Citiraj Leni prvotno napisa Vidi poruku
ne mogu sad naći što je epiduralnom i dripom ako se ide na VBAC ?
koliko znam nisu isključeni, drip daju (bez obzira), epidralnu isto ali možda opreznije jer ometaju trudove (sve ovisi o tome što je bio razlog prethodnog carskog)

BTW, rodila sam prije 7 dana, nažalost CBAC. Otvorila se spontano i naglo, od 1 do punih 10 cm u roku svega 3h, ali beba se nije spustila ni malo. Dobila sam drip (!!), ne i epiduralnu (jer sam bila već potpuno otvorena kad sam stigla u rađaonu) i tako pokušavala i mučila se još slijedeća 4h, nakon čega nije bilo pomaka i izveden je CR (na moje olakšanje priznajem). Nekog konkretnog medicinskog razloga zašto se beba ne spušta nije bilo. Ja mislim da je to zbog 1. naglog otvaranja (nije bilo vremena za 'smireno' spuštanje), 2. isključivo ležećeg položaja (na boku) u rađaoni - meni je to kao da rađaš uzbrdo. Navodno sam dobro prošla, naletila na doktore koji imaju srca i ne muče predugo. Cura koja je ležala sa mnom na intenzivnoj imala je isto CBAC, ali nakon 14h teških trudova i dripa. Njena smjena bila je grozna. Znači, sve ovisi o doktoru.