Nisam čula da se suncokret presađuje... u pravilu se sije sjeme, direktno u zemlju. Jesi li pitala da li je to standardni suncokret (2 m visok, onaj za ulje) ili neki ukrasni srodnik? Patuljasti mogu i ostati u teglu. Ako je pravi, brzo će ti prerasti posudu. Probaj presaditi, nemaš što izgubiti. Može ti on stajati danima, samo ga moraš zalijevati. Ipak, ako ga misliš presađivati, učini to što prije da se biljka ne prilagođava dva puta (seljenje, pa presađivanje) nego sve obavi o istom trošku.

Bosiljak - ista priča. Možeš ga ostaviti u jogurt čašici, ali ubrzo će mu postati tijesno. Presadi u standardnu posudu (najbolje su glinene) za na prozor ili u vrt. To pije dooosta vode, smeta mu suša.

Za kuhanje - pa možeš i tako, ali u pravilu ga treba skosati tj. nasjeckati da otpusti miris. Za pesto i slične stvari treba puno lišća, a ovo na balkonu ti bude obično dosta da čupneš 2-3 lista za na kuhani krumpir (nasjeckati kao peršin) ili za salatu od paradajza i luka s maslinovim ili bučinim uljem. Zakon je uz prženu ribu i slično.