Jedino ako su ga pod ozbiljnim prijetnjama prisilili. Što mi je jako teško za povjerovati.
Jedino ako su ga pod ozbiljnim prijetnjama prisilili. Što mi je jako teško za povjerovati.
sve rečeno stoji, ali osobe s ovog foruma su manjina ovog društva, nažalost, kažemi brat da je većina ljudi podržavala što je liječnica rekla, a ima ih svih društvenih slojeva i ti će tako odgajati svoju djecu, može čovjek doma lupati što želi, ali ovako,ne znam, ona prvo sramoti tu svoju struku
razvod im nije opcija, ni kad ima nasija, zbog djece
voljela bi da bilo ko od njih dodje k nama na sudi pogleda samo fotografije što bogobojazni muškarac može napraviti ženi
bilo kakvo dijeljenje savijeta povlači odgovornost, pogotovo ovako javno
A šta da se tu radi... Ono, i meni je to koma, ali svakom svoje i svoj set uvjerenja. Koja odgovornost, nema ti tu odgovornosti. Gle samo borbe ova dva svjetonazorna programa za spolni odgoj, tu se nikad svjetovi pomiriti neće (tvrdnje da je homoseksualnost bolest, masturbacija zlostavljanje samog sebe itd. i suprotne tvrdnje). Svako misli svoje, a na svakoj strani vjerojatno i set pripadajućih medicinara suprostavljenih uvjerenja tj. neki su uvjereni da je to bolest, nekad i je bilo klasificirano bolest, tj. sve je to jedan povijesni kontinuum, sad klatno mahne ovamo, pa većina misli ovo, sad onamo, pa većina misli ono... di je znanstvena istina koji put je laiku teško prokužit.
Mislim, ako može uvjerenje da je za ozdravljenje bitno ne znam... mišljenje pozitivno, da su bolesti izraz nesuglasja sa samim sobom, onda vjerojatno prolazi i ovo.
Koja odgovornost, ljudi svašta tvrde, s diplomom ili bez nje, teško se danas kroz sve to probijati, nije baš da je objavljeno u znanstvenom časpisu, a i da je, ko bi to, osim uskog kruga shvatio, rečeno je tako... na crkvenom zaručničkom tečaju.
Danas imaš ravnateljice škola što po školi stavljaju one amulete protiv zračenja itd. Jednu kakofoniju svega i svačega pa nekako... manje se čudim tome.
A propos crkvenih dogmi (zabrana razvoda) one su tu konstanta, koliko ja znam (a ne znam puno), mislim, nije baš da su ono...uvjetovane. Ni ono o zabrani predbračnog seksa nije palo, iako je, koliko shvaćam od većine, teško provodivo, a ljudi su (većina) pronašli nekakve načine da to čuju, a žive drugačije.
U stvari, ne kužim zašto se čudiš.