a da hoćeš sigurno bi mogla konstruktivno razgovarati. Ljudi nisu za rasplod i ne tjeraju se -rađanje i odgajnej djece nije ponižavanje žene koja je to svojevoljno odlučila.
    Posljednje uređivanje od pikula : 16.04.2011. at 10:50

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da nije. Ponizavanje zene nije ni ambicija, a jos manje neradjanje. Samo sto to Ifigenija i ti niste naucile, a vjerojatno nikad ni necete.

Svoje stavove na ovu temu iznijela sam preko nekoliko puta na preko nekoliko tema. Bas na ovom forumu. Trenutno se samo zabavljam, istina.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    što znači da se žene trude živjeti kao muškarci???

misliš da je ambicija odlika samo muškaraca?
    zanči točno što piše "kao muškarci nekad" (pomaže ako ne lomiš rečenicu na sitne dijelove)znači da su prije samo muškarci živjeli na određen način i to je imalo dobre i loše strane (za njih same), da sad unazad pedesetak godina tako žive i žene i da sad dijele iste loše i dobre strane takvog načina života. Meni je to logično.
    Posljednje uređivanje od pikula : 16.04.2011. at 10:54

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da nije. Ponizavanje zene nije ni ambicija, a jos manje neradjanje. Samo sto to Ifigenija i ti niste naucile, a vjerojatno nikad ni necete.

Svoje stavove na ovu temu iznijela sam preko nekoliko puta na preko nekoliko tema. Bas na ovom forumu. Trenutno se samo zabavljam, istina.
    Draga moja ti o ifinim i mojim ambicijama ne znaš ništa, a li možeš biti sigurna da smo ih realizirale prije nego smo se povukle u obiteljski život, zato stojimo iza onog o čemu pričamo. Za razliku od wannabe feministkinja

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znam samo ono sto pisete pa onda iskljucivo to i komentiram.

Feminizam i ja smo, inace, poprilicno udaljeni.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pikula, ali ajde odgovori na svoje pitanje iz prvog posta.
    zašto bi bilo loše (za nas?) što žene u dobi od 22 do 30 godina, bez djece, zarađuju isto kao muškarci, radeći iste poslove?
    bar jedan razlog.
    te žene bi i dalje radile i bile bez djece, a bile bi manje plaćene od muškaraca radeći iste poslove.
    što tu može biti loše? po nas.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja sam se baš onako filozofski zapitala, nemam gotovi odgovor. Pa nije svaki post koji otvara zanimljivu temu provokacija : Naravno da mi je drago da su svi ljudi jednako plaćeni za jednaki rad bez obzira na spol, rod itd, ali me isto tako kopka ovo što piše ifi, kad će doći na red žene (i muškarci koj i se aktivno brinu za djecu) s obitelji, s djecom ,neko mi se čini da je ovo važan korak, ali da onaj ključan još nije stigao... Zapravo me zanimala rasprava koja bi malo rasvjetlila te finije aspekte teme, a ne ovo "idi rađaj, ak nisi za drugo" i kontra

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

čitam vas i ne kužim zar je toliko teško shvatiti da ima žena koje se obrazuju, rade ko konji i da žele biti jednako plaćene ko njihovi muški kolege? i da su te žene ambiciozne, da im je karijera bitna ko drugim ženama djeca. da NE ŽELE imati muža i djecu jer smatraju da vode ispunjen i sretan život.
    i to što vjerojatno uživaju u skupocjenim stvarima za koje su krvavo radile, neke od vas uzimaju za predmet sprdnje. zbog čega??

isto tako postoje žene kojima je cilj udati se odmah nakon srednje, ne obrazovati se, izrađati puno djece, imati komad vrta oko kuće i uživati u tome.

ima žena koje su između toga, svojom voljom ili sudbom kletom.

zašto bi trebale postojati ili jedne ili druge? zašto omalovažavati ili jedne ili druge?

ovdje me također zaprepašćuje činjenica da neke članice foruma ne smatraju da žene i muškarci trebaju biti ravnopravni. stravično za 21. stoljeće.

zapamtite jedno: VAŠ ŽIVOT nije mjerilo po kojem se svi ljudi na ovoj planeti trebaju ravnati i VAŠ PRIMJER nije primjer koji svi trebaju slijediti. dakle ni moj, ni cvijetin, ni ifin, ni kaaen, ni punticin. stoga prestanite misliti da ste alfa i omega pravilnog života prema kojima drugi trebaju namjestiti životne satove.
    odrastite, pobogu.
    naučite se toleranciji, vrijeme je, žene ste u godinama. barem se trudite poraditi na njoj.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zanči točno što piše "kao muškarci nekad" (pomaže ako ne lomiš rečenicu na sitne dijelove)znači da su prije samo muškarci živjeli na određen način i to je imalo dobre i loše strane (za njih same), da sad unazad pedesetak godina tako žive i žene i da sad dijele iste loše i dobre strane takvog načina života. Meni je to logično.
    a kako su to prije žene živjele?

misliš da su sve žene prije industrijske revolucije bile žene/majke/domaćice?
    ja mislim da baš i nije tako, to nam možda iz današnje perspektive tako izgleda ali, vjeruj, nije bilo ni približno tako.
    zamisli život na selu. misliš da je muškarac cijeli dan bio u polju i staji a žena doma kuhala, spremala i čuvala djecu? hmmm...pa ne baš. žene su na selu radile (a i danas rade) jednako ili više od muškaraca, jer, osim što rade na polju i u staji, imaju pod sobom i kuću i djecu itd. Na selu su ljudi živjeli su proširenim obiteljima, gdje su se za djecu uglavnom brinule starije žene (npr. bake) dok su svi koji su bili radno sposobni-radili. pa tako i žene. znate one priče; rodiš dok kopaš u polju i samo nastaviš raditi.

razlika je bila ta što nisu imale pravo glasa o ničemu, morale su raditi štogd im se govorilo, i njihov rad se malo ili nimalo cijenio. misliš da su sve bile zadovoljne time? ne bih rekla...

situacija da muškarac privređuje a žena doma brine o kući i djeci je tvorevina modenoga doba, ljudi si takvu komociju nikad nisu mogli priuštiti. osim ako nisu bili neki bogatuni, ali to je druga priča
    Posljednje uređivanje od puntica : 16.04.2011. at 11:53 Razlog: uletila pinky - potpisujem od alfa do omega

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sigurno je veći dio tvojeg posta točan. Situacija koju opisuješ je kad je proširena obitelj bila zaokružena životno porizvodna zajednica i imala je neke svoje druge zakonitosti (rodovsko pravo). Ne kužim zapravo vezu s temom.
    Posljednje uređivanje od pikula : 16.04.2011. at 13:15

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Vrijeđanje je krenulo od onih koji su temu shvatile kao napad. Zašto? Meni je drago da su žene i muškarci napokon jednako plaćeni za jednak trud.
    S druge strane zanima me kad će i kako doći do toga da i muškarcima i ženama koji se aktivno skrbe za djecu ili bolesne ili stare u obitelji bude omogućeno da sudjeluju u društvenoj raspodjeli prava i obaveza na pravedan način. Zapravo sam otvrila temu s pitanjem koji je korak dalje od ovog očito pozitivnog koraka?
    Ajde nek netko nešto odgovori konkretno, umjesto svrstavanja po taborima . Dosadno je već brate to.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vrijeđanje je krenulo od onih koji su temu shvatile kao napad.

Ja mislim da je vrijeđanje ipak krenulo od Ifigenije koja je žene kojima je stalo do jednake zarade nazvala "sitničavim babama" (citiram), a kasnije je izvrijeđala i žene bez obitelji trivijalizirajući njihov život.

Meni je također drago ako su žene i muškarci plaćeni jednako za isti posao, a tkđ mislim da borba za ženska prava ne smije prestati jer je puno implicitnog koliko i eksplicitnog seksizma i šovinizma u svim segmentima društva, a ako me to čini feministicom, so be it, za mene to nije ružna riječ.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Joj žene, kak ste vi naivne....

Postoje laži, drske laži i statistika. Ovaj članak je pisan na temelju nekakve statistike, za koju se zna da je obično točan zbroj netočnih podataka. Ne bih se upuštala u rasprave kome to treba i zbog čega.

S druge strane, u svojih >25 godina staža nikada nisam iskusila neki oblik spolne diskriminacije. Dapače, kad mi je trebalo (dok su djeca bila mala) vodstvo firme i kolege uvijek su imali razumijevanja i gledalo se kroz prste za bolovanja i štošta i nikad mi nisu smanjivali plaću. Ni danas me ne tjeraju da putujem kad mi ne odgovara i slično. Doduše, uvijek sam gledala da to odradim, čak i ako mi baš ne odgovara. Takav je odnos prema svima, pogotovo ako je tko bolestan ili ima bolesnog člana obitelji, malu djecu i tako...

Nažalost, ovakve radne sredine danas treba svijećom tražiti.
    Mislim da ipak Ifigenija nije fulala fudbal jer upravo o tome pričamo. Zašto takvih sredina više nema? Da li je odricanje od obitelji jedini način da žene dobiju ravnopravnost? Da lii je pristanak na takva pravila igre zapravo odustajanje od ulaganja u djecu i obitelj kao vrijednu instituciju?
    Švedska je primjer dobrih zakona, ali postoji razlog zašto te mjere nisu urodile porastom broja rođene djece.
    Posljednje uređivanje od pikula : 16.04.2011. at 14:04

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

paaaa nije baš da danas žene žele biti kao muškarci. ako gledamo povijest, radi se o čistoj nametnutoj raspodjeli uloga. nije se žena prije imala što obrazovati i raditi, nedajbože glasati, hereze li strašne! očito je koliko su žene uživale u toj nametnutoj raspodjeli uloga kad su digle totalnu revoluciju da bi, eto, danas imale pravo na izbor. ne da bi bile poput muškaraca, nego samo da bi imale pravo na izbor što će raditi sa svojim životom.

žena koja promijeni spol u muški želi biti muškarac. žena koja radi ono što može na temelju vlastitog intelekta i sposobnosti se nikako ne fura na muškarca jer je očito da to i kao žena - može. ako se netko nalazi uvrijeđen takvim ženama, a jbg, njegov problem

uostalom, danas se sve može kombinirati. oboje mogu raditi i normalno podizati obitelj. pa nisu svi muževi panjine koje kad dođu s posla odmah zalegnu u fotelju s novinama i čekaju da ih žena podvori večerom i pospremi stan, a usput i animira djecu. muški, osim toga, mogu i na porodiljni. evo, npr, bračni par iz moje uže obitelji. oboje vss i poslovno uspješni, dvoje divne djece. oboje obavljaju kućanske poslove - spremanje, kuhanje i oboje se jednako bave s djecom. pola vremena je ona bila na porodiljnom, pola on super se slažu. on nije gay, a ni ona nije muškobanjasta kramplača.

što se mene tiče, dosta smo napredovali. od nedostatka ikakvih prava i početnih najnižih radnih pozicija u tvornici tokom rata, žene danas nalazimo i na najvišim pozicijama. naravno, ima tu još stvari na kojima bi se trebalo poraditi kao što je primjerice to izjednačavanje plaća.

neke se žele fokusirati na obitelj i dom, neke se žele dalje obrazovati i poslovno napredovati. to uopće nije važno i niti jedne ne vrijede više od onih drugih, važno je da i jedne i druge imaju izbor.

eh, pa ako me netko ima potrebu vrijeđati jer spadam u ove druge, ja bum mu se samo zahvalila na komplimentu jer mi od osobe koju to dira i tako reagira to može biti samo i isključivo kompliment.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

plashljivo_pile hvala na povratku bliže temi

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne kužim što je Ifigenija trivijarilizirala - tko je već godinama najveća rastuća marketinška niša ako ne solo zaposlene žene između 25 i 35? Znači što je izmislila?

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne kužim što je Ifigenija trivijarilizirala - tko je već godinama najveća rastuća marketinška niša ako ne solo zaposlene žene između 25 i 35? Znači što je izmislila?
    Ja mislim da ti vrlo dobro kužiš, samo se praviš luda.

Misliš da se život solo žene između 25 i 35 sastoji samo od nove obleke i dizajnerskog stolca? Misliš da njihov život nema svoju vrijednost, svoju ljepotu?

To je kao da ja kažem: Oprala si danas dvije prljave guzice, spohala 4 šnicla, ispeglala mužu košulje za posao i legla mrtva umorna u ponoć. I kaj? Pojeo vuk magare.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pikula stvarno se praviš luda. idi na 1. stranu pa ponovo pročitaj:

"ja u individualizam ne vjerujem " - dakle ne treba ni postojati, zar ne?

"Obitelj je jedinica društva, i ako se ona drži i održava, i ako ima dovoljno djece da sve to skupa što treba za jedno zdravo društvo s budućnosti (i zdravu obitelj s potomstvom koje brine o starijima i dovoljno zarađuje da omogući dostojanstvenu starost) onda sve to skupa ima smisla." - dakle, obitelj uber alles, jer je to njeno mjerilo, pa mora cijeli svijet tako misliti

"Ali budući da je ova zarada tih par baba da prostite stvar u tome da se žrtvuje obitelj, i djeca, i da se ganja nešto posve drugo, pa se onda i mi s djecom moramo s njima takmičit koliko sati ćubimo u uredu i koliko malo ćemo radit, jer ne stignemo od karijere, meni je to samo za zakolutat očima." - ove uvrede ne treba ni tumačiti.

"Okej, zaradila, kupit će tri krpe, pojest nešto šparuga na pari, kupit dizajnerski stolac, nove nike patike i casual robu za slobodno vrijeme na špici i onda što? Niš. Pojeo vuk magare." - apsolutno nema šanse da se može mjeriti uživanje u krvavo zarađenim parama sa kuvanjem ručka i brisanjem guza, bože sačuvaj...

dakle pikula, ne pravi se luda. sve reakcije su pošle od ovog posta. ako se sada ifi posipa pepelom po glavi ko i uvijek, vrijeme je da se i ti prestaneš praviti da ništa ne kužiš.

i skuži jednom da svijet ne mora titrati kako si ti zamislila, da postoje milijarde ljudi sa milijardama pogleda na život.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ak su ambiciozne koa i muški kolege očito im je testosteron poremetio bonding za svoju vlastitu djecu, nećete mi vlajda reži da je estrogen ili oxitocin zaslužan za brzo napredovnje?
    Da ne sjeckam rečenicu, boldala sam dio koji me prosvijetlio.
    Znači, zbog testosterona očevi ne mogu biti ravnopravni roditelji koji vole svoju djecu jednako kao i majke im, koji se vežu uz djecu i znaju se brinuti o njima (npr. ako majka, prostijojbože, ode na posao).

Sad će mi i mnoge druge teme na ovom forumu biti jasnije.
    Hvala!

P.S. Moram poslati muža kod doktora, mislim da mu fali testosterona

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

al ja ne kužim otkud onda svim tim današnjim ženama sav taj testosteron? kaj su zle feministice počele još prije puuuno desetljeća podvaljivat testosteron u vodu poštenim ženama il kaj?

a i ovo što je pcelica napisala.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da u onom trenutku kad promotriš ovu pojavu onako sasvim sa strane, onda ti i gore spomenuta pojava postane jasna. Netko sklon zanemarivanju privatnog života u korist karijere (i po mogućnosti bez skrupula) će u karijeri napredovati brže nego ostali. Odlazak na rodiljni i za muškarce predstavlja posrtanje u karijeri.
    Studija koja bi uspoređivala samce bez djece s ostatkom populacije vjerojatno bi pokazala kako su takvi ljudi jako uspješni, ali je odlično pitanje u čemu to zapravo i po čijim bolesnim kriterijima? U samovanju svakako.
    U cijeloj priči jedino je važno kako su poslagani prioriteti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znaci nitko bez zene/muza i djece ne moze biti uspjesan i jedini kriteriji mjerenja uspjesnosti je broj djece? Uspjesne djece, valjda. One koja idu kod Tanje Sever.

Ili ja stvarno nesto skroz krivo citam.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A, gle, ako si ikada igrala neku kompleksniju igricu strategije ... uspjeh je doprinos dobrobiti iz različitih izvora. Znači, ne samo novci ili samo djeca, ili konačno broj ljubavnica ili auta u garaži, nego nekakav fini balans "pravih stvari". Kada se 100% svih težnji usmjeri samo u jednom smjeru onda se stavljaš u vrlo lomljivu situaciju.

Digresija: jedna duhovna osoba koju poznajem rekla je da je prosvjetljenje sasvim sebično postignuće - dovoljno je u potpunosti se tome posvetiti i odbaciti sve i svakoga u svjetovnom životu i uspjet ćeš... ali pod kakvu sebičnu cijenu?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne sjeckam rečenicu, boldala sam dio koji me prosvijetlio.
    Znači, zbog testosterona očevi ne mogu biti ravnopravni roditelji koji vole svoju djecu jednako kao i majke im, koji se vežu uz djecu i znaju se brinuti o njima (npr. ako majka, prostijojbože, ode na posao).

Sad će mi i mnoge druge teme na ovom forumu biti jasnije.
    Hvala!

P.S. Moram poslati muža kod doktora, mislim da mu fali testosterona
    Ja imam višak testosterona, trenutno sam kod kuće s djecom, na posao se vraćam uskoro.
    Kakav li sam ja to hibrid?

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci nitko bez zene/muza i djece ne moze biti uspjesan i jedini kriteriji mjerenja uspjesnosti je broj djece? Uspjesne djece, valjda. One koja idu kod Tanje Sever.

Ili ja stvarno nesto skroz krivo citam.
    Znaš što ovo je osobna uvreda i to preko djece i ovo ne toleriram. Prešla si granicu. Molim te da mi se više ne obraćaš. Niže od ovog ne može. Inače djeca idu kod Tanje Sever po pomoć, a to da im se odrasla žena ruga zbog toga, ne mogu doći k sebi. Nema smajlića koji bi ti dočarao moj šok tvojim vrijeđanjem.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Napištam temu. Nitko nema ništa konkretno reći osim o Ifigeniji i djeci koja idu kod psihologa po pomoć, a mene to stvarno ne zanima.
    Hvala ti Davore na ozbiljnom pokušaju razgovora na temu, ali u ovoj atmosferi linča stvarno nemam što pisati.
    Do viđenja.
    Posljednje uređivanje od pikula : 16.04.2011. at 19:50

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da u onom trenutku kad promotriš ovu pojavu onako sasvim sa strane, onda ti i gore spomenuta pojava postane jasna. Netko sklon zanemarivanju privatnog života u korist karijere (i po mogućnosti bez skrupula) će u karijeri napredovati brže nego ostali. Odlazak na rodiljni i za muškarce predstavlja posrtanje u karijeri.
    Studija koja bi uspoređivala samce bez djece s ostatkom populacije vjerojatno bi pokazala kako su takvi ljudi jako uspješni, ali je odlično pitanje u čemu to zapravo i po čijim bolesnim kriterijima? U samovanju svakako.
    A u čemu su onda uspješni oni skloni zanemarivanju profesionalnog života u korist privatnog života i po čijim bolesnim kriterijima?
    Čisto da malo obrnemo situaciju.

Ova je tema zbilja nevjerojatna.

Ja ne znam da li su to određene žene bijesne što im nekolicina ambicioznih kučki diže ljestvicu očekivanja,
    koju one ne mogu ili ne žele pratiti.

Ali to nije razlog da budemo protiv jednakih mogućnosti i nagrada za sve, pa neka svatko bira svoju sreću.
    Pa i po mjerilu svojih bolesnih kriterija.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Jedini način da rješimo problem je zapravo da počnemo vrednovati odgajanje djece i plačati ga. Da bude kao i svaki drugi posao, ide ti staž, plačen si za to snosiš sankcije, dobivaš redovite kontrole, dali je djete nahranjeno, ide li u školu, koje su mu radne navike, eto ti izbora svi rade, ali sami biraju što.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tu smo ideju već prožvakali i nadam se odbacili.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    i to što vjerojatno uživaju u skupocjenim stvarima za koje su krvavo radile, neke od vas uzimaju za predmet sprdnje. zbog čega??
    Potpis na cijeli post , a što se tiče citiranog dijela, zanima me jesu li samo te hormonski poremećene žene (rečeno je da očito imaju višak testosterona) te čije potrošačke navike smijemo propitivati i kritizirati? Koja je razlika između žene koja svojim vlastitim novcem sebi kupi proizvod ili uslugu koju želi i žene koja tuđim (tj. muževim) novcem također kupi ono što želi? Zašto su prve podložne osudi i podsmijehu po forumima, a druge imaju status nedodirljivih?

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

zato što je u našem društvu prihvatljivije biti sponzoruša nego kučka
    Posljednje uređivanje od sladjanaf : 16.04.2011. at 22:52

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis na cijeli post , a što se tiče citiranog dijela, zanima me jesu li samo te hormonski poremećene žene (rečeno je da očito imaju višak testosterona) te čije potrošačke navike smijemo propitivati i kritizirati? Koja je razlika između žene koja svojim vlastitim novcem sebi kupi proizvod ili uslugu koju želi i žene koja tuđim (tj. muževim) novcem također kupi ono što želi? Zašto su prve podložne osudi i podsmijehu po forumima, a druge imaju status nedodirljivih?
    I tvoj i Pinkin post su odlični.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Znaš što ovo je osobna uvreda i to preko djece i ovo ne toleriram. Prešla si granicu. Molim te da mi se više ne obraćaš. Niže od ovog ne može. Inače djeca idu kod Tanje Sever po pomoć, a to da im se odrasla žena ruga zbog toga, ne mogu doći k sebi. Nema smajlića koji bi ti dočarao moj šok tvojim vrijeđanjem.
    Razgovarala sam s Davorom, ne s tobom. Ne vrti se cijeli svijet oko tebe.

Sto se mene tice, mozes napustiti cijeli forum, stvarno rijetko kad imam zelju i potrebu bas s tobom razgovarati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A, gle, ako si ikada igrala neku kompleksniju igricu strategije ... uspjeh je doprinos dobrobiti iz različitih izvora. Znači, ne samo novci ili samo djeca, ili konačno broj ljubavnica ili auta u garaži, nego nekakav fini balans "pravih stvari". Kada se 100% svih težnji usmjeri samo u jednom smjeru onda se stavljaš u vrlo lomljivu situaciju.
    Neovisno o igricama, slazem se s ovim, ali moram naglasiti da ne smatram da na jednoj strani vage moraju biti novci, a na drugoj djeca da bi se nekako uspostavio balans. Umjerenost, odmjerenost i opcenito razliciti interesi i usmjerenosti stvarno ne moraju lezati na toj relaciji, moze se gledati i u drugim smjerovima i biti sasvim uspjesna, kompletna i nelomljiva osoba, da je tako okarakteriziram.

Poznajem velik broj roditelja koji uz roditeljstvo imaju i karijeru koja je, recimo, van okvira sluzbenika ili prodavaca. Pri cemu ne mislim da su ljudi koji se upravo time bave manje vrijedni, naravno. Ali u isto vrijeme poznajem i roditelje bez ikakvih poslovnih ambicija. Neki su dobri i uspjesni roditelji, neki nisu, ako se mene pita. Jerbo bas i nema nekih mjerljivih kriterija dobrog roditeljstva, jel.

S druge strane, poznajem i ljude uspjesne u poslu (pa onda automatski i, jel, novcima), koji su skroz cjelovite osobe iako su samci, ili su u braku, ali ih djeca ne zanimaju. Ne zbog neplodnosti ili vjere, vec cisto zbog skroz svjesnog izbora. I ne vidim nista lose u njihovom izboru. Zivot im je ispunjen kroz nesto drugo, pa bilo to uzgajanje pasa i macaka ili sadnja cvijeca.

S trece strane, ima i onih koji stvarno postoje samo za posao. Osobno mi najmanje odgovaraju, ali tko sam ja da im sudim. Ili da ih nazivam babama koje trose na krpice. Ili bilo sto drugo sto je osobna uvreda za njih, kad se vec referiramo na osobne uvrede.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj isvetica prvotno napisa Vidi poruku
    Jedini način da rješimo problem je zapravo da počnemo vrednovati odgajanje djece i plačati ga. Da bude kao i svaki drugi posao, ide ti staž, plačen si za to snosiš sankcije, dobivaš redovite kontrole, dali je djete nahranjeno, ide li u školu, koje su mu radne navike, eto ti izbora svi rade, ali sami biraju što.
    ma da nebi
    a tko bi to odlučivao, kojim mjerilima bi mjerio?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Uopće se ne planiram pravdat. Mene je zapanjila pojava te pjave, tako nešto mi ne bi palo na pamet da postoji. Nitko ne prča o otme da je to brojno, ali da je nova pojava koju treba pravno regulirati govori o nekom broju koji očito nije beznačajan. Ači meni je logično ako se žene toliko trude živjeti kao muškarci nekad da su i neke loše navike pokupile, pa ne mogu samo šlag pobrat. Ak su ambiciozne koa i muški kolege očito im je testosteron poremetio bonding za svoju vlastitu djecu, nećete mi vlajda reži da je estrogen ili oxitocin zaslužan za brzo napredovnje?

suzdržat ću se bogami, da te ne vrijeđam. Jedva.
    Baš me zanima koliko testosterona ja lučim-zbog posla koji radim-valjda više od prosječnog-normalnog tate.Jer valjda nema testosteron čim čovjek oće vidjet djecu ponekad.I ono-čim nije tu samo da donosi pare doma.
    A mogla bi se okladit da sam izlučila oksitocina dovoljno za 20 žena.:D
    ah, da, zaboravila sam. I muškarci luče oksitocin. Kad im uspije ulov, jel?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja bi priči samo dodala činjenicu da ima ljudi koji mogu više na više polja.Znam i takve. Ne iznad granica mogućeg, ali ova računica-makar načelno točna-nije baš egzaktna. Nije svačiji maksimum davanja isti. Uglavnom želje radi.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ja bi priči samo dodala činjenicu da ima ljudi koji mogu više na više polja.Znam i takve. Ne iznad granica mogućeg, ali ova računica-makar načelno točna-nije baš egzaktna. Nije svačiji maksimum davanja isti. Uglavnom želje radi.
    i ja ih poznajem i u dosta stvari učim od takvih ljudi (ne moraju nužno biti žene). davno sam na poslu dobila šalicu za kavu na kojoj je pisalo "don't work harder, work smarter", i toga se držim što u poslovnom, što u privatnom dijelu života. osobno, ne osjećam da mi obitelj pati zbog 8h posla.

ali pikula, ovaj prvi članak se ionako odnosi na žene bez obitelji, zar ne ? bar sam ja tako shvatila. i nisam skužila, šta bi tu trebalo pravno regulirati ?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa Vidi poruku
    i ja ih poznajem i u dosta stvari učim od takvih ljudi (ne moraju nužno biti žene). davno sam na poslu dobila šalicu za kavu na kojoj je pisalo "don't work harder, work smarter", i toga se držim što u poslovnom, što u privatnom dijelu života. osobno, ne osjećam da mi obitelj pati zbog 8h posla.
    xx

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ma da nebi
    a tko bi to odlučivao, kojim mjerilima bi mjerio?
    Za početak, djeca moraju biti nahranjena, odgovarajuće odjevena ( za doba godine), znati osnove higijjene i ponašanja. Ionako je ovo utopijska ideja, našla sam je u SF knjizi, nema brige, u ovakvom svijetu za utopije nema mjesta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Za početak, djeca moraju biti nahranjena, odgovarajuće odjevena ( za doba godine), znati osnove higijjene i ponašanja. Ionako je ovo utopijska ideja, našla sam je u SF knjizi, nema brige, u ovakvom svijetu za utopije nema mjesta.
    a šta ako ja na to kažem-bolje da nisu jeli 3h, nego da su jeli monte ili bolje da nemaju kapu usred zime,nego da s kapom šetaju po šoping centru...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

na ovom forumu je preko nekoliko puta, na vrlo ne-sf način, ova ideja iznesena.
    i vodile su se duuuge rasprave o tome
    i sve su teme na kraju zaključane

u biti, bilo bi super kad bi se dobivala plaća za hranjenje djece, odjevanje, podučavanje higijeni i ponašanju- žene koje bi i dalje išle na posao, imale bi duplu plaću (jednu za rad u uredu ili di već rade) a drugu za oblaćenje i hranjenje djece. cool....

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a šta ako ja na to kažem-bolje da nisu jeli 3h, nego da su jeli monte ili bolje da nemaju kapu usred zime,nego da s kapom šetaju po šoping centru...
    ti si i onako nemajka po defaultu, ništa me ne može začuditi

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A a na to kažem, svaka čast, gospođo, 3 sata bez hrane nemožemo okarakterizirati kao gladovanje, a bitno je da djeca nisu u šoping centru u kupaćem kostimu po zimi.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e baš sam to htjela napisati, ja bih onda zahtijevala duplu plaću. iako mi se ovaj isveticin prijedlog čini kao sf, kao i to da ekšli nađem posao

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •