Citiraj mala laia prvotno napisa Vidi poruku
Ako već inzistirate na bušenju ušiju tako maloj djeci, važno je pobrinuti se za najkvalitetniji nakit, što je rijetkost u našim "zlatarnama". Takav nakit je puuuno skuplji i sastav mu je bitno drugačiji, pogotovo ako se radi o osjetljivim dječjim ušima i žlijezdama koje su vezane uz njih.
Bit cu direktna, kakva vec jesam, i reći ti da pišeš gluposti, da, točno gluposti, skup sa svojom prijateljicom pirsing eksperticom...postoje naušice koje su sterilne, zapakirane i zovu ih kod nas 'medicinke'' i s njima se buše uši s tim famoznim pištoljem (btw.-koji uopće ni ne mora biti sterilan, jer kad bi shvaćala princip bušenja, znala bi da pištolj uopće ne dodiruje naušnicu, onaj dio koji ide u uho ), i uši se buše kod zlatara bar zadnjih 35 godina a, po nekim selima, čak i danas, tako da se progura igla s koncem kroz uho...pa sad ti mene reci o kojem to specijalnom nakitu posebne kvalitete za bušenje uha pričaš i kakve su to klinike gdje se buše uši u Hrvatskoj i gdje je taj članak zakona koji zabranjuje bušenje ušiju djeci.

I da, neki roditelji medicinke skidaju nakon par dana,ako ne i isti iako bi trebale biti bar tri tjedna u uhu, da sve zaraste, a i rupica će se bolje oblikovat, ponekad treba okretat naušnicu da se ne primi za uho, i treba vidjeti dali tijelo reagira na nikal ili neku drugu leguru, jer alergije su dosta česte na neke primjese u nakitu...tak da nije sve do bušenja, inače, ja imam 8 rupa, sve bušene pištoljem (ne znam čim bi drugim trebale?!), nikad nikakva upala, dok moja sestra ima dvije rupe i uvijek neki problem...stvar je drugačija od osobe do osobe.