Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Operacija trećeg krajnika - zdrav ili ne?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Operacija trećeg krajnika - zdrav ili ne?

Molim Vas pomoć!

Moj F. (2,5 g.) u četvrtak bi trebao ići na operaciju trećeg krajnika. Jučer je počeo kašljucat, nos je lagano začepljen, hoće li odgodit operaciju?

Pitam zato što je za moju pedicu on zdrav - nema temperaturu, u petak smo radili kks, druge nalaze koji su super, a mene je frka i bojim se zbog tog zaštopanog nosa!

Hvala

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za svaku planiranu operaciju je poželjno da pacijent bude potpuno zdrav. Zapravo, ključno je potpuno isključiti bakterijsku infekciju. Osobno bih nazvala kliniku i razgovarala sa liječnikom kod kojeg je dogovoren zahvat.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Potpis na sirius.
    Dok smo mi bili na op. jedan dečko je isto bio 'zdrav' od strane pedijatrice,
    zakompliciralo mu se je stanje, temperatura narasla... ostao tri puta dulje u bolnici.
    Isto mu je nos bio puni prije operacije.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Uglavnom ja bi definitivno dogodila, to se u bolnici javi...
    Dijete se istraumatizira , jače ga boli, dobiva puno pikica..i u krajnjoj liniji jako je opasno.
    Jest da nije lako odgađati operaciju, ali definitivno je najpametnije rješenje.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja bih isto najradije odgodila, bojim se da ne bi došlo do nekih komplikacija baš zbog curenja nosa, i sl. I bez toga umirem od straha kako će to sve proći.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Sad sam zvala bolnicu, objasnila da mu je začepljen nos, kašalj, nema temp., rečeno mi je neka ga pedijatrica pogleda i odluči da li za operaciju ili nije!
    Znači 90% sam sigurna da će reći da može ići.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako se dvoumiš, i radije bi da je zdrav, kaži pedijatrici i kaži da želiš da odgodite.
    To bi ja napravila, a na tebi je da odlučiš.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Gledaj, ja sam odgađala dogovorenu operaciju srca u inozemstvu na koju sam čekala godinama. Odgodila sam ju nakon konzultacija sa specijalistima (a ne pedijatricom) zbog upale grla sa samo povišenim crp-om (ostali krvni nalazi su bili u granicama). Srećom, dobila sam vrlo brzo novi termin, i kad su svi brisevi bili negativni otišli smo. Osobno bih tražila dodatne pretrage, i ovisno o rezultatima bih se odlučila na zahvat. Da ne spominjem da su osim tvog djeteta ugrožena i ostala djeca, ako je u pitanju ozbilniji uzročnik, ali bolničko osoblje bi o tome trebalo biti bolje osjetljivo.
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.05.2011. at 12:19

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da ne spominjem da su osim tvog djeteta ugrožena i ostala djeca, ako je u pitanju ozbilniji uzročnik, ali bolničko osoblje bi o tome trebalo biti bolje osjetljivo.
    Također!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo baš i operirali 3. krajnik jer je konstantno, al konstantno curio nos. Da smo čekali da prestane, ne bi nikad otišli na operaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo baš i operirali 3. krajnik jer je konstantno, al konstantno curio nos. Da smo čekali da prestane, ne bi nikad otišli na operaciju.
    Najčešće i bude tako, ali je poželjno imati briseve. Pa onda bi specijalist trebao odlučiti. Temperatura ili ne temperatura, uz neke druge simptome nije znak dobrog stanja za operaciju (ako postoje drugi simptomi).
    Posljednje uređivanje od sirius : 09.05.2011. at 12:25

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Što znači bris? U nosu ništa, a u ždrijelu se traži samo beta hemolitički streptokok.
    Važno je opće stanje djeteta.
    U gore navedenom slučaju, najvjerojatnije je viroza.
    Eszter, ti slobodno traži drugi termin za operaciju jer će očito i tebi biti tako lakše, a to je operacija od koje se dijete brzo oporavi, a i čini mi se da ima dosta termina

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nije problem u odgađanju operacije, samo me zanimalo šalju li na operaciju djecu kojoj curi nos, kašljucaju i sl. a imaju uredne nalaze.

Sirius brisevi su negativni, drugi simptomi postoje od jutros začepljen nos i kašalj - jučer je zaspao normalno, nije kašljao, nije curio nos.

Konzultirala sam se sa specijalistom koji me je upution na pedijatricu kod koje idemo poslje 2 pa ćemo vidjeti!

Hvala na pomoći

priscila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Što znači bris? U nosu ništa, a u ždrijelu se traži samo beta hemolitički streptokok.
    Važno je opće stanje djeteta.
    U gore navedenom slučaju, najvjerojatnije je viroza.
    Eszter, ti slobodno traži drugi termin za operaciju jer će očito i tebi biti tako lakše, a to je operacija od koje se dijete brzo oporavi, a i čini mi se da ima dosta termina
    potpisujem!

I sirius i pedijatar je specijalist...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj priscila prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem!

I sirius i pedijatar je specijalist...
    Jasno, ali sam mislila na specijaliste koji su predložili opraciju , u ovom slučaju ORL.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ma nema šanse da bi išla sa djetetom dok kašlja i curi nos na operaciju. Uh, nikako.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da ne otvaram novu temu, imam dvojbu vezanu za operaciju.

Naime, danas sam malenog odvela na ORL pregled i doktorica je zaključila kako bi trebao operirati treći krajnik.

Indikacije su hrkanje, 6 antibiotika godišnje i otežano disanje tijekom spavanja. I poslala nas je da mu provjere sluh i ispostavilo se da slabije čuje na desno uho zbog zadebljenja. Ona kaže da je to sve od krajnika.

A ono što mene muči je to da je ona tu odluku o operaciji praktički donijela na osnovu dva moja odgovora, a da mu grlo nije ni pogledala. MIslim, mogli smo tako specijalistički pregled obaviti i putem telefona.

Vi koji ste prošli priču sa trećim krajnikom, kakva su vaša iskustva? Jeste li i vi poslani na operaciju a da vam grlo nije ni pogledano??

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam jesam li pisala već o tome,
    prvo sam išla privatno na ORL u Zg (kompletan pregled obavljen-nos, grlo, uho), a onda
    preko uputnice u bolnici gdje se je na temelju jednog AAA donjela odluka operacija treće,
    i na kraju operirane sve tri bez objašnjenja...

Eto, svakako bi na tvom mjestu išla po drugo mišljenje, ali da su (tvoje navedeno) sve simtomi za krajnike i operaciju, jesu
    i to prvenstveno zbog sluha.
    Ja nisam zasad požalila zbog operacije, bilo nam je teško, ali sad gledamo onu bolju stranu,
    više na, krajnici ne mogu zadavati niz problema kroz cijeli život gledano, od zglobova, hrkanja, disanja....

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hvala na brzom odgovoru.

Na to da će najvjerojatnije bitit potrebna operacija sam spremna već dugo jer hrče praktički od prve godine (sada mu je 4). Ali me iznenadilo to da ide na operaciju bez da mu itko pogleda grlo.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sinu moje prijateljice je dijagnozu za vađenje krajnika postavio logoped....
    Maleni od 3,5g nije izgovarao slova neka (mislim da č,ž,š, i sl...) pa ga logopedica poslala na orl i evo, tamo su samo potvrdili njezinu predpostavku...
    Zbog tih nekih zadebljanja je maleni slabije čuo, pa s time i slabije govorio...
    Preporodio se odkako su izvadili treću mandulu....

Evo, ja sad imama pitanje, da ne otvaram novu temu;
    CUrica mi 13.6. ide na vađenje sva tri krajnika...
    Zanima me kolko odprilike traje oporavak?
    Tek sam ovih dana uzela kalendar u ruke i vidim da smo planirali tjedan dana poslije opreacije ić na ljetovanje, na more....
    Neznam jel to baš pametno....
    Ili????

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Zbog tih nekih zadebljanja je maleni slabije čuo, pa s time i slabije govorio...
    Preporodio se odkako su izvadili treću mandulu....
    ovo je iskustvo moje mame sa mnom, ja na metar od njih, oni normalnim glasom mene zovu ja ne čujem apsolutno ništa, izvadila sva tri krajnika odjednom, a treći mi se "vratio" sa tri godine i ponovo na operaciju, od tada preporođena...doslovno jedna jedina gripa i neko šmrcanje u sljedećih 30 godina

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hej, evo i nsa na listi za vađenje treće mandule, pa da dignem temu.
    Zbog učestalih upala uha vadimo samo treću.
    Idemo u Dubravu u novu bolnicu pa me zanima iskustva, nije me toliko strah samog zahvata već kompletnog sistema i načina rada u bolnici.
    On će tada imati 4,5g i voljela bih biti s njime što duže, dok mu stavljaju braunilu i sl, kad se probudi...
    Rekli su nam da isti dan idemo doma .. imam još neko vrijeme do tada pa skupljam inf. Zanima me baš za KB Dubrava?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •