Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Mucanje

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Dobila je brata, ali mislim da nije to. Bila je na operaciji krajnika. Možda to. Prije mjesec i pol. Ma na početku nije bilo strašno samo kaj i što. Nisam primjetila da se muči za izgovorom riječi Tipa p-p-p-p-p-papica, nego jednostavno ponavlja slogove ma-ma-ma-ma-ma-ma-maca. Sada se to razmahalo pa je počela du-du-du-du-duda, ju-ju-ju-ju-juha... Nije to baš neko zamuckivanje,samo ponavlja. Sve češće i češće. Bojim se uopće reagirati da ne pogoršam. Ne ispravljam ju nikako. Nisam sigurna kako se postaviti. Ona kaže ja bi ju-ju-ju-ju-juhice. Ja kažem: Dobro, dobit ćeš juhice! Ali polakše. Trudim se da u njenom prisutstvu pričamo polaganije.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Lirijana prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila je brata, ali mislim da nije to. Bila je na operaciji krajnika. Možda to.
    I samo dobivanje brata osjetljivom djetetu može biti dovoljno, a kamoli još i operacija. Još je jako mala i možda prođe uz mnogo pažnje i ljubavi, samo da joj se nitko ne ruga, ne vi naravno, ali ostala djeca.

Govorim ti iz vlastitog iskustva sa sinom, prošlo je, ali je bilo dugotrajno i ne lako.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ahh, može biti da se baš poklopilo nekoliko stvari...

Ja ne bih dizala paniku, ali ni zanemarila stvar. Uz puno ljubavi, dijete je ipak potrebno usmjeravati prema pravilnom govoru, baš ovako kako je opisano (polako i nenametljivo ponoviti riječ/rečenicu kako treba)

Za svaki slučaj, još da pitaš struku (logopeda), možda na specijaliziranom forumu? Recimo ovdje, ako ti se nije mrsko registrirati: http://www.sbkt.hr/djecji/phpBB3/index.php

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ahh, može biti da se baš poklopilo nekoliko stvari...

Ja ne bih dizala paniku, ali ni zanemarila stvar. Uz puno ljubavi, dijete je ipak potrebno usmjeravati prema pravilnom govoru, baš ovako kako je opisano (polako i nenametljivo ponoviti riječ/rečenicu kako treba
    S ovim bih se složila da je riječ o problemima artikulacije, ali budući da su uzroci mucanja najčešće psihološkog karaktera, ispravljanje u prolaznoj fazi može rezultirati trajnim problemom.
    Ja bih savjetovala da se problem (ako to uopće možemo nazvati problemom) zasad ignorira, pa ako potraje onda se javiti logopedu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •