Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 100

Tema: Dolazak Pape - 42 milijuna kuna. Sve ostalo - neprocjenjivo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Dolazak Pape - 42 milijuna kuna. Sve ostalo - neprocjenjivo

http://www.index.hr/vijesti/clanak/d...vo/548743.aspx

Piše: Hrvoje Marjanović

STVARI otprilike funkcioniraju ovako. Ako ste u ponedjeljak odlučili da u narednih šest mjeseci nećete napisati jednu jedinu riječ o Crkvi jer vam je već pomalo izlizano natezati se s jednim te istim glupostima, već u utorak ista će ta Crkva upregnuti sve snage da do srijede smisle ili učine nešto tako iskonski glupo/pokvareno/nezakonito/nepromišljeno/nemoralno/pogrešno, i natjeraju vas da se ponovno bavite njihovim budalaštinama.

Kada ne bismo znali da su bahatost i neumjerenost u samoj prirodi tog antipatičnog kolektiva ljudi koji vjeru koriste kao kreditnu karticu bez limita, mislili bismo da u zabačenim hodnicima biskupije kriju tim ljudi koji danonoćno smišlja kako što efektnije srozati vlastiti rejting i pretvoriti se u najomraženiju organizaciju nakon nacista. Naravno, za loš će imidž optužiti sotonske sile koje vladaju medijima jer ništa nije pokvareno kao novinar koji urla "car je gol", ili u konkretnom slučaju: "Biskup gradi".

Rugala se…

Najnoviji hit dolazak je Pape Benedikta XVI., a i to su iskoristili da bi izgradili svoj zamak. Oni koji su tjednima predviđali da će Papa prekoriti bahatost i rastrošnost domaćih biskupa očito su zaboravili da se radi o čovjeku koji dolazi u blindiranom unikatnom autu, živi u palači, apsolutistički je monarh, ima osobnu gardu i oblači se ekscentrično poput Lady Gage. Nekako se čini da osuda tuđe megalomanije neće biti na dnevnom redu najvećeg megalomana od svih ili tu megalomaniju barem neće primijetiti. Drugim riječima, ako Lady Papa u konačnici i kaže nešto negativno o rastrošnosti biskupa, bit će to primjer licemjerja epskih razmjera.

Već ga možete zamisliti kako urla na nadbiskupa: "Da me ovo ruho od svile i kadife optočeno draguljima i slonovačom, ova kruna što mi glavu krasi i ovaj štap od zlata što mi savršeno odgovara uz haljinu, ne sprečavaju da zamahnem rukom, opalio bih te ravno preko te rastrošne gubice."

Četrdesetak milijuna kuna za dolazak Pape. U državi čija premijerka slavodobitno objavljuje informacije o svakoj ušteđenoj kuni i osjeća se ekstremno sposobno samo zato jer je uštedjela par milijuna na aromatiziranoj vodi i spajalicama, bacanje novca na dolazak Grinča čini se kao luksuz van pameti. Van pameti čak ni ne može kvalitetno opisati ovu ludost i besmislenost. Kada bi ludost završila srednju luđačku, otišla na akademiju primijenjene ludosti u Ludbregu i doktorirala na temu "Ludost i besmisao", tek tada bi mogla parirati ovome što trenutno gledamo.

Idem na koncert omiljene grupe, plati mi kartu

Kada bi Crkva i vjernici iz vlastitog džepa platili dolazak svoje zvijezde, nitko ne bi imao razloga za blebetanje, ali kad bahato posegneš u džepove sviju nas, stvari počinju dobivati iritantne obrise. Ne zbog toga jer mrzimo Papu ili ne želimo da vjernici uživaju u svojoj zabavi, već zbog toga jer "neki" ne znači "svi".

Ispada da je obaveza svih nas pokazati da Papu volimo više od ostalih katolika, a organizatori će se pobrinuti da Sveti Otac nikad ne zaboravi gdje se partija kao da je 1999. Kada bi, primjerice, rasprodali sve što imaju samo da čuju mrmorenje starog globtrotera, mogli bi reći "njihov novac, njihova stvar". Ovako će cijela zemlja stati na mjestu, zatvorit će se ulice, zapečatiti šahtovi i zaustaviti vrijeme, a nakon svega ostat ćemo i bez novaca. Svi vi vjernici koji mislite da su gay parade komad nepotrebnog cirkusa, pogledajte ovo. Parada svih parada košta nas kao da je od presudne važnosti za budućnost ove zemlje. Ugostit ćemo ga kao kralja, ovi mu smutljivci grade kule da ga ne deprimira teška hrvatska svakodnevica, pjevači skladaju pjesme, a ako ne stanu na loptu, sljedeća bi ideja mogla biti prinošenje žrtava bogu obilja. Objavit će oglas u kojem vjernike traže da poklone sto ovaca čije će nevine živote položiti na oltaru pretpostavke da ono što cijene neki može ići na račun sviju nas.

Solidarnost je genijalna stvar, ali trenutno nemamo novca, a ovo je nepotreban trošak. I nije dovoljno reći "ovaj je posjet potreban Crkvi i hrvatskom društvu" da bi tome bilo tako jer u stvarnosti, nije potreban ni svim vjernicima, a kamoli društvu.

Sveti Oče, opravdajte svaku kunu

Budimo na tren banalni pa recimo da bi neke ljude puno više ispunio koncert Radioheada jer nisu vjernici i dolazak Pape samo im je neugodna zajebancija koja će paralizirati grad. S druge strane, u ovoj ogavnoj krizi i depresiji, tugaljivi bi Yorke sjeo savršeno i sve nas podsjetio da u svijetu postoji čovjek depresivniji od stanja u Hrvatskoj. No, mi ne tražimo da naše hirove sponzorira proračun jer neki drže da je lik iz Radioheada iritantna metiljava mačketina.

Da stvar bude gora, kada bismo Papin "nastup" stavili u kontekst masovnih spektakala, što u svojoj srži jest, radilo bi se o poprilično skupom antiklimaksu.

Previše hypea, premalo spektakla. Nabrijavate se mjesecima, trošite puste pare, događaj se najavljuje kao da je riječ o drugom dolasku Krista, nema osobe koja ne Fejsu neće potvrditi dolazak, ekipa mu sklada pjesme, a kada napokon dođe – ćorak. Pozdravi vas u zračnoj luci, pa red govorancije, mahne iz papamobila, ispali par o tome kako su Hrvati najsuper škvadra pod suncem, poslika se s fanovima i političarima, održi misu i arivederči čobani. Rijetko pjeva, a kad pjeva, bolje da to ne čini. Nema vatrometa, light showa, plesačica, nevjerojatne pozornice u obliku križa ili bilo kakvog popratnog materijala. Ni u jednom trenutku ne vadi mač, zabija ga u kamen i proklinje neprijatelje domovine. Apsolutno ništa.

Vratite novce

Dođe, pozdravi ekipu, najede se, prespava i sjedne na avion. Nije našao vremena ni da pomiluje bolesnika, utješi beskućnika ili barem potapša tužnog umirovljenika i kaže mu: „Bit će bolje stari, samo ti moli“. A upravo su oni najveći fanovi s kojima očito ne želi imati ništa. Čak je i Angelina Jolie našla vremena da popriča sa sirotinjom. Iz rasporeda možemo zaključiti da će Papa imati sastanak s Josipovićem koji je agnostik, ručati s biskupima koji bi boga zanijekali istog trena kada bi se vjera pokazala neisplativom, misu će održati samo za one s ulaznicama, a čak će ga i od njih razdvajati policija. Dakle, ovo je zajeb čak i za vjernike jer izgleda da su upravo oni posljednja rupa na svirali. Dobit će misu i bedž "Papa voli Hrvate". Da stvar bude gora, i tu će misu odbrljaviti jer čovjek nije baš neki govornik. Nema energiju i izražajnost jednog Ljube Ćesića Rojsa ili neodoljivu karizmu Luke Bebića. Mekan je i nema energije u izvedbi.

Sve u svemu, par onesviještenih starica, grad u kolapsu, strka, zbrka, vožnjica gradom, teško razumljivo mrmorenje i uzbuđeni biskupi koji pored njega cupkaju kao zaljubljene šiparice. Neki od nas nisu katolici, neki nisu vjernici, ali oprostili bi sve kada bi se radilo o spektaklu. Nažalost, ovo nije spektakl, a pogotovo ne spektakl vrijedan 42 milijuna kuna. Zato, vratite nam novce.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ne kužim zašto si ti toliko nabrijana? svako malo otvoriš neki sličan topic. daj se ženo opusti malo, polupaj koje jaje, pojedi malo šunkice, popij si vina i da vidiš.... pa tebi ni iz džepa ni u džep svejedno.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    ne kužim zašto si ti toliko nabrijana? svako malo otvoriš neki sličan topic.
    X
    I to bez komentara, samo link.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    X
    I to bez komentara, samo link.
    Možda vježba stavljanje linka.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Možda vježba stavljanje linka.
    :D

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

opet ista tema, otvorena na isti način, opet bez komentara u naslovnom postu. trebalo bi ne komentirati sve teme koje se na ovaj način otvore.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

iako mi je gore pejstani osvrt odličan, mislim da je tema suvišna.

stray, kaj nisi nedavno otvorila temu "otvoreno pismo ž. tadića" ili tako nekako s istom tematikom? možda ne bi bilo loše da se te dvije teme spoje u jednu "reakcije na dolazak pape u hrvatsku".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne kužim zašto si ti toliko nabrijana? svako malo otvoriš neki sličan topic. daj se ženo opusti malo, polupaj koje jaje, pojedi malo šunkice, popij si vina i da vidiš.... pa tebi ni iz džepa ni u džep svejedno.
    zbog toga sto se ne grade vrtici, ni skole. zbog toga ljudi nece imati za vrtic i zbog toga sto manjina stihijski razbacuje novac poreskih obveznika

ni iz mog dzepa ni u moj dzep ali zivim u zemlji gdje je normalno da ljudi primjete takve investicije i o njima se pise. pise se i u hr ali na kapaljku a ekipa koja kuka nad cijenama vrtica uredno mase zastavicama na ovakve spektakle

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Wow, ovo je jedan od rijetkih djela navedenog autora koji se može prožvakati. Daleko od toga da je gospodin i n od novinara, on Index koristi kao svoj blog, objektivnosti nigdje, ali evo ovdje je bar malo smanjio doživljaj

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    opet ista tema, otvorena na isti način, opet bez komentara u naslovnom postu. trebalo bi ne komentirati sve teme koje se na ovaj način otvore.
    X. To je bacanje kosti.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

OK, onda ću vas ja evo pitati, smatrate li da je u redu davati tolike novce i raditi takav cirkus u vrijeme kad cijela država grca u gubitcima i kad preko 300000 ljudi nema posao ili radi a ne prima plaću....halo zašto se meni mora uzimati od moje plaće za to....pa platite ulaznicu od recimo 200 kn...i onda neka dolazi ko hoće, a ne ovak...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Crkva bi trebala plaćati dolazak pape. Niti su svi u Hrvatskoj katolici, niti svi katolici žele da dođe papa. Ja sam katolik a dolazak pape mi znači isto kao lanjski snijeg.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Potpis na Trinu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Crkva bi trebala plaćati dolazak pape. Niti su svi u Hrvatskoj katolici, niti svi katolici žele da dođe papa. Ja sam katolik a dolazak pape mi znači isto kao lanjski snijeg.
    amen.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

tako je

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Potpis.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I što ćemo sad?
    Ja predlažem papi da otkači sve te protokole. Ja ga mogu ugostiti doma, napravit ćemo roštiljadu i obiteljski piknik u dvorištu i bit će mu bolje nego u Interkontiju ili u onom novom biskupskom centru. Simpatični smo i jako gostoljubivi. Sveki bi mu sigurno dala da besplatno spava u apartmanu za turiste. Poslije ga osobno vozim na izlet u Zg da održi misu - nema opasnosti od atentata jer nitko neće ni pomisliti da se u tom autu vozi papa - btw svečano obećajem da ću prije toga dobro proći usisivačem auto iznutra. Sav višak novaca koji će tako nastati preporučam uložiti u hrvatsko gospodarstvo. Dio se može dati i na liječenje djece oboljele od malignih bolesti, koja se inače mogu nadati samo prihodima od dobrotvornih koncerata ako se žele liječiti.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    I što ćemo sad?
    Ja predlažem papi da otkači sve te protokole. Ja ga mogu ugostiti doma, napravit ćemo roštiljadu i obiteljski piknik u dvorištu i bit će mu bolje nego u Interkontiju ili u onom novom biskupskom centru. Simpatični smo i jako gostoljubivi. Sveki bi mu sigurno dala da besplatno spava u apartmanu za turiste. Poslije ga osobno vozim na izlet u Zg da održi misu - nema opasnosti od atentata jer nitko neće ni pomisliti da se u tom autu vozi papa - btw svečano obećajem da ću prije toga dobro proći usisivačem auto iznutra. Sav višak novaca koji će tako nastati preporučam uložiti u hrvatsko gospodarstvo. Dio se može dati i na liječenje djece oboljele od malignih bolesti, koja se inače mogu nadati samo prihodima od dobrotvornih koncerata ako se žele liječiti.

Ali, ne bi li zapravo ovako trebalo i biti. Jednostavno i skromno. Izgubio se duh kršćanstva skroz.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

[QUOTE=Trina;1875944]Crkva bi trebala plaćati dolazak pape. Niti su svi u Hrvatskoj katolici, niti svi katolici žele da dođe papa. Ja sam katolik a dolazak pape mi znači isto kao lanjski snijeg.[/QUOTE

Da, trebala bi. Ali od kud Crkvi novac? Opet od nas poreznih obveznika najviše! Pa ti ga dođe na isto, opet mi plaćamo.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    zbog toga sto se ne grade vrtici, ni skole. zbog toga ljudi nece imati za vrtic i zbog toga sto manjina stihijski razbacuje novac poreskih obveznika

ni iz mog dzepa ni u moj dzep ali zivim u zemlji gdje je normalno da ljudi primjete takve investicije i o njima se pise. pise se i u hr ali na kapaljku a ekipa koja kuka nad cijenama vrtica uredno mase zastavicama na ovakve spektakle
    e tako je već ljepše razgovarati. ok. ovaj članak što si ga prenijela je prestrašan i više mi liči na prosipanje frustracija nekog malodobnog prištavca, ali ajd dobro. taj index zaista trpi svakojake "raznolikosti" da budemo fini

i ja smatram da je to ipak previše novaca. koliko mi je poznato za posjeta pape ivan pavla II. je potrošeno skoro duplo manje.
    isto tako smatram da je crkva mogla financirati barem dio (ako nije, detalji mi nisu poznati)

no po nekim istraživanjima 87% ispitanika odobrava posjet pape, njih 55% misli da bi financiranje trebali snositi crkva i država, 34% samo crkva i 10% samo država.
    kada se spominje porezne obveznike morate biti svjesni da porezni obveznici niste samo vi nego i oni koji žele da papa posjeti hrvatsku.
    na kraju krajeva kad bi znali na što se sve troši naš (poreznih obveznika) novac, vjerujem da bi i oni protivnici papinog dolaska bili sretniji da se taj novac potroši na papu nego na ono na što se zapravo troši

a ovi tvoji argumenti kako roditelji sad neće imati za vrtić mi nisu jasni, odnosno nije mi jasan tijek tvojih misli pri donošenju takvog zaključka. dakle zbog dolaska pape se neće graditi vrtići i tada roditelji neće imati čime platiti te vrtiće ili što si htjela reći?

ipak uz sve to, vjerujem da će posjet pape biti ogroman, malo će procirkulirati novac kroz ugostiteljstvo, prijevoznike i dr. no eto opet smatram da bi se trebalo maksimalno moguće štediti i bez ikakvih nepotrebnih troškova.
    Posljednje uređivanje od dorotea24 : 26.04.2011. at 14:11

andynoa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    SZ HR bliže ravnici, a ravnica je u uvijek u srcu

Početno

debeli x

I što ćemo sad?
    još jedan debeli x

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

no po nekim istraživanjima 87% ispitanika odobrava posjet pape, njih 55% misli da bi financiranje trebali snositi crkva i država, 34% samo crkva i 10% samo država.
    Stvarno, lijepa statistika.
    Jedini zaključak koji se iz toga može izvući je da je demokracija put u propast
    Ili, možda pitanje nije bilo baš najbolje formulirano.
    Jer ja zbilja vjerujem da bi rezultati bili puno, puno drugačiji da se ispitanike nije pitalo: Odobravate li posjet pape? Nego umjesto toga: Odobravate li posjet pape koji košta 42 milijuna kuna?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

na kraju krajeva kad bi znali na što se sve troši naš (poreznih obveznika) novac, vjerujem da bi i oni protivnici papinog dolaska bili sretniji da se taj novac potroši na papu nego na ono na što se zapravo troši.
    Drugim riječima, ta ogromna cifra je samo vrh ledene sante, samo mali djelić nepojmljivog, bahatog rasipanja našeg novca.
    Kako bi zbog toga itko mogao biti sretniji?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Stvarno, lijepa statistika.
    Jedini zaključak koji se iz toga može izvući je da je demokracija put u propast

kako to zaključuješ? zar je propast nešto suprotno tvom razmišljanju? u nekim slučajevima "volja naroda" zaista predstavlja put u propast, a što da radiš? koliko sam se samo puta ja našla u grupi, grupici ili grupetini nezadovoljnih

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    na kraju krajeva kad bi znali na što se sve troši naš (poreznih obveznika) novac, vjerujem da bi i oni protivnici papinog dolaska bili sretniji da se taj novac potroši na papu nego na ono na što se zapravo troši
    Ovo ti vjerujem.
    Ali ne razumijem što si točno time htjela reći, ionako se troši na sve i svašta pa može i na papu. Kad je bal...

Meni isto ne prema za njegovim posjetom. Ovaj papa mi se ama baš nimalo ne sviđa (za razliku od njegovog prethodnika ).

Pomi, demokracija je vladavina većine.
    Nažalost, ja sam posve sigurna da na svijetu prevladavaju glup(lj)i ljudi.
    Tako da je ustvari demokracija vladavina glup(lj)ih (Hr je recimo prekrasan primjer).

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zar je propast nešto suprotno tvom razmišljanju?
    Ovo mi pitanje nije jasno
    u nekim slučajevima "volja naroda" zaista predstavlja put u propast, a što da radiš?
    Ništa, ajde da skrstimo ruke i čekamo
    Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa Vidi poruku
    Nažalost, ja sam posve sigurna da na svijetu prevladavaju glup(lj)i ljudi.
    Tako da je ustvari demokracija vladavina glup(lj)ih (Hr je recimo prekrasan primjer).
    Problem je i u tome što pametniji nisu tako samouvjereni i glasni.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Papu je u Hrvatsku pozvao državni vrh (predsjednik RH i vlada RH) i Crkva. On dolazi kao državnik i vjerski poglavar. Državnički posjeti RH događaju se svaki dan, ali nisam primijetila da se raspravlja o potrebi za tim posjetama i koliko one koštaju.

Papa dolazi. Mene to jako veseli i s radošću očekujem susret s njim.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Državnički posjeti RH događaju se svaki dan, ali nisam primijetila da se raspravlja o potrebi za tim posjetama i koliko one koštaju.
    Postoji razlog zbog kojeg se posebno obraća pažnju na cijenu papinog posjeta.
    I to nije samo to što bi ta cijena pokrila posjete ostalih državnika valjda za pola godine.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Papa,osim što je vjerski poglavar,ujedno je i državnik.uredno posjećuje i zemlje u kojima nisu svi katolici.

pa pretpostavljam da bismo,sukladno tome,mogli,s obzirom da nam je država takva kakva je,mogli svakog državnika,bio to predsjednik Amerike il Francuske,lijepo otkantati riječima da nas to jednostavno previše košta.

ne trebaju nam posjeti,ne treba nam podrška na putu u Europsku uniju ,ne treba nam u stvari ništa.nek si svi svjetski državnici koji se drznu pomisliti da bi sletjeli u Zagreb ,sami plate boravak jer mi za njih love nemamo.

koliko je ono koštalo kad je George Bush bio u Zagrebu?moram na index provjeriti .

karikiranje na stranu.

kad je Ivan Pavao dolazio u ona teška vremena kad u Hrvatsku nitko,ali baš nitko nije želio dolaziti,bilo mi je drago.baš na poseban način drago.

i da nisam vjernik bilo bi mi u ona turbulentna vremena krajem 91. drago što je Vatikan učinio presedan svojoj poslovičnoj opreznosti i dao drugima smjer u priznavanju neovisnosti RH

i jako mi je drago da i nasljednik Ivana Pavla nastavlja putem svog prethodnika,tim više što ovaj Papa nije Papa putnik.

sam Bog zna koliko nam je svaka podrška,i ljudska i diplomatska u ovim trenucima potrebna.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Problem je i u tome što pametniji nisu tako samouvjereni i glasni.[/QUOTE]

Učili su nas krivo da pametniji popušta

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

[QUOTE=Zdenka2;1876295]Papa dolazi. Mene to jako veseli i s radošću očekujem susret s njim.[/QUOTE
    potpis + potpis pod Ronin
    Posljednje uređivanje od pikula : 26.04.2011. at 17:46

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nemaju svi ljudi djecu pa se iz njihovih doprinosa financiraju vrtići
    Iima ljudi koji su zdravi kod dren, a izdvajaju za javno zdravstvo
    Ne idu svi u kazalište pa ipak svi izdvajamo za kulturu
    Neke zabole za sport pa iz njihovog džepa ide Ude na olimpijadu,
    pa? koja je poanta?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

poanta je očito u činjenici da se bez kulture, zdravstva i vrtića ne može-a bez papina dolaska može. Doduše, ja mislim da se može i bez profesionalnog sporta i da se sportske pare mogu preusmjerit na amaterske, male klubove, rekreativu, "nepopularne" sportove. To što se nekad pare ne troše pametno, nije opravdanje novom trošenju? Ili je? U vremenima kad se popelješilo što se imalo, kad nemamo dovoljno vrtića, poštene bolnice, ma nemamo ni dovoljno liječnika-a kamoli mjesta di će raditi, o aparatima da ne pričam. Kad se zidovi ruše na školske klupe, pola ulica je u rupama, penzioneri žive od 1000kn...
    Sjetila sam se jedne Nikove karikature:
    http://www.niktitanik.com/wordpress/...11/04/2670.jpg

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Krumpi me je pretekla.
    Uopće mi nije jasno kako si uspjela povući te paralele.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi samo rekla da uspoređivanje izdvajanja za zdravstvo i za dolazak pape miješanje krušaka i jabuka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

međutim,uspoređivanje dolaska bilo kojeg svjetskog državnika u Zagreb i dolaska Pape nisu kruške i jabuke

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ne treba nam podrška na putu u Europsku uniju
    od pape?
    ne bi da govorimo o posjetu nekoga tko zaista ima utjecaja na prijem Hrvatske u EU
    možda bi za takvoga i trebali potrošiti 42 milijuna
    a ne za papu koji će doći reći misu
    nit s vatikanom imamo "otvorenih pitanja"
    suradnja nam je, maltene, savršena
    ugovori s Vatikanom postali su dogma
    tako da ćemo onih 300 milijuna godišnje koji se uplaćuju KC u Hrvatskoj, davati do kraja svijeta
    tako da papa-državnik kod nas nema posla

a papi-poglavaru-katoličke-crkve posjet može platiti KC u Hrvatskoj
    fala bogu, ima se

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    od pape?
    ne bi da govorimo o posjetu nekoga tko zaista ima utjecaja na prijem Hrvatske u EU
    da ,od Pape

po tvom mišljenju on nije autoritet ni na jednom polju osim kad drži misu

međutim,Vatikan jest država,a Papa jest osoba čija se riječ,ako ništa drugo,čuje i prenosi

ma što neki mislili o tome

i pitanje:tko je financirao dolazak Pape u službeni posjet zemljama koje je posjetio?katolička crkva?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ronin, jel Papa dolazi kao državnik ili kao poglavar KC? Sad-tvoje iskreno mišljenje?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ronin, jel Papa dolazi kao državnik ili kao poglavar KC? Sad-tvoje iskreno mišljenje?
    iskreno mišljenje?

uvijek,neodvojivo,kao jedno i drugo.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo kako to vidi don Ivan Grubišić

http://www.ezadar.hr/clanak/don-ivan...reban-spektakl

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno mišljenje?

uvijek,neodvojivo,kao jedno i drugo.
    pa da, iskreno mišljenje
    jer argument o dolasku državnika meni zvuči-NHF-neobično. Previše mi se na njega koncentriraš. Državnik Vatikana. Kao Slovenije, Češke, bilo koje male europske države,....koliko njihov dolazak košta? (razumijem da je Vatikan prvi priznao RH, a jasno je i zašto)
    Papa dolazi u svrhu poglavara KC. A to bi se kako Grubišić kaže reklo-u svrhu uvjeravanja ljudi da će im njegov dolazak i molitva nešto olakšat.
    U svrhu nadanja, prebacivanja koncentracije.
    A eto-ja sam od onih koji misle da vjera živi iznutra, ne izvana. Da nema tog Pape koji može probuditi vjeru i nadu onom ko je nema.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 26.04.2011. at 19:47 Razlog: nepismena

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Državnik Vatikana. Kao Slovenije, Češke, bilo koje male europske države,....koliko njihov dolazak košta?
    ma može li se zaista Papa kao državnik usporediti sa državnikom Pahorom?u svjetskim okvirima?

no,očito može.

bilo kako bilo,mene osobno njegov dolazak istinski veseli.
    pa makar bila površna i plitka i prakticirala vjeru izvana,a ne iznutra.
    Posljednje uređivanje od ronin : 26.04.2011. at 20:13

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku

bilo kako bilo,mene osobno njegov dolazak istinski veseli.
    joj, veseli te kao vjernicu, ne kao državljanku RH zbog državnih dobrobiti
    o tome ja pričam.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nije u šoldima sveeeeeee

sve je to meni ok, al vid ove što si laskaju kako su pametna manjina

zdenka to što si ti napisala i ja mislim

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nije u šoldima sveeeeeee
    Jel to tvoje mišljenje il službeno mišljenje KC :nastavak na tvoju ironiju :heheheh

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I što ćemo sad?
    sjedni, pet!

mene od svega ponajviše muči to što naša slaboumna vlada ne planira troškove u skladu s mogućnostima odnosno nedostatkom istih u ovom slučaju. imam ja još cijeli spisak prigovora na njihovo pijano trošenje proračunskog novca nevezano za papu i katoličku crkvu, ali pošto je ovo tema o papi... jel.

42 000 000 kn. za jednu osobu. dvodnevni boravak. u vremenima u kojima se država svako malo dodatno zadužuje, režu se socijalna prava, sveučilišna bolnica zjapi prazna poput neke kuće duhova, bolnice nemaju adekvatnu opremu niti dovoljne kapacitete, gospodarstvo je prešlo u sfere sf-a... da ne nabrajam dalje. da se razumijemo, jednaku sam reakciju imala i na jesen 2005. kada sam pješačila doma s faksa s trbuhom do zuba jer su idioti paralizirali promet radi nekoliko prdonja u fensi odijelima.

protiv samog dolaska pape, vjerovali ili ne, nemam ama baš ništa. tim više što će to razveseliti velik broj ljudi. no na ovakav način... stvarno nepotrebno prenemaganje. nikako, ali baš nikako si u glavi ne mogu opravdati 42 000 000 kn. nikako.

a što se demokracije tiče... striček winston je jednom davno rekao "najbolji argument protiv demokracije je pet minuta razgovora s prosječnim glasačem". na žalost, svakim se danom sve više slažem s njim.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moje skromno mišljenje o demokraciji je također više na Platonovu stranu Ovaj dokumentarac o budućnosti demokracije mi je fantastičan -
    Idiocracy
    http://www.imdb.com/title/tt0387808/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se nekak cini da kc ima dovoljno love da isfinancira posjet(e). vec duze vrijeme mi se cini da je to najbogatija institucija za koju znam.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pikula, to nije dokumentarac nego igrani film

Iskreno, meni je svejedno jel ce dedica doci ili ne, ali ljudi moji, daj si malo razmislite...o kolikom novcu se tu radi.
    Sada u vrijeme kada oni razmisljaju o "bolnim rezovima" i kazu kako su jos prosle godine trebali srezati socijalna prava, ali nisu pa eto zato smo jos u krizi.

Meni se sve cini da ce papa doci, vecina ce mahati zastavicama, a dok ce visoki duznosnici sjediti u svojim VIP lozicama i slusati misu neko sranje ce biti izglasano na nasu stetu jer heeej...treba stediti...boni rezovi su neophodni

Ja da si tako silno zelim vidjeti papu vec bih nazicala zupnika da skupi 50 istomisljenika pa bi otisli u Vatikan na trg Svetog Petra vidjeti papu kako mase, sigurno bi bilo jeftinije od 42mil kn

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •