Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: kliconoša i vrtić

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam za pravilnik, ali znam kolika je šansa da dijete pod gore napisanim uvjetima prenese nekome bakteriju.
    M. se zarazio jer je P. imao proljev. Ako je stolica formirana (jedna/dan) ništa ne leti uokolo...
    Možda mujica zna ima li gdje napismeno: kliconoša NT Salmonele/vrtić?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad je moja kći u vrtiću imala salmonelu, nije išla tako dugo dok se nije obeskličila.
    Moram priznati da se ne mogu u ovom trenutku sjetiti kakav je sada stav. Provjerit ću, pa javiti.
    Mislim da ima veze s dobi.
    Jaslička djeca i mlađe vrtičke skupine najvjerojatnije ne bi trebale ići u vrtić dok izlučuju salmonelu.
    Ali kod starije vrtičke skupine, uz uvjet da teta zna za kliconoštvo, pa pazi da dijete kliconoša pere ruke i ni slučajne ne pomaže oko kuhinje, mislim da ne bi trebao biti problem da to dijete ide u vrtić.
    Ali provjerit ću....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Možda mujica zna ima li gdje napismeno: kliconoša NT Salmonele/vrtić?
    Ne znam di piše.
    Ali sam provjerio stav o tome s epidemiološkog gledišta.
    Dijete koje je kliconoša (a nema simptome bolesti), može ići u vrtić.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam di piše.
    Ali sam provjerio stav o tome s epidemiološkog gledišta.
    Dijete koje je kliconoša (a nema simptome bolesti), može ići u vrtić.
    Ovo je stav epidemiološke službe.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo, ja ću napisati iz mog iskustva....

Kažu da je salmonela koja se dobije hranom (a to je očito kod vas bio slučaj), ima teže i dulje simptome. Dakle puno stolica u više dana. I to je dobro, jer klice salmonele tako budu brzo i efikasno izbačene iz organizma.
    U slučaju da se zaraza desila na drugi način (klica, prljave ruke, ribice isl), simptomi su obično blaži i kratko traju, međutim...klica se toliko učahuri u crijevima da ju je teško izbaciti.

Mi smo konzumirali ProLife pastile, ali ne znam koliko su pomogle, jer kad smo ih prestali uzimati i nalaz je bio negativan. A sad ima li to veze ili ne...ne znam.
    Pokušavali smo sa Coca-Colom, kiselim krastavcima, češnjakom (eh, ovo nam baš nije najsjanije prošlo).
    Češnjak sa jogurtom i voćem, kao zakamuflirano...... na lepinicama....nije išlo.
    Mislim da je sve jako individualno.

I moj P. je isto bio negativan, ali nakon dva tjedna i on je postao pozitivan. Nije da te plašim, već da znaš da postoji mogućnost da se zarazite svi od njega.
    Dobro čisti WC i sve površine oko WC a, uključivo zid, nosač WC papira, pipu na umivaoniku i sl (cijelu kupaonu) i obavezno dobro, dobro pranje ruku, mjenajnje ručnika, nikako zajednička kupanja u kadi i sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •