Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Ograničena vidna percepcija

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pitaj svog neuropedijatra - možda oni na Goljaku isto imaju mogućnost da mu naprave VEP, a ako nemaju, znat će preporučiti gdje da to obaviš.

Dioptrija +8 mogla se dosta promijeniti u više od godinu dana (to je jako dugo vrijeme za tako malo dijete, mi smo u početku išli na kontrole svaka 3 mjeseca kad je sinek dobio prve naočale). Lako može biti da dijete ne želi naočale jer mu ne valjaju. Kad dijete kroz naočale vidi bolje, ne treba ga puno nagovarati da ih nosi, barem je s mojim sinom bilo tako.

Većina tih stvari je rješiva. Kad nekome ispričam kakvih je smetnji imao moj sin (kasno prohodao, udarao u namještaj, kasno progovorio...) ljudi često ne vjeruju jer to pripada prošlim vremenima.

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dok ne obaviš pregled možeš sa djetetom raditi vježbice vidne percepcije... Slaganje puzzli (od najjednostavnijih prema složenijima), traženje nekog predmeta na slici, uočavanje razlika na dvjema naizgled istim slikama, uzmeš neku sliku pa pitaš dijete koji je predmet udaljeniji na slici od nekog drugog, možete gledati predmete kroz stakla različitih boja, mutna i prozirna stakla, kroz dvogled, povećalo, itd. Pusti mašti na volju, i radi s njim zadatke koji što više zahtijevaju upotrebu vida. Imaš na kioscima razne dječje magazine koji imaju zgodne zadatke. Ako se pokaže da dijete doista ima problem, potraži defektologa. Možeš se raspitati u centru Vinko Bek, Maloj kući... Nisam sigurna rade li oni samo sa djecom koji su u instituciji, ali sigurna sam da će te uputiti na pravo mjesto.

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pitaj svog neuropedijatra - možda oni na Goljaku isto imaju mogućnost da mu naprave VEP, a ako nemaju, znat će preporučiti gdje da to obaviš.

Sretno!
    mi smo na goljaku radili ABR i VEP, ali ne znam da li je to bilo u onoj prostoriji u koju je netko bacio eksplozivnu napravu...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

U toj prostoriji se radi EEG, a VEP je u jednoj kućici otraga. Nisam o tome prije razmišljala i zapravo smo mislili napraviti privatno. Hvala na podsjetniku. 600 kn nije za baciti. A poznavajući dr. Žućka, on će tražiti da napravimo na Goljaku. Vidjet ću još što kažu neuropedijatar i fizijatar.

rehab, hvala na idejama. S obzirom na njegovo cjelokupno psihičko sazrijevanje, neke stvari su nam još SF, ali sigurno ima i puno toga što možemo s njim raditi.

Peterlin, hvala na svakom ohrabrenju. Ako smijem pitati, kad je tvoj mali počeo pričati?
    Posljednje uređivanje od goranka : 08.06.2011. at 12:54

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj goranka prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, hvala na svakom ohrabrenju. Ako smijem pitati, kad je tvoj mali počeo pričati?
    sam da spomenem moji su bili kao normalni i progovorili na drugi rođendan

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj goranka prvotno napisa Vidi poruku

Pa počeo je on relativno rano, oko prve godine, ali samo mama-tata-baba i tako, do 2 godine i 9 mjeseci fond riječi ostao je na petnaestak. Dijete nije čulo (imao je začepljene zvukovode) i zbog toga nije govorio. Kasnije smo se u trećoj godini dočepali Suvaga, s četiri počeli s redovitom logopedskom terapijom koja je potrajala do kraja prvog razreda. Na kontrole, eto, ide i dan danas. Uho je morao ispirati svakih 3-6 mjeseci do prošle ili pretprošle godine, a sad je i to ok.

Počeo je govoriti kako treba negdje pred školu, kad je konačno savladao L i R.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.06.2011. at 20:08

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •