Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: rezultati psihološkog testiranja

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj minji otrok prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako. Kad su djeca ispunjavala test, svima nam je rečeno (i pisalo je na ploči) da će rezulati testa biti određenog dana u određenom terminu. Očekuješ - kada te već zovu, nešto će ti i reći.
    Roditelji su se uredno pojavili u zakazano vrijeme, ulazili nasamo svaki sa svojim djetetom, izlazili za par minuta (koliko je trajalo da psiholog nađe predmet i ubilježi podatke) a sve što smo uz srdačan osmijeh psihologa dobili je informacija da li je dijete spremno za školu.
    Meni iznad glave upitnici - očekivala sam da mi kaže... nešto. Valjda tumačenje testa kojeg je dijete 50 min.ispunjavalo. Ako su uočili neku slabost - da mi na nju ukažu. Ako nisu - da mi i to kažu.
    Nije vrag da je sustav tako loše organiziran da si ja rezerviram popodne u školi da mi čovjek kaže - dijete je spremno, kupite mu torbu i knjige, uživajte u ljetu, doviđenja wtf?
    Iz vlastitog iskustva - sve to ide kako ti se okrene karta... Kad se moj stariji (sada 4. razred) upisivao u školu, imali smo dva vrlo duga razgovora i kasnije još nekoliko kad je trebalo. Dijete je imalo individualizaciju i u tom trenutku bilo je potrebno tako postupiti.

Mlađi sin nema nikakve papire, pa je kod njega s istim ljudima u istoj školi godinu dana kasnije razgovor trajao 2 minute kako je opisano "dijete je spremno, vidimo se na jesen".

No, kako to u životu inače ide - to baš ništa ne znači. Moj stariji je sa svim svojim papirima iz škole, Suvaga + rješenjem Ministarstva prošao super jer je dospio u ruke iznimnoj učiteljici.

Mlađi, koji je barem jednako bistar i bez ikakvih smetnji (dapače, sposobniji je od prosjeka) ima dosta lošiji uspjeh u školi.

Moj ti je savjet da poslušaš psihologa i uživaš u ljetu. Tek negdje na kraju prvog polugodišta (i to je rano) znat ćeš kako je ispalo. Previše je tu stvari u igri - učitelj, razredno okruženje, druga djeca, boravak.... Nema ŠANSE da to znaš unaprijed, bez obzira na rezultate testiranja. Da su u školi vidjeli bilo kakav problem (kao kod mog starijeg - katastrofalna motorika i kratak interval pažnje ili bilo što drugo - npr. darovitost ovakva ili onakva) bez brige, tvoj razgovor s psihologom ne bi se okončao u jednoj proširenoj rečenici. Uživaj u ljetu!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 01.06.2011. at 10:56

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •