Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 86

Tema: Gdje držite veš za peglanje?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Gdje držite veš za peglanje?

Gdje držite veš za peglanje?
    I u kojem "obliku"?
    Je li u kutiji, na hrpi, sakriven, na nekoj polici, pokriven plahtom....?
    Čisto da dobijem kreativnu ideju gdje i kako s njim....

Do sada smo imali jednu sobu "viška" u stanu koja je služila kao svaštara.
    Međutim, krenuli u uređivanje sobe i sada mi ostaje problem gdje sa stvarima koje sam 7 godina navikla držati tamo:
    1. pribor za peglanje - stol, pegla i hrpa neopeglanog veša
    2. usisivač i sav pribor za čišćenje (kante, metle, krpe i sl) - ovo mi čak i nije takav problem.
    3. hrpa knjiga za koje ćemo u hodniku napraviti police (čitaj cijeli zid polica)

I koliko često peglate?
    Jer moja hrpa bude poprilična prije nego opeglam ili opegla teta koja mi povremeno pomaže.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja ne peglam...
    samo stavim vise omeksivaca protresem i dobro slozim...

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

- dasku za peglanje držim u ormaru bez polica koji služi kao spremište za takve krupne stvari - sušilo za veš, lojtra i sl.

2. usisivač i sav pribor za čišćenje (kante, metle, krpe i sl) - ovo mi čak i nije takav problem.
    -usisivač u gornje spomenutom ormaru, metlu i močo na balkonu.

3. hrpa knjiga za koje ćemo u hodniku napraviti police (čitaj cijeli zid polica)
    - većinu nisam ni ponijela iz roditeljskog doma, a preostale kojekuda - s vremenom su igračke istisnule sav ostali sadržaj s polica i to moram srediti...

I koliko često peglate?
    Jer moja hrpa bude poprilična prije nego opeglam ili opegla teta koja mi povremeno pomaže.
    - peglam samo ono što se apsolutno mora popeglati, a tih par stvari stane na dno ormara u kojem vise košulje i sl.

sve u svemu, maksimalno pojednostavljeno... što manje prostora imaš, to manje kompliciraš (i opet uvijek ima nešto za baciti... nevjerojatno!).
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 30.05.2011. at 16:46

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imam jednu veliku košaru za veš i u nju trpam nepopeglani veš koji se pegla, a to sve skupa zaguram u veliku policu na dnu garderobnog ormara. U toj košari nažalost uvijek ima veša jer peglam samo onoliko koliko nam treba za nositi. Dasku za peglanje i peglu držim u špajzi. Usisavač držim u jednoj niši u hodniku u kojoj je inače bojler, a koju planiramo zatvoriti jednog dana.
    Peglam kad uhvatim vremena, jučer sam npr. uhvatila sat-dva vremena pa sam ispeglala dosta svog i Leinog veša, MM pegla svoje.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

1.pribor za peglanje u sobi koja nam je višak (buduća dječja soba), pazim da se veš ne presuši i onda ga lijepo složim na jednu stolicu i tamo čeka
    2.usisavač na balkonu ( napravljenje police za deterdžente, alate itd)
    3.peglam četvrtkom kada je uvod u anatomiju ne volim kada mi se nakupi puno veša

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

cocolina, pretpostavljam da je tvoj balkon u biti lođa?
    Kakve su to police da u njih ne prokišnjava...

Dakle, ne gine mi reorganizacija ormara.....

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cocolina prvotno napisa Vidi poruku
    1.pribor za peglanje u sobi koja nam je višak (buduća dječja soba), pazim da se veš ne presuši i onda ga lijepo složim na jednu stolicu i tamo čeka
    2.usisavač na balkonu ( napravljenje police za deterdžente, alate itd)
    3.peglam četvrtkom kada je uvod u anatomiju ne volim kada mi se nakupi puno veša
    ajme...ja tada samo gledam...ne mogu zamisliti da to ne radim savršeno koncentrirano!
    mislim...koncentrirano pratim uvod u anatomiju...

a veš...pa držim ga na vidljivom mjestu u dnevnoj sobi tako da se najmanje šest puta dnevno mogu očešati u njega...a sve u nadi da ću ga popeglati baš danas...
    onda tako stoji...hrpa se povećava...pa kad čujem da zvoni zvono na vratima, hrpu prebacujem u spavaću...
    i tako sve dok ne popeglam...s obećanjem da si nikad više neću dozvoliti toliku hrpetinu!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne peglam...
    Isto tako, čak i bez puno omekšivaća. Ako se veš odmah izvadi iz mašine i lijepo rastegne i složi na sušilu, jako malo stvari treba peglanje - a to stane u jednu ladicu. Tamo stane i pegla, a daska iz ormara.
    Naravno, ovisi o prioritetima, moji ormari nisu lijepo posloženi i majice nemaju crte od peglanja na rukavima. Moja mama je imala veliku kutiju za veš u sobi koju nismo koristili.

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

ja opeglam odmah, ono šta peglam ,a ljeti to nije baš puno.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja u plastičnoj košari koja stoji na daski za peglu, a ova u spavaćoj sobi. pa ta roba naraste do pozamašne visine, a kad počne padati svaki put kad brzo prođem pokraj nje ili kad jače zalupim vratima onda je popeglam...

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja peglam vrlo malo stvari. Najviše imamo pamučnih koje operem s dosta omekšivača, odmah nakon pranja vadim iz vešmašine, dobro istresem i objesim po stalku.
    Ono malo što je za peglanje, oprano i posušeno složim u ormar, a vadim iz ormara i peglam po potrebi prije nego što mi treba.
    Daska za peglanje mi je u spavaćoj sobi iza vrata.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U ormaru, na svom mjestu.
    Peglam kad mi treba za obući, onda procijenim jel se mora peglati ili ne (uglavnom peglam samo košulje i poneke hlače).
    Djeci ne peglam, MM pegla svoje, isto prije oblačenja.
    Djeci ne peglam ništa.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

peglaća daska stoji naslonjena na zid u kuhinji/trpezariji, iza nje na podu stoji pegla, vazda uštekana - ne zato što volim peglati : puj, puj, puj: nego jer uvijek nešto šijem i često mi treba pegla sad i odmah

peglam ono što se mora, i baš ljeti "nadrapam" jer se majice kratkih rukava mijenjaju brzinom svjetla
    tješim se da je bar pola od njih "kućnog tipa" jer njih samo složim

neopeglani veš stoji na rasklopivoj "stolici za goste" u trpezariji, kad veš počne da se pretura, sjednem i peglam
    zimi treba podosta vremena da se to desi, a ljeti može i odmah :4 mašine za dan:

usisivač stoji u hodniku, vidan sa vrata, čisto da pozdravi svakog ko ulazi tu je dobio mjesto kad smo uselili, jer drugog mjesta nije bilo, i tu je i ostao, jer se bolje mjesto nije našlo
    i on je vazda uštekan, jer svako malo ustreba :mala đeca:

kanta na balkonu, krpe u kupatilu u korpi na polici, metlu - neš' vjerovat' - nemam

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj ves stoji u kindacu, ajde da bar taj dio djecje opreme necemu sluzi
    Daska za peglanje je najcesce razvucena u spavacoj tako da uvijek mogu nabrzinu popeglat sta mi treba za taj dan ili je sklopljena iza vrata zajedno s peglom.
    Kante, moco i sl. stoje u kupaonu po coskovima.
    Usisivac je na hodniku isto u cosku.

Ja peglam nedjeljom uz Big Brother

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U košari za veš, peglam 1-2 x tjedno, znači skupi se veća količina veša , jer peglam gotovo sve .

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

peglam malo stvari, jer imam susilicu.
    nepopeglano drzim u ormaru na polici za tu svrhu. u tom ormaru drzim i ciste rucnike, posteljinu i taj tip robe.
    daska za peglanje stoji izmedju ormara i zida, skrivena.
    pegla stoji u ormaru ili na podu. kraj ormara.

kante, krpa i ostalo u kotlovnici
    usisivac u ostavi, alis amo jer joj je takva pozicija da moze stajati ustekan u struju tamo i da s njim mogu usisiati cijeli donji kat.

knjige u radnoj sobi.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 30.05.2011. at 19:42

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Veš za peglanje je na sušilu dok se ne osuši, a čim je koliko-toliko suh, onda ga i peglam. Užasavam se velikih hrpa veša za peglanje, radije peglam svaki drugi dan pomalo (a to mi je i dobar razlog da tu i tamo upalim tv ).
    Peglam skoro sve, i ne pada mi teško, kad su manje količine u pitanju.

A što se tiče navedenog:

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    1. Dasku za peglanje držim u ormaru na balkonu (rađen je s visokim uskim pretincem baš za tu svrhu), a peglu u ormaru u hodniku.
    2. Usisivač je u istom ormaru kao i pegla, a kante i krpe su u kupaoni nagurani ispod lavaboa
    3. Knjige stoje na policama u dva reda (tri velike police u dnevnoj sobi s po četiri razine svaka, i sve su krcate knjigama), pa sam zato sama sebi stavila veto na kupovinu novih izdanja dok ne preselimo u veći stan. Ali i to bi moglo biti uskoro, pa ćemo onda osmisliti i dodatne police

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imam radnu sobu za peglanje (slaganje) veša i rad/zabavu na kompjuteru. nepopeglani veš trenutno mi stoji skoro na glavi - ali ne brinem. jedino što mene muči je kako odviknuti mačka od penjanja po vešu.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Veš za peglanje držim u veeelikoj kartonskoj kutiji koja (s poklopcem...), kad ju napunim odvezem curi koja pegla....
    Prije dva mjeseca sam ju unajmila za peglanje, a dotad sam pegla sama (kad je krenulo lijepo vrijeme šteta mi trošit vrijeme na peglanje, pa odem van sklincima rađe)....
    Kad sam peglala sama, radila sam to dvaput tjedno, a sad odvozim na peglanje kad je kutija pun,a najčešće jednom tjedno.....

U kući (koju gradimo) imat ću tzv "vešaraj"... Tu se bude roba prala, sušila i peglala....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Veš za peglaje držim u svojoj spavaćoj sobi u košari, prekriven je da se ne praši...Peglam svaka recimo dva tjedna kad se skuši i svaki put sama sebi obečam da neću više takl da ću pomalo i svaki put opet imam hrpu veša!!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    U ormaru, na svom mjestu.
    Peglam kad mi treba za obući, onda procijenim jel se mora peglati ili ne (uglavnom peglam samo košulje i poneke hlače).
    Djeci ne peglam, MM pegla svoje, isto prije oblačenja.
    Djeci ne peglam ništa.
    Ja baš dječje peglam najviše...

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Daska i metla skrivene iza ormara, pegla u ormaricu, kantu nemam, ona pravokutna krpa sa dzepicima i stap su u malom wc-u iza ljestvi, usisac u niši pod bojlerom, a peglam iskljucivo odjecu za po van (ne peglam posteljine, rucnike, pidzame, ves, kuh.krpe, kucnu odjecu).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Daska i metla skrivene iza ormara, pegla u ormaricu, kantu nemam, ona pravokutna krpa sa dzepicima i stap su u malom wc-u iza ljestvi, usisac u niši pod bojlerom, a peglam iskljucivo odjecu za po van i slazem je na klavirski stolac da je sto prije opeglam (ne peglam posteljine, rucnike, pidzame, ves, kuh.krpe, kucnu odjecu).

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ne peglam, veš ide direktno u ormar. Kad obučemo odjeću provjerimo jel se izravnala na nama , ako nije tek onda brzinski prođemo peglom. Zasad mi daska za peglanje i pegla stoje u praznoj, neiskorištenoj sobi. Čim stigne nova beba, letjet će u podrum

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Daska i glačalo u ormaru u hodniku, roba na gomili u dječjem krevetiću, kanta u kupaonici, usisač u niši. Glačam što mislim da se mora, a u to, osim robe za van, na žalost spadaju i kuhinjske krpe jer me mama u studentskim danima prilikom jedne posjete kritizirala radi njih pa se ne mogu osloboditi potrebe za savršenim krpama. Sad iz zdravstvenih razloga ne glačam ja, ali dok jesam to je bilo uz Uvod u anatomiju ili (češće) s telefonskom slušalicom- prijateljica i ja (obje s malom djecom i muževima daleko) smo imale bar jedamput tjedno dogovor pa smo koordinirano rješavale svaka svoju hrpu.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Imam susilicu,i sve sto se ne mora peglati odmah slozim u ormar.
    Ostatak vesa drzim u velikoj plasticnoj korpi koju uguram ispod krevetica,pa se nista ne vidi
    Pegla teta peglerica jednom u 7 dana
    Daska stoji iz vrata u spavacoj,a pegla u spajzu gde i susilica.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Sve držim u dječjoj sobi. Puno je bio pun kinderbet veša, onda smo kinderbet maknuli. Sad je pun dječji krevet, tamo je i daska i parna stanica. Sve u svemu koma.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

ja ne peglam...
    Ovako i ja, čak i bez puno omekšivača. Sve slažem u ormar na svoje mjesto, a peglam po potrebi kad vadim za nošenje.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Daska za peglanje i pegla navodno stoje u ormaru u hodniku ali u stvari stoje uvijek raspremljeni u hodniku za slucaj da nesto treba opeglati.
    Neopeglani ves stoji u ormarima, a kad idemo van onda svatko popoegla ono sto smatra potrebnim.
    Mop, kanta i sl. u kupaoni - prije su na balkonu ali onda valjda uopce ih nisam ni vadila jer su mi bili prljavi... ovako ih ponekad i iskoristim.

Ja ako ne operem 2x tjedno masinu nemamo sto obuci, nema sanse da nam hrpe vesa stoje neopeglane i van upotrebe, imamo u kuci samo jedan ormar za odjecu i prematalicu za odjecu male.. to je sve. Tu stoji i zimska i ljetna odjeca...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

daska i ino stoji u malom WCu/aka spremištu
    peglam samo ono što izgleda prožvakano i košulje.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Na štriku. Onda ga skinem složim i stavim u ormar jer u nazad par mjeseci ne peglem i gle čuda ne idemo zgužvani.
    Prijateljica me godinama nagovarala da probam ne peglati, da lijepo objesim veš i onda ga odmah poslije složim i da ne treba peglanje, međutim nisam se dala, ja sam bila od onih koje su peglale apsolutno sve od čarapa pa nadalje.
    Onda je stigla moja J koja je poprilično zahtjevno dijete pa sam peglala s njom u mei taiu što ljeti uopće nije bilo ugodno ili bih peglala oko 23 padajući s nogu od umora i prije par mjeseci sam se predala i odlučila ne peglati i preporodila se i stvarno funkcionira.
    Lijepo složim na štrik, dobro protresem i čim skinem odmah ga složim, kao da sam ga peglala.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja imam kao i vještičica stalno rasklopljenu dasku za peglanje u kuhinji. Veš se skine sa štrika/sušilice i tamo odmah složi ono što nije za peglanje (>80%), ostalo se opegla istu večer (nisam tak marljiva, ali stajanje ga tako izgužva da ga je deset puta teže ispeglati, to je pravi horor).

Na balkonu je 2 dana stajalo cvijeće koje je trebalo posaditi, a nisam imala odgovarajuće tegle. Jučer sam to riješila. Tamo stoji i kutija u koju ubacujemo boce za otkup. Za vikend se već prelijevalo iz nje, a onda sam potjerala djecu da to potrpaju u vreću i ubace tati u auto. I to će se danas riješiti.

Inače, odavno sam prestala razmišljati što tko misli kad uđe - trenutno je daska prazna, ali ima na suđerici hrrrpa staklenki koje čekaju džem od jagoda (ide danas ili sutra), a na podu stoji šećer za istu namjenu. Večeras će se to lijepo iskrčiti, ali opet će uletjeti nešto drugo...

Krš i lom obično mi je u špajzi (ne na policama, to je ok, nego na podu) jer tamo stoji usisavač, partviš tj. štil od istog na koji se stavlja mop ili metla - po potrebi. Tu mi je i jedan ormarić sa vansezonskim cipelama, a na podu redovito stoje vreće i torbe sa stvarima koje treba odnijeti u vikendicu/bakama/u dobre ruke i slično. U toj špajzi držim i dasku za peglanje kad je sklopljena (svake prijestupne godine).

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Peglam čim se veš osuši, ne dopuštam da mi se dogodi "piramida straha", jer kad ima previše toga odjednom, gubim motivaciju

daska za peglanje i sušilo za veš mi stoje u ormaru u hodniku ispred ulaznih vrata, u stan mi nisu stali

knjige su još od selidbe u kutijama u kotlovnici, isto još ne znam gdje ću s njima.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dosta vas spominje ormar na balkonu.
    Mislite onaj plastični što se može kupiti?
    Ja se bojim da u to bez problema procuri kiša i sl.
    Ili su vaši balkoni u biti lođe?

Kako bi trebao izgledati ormar?
    Ja naime ima dva velika balkona, jedan na sjevernoj, jedan na južnoj strani pa bih eventualno mogla neštotakvo iskombinirati.....samo ne znam kako...

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

daska u spavaćoj naslonjena na ormar, zajedno sa daskom za mješenje tijesta, pegla, metle i slično u kupaoni, boce u vrećetini na balkonu, stare novine u ormariću u kojem se smeće, u vrećici, u spavaćoj iza vrata su vrećice sa plastičnom i inom ambalažom od koje nekada nešto iskoristim, većinu pošaljem u vrtić, ladice u krevetu koje normalnim ljudima služe za posteljinu od mene su pune boja i čudesa, u kuhinji je konstantni krš i lom, ( trenutno isto čekaju jagode i šećer).... stalno nešto, a svi koji imaju prigovora kad uđu, mogu slobodno čim prije i izać.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

veš za peglanje je ili u dnevnoj na tabureu uli u spavaćon u košari koja je zapravo namijenjena za to, no ako mi je u dnevnoj prije ga popeglam, pa..peglam srijedom i nedjeljom uglavnom. Imam cca 4 mašine veša tjedno, tako da dvije mašine u sredini tjedna riješim dvije na kraju , popeglam za cc 40 min te dvije amšine i to je to. probala sam ne peglati al mi nije to to, vjerojatno mi je prag tolerancije na zgužvano u babani i ne mogu jednostavno ni na sebe ni na ostatak ukućana tako nepopeglano obući (čast inzimkama od par majica koje su od takvih materijala zahvalnih da se baš ne vidi ništa )ostale stvari tipa metli, kanti, daske za peglanje, lojtri držim u ostavi.Tamo je pak sve nakrcano i jedino se ja snalazim u tome.Usisavač držim u ormaru u hodniku ali njega jako rijetko koristim jer peremo podove, tako da je on nebitan u cijeloj priči.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

e da. nepopeglani veš stoji na stolici u sobi i stremi ka stropu. peglam otprilike jednom mjesečno , kad toranj zaprijeti da će nas poklopiti. onda si rasporedim na otprilike dvije večeri, dok gledam masterchef.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mašina za robu, konj, pegla i veš stoje u malom predsoblju na dno skala za sobe na katu, to nam je mali improvizirani vešeraj.

Svakako, pri gradnji kuće mi je ta prostorija bitna koliko i dnevna soba ili kuhinja.

A peglam puno rjeđe otkako imamo sušilicu.
    Tj. sad peglam samo muževe košulje i hlače, nešto sitno svoje robe te dječju robu s aplikacijama koju me strah staviti u sušilicu (otkad su nam se otopile dvije mace na jednoj majici).
    Spasila me sušilica, baš je obožavam i ne znam kako sam prije bez nje živjela (tete peglalice nemam i ne volim da mi itko drugi pegla moju, a posebno, dječju robu).

Baby Boy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ma ja ništa ne peglam, raširim kod sušenja i tako slažem i ne peglam, a kada kupujem pazim da kupim ono šte ne treba da se pegla.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

u vešeraju u plastičnoj kutiji, sve nabacano i pegla se u većini slučajeva ono što je potrebno kada dođe na red, dječje skoro ništa ne peglam.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja ne peglam
    samo stavim vise omeksivaca protresem i dobro slozim
    X

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj AndrejaMa prvotno napisa Vidi poruku
    Dosta vas spominje ormar na balkonu.
    Mislite onaj plastični što se može kupiti?
    Ja se bojim da u to bez problema procuri kiša i sl.
    Ili su vaši balkoni u biti lođe?

Kako bi trebao izgledati ormar?
    Ja naime ima dva velika balkona, jedan na sjevernoj, jedan na južnoj strani pa bih eventualno mogla neštotakvo iskombinirati.....samo ne znam kako...
    Imaš pravo, to što ja zovem "balkon" u stvari je lođa, u kojoj je jedna niša kao naručena za ormar. Kad smo se useljavali u stan, našli smo stolara koji nam je složio ormar po mjeri baš za tu nišu i koji izvrsno služi svrsi - u njemu držimo, osim daske za peglanje i partviša, i ruksake, gojzerice, planinarske štapove, ukrase za bor, igračke za plažu, alat, i razne gluposti kojima ne možemo naći mjesto u stanu
    Žao mi je što je dotični stolar u međuvremenu umro, morat ćemo naći nekog drugog da nam i u novom stanu napravi nešto slično.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

obožavam čitati teme o peglanju, a zapravo, peglam vrlo malo.
    čak sam sebi ove sezone kupila hlače i košulju koje se nose zgužvane. :grin:

daska mi stoji u procjepu između ormara u sobi i zida. pegla na ormaru. knjige (ono što sam odlučila zadržati nakon velike čistke) na visokoj polici. metle i ostalo na dvorištu.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne peglam-neke stvari sušim u sušilici neke na štriku
    kad ih skinem sve ih lijepo složim na mjesto
    kad nekud idemo tj.kad nešto hoću obući onda to i ispeglam
    imam traume od peglanja iz djetinstva...moja mama je pred TV-om (npr.počne Splitki festival ili neki film) na malom stolu prekrivenom ručnikom i plahtom ili peći na struju (kakav stol za peglanje) peglala po cijele noći-sve, odjeću ,posteljinu,pelene, čarape, gaće, krpe-sve
    -ja sve složim-i po poterbi ispeglam-a posteljinu nikad ne peglam
    -ako baš ima malo više osušene robe i ne stignem je složiti u tom trenu, bacim je na krevet u dječiju sobu ili na policu u ormar te ga zatvorim-uglavnom sve odmah slažem ( i ne koristim omekšivač-samo pervol za pranje rublja i sve miriši)

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Peglam barem jednom tjedno, po potrebi i češće pa mi se ne stigne nakupiti puno toga. A veš za peglanje stavim u spavaćoj sobi u košari ili u dnevnoj sobi, gdje stignem. Ne stoji dugo nepopeglan. Ja sam luđakinja koja pegla svašta, posteljinu, potkošulje, kuhinjske krpe...ali prije sam bila gora, barem ne peglam više ručnike. Možda i ja jednom dođem do tog da ne peglam niš.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ljudi vi ste "lude",ha,ha...ja ne peglam i roba mi je uvjek složena nikad nemam hrpe koja čeka peglanje...a vama se skuplja hrpetina robe koju nemožete nositi jer ni neznate gdje vam je i koliko struje trošite na peglanje ..no OK ja stvarno mrzim peglat to mi je gubljenje vremena (sve ostalo radim ali peglanje-ne shvaćam i tako kad izvadite ispeglano iz ormara imate one crte od složene robe, ma koliko npr. majcu ohlađenu nakon peglanja slagali, pa je tako uvijeke morate još malo popeglati?!)

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Aaaaa ne, nema crta od peglanja, većinu stvari držim na vješalicama!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Aaaaa ne, nema crta od peglanja, većinu stvari držim na vješalicama!
    super...ja isto mrzim police, pa sam jednu izbacila i ušarfila štangu za vješalice-nego ili ja imam previše robe ili premali ormar (ugradbeni je) ali više od 90% stvari mi ne stane na vješalice-pogotovo ljetne majčice (baš sam danas preslagivala ljetnu i zimsku robu-opet će Caritas dobit donaciju)

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Peglam mozda jedan komad u dva mjeseca pa nemam vesa za peglanje. Nekad taj komad odjece izvucem cist iz ormara, nekad ga ispeglam odmah nakon sto se osusi. Nekad jednostavno tu odjecu ne nosimo jer je peglanje gubljenje vremena.

Daska za peglanje, pegla, susila za ves i slicne zanimacije stoje u veseraju, zajedno s perilicom, susilicom, ventilatorima i odvlazivacem. (Zidani podrum u mjesecima kad se ne grije, a ni ne radi klima - iliti druga rijec za vlaznu Ameriku.)

Kante, metle, krpe, usisavac i slicne stvarcice takodjer sjede u podrumu, u drugoj prostoriji. Jednog dana ce otici, mozda, u trecu prostoriju, ali prije toga moram dobiti na lotu i postaviti omanju bombu koja ce raznijeti trenutno stanje ovog nadasve prekrasnog podruma.

Knjige stoje svagdje po malo. Neke su u dnevnoj sobi na policama, neke jos u kutijama kod svekrve, neke na hrpi na katu. A najveci dio je kod moje mame u Zagrebu, gdje ceka bolje dane, iliti trenutak kad cu saznati kako da ih najpovoljnije i najsigurnije prebacim na ovu stranu oceana. Jednog dana ce na katu biti jos polica. No i to ceka dobitak na lotu i/ili bombicu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ljudi vi ste "lude",ha,ha...ja ne peglam i roba mi je uvjek složena nikad nemam hrpe koja čeka peglanje...a vama se skuplja hrpetina robe koju nemožete nositi jer ni neznate gdje vam je i koliko struje trošite na peglanje ..no OK ja stvarno mrzim peglat to mi je gubljenje vremena (sve ostalo radim ali peglanje-ne shvaćam i tako kad izvadite ispeglano iz ormara imate one crte od složene robe, ma koliko npr. majcu ohlađenu nakon peglanja slagali, pa je tako uvijeke morate još malo popeglati?!)
    nismo lude mi koje peglamo samo nismo tolerantne kao ti/vi koji ne peglate...Kao što rekoh probala sam ne pegleti, probala sam slagati mokro, pa nakon što dođem s posla rastresti i prebaciti preko sušila, pa opet složiti osušeno al nije to to, obučem u jutro dijete ili sebe i pogledam na dnevnom svjetlu pa kužim da nije opeglano-nervira me to više od peglanja, tako da sam se ipak vratila peglanju. peglam skoro sve-od kuh krpa, spavačica, odjeće, posteljine..kad smo kod spavačica probala sma ne peglati mm-ove maje za spavanje i svoje spavačice pa me uhvatila fobija da ću iznenada zaglaviti u bolnici i da će mi mm dofurati nepopeglane stvari, od tad sve detaljno peglam.Ono što ne peglam su gaćice, ručnici i iznimno neke stvari koje su od takvih materijala da se ni pod kojim kutom ne vidi da nije peglano. I da, većina je na vješalicama, ono što nije dogodi se da crte prepeglavam kad trebam obući (samo sebi, jer mm-a i N.to ne pati). Znam reći ćete da nisam normalna i da bi to vrijeme mogla iskoristiti bolje jer i tako kad sjednem u auto i svežem se pojasom izgužvam se do posla tako da dođem skoro na isto al eto ne mogu si pomoći. Kupila sam si skupu dasku za peglanje i dobru peglu, pa mi to peglanje zapravo ne predstavlja neki problem, peglam s jedne strane (uglavnom) jer daska vraća toplinu, pa u pola štedim vrijeme peglanja (eto bar nešto)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •