Pratim temu i pridružujem se molbi za savjete tj. iskustva oko AS za uskoro 4 godišnjaka. Ima 15kg i trebamo pa u idućih nekoliko tjedana kupiti što kvalitetniju AS međutim nemam pojma koju odabrati - svako iskustvo dobro došlo!
kupili ovu http://cybex-online.com/site/uk/cars...on.html...jako sam razočarana najrađe ne bi ništa pisala ali moram
Ujutro je probala cybex i nismo znali jeli ok jer ju je probala na podu, a djete ko djete njoj je super (e da sam bila pametna pa posluša i kupila)
otišli smo u Macig baby u garden mall i probali MM Rodi Air-bila mi je jako dobra
Romer kidfix možda i najbolja, najveća nekako i najbolje djetetu nekako drži glavu...no mjesto gdje sjedi ima pad prema unutra, za što sam ja mislila da daje udobnost, no naprotiv djeci je to bolno jer nemaju potporu na leđima, a i sjedalo je tvrdo jer je upravo ispod njega taj nazovimo isofix i tu je na guzi prorez za njegovo namještanje, što je meni krajnje ne praktično...s druge strane sjedalica košta oko 1900kn, a Maxi cosi Air 1100, Cybex s isofixom 1400kn...tako da je Romer definitivno otpala...
Od male nisam imala koristi ona je trčala po dućano ko luda, nisam mogla saznati koja joj je sjedalica bolja, jer je ona zapela za crvenu jer joj se ta boja sviđa ( stvarno neznam kakva je korist od vođenja djeteta, jer moja mala koja je uvijek mirna , kad kod idemo isprobavati sjedalice, divlja i uvijek kaže crvena je npr. lijepša ova je fuj...koja ti je odobnija..maaa)
bila sam ljuta ko pas, MM koji nema pojma o sjedalicama naravno pilo mi je živce o cijeni...kako to ništa ne vrijedi više od 300kn...itd. a ja budala njega povela da idemo ko obitelj, jer je meni sjedalica bitna u životu i mislila sam da ćemo lakše donjeti odlukui u dvoje-gadno sam pogriješila, jer to je kao da vodite nekoga da kupi auto, a on pojam nema o njima, pa vam kaže-ja hoću plavi-eno onaj tamo i nek je što jeftiniji
Mogu samo pohvaliti educirano osoblje dućana Magic baby....stvarno se žena u gotovo sve kuži a kaže da su neki dan imali prezentaciju iz Romera, te da sve prodavačice moraju proči edukaciju...i da ne spominjem koliko je onaj sic u dućano od pomoći za prvu ruku...
A šta d kažem za Tintilinić...svaka čast preljubaznim prodavačicama ali nemaju pojma o sjedalicama.
Naravno otišla sam još jednom u Tintilinić i rekla MM da ćemo još probati Cybec Solution X fix- i da ne moramo odmah danas odlučit i kupit!!!
Čim smo ušli on i mala su vidjeli ove sjedalice u boji (onu koju smo kupili) naravno kad je vidio cijenu, htio ju je odmah uzeti i Cybex Solutan i Cybex Solution X-fix imaju svoje predosti i mane....
Odnjeli smo sjedalice u auto...Cybex Solution X-fix je činimi se malo plića, kraća za guzu...ali gore bolje drži vrat i glavu te kod podizanja, podiže se i onaj dio za ruke pa je tijelo stabilnije...kod Solutiona bolji je fixni dio za tijelo, materijal na sjedalici, i što je mrvicu dublj te djetetu bolje "padaju" noge....ali onaj dio za vrat što se izvlači je totalno klimav...
Mala je samo htjela tu crvenu, du ovu jedva da je htjela sjesti, divljala je po autu, osramotili se pred prodavačicom.....kako su oni htjeli crvenu, kažem ja njima da odemo još jednom onda probati MC Air...ali ne...i na kraju kad smo već vratili sjedalice bilo mi je toliko neugodno od prodavačice koja si je dala truda (ali samo da napomenem..ja sam bila ta koja sam pokazala kako se uvlači isofix, spišta sjedalica, vraća isofix itd...o tome ova nije imala pojma)
ipak je većina pobjedila...i zašto ja sad nisam zadovoljna...e pa ne zato što nismo kupili sjedalicu koju ja hoću, već zato što vidim da je maloj neudobna...iskreno niti u jednoj sjedalici nije mogla baš super namjestiti glavu i pojas, ili je položaj previsok ili prenizak....ali definitivno sva je zgrbljena u ovoj sjedalici!!!
E sad pitanje Na sjedalici mislim da piše da je Solution X ali ja sad vidim da je to Solution...ne vidim nigdje godinu proizvodnje, i mislim da piše da je proizvedena u Honkongu....strah me je da nije stare proizvodnje jer vidim da im je to najstariji model auto sjedalice..košta kao Solution X a nju u Tintiliniću nemaju-pa se bojim da su u RH poslali robu koja se njima ne prodaje ili staru....
Pošto je mom mužu bitna cijena a maloj boja jako mi je žao što onda nismo kupili Solution X jer on ima puno boja i 800kn košta ko ova u Sloveniiji- zato mislim da smo i finacijski izgubili s tom sjedalicom (ianće na keš imate 10% popusta)
oni su mene toliko jučer izludili i još je prodavačica bila na njihovoj strani , da ja nisam skužila da je ovo Solution a ne Solution X
gdje da nađem godinu proizvodnje i ako je 2006 mogu li je vratiti i reklamirati- oprostite možda je to glupo, ali ja sam toliko tužna i razočarana da bih mogla plakati-užas
i inaće imate pravo, taj isofix ništa bitno ne drži sjedalicu.....s druge strane ja mislim da su sjedalici ove kategorije najnesigurnije i ne vidim gotovo nikakvu korist od njih, osim što su tu da malo zaštite djete bočno, i da ga stave u položaju da mu bolje pada pojas (moja stalno viče i jutros kad je išla u vrtić, da ju stišće, žulja itd)
kad gledam sjedalice niže kategorije, uvijek je bitno da su dobro uglavljene, ne smiju se micati lijevo desno više od cm....a što s ovima do 36kg??!!! ona uopće nisu učvršene...kako ja skrenem u autu, tako se ona nagne???...zašto se te sjedalice ne bi uglavljivale pravim isofixom a ne ovim čudom...bile bi puno sigurnije!!!....pojas drži djete, ali bome i sjedalicu...jer kad poleti djete u sudaru, poleti i nevezana sjedalica za njim i još ga može udarit ili prignječit...ja fakat ne kužim funkciju ovih sjedalica, osim što od početka kad sam shvatila da mi djete treba preći u tu kategoriju, strah ne prestaje...a i cras testovi to potvrđuju...
meni se cini da su te autosjedalice vise kao bocna zastita i da vode pojas od auta da pravilno nasjedne na rame, a ne na vrat. ja bi uvijek najradije uzela Romer Kidfix http://www.eburza.hr/romer/romer-kidfix-isofit__5-2.htm ili Recaro monza Seatfix http://www.eburza.hr/recaro/recaro-m...atfix__7-2.htm jer mislim da bi sjedalica bez isofix-a plesala po autu a i kod sudara bi letila zajedno sa djetetom.
tu mislim da ne treba previse gledati cijenu nego kvalitetu. koliko znam najbolja je od Romera po testovima.
po testovima je najbolja Cybex Solution X-fix i Maxi cosi Rodi Air Protecion...a tek onda Romer Kidfix
Minda ako Noa jos stane u trenutnu sjedalicu i ako su mu usi unutar sjedalice ne trebas je mijenjati dok ne bude imao 18 kg.
Meni se cini da je puno pametnije djecu zadrzati sto duze u sjedalicama koje imaju svoje pojaseve (naravno ako je nisu prerasli kilazom i visinom) nego ih seliti u booster.
na našim sjedalicama je bilo utisnuto u plastično tijelo sjedalice,
evo možeš ovdje vidjeti sliku
http://autosjedalice.info/cms/index....d=65&Itemid=61
našla tj.MM kaže 2010 proizvedeno
skužila sam da su pojasevi od auta koji idu do vrata višlji-jer idu nekako "iz gepeka" a sjedalo je onako niže i nakošeno....pa zato joj ide više na vrat....e sad stavila ja sjedalicu na sredinu auta...tu je sjedalo višlje a i pojas ide odmah iz sica pa je automatski niži....sad još da malu "strpam" unutra da to probamo...s druge strane na sreini sjedalaica ipak ne ide skroz do dna auto sjedala, već kao da je mao u ležećem i pojas možda mrvicu, ali samo mrvicu ide ispod sjedalice.....inače neznam je sli po pravilima, ali MM je uglavio sjedalicu tako da je spustio onaj naslon za glavu u "zabio" ga u sjedalicu..neznam kako da objasnim...no sjedalica ne mrda.....ONDA DA JE DRŽIM NA SREDINI ILI NE...?
kao prvo, miči naslon za glavu sa AS - 'uglavljivanjem' AS na bilo koji način osim onoga koji je propisao proizvođač narušava se sigurnost
drugo, kakve veze ima otkud idu pojasevi auta? na svojoj AS imaš vodilice za pojas kroz koje se provlači pojas auta i zatim namjestiš taj gornji dio AS (naslon i bočna zaštita za glavu) toliko da ta vodilica bude otprilike 2 cm iznad djetetovog ramena - time si osigurala da pojas ide sredinom ramena i preko sredine prsa ukoso dolje prema kopči, tj. donjoj vodilici za pojas
treće, ukoliko AS nije stabilna na srednjem sjedalu (koje obično bude povišeno pa AS 'pleše') - ne stavljaj ju na to mjesto
u tom slučaju ju je sigurnije staviti na lijevo ili desno stražnje sjedalo
Mi kada smo kupovali starijem sjedalicu II/III, vodili smo se najvise rezultatima koje su postigle sjedalice prilikom bocnog i frontalnog sudara (naravno da su zadovoljile i neke ostale uslove). Tada je za nas Rodi XR najbolje zvucala, jer je i bez isofixa imala dobre rezultate. E sad, Solution x-fix mi isto bolje zvuci od Kidfix-a, jer ona kad sa koristi vezana samo pojasem, opet ima rezultate kod oba sudara kao i Kidfix montirana uz pomoc isofixa. A sa isofixom cak i bolje (mislim na Cybex-ovu).
Nasa Rodi XR je OK sjedalica, jedino sta mi se ne svidja kod nje su njene bocne strane koje imaju opciju sirenja. E pa taj dio se pomijera cim se dijete malo nasloni na bocnu stranu. Inace joj je plus, za razliku od drugih ove grupe, mogucnost postavljanja sjedalice u blago polulezeci polozaj. Nije nesto puno, ali dovoljno da glava ne pada bas svaki put kad dijete spava. Iako se nas mali poslije spavanja uvijek zalio na bolove u vratu, to smo rijesili jastucicem (onaj u obliku slova U).
Sada je puno proizvodjaca izbacilo na trziste nove sjedalice, tako da ce sljedeci ADAC-ov test sigurno biti zanimljiv. Vidjela sam da i Roemer i Cybex sad stavljaju neki tip zracnih jastuka na bocne strane sjedalica. E sad, kako to pase u auta, jer su jako siroke...
da dragi prijatelju bitno je od kuda idu pojasevi...u mom autu nemamo problema....ako joj spustim gornji dio sjedalice onda joj je tijesno i sjedalica joj je mala a i dalje pojas ne ide točno preko ramena..(bez obzira na kukuce na sjedalici gdje se provuk...neki pojasevi od auta idu iza iz gepeka, pa su automatski višlji-neznam kako da drugačije objasnim...a ovi pojasevi kaj idu iz sjedala bliže vratima su automatski niži...vjeruj mi ni ja to nisam skužila dok MM nije kupio novi auto)..sva sreća brzo raste, ne vozimo se često ni daleko pa ćemo i to rješit....ako djete stavimo u "ležeći" položaj u vožnji ili čim se ona sjedne ili pomakne, sjedalo se vrati u ležeći...ali i tako je ne volim stavljati u taj položaj jer joj pojas tek onda ide preko vrata-od tog se odustalo....
ne vidim u čemu je problem ako naslon drži sjedalicu, i tako je drži samo pojas i nju i djete, ne kužim čemubi mogao naštetiti a i dobro mi dođe kada vozim praznu sjedalicu da je ne moram uvijek vezat...da sam kupila s isofixom sada ne bi imala problema...ali ko će s vama muškima i mojim MM na kraj,ha,ha
mis-pis mi imamo Cybexovu bez isofixa i čim staviš u ležeći a može dosta u ležeći, ona se vrati u sjedeći kad se djete u njoj miče ili ćim sjedne...jedino da nešto gurneš između sjedala i sjedalice-ali to je zabranjeno-mojoj maloj glava pada, mislim pada- to je neopisivo koji je to položaj-zabačena glava lagano unazad, sva spigana, apsolutno se nemože nikako namjestit i tako je bilo u svim sjedalicama koje smo probali te kategorije...mi smo imali onu od 9-18kg koja se je jako stavljala u ležići, kao kod jajeta, tako da joj glava nikad nije padala, cijelo tijelo je bilo u tom poluležećem položaju, a u ovim sjedalicama si ti gotovo ravnih leđa, a ovaj gornji dio te još gura nprijed-kao da spavaš u stolici u kuhinji!!!
Posljednje uređivanje od puntica : 07.06.2011. at 13:53
i ovdje je komad plastike kao ladica koja se izvuče iza..možda ja nešto ne radim dobro...nama ne pomaže onaj jastučić u slovo U čak nam i smeta...često joj u vožnji ja držim glavu da u slučaju kočenja ne poleti naprjed....a i inače neznam zašto se uopće ne želi nasloti u sjedalici stalno se tijekom vožnje naginje naprijed-jednostavno nikako da se privikne....uf što mi je žao što nakon jajeta nisam kupila konbiniranu sjedalicu do 36kg..bez obzira na lošije ocjene vjerujem da bi joj bila udobnija ili se varam?