biser rodice mm-a od prije par dana (ima kćerkicu od 3 mj., od prvog dana na adaptiranom, uz 1-2 podoja dnevno mjesec ipo dana. od tada je skroz na adaptiranom.):
pa znaš, za mjesec ipo dana dobila je dovoljno za imunitet, a ona djeca koja dugo doje, kasnije ne vole pit (kravlje) mlijeko, pa sam htjela to prevenirati. ne znam, ako neće htjeti piti kravlje,... to mi je to nekak :/
ni stariju curicu nije dojila jer joj je pedijatrica "savjetovala" da joj da adaptirano, pa se neće morati brinuti oko prirasta.
šokiralo me to obrazloženje, ali sam prešutila sve što sam imala za reći, jer mi je žena inače jako draga, pametna, a mislila sam, i informirana. očito nije. :/

Odgovori s citatom
, jer je u prva dva mjeseca konstantno gubio na težini iako je skoro stalno bio na ciki, međutim javljam se jer nedavno mi je prijateljica rodila djevojčicu i ja nju pitam imaš li mlijeka kaže imam i dojim, prije neki dan nazovem kaže jede flašicu ja je pitam pa što kada imaš mlijeka, kaže neka se dobro najede
i nakon 18 mjeseci kada pročitam vaše postove o dojenju strašno mi je teško što dinu nisam dojila i osjećam se kao da sam propustila nešto veliko, bez obzira koliko se trudim da to nadoknadim na druge načine praznina ostaje
tebi i tvojoj curici

Pa ako ste raspolozene evo: Broj meseci bebe podeliti sa 2 ( kod nas je 9:2) i onda toliko velikih kašika čvrste hrane. Jedna velika ravna kašika ima 15g, pa kad se pomnoži sa onih 4,5 dobijem optimalan broj grama po obroku a to je oko 70g, u nasem slucaju. Ono što maksimalno smem da mu dam, ako je možda malo više gladan, je 90g (br meseci x10, izraženo u gramima).
!!
!

)

u trudnoći sam se raspitivala o svemu i svačemu, i dojenju i ostalom, i to na vašem forumu... Isto tako mi se čude kad kažem da Lorena neče u hodalicu makar ima VEČ 8 mj. i nemože jest pečeno janj, smoki, i gluposti... ali eto sto ljudi,,, Neka pričaji, i svekrva kaže da sam pala s marsa i da ja nisam jož za biti mama jel kao izmišljam i dijete mi gladuje :D A Ona je savršena beba, a md se slaže s mojim odgojem, još samo da preselimo u naš stančić i zaaaboli nas
) njen komentar je: eto vidis da je gladan bio, vidis kako hoce sve (dok njena odrasla djeca jedu mozda ukupno tri namirnice i jako su izbirljivi ), kako bih ti ga ja udebljala za tri dana itd... ( na sto njena cerka koluta ocima jer cura citav zivot kuburi sa viskom kg ).