Stranica 7 od 16 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 772

Tema: Cime cete ih mazati za sunce ove godine?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mi smo kupili od dm, onu sensitive liniju bez mirisa i boja, zaštitni faktor 5o, nanosi se neposredno prije izlaganja suncu.. magistra iz ljekarne je rekla da i ona tu uzima za svoje dijete jer su njihove jako kvalitetne, prolaze dobro testove, čak i bolje nego razvikaniji proizvođaći...

JOVANIMAMA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eucerin, kao i prethodnih godina.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A je li netko našao Babylove kremu u DM-u?

Ja u kojem god sam bila, nisam nigdje vidjela.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vichy dječja krema za sunčanje u spreju 30+

jedino joj na to koža ne reagira
    od svih drugih se osula

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj borka prvotno napisa Vidi poruku

Jesam ja-ali ne u Zg. Prije nekih mjeseca dana. Ali, već sam napisala, ne kužim zašto se treba nanosit 20 min ranije,a piše da ima mineralnu zaštitu.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

meni su u dmu rekli da vise nemaju babylove krema za suncanje, nego da im se sada njihova linija zove sundance. tak da sam ja kupila sundance 30 i to sprej jer on traje 2 god (do 7mj 2012), dok sve kreme traju samo 12mj od otvaranja.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi cemo Laverinu, faktor 15 i mozda, mozda uzmem 20.
    Na more idemo ujutro i budemo do 10 sati i popodne poslije 16 h.
    Izmedju gotovo uopce ne idemo van (osim ako je nesto hitno).

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam koristila Mustelu i bila prezadovoljna, onda prošle godine Avenovu 50 i bila isto zadovoljna, e ove godine ćemo na moru imati skoro 3 g i 4 mjeseca, pa sada razmišljam, što da kupim...nešto prirodno ili najnormalniju Niveu ili nešto od DM-a??
    Koje su to kreme za sunčanje s prirodnim sastojcim; može te li ih nabrojati poimence, molim vas?
    Inače DM provodi edukaciju o suncu, kremama za sunčanje po vrtićima...vidjela sam da tete imaju one sprejeve za sunčanje za klince od DM.
    Inače zanimaju me ti testovi, jesu li oni "potplaćeni" pa su zato negdje neke kreme ocjenjene s super ocjenama, a negdje koma?
    Ja ovaj OKO test ne kužim, i ako ima prijevod s njemačkog ja ne mogu nači ocjene krema pa pomoć
    http://www.oekotest.de/

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Inače našla sam neki svoj stari blokić, možda su podaci baš s ove teme gdje su ovako bile ocjenjene kreme za sunčanje
    OKO TEST
    1.Vichy, L'OREAL, Lancom ,Lancaster, Garnier, Eucerin= 0 najgora ocjena
    2. La Roche Posay i Aven = 1
    3. Cadeavera, Nivea Sun=2 zadovoljava
    4.Lidlovo mlijeko, Cien, Ladiol, Sun Ozon, SundanceF20=3
    5.Dr. Hauschka, Lavero, Sante Welda =4 ali one pak imaju sumnjivi UV filter
    Kaže Davor, sva brendirana sredstva dolaze s koma sastojcima, već kod sasvim malih ZF, a ova manje brendirana tek od ZF 12......

sorry ako sam nekim kremama krivo napisala naziv, malo mi je nečitko
    Evo još mi piše da je Coperton alergen
    Bubchen-ima alkohola

mislim da se samo Mustela može koristiti od 0 mjeseci Avenova je tek od 6mj. nadalje kao i Micro sun , Micro ban od Springa i Daylong tek od tri godine....

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ne znam, ja sa svojom obitelji imam odlična iskustva s Nivea kremama, preciznije, NIVEA SUN KIDS MOISURISING SUN SPRAY sa zaštitnim faktorom 50+ tako da smo ove godine opet ostali vjerni NIVEI.U svakom slučaju do 10 sati smo vani, a iza toga do najmanje 17 sati smo pod krovom.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj valchy prvotno napisa Vidi poruku
    meni su u ljekarni rekli da je ta krema ok jer nema puno kemije u njoj, da su zaštitni faktori na prirodnoj bazi
    Danas sam u ljekarni vidjela tu kremu, ali na kutiji piše zaštitni faktor 50

I sada mi ništa nije jasno, jer je ta krema navodno na prirodnoj bazi i ne bi trebala imati tako veliki fakto barem po onom što mi je žena u ljekarni na Hvaru objašnjavala.

Pokušala sam dobiti više informacija u ljekarni, ali nisu mi znali ništa reći, kaže da su nema dugo dobili tu kozmetiku pa da ne znaju.
    Ljekarna je u Vlaškoj preko puta Kvatrića, eto ako nekome treba i ta informacija.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Vidim da nisam dobro citirala, radi se o kremi L'Erbolario - Piccolosole?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

na biomedisovim stranicama postoji uljni losion za sunčanje,potpuno prirodni proizvod,na bazi mrkve,mislim da je link www.biomedis.hr,ali,mislim da ga trenutno nemaju u ponudi

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jel je netko naišao na kremu ili sprej koji se lako razmazuju i ne ostavljaju bijele tragove??

Dosada imam iskustva sa Mustelom, Babylove i prošli tjedan sam kupila Laveru, ali sa svakom imamo problem kod mazanja,
    a da ne govorim da polude kada im mažem lice i uvijek uz rub vlasišta i oko usta im ostane lagano bijelo.
    Posljednje uređivanje od Iva M. : 13.06.2010. at 09:13

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam malo iznenađena, kupila DM sun dance kids sonnen milch 30, nakon što sam namazala kćer obukla sam joj svjetlo plavu majicu i krema je izgrizla majicu tako da je sada s bijelim flekama. To mi se prije s njihovim kremama nije dešavalo !?...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Iva M. prvotno napisa Vidi poruku
    Jel je netko naišao na kremu ili sprej koji se lako razmazuju i ne ostavljaju bijele tragove??

Dosada imam iskustva sa Mustelom, Babylove i prošli tjedan sam kupila Laveru, ali sa svakom imamo problem kod mazanja,
    a da ne govorim da polude kada im mažem lice i uvijek uz rub vlasišta i oko usta im ostane lagano bijelo.
    Bijeli trag je i namijenjen da ostane- taj sloj kreme štiti od sunca. Zato su te kreme s fizičkom, mineralnom zaštitom (kakve za djecu i moraju biti), ne kemijskom.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni su u ljekarni preporučili Avene s mineralnom zaštitom faktor 50 (još sam posjetila više ljekarni da vidim što će mi preporučiti, da čujem više mišljenja )
    mazali smo se par puta i super se lako razmazuje, ostavlja fleke, ali bitno da štiti, nema veze za robicu
    jedino me muči što ako bebi ta krama dođe u usta, tj. da li da mažem šakice kad ih stavlja u usta ili ne? zasad nisam, ali opet onda su joj šakice nezaštićene na tih par minuta što prohodamo po suncu od hlada do hlada

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure da li su vam ostale, masne-žute fleke ili je i vama robica "pojedena", apšisala, dakle kao kad na robu recimo padne domestos ili varikina ?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nama od avene kreme ostaju rozaste fleke kao od gline, tako nešto, niti "pojedeno" niti masno

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Koja vam se krema čini boljom što se tiče mazanja i razmazivanja i prirodnijom: Lavera dječje mlijeko faktor 20 ili L'Erbolario - Piccolosole faktor 30?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure da li su vam ostale, masne-žute fleke ili je i vama robica "pojedena", apšisala, dakle kao kad na robu recimo padne domestos ili varikina ?
    pretpostavljam da se radi o sundance kremi/spreju? ja sam kupila sprej, na njemu pise da se izbjegava kontakt s odjecom jer je moguc nastanak mrlja. na obojenoj robici nisam vidjela mrlje, ali na bijeloj jesam (jer ih mazem obucene pa mi krema pobjegne i na robicu), ali te zute mrlje od kreme odu u pranju. niti mi apsisa, niti su mi mrlje bijele (mozda zato sto je robica bijela, na sarenoj zbilja nisam primijetila, obratit cu danas paznju). ali bez obzira na boju robe, kad se opere sve je cisto.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

danas su u Kozmu svi proizvodi za sunčanje -40 %

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa Vidi poruku
    meni su u dmu rekli da vise nemaju babylove krema za suncanje, nego da im se sada njihova linija zove sundance. tak da sam ja kupila sundance 30 i to sprej jer on traje 2 god (do 7mj 2012), dok sve kreme traju samo 12mj od otvaranja.
    Kako nema? pa ja sam vidjela u dm-u.Inače dok sam se ja raspitivala po forumu kakvu kremu kupiti,cure su napisale da je ta babylove među najvišim rangu kvalitete,a ja sam bila skeptična jer je jako povoljna.Još su cure pisale da je dovoljan ZF 30 i čim je F veći tim je više kemikalija unutra...pa sad...

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koja vam se krema čini boljom što se tiče mazanja i razmazivanja i prirodnijom: Lavera dječje mlijeko faktor 20 ili L'Erbolario - Piccolosole faktor 30?
    ako se dobro sjećam kad sam gledala l'erbolario u ljekarni u sastavu ima nekih parabena ili šta slično, pa sam odustala.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi smo uzeli ciccovu zaštitni faktor 50, mineralni, organski šta ja znam već i jutros je sav osut!
    no coment

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam malo iznenađena, kupila DM sun dance kids sonnen milch 30, nakon što sam namazala kćer obukla sam joj svjetlo plavu majicu i krema je izgrizla majicu tako da je sada s bijelim flekama. To mi se prije s njihovim kremama nije dešavalo !?...
    ja sam neki dan čula od jedne mama da joj je dijete dobilo osip od te kreme, spreja, nakon što su ih mazali u vrtiću....?????

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam neki dan čula od jedne mama da joj je dijete dobilo osip od te kreme, spreja, nakon što su ih mazali u vrtiću....?????
    Ovo je lako moguće, ali i od bilo koje kreme.
    Moj nećak je reagirao na jednu od najskupljih krema na tržištu, na drugu ništa.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eucerin 50+, ostala od prošle godine, a kako sam drugu bočicu kupila pred kraj ljeta ok je sad za početak. S tim ju mažem za van, park i sl. jer se super razmaže
    Kupila sam i RoC baby (mislim da je 40+, ne da m ise sad ići gledat) ali ona ostavlja bijelo pa smo nju mazali na moru (prošli tjedan)
    i jedna i druga su OK
    iako je slona alergijama , nije reagirala na ove kreme.
    Posljednje uređivanje od ivaa : 16.06.2010. at 14:55

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku

i mi smo se isto osipali od te kremice, novo kupljene ove godine, a prijašnjih godina nismo nikad imali nikakvu reakciju na to.... nemam pojma šta se dešava s tim kremama.... sad sam kupila na brzinu copertone onaj dječji 30 f i nadam se da nije baš prevelika kemija

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Meni je odlična Avon ZF 30 , plave boje, vidiš gdje si namazao.
    Od Babylove mi je ostajao bijeli trag , a koža se ispod kreme osipala ,tako da su izgledali kao da imaju alergiju .

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo nama pred koji dan stigla Lovingnaturals, za sad se pokazala super, štiti, razmazuje se, uljasta ali čini se da ne radi fleke,koža diše, mirišiii, cijenom je tu negdje u sredini, lijepo se opere, ali u bazenčiću ipak drži(more mismo probali ali ako je sunce se itak mažemo opet)... s babylove smo imali utisak kao da joj zažbuka kožu, nije bilo neke baš alergije ali bi se malo zajapurila i tu i tamo neka kvržica poput osipa ali jako na rijetko tako da nije sigurno od čega. Ne znam da li sam se ufurala pa lupetam, ali meni se čini kad bi je namazali kako treba s babylove da bi je nakon nekog vremena ćopila neka nervoza,(ja imam neke šiz napade od pregustih, masnih i teških krema, možda i Maša).

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

La Roche Posay koristimo 2 tjedna na moru za 2godišnjaka, doduše izbjegavali smo sunce od 12-16, a do 12h bili u hladovini, i zadovoljni smo

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Daylong 30 za Mihu, malca ničim..

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Znanstvenici izvještavaju o toksičnom utjecaju veličine čestica na cinkov oksid, spoj koji se učestalo koristi kao sastavni dio krema za sunčanje.
    Čestice manje od 100 nanometara nešto su štetnije za stanice debelog crijeva u odnosu na cinkov oksid. Kruti cinkov oksid otrovniji je od ekvivalentne količine topivog cinka. Za smrt stanice potreban je neposredan kontakt između čestice i stanice. Rezultati istraživanja objavljeni su u ACS-ovom mjesečnom magazinu Chemical Research in Toxicology.
    Philip Moos i njegovi kolege naglašavaju kako postoji opravdana zabrinutost zbog potencijalne toksičnosti nanočestica različitih materijala. Njihov utjecaj na kemijska i fizikalna svojstva tvari mogao bi biti potpuno različit od utjecaja čestica većih dimenzija. Promjer im je čak 50 000 puta manji od promjera ljudske vlasi, a mogu se naći u hrani, kozmetici i ostalim proizvodima za široko tržište. Neke kreme za sunčanje sadrže nanočestice cinkovog oksida. "Glavna zabrinutost svodi se na nenamjerno izlaganje nanočesticama cinkovog oksida. Što ako dijete slučajno proguta djelić takve kreme? To je bila glavna motivacija istraživanja utjecaja nanočestica na debelo crijevo", objašnjavaju znanstvenici.
    Kroz svoje eksperimente usporedili su utjecaj nanočestica cinkovog oksida i čestica cinkovog oksida većih dimenzija na kulture stanica debelog crijeva. Cinkov oksid većih dimenzija uglavnom se prodaje u obliku praha. Rezultati pokazuju čak dvostruko veću toksičnost nanočestica. Iako je nominalna veličina čestica bila čak 1000 puta veća, konvencionalni cinkov oksid sadržavao je čestice različitih veličina, čak i one dovoljno malene da bi ih se smatralo nanočesticama. Koncentracija nanočestica potrebna za izazivanje negativnih reakcija stanica debelog crijeva ekvivalentna je gutanju dva grama kreme za sunčanje. Za istraživanje biokemijskih efekata korištene su izolirane stanice. Eventualne promjene uzrokovane potpunim prolaskom čestica kroz probavni sustav nisu uzete u obzir. Želimo li provjeriti moguću toksičnost nanočestica cinkovog oksida, znanstvenici smatraju kako je potrebno izvršiti dodatna istraživanja na laboratorijskim životinjama i ljudima.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Neki dan sam negdje (na radiju?) čula da je s daylong 30 potrebno mazati samo jednom dnevno (ako se ne ulazi u vodu). Je li to notorna glupost kao što mi i zvuči ili sam ja u krivu?

agata avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jel ima neka dječija krema za sunčanje na bazi mineralne zaštite a da ima faktor 15?

Imamo Daylong 30 i čini mi se da mu je to prejaka krema. Ima kožu kao ja. Nit crvenimo nit crnimo. Ja kažem da nas dvoje imamo prirodni SUNBLOCK.. hehe

A i plus toga mu ne paše na kožu Daylong, prištići mu izlaze.

- - - -

Mrvna, mislim da ne treba pretjerivati u ničemu. Daylong je jako gusta krema i teško se skida i kad ga kupam. Zato moje mišljenje je da je jednom dnevno sasvim dovoljno ako se ne kupa u moru.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Postoji i Daylong losion u sprayu ,25 ZF , gust nije

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kinder prvotno napisa Vidi poruku
    Postoji i Daylong losion u sprayu ,25 ZF , gust nije
    Taj mi je super, to svi koristimo.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam se odlučila po ewg-u za badger ima u sloveniji i šalju poštom za jače sunce,a za slabije idem na biomedis opciju.inače bi imala samo biomedis,ali me frka jer je kao samo od biljaka i nisam ziher da li bi zaista štitio dovoljno iako piše da je faktor 30.da li ima netko spoznaja o tom ulju?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Procitala sam (opet) sve ali nisam puno pametnija...
    Dakle, prosle godine sam kupila babylove 50+, koja je "100% mineralna zastita, bez konzervansa, boja, parfema i mineralnih ulja". Meni i maloj je bila super (obje smo bijeeeele), nismo niti jednom izgorile (ni pocrnile doduse). Ove godine sam obisla jedno 5-6 DM-ova i nigdje nema vise babylove kreme, samo sundance. Probala sam taj sundance i nije mi se svidio - nekako je tekuci, ne pise da je zastita 100% mineralna nego "sadrzi i mineralnu zastitu" - tj. ocito ima i kemijske zastite koju ne zelim.

Ima li jos koja kremica koja je kao sto pise gore "100% mineralna zastita, bez konzervansa, boja, parfema i mineralnih ulja", da nema tih famoznih alkoholnih sastojaka (oxy.. ili sto vec)? Idealno bi bilo i da ne kosta preko 100kn? (Ova bl je bila 30kn ali znam da je to SF cijena za ostale proizvodjace...)

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da bi ilrido odgovarao,ali trebala bi provjeriti u apoteci sastav.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj anna01 prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo kupili od dm, onu sensitive liniju bez mirisa i boja, zaštitni faktor 5o, nanosi se neposredno prije izlaganja suncu.. magistra iz ljekarne je rekla da i ona tu uzima za svoje dijete jer su njihove jako kvalitetne, prolaze dobro testove, čak i bolje nego razvikaniji proizvođaći...
    anna01 molim te napiši točan naziv kreme. hvala

Handy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Mi koristimo Niveu 50, ali smo stalnu u hladu, pa se toliko ni ne mljackamo kremama (nakon ove teme ćemo još manje).

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hej, ima li novih saznanja ove godine. Jel još uvijek dobra ona Nivea invisible ili je i ona na crnoj listi. Mi imamo crvenu kosu i bijelu put i već sam ih počela mazati za vrtić, jer malom nastaju i madeži, ali kad ovo sve čitam stvarno nisam pametna. za sada smo na Sundancu a krajem mjeseca idemo dermatologu pa ću i tamo malo priupitati.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A. mi je jako svijetle puti, proziran je, i njega mažem isključivo s Daylongom (sad još faktor 25, ali čim krene malo jače sunce faktor 50+). Ne znam čime ću malenu mazati, vjerojatno ipak Daylong baby (mineralni, faktor 30).

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sam čitala(ali ne mogu se sjetiti više gdje) da su kreme za sunčanje zbog svog sastava opasnije od samog sunca.

Mi ćemo smiksati neku homemade s eteričnim uljima čiji recept sam dobila od frendice koja se kuži u aromaterapiju.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamaineven prvotno napisa Vidi poruku
    Hej, ima li novih saznanja ove godine. Jel još uvijek dobra ona Nivea invisible ili je i ona na crnoj listi.
    I mene ovo zanima.
    Prosla dva ljeta bili smo na njoj (Nivea Sun Invisible Protection, zastitni faktor 30) i bili smo zadovoljni - rado bih ju opet nabavila za ovo ljeto, ali me zanimaju nova saznanja...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam čitala(ali ne mogu se sjetiti više gdje) da su kreme za sunčanje zbog svog sastava opasnije od samog sunca.

Mi ćemo smiksati neku homemade s eteričnim uljima čiji recept sam dobila od frendice koja se kuži u aromaterapiju.
    I sa SPF? Kako?

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku

Podijeli s nama recept .
    Moja Lara dobije osip uglavnom od svih krema, dok su Lovri sve dobre. Njezina ne smije imati nikakve kemije u sebi.. Daylong joj je jedino ok.

Stranica 7 od 16 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •