Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 51 to 66 of 66

Thread: blitva

  1. #51
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    cike ili cikle? :D

  2. #52
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Quote Originally Posted by elin
    Quote Originally Posted by apricot
    ne bih rekla da bi im to škodilo
    :D :D sutra je na repertoaru malo cike, da vidim kako će reagirati. Baš me zanima, meni je to inače jako fino.


    ili cikle?

  3. #53
    elin's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,282

    Default

    cikla. Javim kako je prošlo, nadam se da ovaj put ne gutam niti jedan suglasnik. 8)

  4. #54
    elin's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    2,282

    Default

    jele smo ciklu - ništa revolucionarno, ali o.k. za prvi pokušaj. Moja je takva: malo po malo, dok ne zavoli neki okus. U svakom slučaju ja sva happy :D :D

  5. #55
    kikic's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    na moru
    Posts
    1,163

    Default

    Podižem ovaj topic. Prekjučer smo probali blitvicu, domaću, maminu iz vrta. Sa malo krumpirića. Jako je lijepo papao međutim popodne je to sve povratio, takoreći neprobavljeno. Gledam one tablice di piše da blitva ide sa 12 mj nasuprot ovih gdje kažu da može i sa 6 - 7, domaća, netretirana nečim i mislim se, je li bolje pričekati?

  6. #56
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    pa sad malo pričekaš pa opet probaš.
    možda je i za krumpir prerano? tek ste započeli s dohranom.

    pogotovo ako kažeš da je izbacio neprobavljeno.

  7. #57
    kikic's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    na moru
    Posts
    1,163

    Default

    Započeli smo sa 5 ipo mjeseci, tako da mjesec dana već papamo. A krumpirića je bilo mrvicu. Ništa pričekat ću neko vrijeme

  8. #58

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3

    Default

    pretrazivala sam forum, ali nisam nasla odgovor na ovu dilemu, ako ste vec pisali o tome, preusmjerite me

    dobila sam svjeze ubranu neprskanu blitvu i blanisrala je u roku od 2 sata te zamrzla. sad me zanima mogu li to podgrijati na pari (cisto da se odmrzne) i onda dati bebi od 8 mjeseci. na svjeze pripremljenu blitvu je jako fino reagovala, ali se ipak dvojim oko podgrijavanja.

  9. #59
    Janis's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    311

    Default

    Podižem ovu temu jer i mene zanima odgovor na pitanje iz prethodnog posta. Dakle kako odlediti i pripremiti zamrznutu blanširanu blitvu?

  10. #60

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    5,207

    Default

    evo nešto:
    • Blitva – povrće koje sadrži puno vitamina C i karotina (provitamin A) te obilje mineralnih soli. Najčešće se koristi kuhana, kao dodatak krumpiru, uz jela od ribe, ali se također može priprimiti slično kao i špinat, na gusto. Zamrzavanje: Odijeliti listove i dobro ih oprati. Blanširati ih 2-3 min, ohladiti i pospremiti u vrećice. Nije ih potrebno odmrzavati, samo ih skuhajte do kraja. Rok trajanja: 10-12 mjeseci.

  11. #61
    Janis's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    311

    Default

    Super, hvala!

  12. #62
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    evo, našla sam pravu temu...

    dakle, mora li blitva biti pripremljena u roku od 2h od branja?
    imamo domaću, nešpricanu, al ne mogu baš svaki dan do nje (problem transporta)
    smije li se ubrati danas pa dati sutra i prekosutra?
    ili uvijek mora biti u roku od 2 sata? u tom slučaju nam otpada i za današnji ručak...
    sveki ubrala jutros, a to bi nam bila nova namirnica pa moramo jesti par dana za redom...

    pomagajte, biliži nam se ručak pa da znamo ostajemo li pri starim namirnicama ili možemo uvoditi i ovu...

  13. #63
    Janis's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    311

    Default

    Ja sam svježu blitvu blanširala i zaledila u malim porcijama i svaki dan jednu porciju ubacila u vrelu vodu i skuhala do kraja.

  14. #64
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Quote Originally Posted by Janis View Post
    Ja sam svježu blitvu blanširala i zaledila u malim porcijama i svaki dan jednu porciju ubacila u vrelu vodu i skuhala do kraja.
    i tak je onda ok?
    ja sam do sada blanširala samo mahune... postupak je isti?

  15. #65

    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Slavonski Brod
    Posts
    39

    Default

    meni je u tablici s 12 a znam da je u nekima ranije, ja sam dala s 11 jer mi je slučajno baš tad narasla u bašči....

  16. #66
    Janis's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    311

    Default

    Quote Originally Posted by Ginger View Post
    i tak je onda ok?
    ja sam do sada blanširala samo mahune... postupak je isti?
    Ja sam stavila svježu blitvu u ključalu vodu 2-3 minute, ohladila i zaledila.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •