Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Rehabilitacija nakon loma noge

Datum pristupanja
    May 2006

Početno Rehabilitacija nakon loma noge

Sin (6,5 g.) je slomio natkoljeničnu kost i uskoro skida gips. Mišići će biti u jako lošem stanju pa će nakon skidanja gipsa biti potrebna rehabilitacija. Doktor nam je rekao da se odlučimo gdje ćemo na rehabilitaciju ali to nije laka odluka. Jedan dan sam zvao sva lječilišta oko Zagreba, svako hvali svoga konja a meni je najvažnije da se dijete što bolje oporavi.
    Molio bih sve roditelje koji su imali iskustva sa rehabilitacijom djece da iznesu svoja iskustva. Da li rehabilitaciju raditi u ZG ili u nekim toplicama? Krapinske, Daruvarske ili neke treće? U Krapinskim ne može biti roditelj sa djetetom jer nemaju dovoljno dvokrevetnih soba. Roditelj mora biti u nekom apartmanu izvan lječilišta. U Daruvarskim ima dovoljno dvokrevetnih soba ali nemam nikakve informacije o liječenju djece tim toplicama.
    Pitanja je puno a odgovore je jako teško dobiti.

Molim pomoć a zauzvrat obećajem da ću nakon što kod nas sve završi napisati opširan izvještaj koji može koristiti drugima.

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj je sinek imao puno manji i beznačajniji lom ali evo ga dva i po tjedna nakon što smo skinuli longetu (koju je imao dva tjedna) još uvijek šepa. Doktor tvrdi da ako noga ne natiče da je sve u redu i da samo treba vježbati.
    Možete mi molim vas napisati vaš rehabilitacijski put i napredak. Thanks

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

cure, a da probate fizikalnu terapiju u kući (pod pretpostavkom da djetetu ne treba nijedna druga terapija /tipa struja/ osim vježbi?

doktorica opće prakse vam napiše prijedlog koji nosite na komisju i uglavnom djeci odobravaju bez puno pitanja 5 ili 3 puta tjedno (ovisi o dijagnozi) i lijepo vam dođe terapeut doma

dijete vježba u poznatoj okolini, sa poznatim igračkama a što je najbitnije ne košta vas ni kune....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam za FT u kući osim ako je pacijent baš nepokretan pa nema drugog rješenja
    u ustanovi se može dobiti puno bolja usluga
    nisam fizijatar ali mislim da je tu važna terapija u bazenu
    sad dal će to biti ambulantno (znači da se dijete svaki dan vozi u ustanovu na terapiju) ili stacionarno ovisi o vama, što će preporučiti fizijatar, primarni liječnik
    nemam tu pravilnik i ne znam ima li se uopće pravo na stacionarnu rehabilitaciju ako je lom liječen konzervativno a ne operativno
    to sve treba ispitati
    ako i imate pravo na uputnicu se dugo čeka
    mislim, ako ste u mogućnosti to platiti, pogotovo ako nemate pravo na stacionarnu na teret HZZO, da je najbolje rješenje da platite smještaj u nekim toplicama za sebe i dijete, a da vam vaš liječnik napiše uputnice za pregled fizijatra i za terapije

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja nisam za FT u kući osim ako je pacijent baš nepokretan pa nema drugog rješenja
    u ustanovi se može dobiti puno bolja usluga
    joooj koliko djece i pokretnih pacijenata ima fizikalnu u kući...
    i da, bazen je dobra opcija,ako fizijatar to preporuči kao i ostalu elektro terapiju (stimulacije i sl) onda svakako toplice ili fiz.th u domu zdravlja
    a pošto se na toplice čeka između 3 do 6 mjeseci a na ambulanto liječenje po nekoliko tjedana,
    zašto tih par dana/tjedana netko nebi dolazio djetetu doma i/ili pokazao mami vježbe da se bar neke vježbe rade u cilju održavanja i poboljšanja muskulature?....
    i molim te, ne podcjenjuj rad na terenu... neki terenski terapeuti se 300 puta više trude i daju cijeloga sebe za svoje pacijente....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pokušajte sa Stubičkim Toplicama, možda tamo može biti mama s djetetom.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, ja ne podcjenjujem rad na terenu
    ni najmanje
    surađivala sam s mnogim prekrasnim sestrama i fizioterapeutima koji rade na terenu
    ali mislim da ne mogu pružiti onoliko koliko ustanova
    jedino se može profitirati na individualnim vježbama
    to da
    a koliko znam i na FT u kući se čeka
    SB je na temi o GB pisala da čeka mislim 3 mjeseca za FT u kući preko HZZO, do tada si sama plaća

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •