Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: vezano za boravak na plaži..

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno vezano za boravak na plaži..

ove godine idemo prvi put sa Ellom na more...još malo pa puni 2 god.
    Ljetujemo u Baškoj na Krku.
    tražim posvuda nekakav zaklon (ne suncobran!) u obliku šatora,al
    posvuda nalazim samo one male šatore za bebice.
    Postoji li uopće tako nešto i kako vi rješavate takve probleme?
    Stvar je u tome da idemo u jeku sezone i bojim se da popodne (poslije 17h) hlada više
    nećemo naći!
    Pomoć!!!

i još jedno...kupila sam kremu (faktor 30) od dr. hauscke....
    moj plan je bit ujutro na plaži sa njom do 10h i tek opet iza 17h
    Jako se bojim da joj koža ne pocrveni...jel moj strah opravdan i kako se ponašati?
    Koliki je nekakv vremenski rok koliko smije boraviti na suncu uopće(s obzirom da je dijete te dobi teško stalno zadržati u hladu?)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mi se kupamo od 9-11h i iza 16h, marino je namazan sa faktorom 40 (eucerin) i jos nije izgorio

sator je super za hlad, ali unutra nema trunkice zraka, uzas, sav si mokar i neres disati, tak da ne znam dal ti je to uopce dobra opcija
    :/

iza 17h ti bas i ne treba hlad, ja njemu stavim kapu MVG kad se igra vani, a kad je u moru stalno ga poljevam po kosi

sto se tice vrucine, oni to podnese bolje od nas 8)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ajme, sad ce ispasti da pustam dijete da izgori , htjela sam reci da nije nimalo ni pocrvenio
    rukice su mu crne vec od prije, a recimo ni guza mu nije pocrvenila
    namazem ga doma prije nego idemo van

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo da ja ne otvaram novu temu, dajte vi iskusne, ma znam da se već pisalo o tome, par savjeta kaj ponjeti na more i na plažu?

od odjeće?
    protiv komaraca?
    za plažu, od ležaljki, suncobrana, bazena, šlaufa, ručnika, šeširića, pelena za kupanje, majica za kupanje, sandalica, kantica, igračaka, slamnate ili postavljene šeširiće, termosice........... nešto drugo

koja je najbolja krema za sunčanje za 15 mjesečnu bebu

da ne kupujemo ono što nam neće poslužiti.........

MVG-što je to, jel to nešto što ne propušta UV-e zrake i gdje uopće takvu odjeću kupiti?

što ponjeti iz kućne ljekarne

Hvala

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    par savjeta kaj ponjeti na more i na plažu?

od odjeće?
    protiv komaraca?
    za plažu, od ležaljki, suncobrana, bazena, šlaufa, ručnika, šeširića, pelena za kupanje, majica za kupanje, sandalica, kantica, igračaka, slamnate ili postavljene šeširiće, termosice........... nešto drugo

MVG-što je to, jel to nešto što ne propušta UV-e zrake i gdje uopće takvu odjeću kupiti?

moje iskustvo s tromjesečnog ljetovanja kad je L. imala 9-12 miseci.
    odjeća koju i inače nosi.
    protiv komaraca - ništa za mazanje, stavljala sam u aparat tabeltu.
    sve ovo što si nabrojala za ponit na plažu je samo mrcvarenje. ponesi bebi rukaviće za plivanje, sebi šugaman i eventualno prostirku ako je bodljikava plaža (meni je svaka koja nije cimentirana bodljikava ).
    ditetu jednu kanticu, par onih plastičnih đinđa i amen.
    kapicu obavezno, kremu za sunčanje.
    MVG su šeširići, ali meni odgovaraju i druge marke.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

frka20 kada ste na krku?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala idemo u Pakoštane, biti ćemo u hladu borove šume, ujutro mi je more hladno za kupanje, pa sam mislila popodene ako ona ne bude spava a sunce bude jako, da joj uzmem neki maleni bazenčič koji bi napunila morskom vodom u stavila u hlad do jedno 17h,18h, pa da ne čeka cijeli dan da se okupa.....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pitala si za šator za plažu. Lani ih je bilo u Pevecu ili za naručiti od Quelle-a. Cijena oko 60 do 80 kn. U dvije su veličine. Kad ga sklopiš, futrola je veličine dva kišobrana na sklapanje. Montira se uz pomoć žica a učvršćuje zabijanjem u pješčanu podlogu. Hlad je OK, ali je ipak ispod njega dosta vruće - nije to kao borova šumica uz plažu.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo na plazi od 8 do 11 h i od 16 nadalje.
    Namazem ga sa faktorom 30 od springa i cist ok je.
    Danas sam u ljekarni kupila i losion koji se nanosi nakon sunca,navacer,nakon kupanja,nakon tusiranja domeka.Isto od springa.
    A sto se tice "satora",mi smo ga imali prosle godine,savrsena stvar,to nije onaj klasicni sator sto svi briju na njega,da je u njemu vruce i da je sav zatvore,NE.To je sator koji je otvoren sa strane,a ima krov i dno.
    Jucer sam ga vidjela u intersparu i kosta oko 150 kn,super stvar.
    Napominjem,nista nije kao borova suma,ali svejedno je dobar.

Ivana zg-MVG su kapice koje ne propustaju UV-e zrake.
    A gle,ja od odjece ne nosim nista ekstra,sve sto nosi i inace po Zagrebu.
    Nikad ne vucemo previse stvari pa tako necemo ni sad.

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    frka20 kada ste na krku?
    od 25.7.,a vi?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sve ovo što si nabrojala za ponit na plažu je samo mrcvarenje. ponesi bebi rukaviće za plivanje, sebi šugaman i eventualno prostirku ako je bodljikava plaža (meni je svaka koja nije cimentirana bodljikava ).
    ditetu jednu kanticu, par onih plastičnih đinđa i amen.
    kapicu obavezno, kremu za sunčanje.

debeli potpis X

ja sam znala vuć pol kuće na plažu ( šator, par ručnika, ležaljke, bazenčić, igračke) dok smo to sve složili i napuhali već smo se mogli pakirat za doma, a da ne kažem da nam 90 % toga nije ni trebalo.
    Tak da se u potpunosti slažem s ovim što si nabrojala za nošenje na plažu.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moje iskustvo sa igrackama, sve donesemo, on ode do drugog djeteta na plazi i igra se njegovim igrackama
    tude je uvijek slade

ak je sam treba mu kantica i lopatica

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ivana zg...more je vec pretoplo, ja sam ti preko puta...cca. 27 stupnjeva je u kanalu, plicak je jos topliji

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od odjeće?
    Bijela prozracna pamucna majica i sesiric. 2 kom, pa ako se smoci - jedno osusis, u drugo presvuces

protiv komaraca?
    Nama je idealan sprej Off (ne moras naspricati samo dijete, mozes i okolo - prema rucniku, prema kolicima... + kreme poput Kamagela, da namazes eventualni ubod i zastititis od ceskanja

za plažu, od ležaljki, suncobrana, bazena, šlaufa, ručnika, šeširića, pelena za kupanje, majica za kupanje, sandalica, kantica, igračaka
    Mislim da je suncobran ugodniji od ovoga satora opisanog u gornjim postovima, u svakom slucaju je prozracniji pa dolazi i vjetric ako ga ima. Ali u svakom slucaju: potraziti hlad.

Bazen: hm, mi nikad nismo nosili bazen, malena se uvijek kupala iskljucivo u moru. No, imaj na umu da mi zivimo na moru i nama je odlazak na plazu svakodnevna (pa nekad i 2x dnevna) dogodovstina. Za one koji na moru borave tek tjedan ili nekoliko, bazencic u hladovini moze biti pravi uzitak u najtoplijim dnevnim satima.
    Slauf - baby float je komotan za bebe do cca 2 god. jer mozes otici i u duboko, djeca gustaju... Gledaj da uzmes neki sa duplim slauhom i 'drzalom' za glavu (to su oni sa 'gacicama'). U Prenatalu sam kupila takav baby float (to mu je i ime ujedno) i bio nam je zaista odlican. Pri kupnji pripazi i do koje kilaze je namijenjen - ima nekoliko velicina.

Rucnik - nesto mekano, pa nekoliko komada. Imaj uvijek na umu da se rucnik preko grane mediteranskog bora odlicno susi (s glazbenom pozadinom cvrcaka) pa se ne trebas opterecivati s previse rucnika.

Sandalice - ovisi o bebi, koliko hoda, ovisi o plazi kakva je, da li ima jezeva... Moja je vani hodala bosa (osim po skrapama, onda je imala sandalice), a u plazu ako je dno bilo kameno i s pokojim jezom je imala sandalice.
    Sandalice je imala i na bazenu, jer se tamo obicno sklize.

Kantice i igracke - nemoj se prenatrpavati. Uzmi ono cime se dijete najvise igra. Isprobaj prije mora, tako ces odabrati ono najvaznije. Djeci u toj dobi su zanimljivi i kameni obluci, sisarke i slicne stvari.

Pelene za vodu: samo za bazen. Za plazu gdje ces se kupati u moru radije kupi par komada kupacih gacica. Ekoloskije je, a pelene za vodu u moru nemaju nikakvog smisla. Za bazen su must, radi bazenskih pravila ponasanja/bontona.

Najbolja ili ne, nama odlicno sluzi Sundance sprej, faktor 50 (narandzasta bocica u DM-u, cca 60 Kn 200 ml). Nikad s njim nije izgorila (dok smo se i MM i ja znali ispeci uz Niveine kreme... ).
    Nanijeti prije odlaska na plazu, pa nakon kupanja...

Mama voli Gabi ili MVG ima seriju sesirica sa zasttom od UV-zraka, a na Internetu se zna naci cijela linija takve odjece. Proguglaj za ducane, a ovo ti je osnovno o UV-zastitnoj odjeci: http://www.plivazdravlje.hr/?section...d=17288&show=1.

Ovo redovito nosim u njenom nesesercicu: riblja mast (za opekline od sunca, meduza i sl.), Kamagel (nakon uboda insekata), Bivacin prasak (za ogrebotine i sl.), flaster (onaj na rezanje), skarice, gaze.
    A u apoteci koju takodjer nosim na putovanja: cepici Lupocet i Voltaren (za hitne slucajeve drasticne temperature) i Linex (protiv dijareje), fizioloska otopina u pojedinacnim flakonima (za zacepljeni nosic), eukaliptusov balzam (za slucaj prehlade, za mazanje prsa) i Sinecode sirup (za slucaj kaslja).

HTH

ivanaos avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

frka 20, mi smo bili u Baškoj na Krku kada sam ja bila trudna i bilo je super, doduše mi smo bili na nudističkom dijelu. Tamo ima super područja sa hladom. Na glavnoj plaži je prestrašna gužva, ljudi ostavljaju preko noči ručnike i ležaljke da si sačuvaju mjesto. Eto , ako niste stidljivi, odite na fkk dio

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa
    A sto se tice "satora",mi smo ga imali prosle godine,savrsena stvar,to nije onaj klasicni sator sto svi briju na njega,da je u njemu vruce i da je sav zatvore,NE.To je sator koji je otvoren sa strane,a ima krov i dno.
    Mi smo koristili takav šator za izlet 1.5. Nije bilo ovako pakleno vruće ali ispod tog šatora nije bilo zraka, vruće kao u sauni, jednom riječju užas. Bolje nam je bilo na suncu nego ispod tog čuda, bez obzira što je polu otvoren.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Christy prvotno napisa
    Mi smo koristili takav šator za izlet 1.5. Nije bilo ovako pakleno vruće ali ispod tog šatora nije bilo zraka, vruće kao u sauni, jednom riječju užas. Bolje nam je bilo na suncu nego ispod tog čuda, bez obzira što je polu otvoren.

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Davno sam se kupala u Baškoj, tamo je predivno .
    Živim par metara od plaže, i nosim: brodić (ne voli biti u moru, drž-ne daj sistem), kupaće gaćice puta dva, šeširić, kanticu (ono za zalijevanje cvijeća u mini verziji), kremom je namažem doma, ručnika također puta dva, VODA i nešto za grickati. Što se šlapica tiče: nema ježeva, nema turističkih komplikacija.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Elly puuunoo hvala na ovako detaljnom odgovoru

i vama ostalim curama hvala

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Elly puuunoo hvala na ovako detaljnom odgovoru
    Nema na cemu. Uzivajte na ljetovanju.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mi smo bili prosli tjeda nosili slapice za vodu one ko ronilacke jer je kamenje na plazi i vodi a i mene frka stakla u vodi i plazi

slauf kanticu lopaticu ,rucnik kupace gace, sesiric i kremu za suncane za lice faktor 50+ a tijelo 30

ali mi smo isli i sa barkom se vozit i sidrili se gdje smo se htjeli kupat bez obzira ima li ili nema plaze

ona je imala samo pocetni sok od velike povrsine vode dok nas nebi vidjela na okupu poslje se nije dala van morali je sprcecavat da ne iskoci iz barke van dok se vozimo

frka20 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Uh...svi savjeti su "bogomdani"!!!
    kako sam čitala postove,tako sam lagano križala sve nepotrebno sa papira koji sam si već pripremila!

ivanaos...hvala ti na savjetu! Znači,stara fora još uvijek je da ostavljaju ručnike prek noći...ah

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno 50+

Bas je neki dan bila emisija na tv kako faktor 50 u odnodu na faktor 30 nudi samo 4% bolju zastitu. Tj nema potrebe za njim.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

evo da ja ne otvaram novu temu, dajte vi iskusne, ma znam da se već pisalo o tome, par savjeta kaj ponjeti na more i na plažu?

od odjeće?
    protiv komaraca?

da ne kupujemo ono što nam neće poslužiti.........

Hvala
    ja živim na moru pa da ti pokušam odgovoriti - što manje stvari dovlačiš sa sobom na plažu, biti će ti lakše.
    Moje cure nisu nikad nosile pelene za kupanje već obične kupaće gaćice, za njih sam imala onaj žuti šlauf Safety 1st u najviše su bile u njemu. Uzela bih još kantucu i lopatice i to je to. usput bi kupila jednu jabuku/breskvu/krafnu i bocu vode.
    Ja još i danas na njima koristim SPF 30, znale smo biti na plaži i od 8-13, često i po cijeli dan i nikad nisu nijednom izgorjele. Šeširiće ni jedna ni druga ne podnose, uvijek sam ih imala sa sobom, ali bi uvijek i završili u mojoj torbi nakon 2 minute, a niti su nam trebale majice za kupanje.
    Ne vučem sa sobom suncobrane ni šatore (još mi samo to fali) već se i dem prošetati po obližnjoj hladovini, ili si uzmem ručnik i knjigu u sjednem u hlad. Kad su bile male, uzela bi i njih u laganini šetnjicu.
    Samo da napomenem da su i jedna i druga rođene u 6. mj (potpis) tako da su prvi put na plaži bile sa neka 2 mj.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Negdje sam čitala da treba djeci obuči pamučnu bijelu majicu kad su na plaži i kad se kupaju.
    Jel to stvarno potrebno?? Ili je dosta samo zaštiti kremicom faktor 30??
    Nekako mi bez veze da u vodi bude u majici i onda takva mokra hladna majica..... još ako vjetar zapuše.... :?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Ivany prvotno napisa
    Negdje sam čitala da treba djeci obuči pamučnu bijelu majicu kad su na plaži i kad se kupaju.
    Jel to stvarno potrebno?? Ili je dosta samo zaštiti kremicom faktor 30??
    Nekako mi bez veze da u vodi bude u majici i onda takva mokra hladna majica..... još ako vjetar zapuše.... :?
    moje cure se nikad nisu kupale u majici već sam ih samo mazala SPF 30, pa čak i kad smo išli u tople tropske krajeve gdje je sunce jače.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Neki dan je bio u novinama tekst o stetnosti suncevog zracenja. Uglavnom, bijela boja odjece nema nikakvu zastitu, a tamna daje zastitu faktora 4-5.

Tako da bijela majica nema smisla. Bolje krema.

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ima kupit majčice za kupanje sa zaštitom od UV zračenja. Mi smo je dobili, ali sve mi se čini da sam ih vidjela negdje i u ZG-u. Napravljene su od umjetnog materijala kao za badiće, pa se brzo osuše. Imaju čak i odjelca za kupiti (e, mislim da sam vidjela u FOX-u!)

mali mrav avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nema smisla kupati dijete u majici. najbolje je namazati ga s kvalitetnom kremeom (za djecu ispod 2 godine se preporučaju one s mineralnom zaštitom-mokrofilterima) i klonit se sunca i bilo kakve (osim debele) hladovine između 10/11 i 17/18 h.
    Mi smo u 6 mj. nosili mali bazenčić i punili ga morskom vodom jer se I. nije sviđala temp. mora. :/ Od rekvizita kanticu i lopatice, loptice pod must have. Kupao se gol.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kupila sam Mikrosun 30, ( probali za sad nije ostavio tragove) na bazi minerala, i Mustelu 50 za lice, ima neki šlaufić jagodica bobica iz TL, s onim otvorima za svaku nogu, volanom, i malim naslonjačom, u kadi ne funkcionira, nadam se da u moru hoće...u ljekarni dobili kremu JGL Brzzzzzz za komarce, i namjeravam kupiti ovaj Raid s pjeskom kaj se ušteka u struja, susjeda kaže da je njoj super nema ni muha ni komaraca...a je li štetan za bebe od 15mjeseci???????

Neki dan smo sišli s autoputa i beba se prvi put kupala u moru gola u 18:30, gnjurila se i lizala usta od soli............

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Osvježavam temu, a ako se trenutno o sličnome još negdje diskutira, slobodno me preusmjerite ...

Od svih stvari za plažu interesiraju me dvije važne i korisne: prostirka-ručnik i torba
    - prostirka-ručnik: postoji li nešto što je kombinacija mekane podloge i pamučnoga ručnika većih dimenzija, da plaža ne bocka, a da je udobno i perivo, te da ne moram nositi 2-3 stvari; npr. gumenu podlogu i 2 ručnika ili deku i sl.
    - torba: koja je praktična s više pretinaca za puno stvari, lako periva i nosiva

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kakva su vasa iskustva s kolutom za u more u koje dijete moze sjesti? Jel to uopce preporucljivo?
    Vidjela sam da kostaju oko 50 kn, pise da su za bebe od 1 g i od 11-15kg. Prodavacica me uvjerava da nema veze sto moj jos nema 11 kg, da moze u to. Pa nije ta uputa valjda bezveze napisana? Maleni ima 1 g i oko 7,7 kg.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

iskreno, meni je to sve bezveze-eventualno fredov obruč.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Dok sam ja tražila link, netko je već poslao info za swimmer obruč. Mi smo ga imali za maloga s njegovih 2 godine, no radije je plivao na našim rukama, pa ćemo pokušati opet ove godine. Drugi nismo kupovali.

http://aquaeduca.hr/programi/obuka-neplivaca.html

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

moja nikad u to nije htjela
    išlo joj je na živce što nije cijela u vodi (a fakat je malo debilno da dijete tako sjedi u vodi a leđa na suhom, tj. na suncu )

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

punt, misliš na freda?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

da

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hm imaš pravo
    mada nije baš puno djeteta na suhom u fredu, sad sam baš išla gledat naše slike.

moj sin nije imao nikakve gadgete i proplivao je vrlo vrlo rano
    al ona to čudo voli, prvo neće uči, al onda voli što može plivati sama. Kao braco.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Kakva su vasa iskustva s kolutom za u more u koje dijete moze sjesti? Jel to uopce preporucljivo?
    Vidjela sam da kostaju oko 50 kn, pise da su za bebe od 1 g i od 11-15kg. Prodavacica me uvjerava da nema veze sto moj jos nema 11 kg, da moze u to. Pa nije ta uputa valjda bezveze napisana? Maleni ima 1 g i oko 7,7 kg.
    Moja je svako leto bila u tome,a bili smo 3 puta na moru do sada.
    Ovako to izgleda,tu je imala nepunih 9 meseci:
    http://public.fotki.com/Katili/morsk...013.html#media
    a druga beba na slici ima 7 meseci.Znaci,moze
    Sad ima 2.5 godine,i videcemo da li cemo ga ponovo koristiti,ili ce mozda moci ona "krilca"...

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je to bilo suuuper za bebu od 9 mjeseci. Ne bih se usudila staviti ju u obični kolut pa da propadne a bogme ju ne bih ni skroz po rukama nosala. Ovako smo mogli svi zajedno i u dublje. Plivali bi i nju lagano gurali ispred sebe.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bok,
    moj krševan ima 2ipo mjeseca.voli se doma kupati u kadici.pa bi ga mi tili u moru kupat. gledala sam temperature mora i kod nas u zadru je najavljeno do 30 stupnjeva da ce biti za vikend.planiram ga u malom bazenu na plaži priviknut pa onda u more.faktor 50 po cijelom tijelu(svijtle je puti).i na plažu oko 4.naravno i hlad bi imali.pa sad neznam.jel to ok.ili rano za bebu.??

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

frka20 , a kam si ti mislila staviti taj šator? Mislim, plaže su ionako karcte, da ne govorim o terminu kad ti ideš na more. Što fali suncobranu?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

I još bih samo nadodala...ljudi olakšajte si život.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Rekla bih da je Frkino dijete već dovoljno veliko da ne čuči pod šatorom

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla bih da je Frkino dijete već dovoljno veliko da ne čuči pod šatorom
    Hahahahaha!!!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Jooooj i ja mislim kako ćemo ove godine na moru. Zadnja dva ljeta je mm bio sa nama. Dakle, bilo je lako, imao je tko nositi stvari. Ove godine idemo sami. Danima razmišljam što da nosim, kako, što treba, što ne treba. Htjela bi imati sve, a opet da ne idem natrpana preko glave.
    Kupili smo nekoliko tih šatora i niš pametno ne mislim o njima. Dakle, šatori otpadaju. Koristili smo suncobran, koristit ću ga i ove godine.
    Kupila sam kupaće gačice i majice za kupanje. Koristili smo to i zadnja dva ljeta i nikada nije izgorio. Mazala sam ga sa Chicco kremama, ali ove godine mijenjam marku . Eh da, te ležaljke. Mislim nositi jednu. Šta će djetetu ležaljka kada nema šanse da leži.

Razmišljam da li bi bilo pametno kupiti onu plastičnu ležaljku sa kotačima, pa u to potrpati stvari i vući.
    Iskusne mame šta kažete na to?
    Hm... u tom slučaju mi otpadaju kolica. Ne mogu gurati oboje istodobno. No dobro, dječak će bliže tri godine, pa mislim da bi mogli biti pješaci.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

joj, ja ti imam super lezaljke, debele su a zarolaju se u rolu i imaju integriran valjkasti jastucic..bas nam dobro dodju..doduse, nazalost nemam pojma di ih ima u zg (kupili na moru) ali ako ih nadjes super su isplative
    koristim mustela ili avene kremu za suncanje za malenu, ove godine cu mustelu, kod avene mi je smetalo sto je roza boje i ostavlja pigment po robi (mozda sam kupila neku krivu?!)
    htjela bi neki lako sklopivi i ok suncobran..di da kupim dobar u zg a po normalnoj cijeni?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    bok,
    moj krševan ima 2ipo mjeseca.voli se doma kupati u kadici.pa bi ga mi tili u moru kupat. gledala sam temperature mora i kod nas u zadru je najavljeno do 30 stupnjeva da ce biti za vikend.planiram ga u malom bazenu na plaži priviknut pa onda u more.faktor 50 po cijelom tijelu(svijtle je puti).i na plažu oko 4.naravno i hlad bi imali.pa sad neznam.jel to ok.ili rano za bebu.??
    Ja ne bi tako malo dijete mazala kremama za sunčanje, one su sve za djecu od bar 6 mjeseci.
    A i ja bi išla bar iza 5 i to u hlad.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mi se do mora spuštamo (i penjemo) po 350 stepenica, lani su djeca (6,5 i 2,5) nosila u rukama kanticu s lopaticama i neku živinu na napuhavanje, a ja u torbi (na rame) dva ručnika, suhe kupaće, kremu, vodu i mali suncobran. Koje ležaljke, šatori, bakrači...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

šta će vam ti suncobrani i šatori i slične stvari? ZAr idete s djecom u opasno vrijeme na more

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •