Citiraj Tina84 prvotno napisa Vidi poruku
Antibiotik se ne može kupovati na bijeli recept. tj. može se, ali samo jednom i tada taj recept u ljekarni više ne vraćaju.
Ovo sa udaljenosti liječnika opće prakse više nije problem jer se sada recepti propisuju elektronički, pa je dovoljno samo nazvati liječnika i dogovoriti se s njim da pusti e-recept. Zatim uz predočenje zdravstvene iskaznice podižemo lijek u bilo kojoj ljekarni.
Magistra koja proda antibiotik bez recepta riskira gubitak licence.

Inače, meni je ovaj topik ok. Neke lijekove je zaista teško nabaviti. Česte su i defekture.
Pa kad nekom više ne treba takav lijek (i skupi su) šteta je da se baci.

Evo još jedan prijedlog ako imate nepotrošene lijekove s dobrim rokom. Odnesite ih liječniku, pa će ih on dati kome je potrebno
Spominješ da je dovoljno nazvati svoga liječnika i on će srediti e-recept. Vidi, ja još nikada nisam uspjela svoju ginićku dobiti na telefon. Za svaku sam sitnicu morala ići k njoj i čekati satima da to dobijem.Kada mi trebaju utrići, uvijek kupim dvije kutije u Zg (gdje sad u postupku), jer dok dođem do nje i dočekam taj recept (a oni mi trebaju odmah), kasno je. Tako da se ja nažalost ne mogu osloniti na poziv ginekologu i puf! evo recepta. Nažalost, to je moja situacija.