Pokazuje rezultate 1 do 50 od 101

Tema: Cijepljenje pred upis u školu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pri upisu u školuse cijepi domaćim MoPaRu cjepivom, jer pruža solidniju zaštitu od Priorixa. A one nuspojave domaćeg cjepiva koje su problematične (aseptički meningitis i prijenos cjepnog mumps virusa na kontakte) su problem pri primjeni MoPaRu cjepiva s godinu dana - tj. u prvoj dozi, a ne pri docjepljivanju.
    Inaće, teška nuspojava na prethodnu dozu je kontraindikacija za primjenu daljnjih doza nekog cjepiva.
    Što se tiče mumpsa nakon prve doze MoPaRu cjepiva, diskutabilno je radi li se o teškoj nuspojavi koja bi bila razlog za ne primijeniti ga ponovno. Ali ako su roditelji neskloni ponovnoj primjeni domaćeg MoPaRu cjepiva jer je dijete na prvu dozu imalo postvakcinalni mumps, vjerujem da će to razumjeti liječnici školske medicine i cijepiti dijete Priorixom.
    Trenutno liječnici školske nemaju Priorix, ali će ga uskoro imati. Jer će se od jeseni nadalje i u školskoj medicini cijepiti Priorixom ili nekim drugim stranim MoPaRu cjepivom, s obzirom da domaćeg više nema.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni se čini da je stvar cijepljenja školraca s mo pa ruom samo da se potroši naše cjepivo da lova ne propadne jer ako su posljedice toliko česte kod male djece ima ih i kod starije samo u manji broj slučajeva. Mene osobno nervira što roditeljima ne nude mogućnost izbora, ja sam sama trebala zatražiti priorix jer sam ostala paf kad sam čula da cijepe s mo pa ruom.
    A što se tiče težine posljedice meni je to sasvim dovoljno jer u tom trenutku su svi prali ruke počevši od pedice koja me uvjeravala tada da je to puno sigurnije od priorixa (kojeg sam htjela kupiti) te kasnije nadodala da je roditelj taj koji je odgovoran za svoje dijete, te konačno i preuzimam kontrolu i odgovornost. Znala je i tada za veliki broj reakcija, ali se nije spominjalo.
    Pogotovo me nervira što su to bolesti na nivou vodenih kozica protiv kojih se ne cijepimo. Šanse da ih dobimo i ostave neku posljedicu su podjednake nuspojava cjepiva, a znam i ljude koji su cijepljeni te dobili ospice u kasnijoj dobi.
    Žalosno je što je u cijeloj priči samo bitan novac....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj zvijezda3 prvotno napisa Vidi poruku
    Pogotovo me nervira što su to bolesti na nivou vodenih kozica protiv kojih se ne cijepimo. Šanse da ih dobimo i ostave neku posljedicu su podjednake nuspojava cjepiva, ....
    Ne bih se s ovim složio.
    Ospice su siggurno teža bolest od vodenih kozica.
    Rubela i mumps možda nisu teže bolesti od vodenih kozica, ali češće izazivaju komplikacije.
    Nuspojave cjepiva jesu češće nego komplikacije prirodnih ospica, rubele i mumpsa. Ali se javljaju rjeđe nego što bi se te bolesti javljale da nema cijepljenja. I nuspojave cijepljenja su u svakom slučaju blaže od prirodnih bolesti (a kamo li od komplikacija bolesti).
    Naravno, bilo bi krasno da imamo cjepiva koja ne izazivaju nikakve nuspojave i 100% štite od bolesti. Na žalost, takva cjepiva ne postoje.
    Sva su cjepiva nesavršena. Ali boljeg oruđa za borbu protiv thi bolesti protiv kojih se cijepi, na žalost, nemamo.
    Posljednje uređivanje od mujica : 01.05.2011. at 19:28

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Trenutno liječnici školske nemaju Priorix, ali će ga uskoro imati. Jer će se od jeseni nadalje i u školskoj medicini cijepiti Priorixom ili nekim drugim stranim MoPaRu cjepivom, s obzirom da domaćeg više nema.
    Upalo mi je ovo u oči... mi smo bili na pregledu prije mjesec dana, rečeno nam je da cjepiva (još) nema, i da će nas zvati kad stigne. Još uvijek nas nitko nije zvao. Što možemo uopće očekivati? Hoće li ga cijepiti domaćim MoPaRu cjepivom, Priorixom, ili nečim trećim???

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Priorixom ili nećim trećim.
    Najvjerojatnije Priorixom.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    . A one nuspojave domaćeg cjepiva koje su problematične (aseptički meningitis i prijenos cjepnog mumps virusa na kontakte) su problem pri primjeni MoPaRu cjepiva s godinu dana - tj. u prvoj dozi, a ne pri docjepljivanju.
    .
    bilo je prije par godina i nekoliko aseptičkih meningitisa nakon docjepljivanja prije škole

nije važno jer se više djeca neće cijepiti s moparu (što ne kažem da je bolje), ali samo mali ispravak krivog navoda

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •