..ja sam imala uzv na dan AIH-a...i vidjelo se da je folikul puknuo...(to jutro) i saznala sam da mi je endometrij bio ok...
..ja sam imala uzv na dan AIH-a...i vidjelo se da je folikul puknuo...(to jutro) i saznala sam da mi je endometrij bio ok...
Nisam baš sigurna da ima ponavljanja inseminacije na VV. !! barem se meni nije ponavljala iako folikul nije puknuo, tak da neznam baš da se ponavlja.
inače, dr. obavezno radi uzv prije inseminacije, tako da sam na posljednjem i vidjela kako je folikul nedavno puknuo
O, Isuse! Eto, ti si imala UZV 2 dana nakon inseminacije i ako folikul nije ni tada puknuo nego možda tek dan-dva iza, spermići su možda već pomrli. A ja ne znam niti to, nisu me gledali nakon AIHa, ni slučajno.
Vidim da je Tini vrlo pažljivo obavljen postupak, a i urodio je plodom, stoga...
Meni je to sve fascinantno, ne pozitivno već negativno, fascinira me ta nedosljednost u postupcima, nezalaganje, površnost...
Pa nije ni čudo da su uspjesi kod AIH-a tako mizerni, fakat to samo "pospješuje" osjemenjivanje, ne i oplodnju.
Jedino mi u opće nije jasno zašto to spada u famoznu terminologiju MPO?
Pa samo je korak ispred "klomifenskih ciljanih odnosa", koji su u principu također medicinski potpomognuti, jer naravno liječnik prepiše terapiju koja stimulira proces, znači "potpomognuto je medicinom", ne čarima babe Mande.
U principu kad gledam, jedino kada se "muški faktor" krene tretirat medicinski, onda je to kao "viši nivo" pa eto spada u MPO, a ženama je svejedno, i ovako i onako budu gutale tablete.
Zanima me, kako bi se vodilo da jedna žena sa dijagnozom anovulacije, naravno "low responder" prođe i supresiju i full stimulaciju, recimo dobije max 3 JS, i fino ne odu na punkciju, već se posexaju doma (pretpostavimo da muškarac ima normo, pa nema frke), znači ne prođu ovaj proces tretiranja spermija i IVF/ili ...,
kako bi se to onda zvalo? Isto MPO postupak ili pak "ciljanj odnos"?
Ciljani odnos, ako bi se uopće i "zvalo" jer te nitko ne bi šljivio pet posto i tak bi ti bilo svejedno što je to! Kod nas se većina dr ograđuje faktorom sreće kao bitnim čimbenikom u mpo procesu, te se dosta toga odrađuje rutinski i bez glave.
Zato, pomolimo se da ta sreća dotakne i nas, očito je to jedino što pomaže!
Događa se, događa...Iz nekog poštovanja prema doktoru u to vrijeme sam šutjela (nisam pisala javno o tome) jer je i njemu bilo jako neugodno zbog nespretnosti taj dan, a očekivala ionako nisam ništa. Samo sam čekala da odradim tih 5 inseminacija na kojima su inzistirali prije IVF-a i to me guralo naprijed, ali i nazad jer mi je oduzimalo dragocijeno vrijeme...a o IVF-u moja dr.nije htjela ni pričat jer je sve navodno bilo ok!!! A nije, ja sam znala da nije...
Nije mi jasno zašto tada kada je doktoru pala epruvetica nije tražio tm novo sjeme, to bar nije problem, a i ne košta ništa... Ma, traljavi su za popiz.... i to me jako ljuti! A najviše me nervira kad mi kažu da ima vremena, da smo tek počeli, a ja sam htjela svoju bebu držat u rukama prije 5 godina, dakle, nikako nisam TEK počela, ako ništa drugo želja je počela odaaaaavno. Mislim da je veliki problem u tome šta su većim dijelom mpo doktori muškarci, pa nemaju nikakav osjećaj prema tome... Uhhhhhhh!
Ne bih rekla da ima veze sa spolom doktora. Imam iskustva s dva dr. s VV dr. Lučingerom i dr. Alebićem i nisam mogla vjerovati s koliko ljubavi, strpljivosti i humora sve rade i zajedno s ženama prolaze, koje veselje kad uspije, a također i embriolog dr. Kniewald, s koliko ljubavi priča o svojem poslu, jednom je rekao da ponekad ujutro ne može dočekati da dođe na posao da vidi kako su "njegovi" embriji...
S druge strane je pak baš netko tu pisao o stanovitoj doktorici (neću napisati kliniku) koja je curu istjerala iz sale prije same punkcije jer nije imala ispravnu uputnicu. Ima nas svakakvih...
A, jooooj, kako slatko...njegovi embriji. Ma, da, glupo je generalizirat, ja to iz svog dosadašnjeg iskustva, ali mislim da će sad bit bolje. Dr. Š. je totalna ispaljotka. Zove ga mm jučer na telefon, a on će njemu: (doziva ga imenom, ali ću napisat drugo ime) " Ante, Anteeeee, radiš li posao, Anteeee?!" Da umreš od smijeha. A sve hoće objasnit i baš nam se ful posvetio, odmah je sve zapamtio o nama (a sigurno ima miljaardu pacijenata)...
Posljednje uređivanje od martinstoss : 29.04.2011. at 19:46
Cure pomozite!!! Imala sam svoj drugu AIH 23.04. Nakon 5 dana počeli su mi grčevi kao kod ovulacije iako sam je imala na sam dan oplodnje. Kad se to smirilo sad me brinu lagani bolovi kao kod menstruacije. Imali koja s tim iskustva i kako je to sve završilo? Nakon prvog AIH-a bilo mi je totalno drugačije. Sad sam zbunjena jer sam mislila da znam što me čeka. Prvi postupak mi je završio pobačajen .
katja35, jel si možda dobila hiperstimulaciju? Kakva ti je uopće bila stimulacija i kakvo je bilo stanje na folikulometrijama, koliko folikula, kakav endometrij?
Ovaj pobačaj, nakon prvog AIH, kako je to točno izledalo, mislim u kojem si stadiju trudnoće bila? gdje si bila u postupku?
Napiši još nešto informacija, ovako je teško bilo što reći.
Oba AIH-a rađena su na VV. Pila sa klomifene i sada utrogestan. Nakon prvog postupka bete su mi bile od 5,3 pa do 33 kad je uslijedilo krvarenje i zadnja beta 1,6 . Toliko o mojoj kratkoj trudnoći i veselju.
Zaboravila sam reci da su bila 2 folikula kao i prvi put .
Mali grčići su ti možda od implantacije, jer ti je taman prošlo 7 dana od AIHa. Ništa se ne brini, misli pozitivno, strahom i nerviranjem možeš samo odmoć beburi da se uhvati. Samo se opusti, svi ti grčevi i bolovi mogu bit i reakcija na stimulaciju i implantacija, a kasnije i trudnoća, nema nekog pravila, ali nije sigurno ništa loše.
Želim ti puno sreće!![]()
Posljednje uređivanje od martinstoss : 30.04.2011. at 18:15
Btw, meni ti je isto svaki AIH bio drugačiji, jer nismo strojevi, ni svaki ciklus nije na vlas isti, tako da stvarno mislim da nemaš razloga za paniku. Ovo 1. put ti je, pretpostavljam, bila biokemijska trudnoća, a kažu da je to dobar znak za dalje, da je vjerojatnost da će žena zanijeti nakon biokemijske veća.
katja35, mislim da ovaj prvi slučaj ide pod biokemijsku.
Ako su ti se bolovi sad smirili ja ne bih stvarala nikakvu paniku. Može biti čisto reakcija na utrogestan, ili su ti jajnici malo previše reagirali.
Samo se opusti i laganini! Sretno!
Katja..ja još uvijek od klomifena osjetim probadanje..a AIH mi je bio 05.04.,možda je od njega...
Hvala cure na pomoći
Bok curke!
Ja prvi put idem na IUI pa mi je sve novo. Još trnutno obavljam pretrage ali pri kraju sam. Još vađenje krvi dva puta i to bi bilo to. Zanima me ide li netko od vas u Vinogradsku uskoro jer i ja sam tamo pa da podijelimo muku...
sara35, dobrodošla! Ja ti ne idem u Vinogradsku, ali svejedno ću rado podijelit muku s tobom. Ako imaš kakva pitanja mi smo tu za tebe. Puno pozdrava i želim ti sreću!
Sara sretno! Ja ti isto nisam u vinogradskoj, ali zapravo mislim da ima relativno malo razlike od bolnice do bolnice. Kada krećeš na postupak?
Upravo sam saznala da mi je ovaj ciklus anovulatoran, a baš sam se nadala da će nam uspjet prirodno između 2 postupka. Ne znam više šta da mislim, ko da neki vrag ne da, svaki put je neki drugi problem. A dok sam bila u čekaonici (išla sam ovaj put kod socijalca) čekala je sa mnom neka odurna ženska, prljava, masne kose, trudna sa svojim 3. djetetom i još nije mogla izdržat tih nekih pola sata čekanja, a da ne zapali. A ja se mislim da li se dovoljno zdravo hranim, pijem li dovoljno vitamina, osjećam grižnju savjesti kad popijem čašu vina... Ma, užas, samo mi se plače!![]()
Posljednje uređivanje od martinstoss : 02.05.2011. at 15:44
Danas mi je deveti dan od postupka. Glava me rastura a dolje na mahove imam takve grčeve kao kad trebam dobit. Jučer sam imala i temperaturu 37,1 ali se nisam osjećala bolesnom. Kako da ne mislim ili ne istražujem ???? Čitam,šivam ,gledam TV ali mi svako malo mali "crvuljak " u glavi ruje i traži simptome trudnoće. Ništa ne osjećam u sebi, nisam napuhnuta, cike me ne bole, nisu tamne bradavice, nisam umorna... Ali nadam se ....
katja35, ja sam prošli mjesec bila kao nešto malo trudna i nisam osjećala ama baš nikakve simptome trudnoće, imala sam simptome identične pms-u. Zaista je rano za bilo kakve simptome. Znam da je lako reći, a teško učiniti, ali pokušaj misli okupirat nečim drugim. Sretno!
A ne znam jel dobar. Dr. C. mi je u Poliklinici IVF vidio u srijedu dominantni folikul u desnom jajniku od 12 mm, a onda mi je dr. Š. rekao da danas provjerim je li raste, kad ono danas nema ničeg. Inače, nemam nikakve znakove ovulacije... Baš mi je više dosadilo nadat se i razočaravat, pa onda i ovo nanovo. Kad samo promislim da ima puno žena koje tako godinama...uhhhh!
Ej cure. Danas odrađen 4 AIH... i sada ono najteže- čekanje do 16.5
Pusa svima
ruža82, u istom smo sosu. Nek nam brzo dođe taj 16.![]()
Ježić - Kakvo je bilo stanje kod tebe??
ruža i ježić super, držim fige da ovaj put bude dobitno. napišite nam malo detalja, kakvi su bili folikuli, koliko ih je...
ruža82, ježić, ß isti dan, heh?! Ajde, neka vam je sa srećom!![]()
Hvala cure!! i doktor mi je rekao da je vrijeme za jednu dobru betu, a ne kao do sad.
imala sam jedan folikul na desnom jajniku (inače uvijek lijevi). u subotu je bio 19mm, endo dobar. subota 22sata štoperica i danas AIH. folikul još nije pukao do uzv. i to bi bilo to.
Kod mene dva folikula od 12mm na lijevom, endometrij 8mm (to je bilo u subotu, kad i štoperica navečer) i danas AIH. Inače, imala sam lagano krvarenje za vrijeme samog postupka, ali kaže doktorica da nije zabrinjavajuće. Sad popodne me dosta grči, bojim se malo HS-a, ali ne želim ništa više pisati da što još ne ureknem. Čekam rasplet situacije do sutra da vidim kako će biti.
Ispravak prijašnjeg posta, ne 12mm, nego 21mm
Sva sam smotana. Prsti mi prebrzo lupaju po tastaturi nego što mi radi mozak!
Cure, to su vam krasni folikuli i endometrij! Želim vam puno sreće!
Ja imam osjećaj da ovaj moj socijalac nema pojma, jer sam maloprije kad sam išla na wc primijetila plodnu sluz, bar mislim da je to-to. Je li moguće da onaj gel koji se stavlja prije pregleda podsjeća na tu sluz? Čini mi se da ću opet morat privatno na folikulometriju i masno platit.
Martinstoss, ne stavlja li se gel sa unutarnje strane kondoma?
Ne znam za stručnost tog ginekologa, ali mislim da za detektirati O ne moraš biti baš neki maher, nakon 15-tak folikulometrija već i ja znam pogledati kakav je endometrij (debljina, linije) i ima li/koliki je folikul.
Ma, ja bi na tvom mjestu najvjerojatnije bacila oko još sutra (kod nekog drugog, za svaki slučaj)...
Da, i ja mislim da se stavlja s unutarnje strane, ali ko će ga znat više s ovim našim "stručnjacima". Joj, otkrijem li sutra da sam se iznervirala bezveze zadavit ću ga golim rukama. Ma, znam ja da su me ovi moji mpo-vci temeljito ispregledali i svaki put bi s onom napravicom otišli lijepo ulijevo i udesno, čak bi znalo bit i pomalo neugodno, da ne govorim da imaju onaj krasni 3D UZV, a sada sam imala osjećaj da mi je spravicu držao ravno i tek ju neznatno pomaknuo lijevo i desno, a na njegovom UZVu se ništa ni ne vidi. Kod dr. C. sam jasno vidjela taj folikul, pa nije mogao nestat, ne?
Martinstoss, mjeriš li možda temperaturu??
moguće da ti taj "ginekolog" nije vidio folikul. tako meni ni doktorica koja se učila kod mojeg mpo nije mogla naći folikul od 18mm a doktor ga je odmah našao.
Nisam ovaj mjesec mjerila temperaturu, dosadilo mi svako jutro stavljat toplomjer pod jezik, i afta mi je baš bila izbila neki dan na tom mjestu. Ma, sjećam se da kad sam išla na folikulometriju kod mpo da mi je baš išao jako ulijevo i udesno i dosta visoko dok ga nije pronašao, što sad nije bio slučaj. Joj, nadam se, ne treba mi još jedan izgubljeni ciklus i to da baš ništa nećemo moć radit po pitanju bebolinca...![]()
Posljednje uređivanje od martinstoss : 02.05.2011. at 19:40
Ma sori, zanemari. Ja sam još skroz u svojem postupku, u kateterima, cjevčicama, tenakulumu...
P.S. ne zna ni svaki obični ginekolog dobro očitati UZV. Moja je npr. jednom prilikom rekla da mi je jedan jajnik malo policističan, kad tamo oba dva, i to poprilično. Još ako ima loš aparat za UZV![]()
Ma, nou frks, stara, neka si ti u svom postupku, želim ti od srca da ti ovaj put bude uspješno, i tebi i ruži!
Hvala curke i ja vama želim svaku sreću...još ne znam kad ću biti na redu... u petak idem vaditi progesteron pa nemam pojma koliko se čeka taj nalaz... i ne znam uopće u koje doba ciklusa te naruče... jel se pije neka terapija... navodno netko pije netko ne pije... meni vam je to još uvijek sve velika nepoznanica što i kako će biti...
Vidim da ste vi sve već prošle kroz to a ja sam tek na staru pa me i strah i razvaljuje me nestrpljenje.. a ono smiri se ne pali jer sam po prirodi vrlo nemirna...
hvala ti puno... imam ti ja bezbroj pitanja u glavi a vidim da ovdje ima toliko cura koje su prošle već sve to nekoliko puta... bilo bi super kad bi mi netko bar ukratko opisao koji dan ciklusa te naruče na postupak, primaš li prije neku terapiju, o čemu to ovisi... ako ne uspije kad se smije ponoviti cijela priča.... i još koji pametni savijet bi mi jako dobro došao.... falaaaa
Drage moje cure,evo i ja krećem u novi postupak!
Želim nam svima plodno ovo proljeće!
Pozdrav!
Sara35, od otprilike 3.-7. dana ciklusa (ovisi o doktoru) počneš pit Klomifen koji ti potiče rast više folikula. Ja sam ga pila iako nemam nikakvih zdravstv.problema, jer više folikula=veća šansa. Onda od 9. dc ideš na folikulometriju (mjerenje rasta folikula) i tako svaki drugi dan dok oni ne dosegnu veličinu od 18 mm ili više. Zatim ti doktor odredi kad ćeš primit "štopericu"-injekciju HCG-a koja potiče završno sazrijevanje i pucanje folikula kako bi oni izbacili jajnu stanicu. 36 sati nakon štoperice dr.te naruči za inseminaciju. Prije samog postupka tvoj muž da sjeme u čašicu, oni ga u labu pripreme (odvoje najbolje plivače). Onda te postave na stol kao za gin.pregled, stave ti instumentić koji ti proširi cerviks i kroz kateter ti sa špricom uštrcaju spermiće. Možeš imat lagane grčiće, ali ništa strašno, ako se opustiš bit će ti lakše. Odležiš tamo oko pola sata i ideš kući, taj dan miruješ. Obično ide terapija Utrogestanom (progesteron) koja pomaže održavanju trudnoće i uzimaš je vaginalno 14 dana sve dok ne napraviš test ili betu. To ti je otprilike to. Budi mirna, opuštena i misli pozitivno. Želim ti puno sreće!
Posljednje uređivanje od martinstoss : 02.05.2011. at 22:08