Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3262

Tema: 39+ (Klub Q10)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Insesz, statistika ti se, s obzirom na ispolitiziranost IVF priče u Hrvatskoj (svjetonazor, zamrzavanje "beba", ostavljene bebe po zamrzivačima itd. spika) ne može nigdje baš ono ful vjerodostojno provjeriti. Statistike relevantne imaš jedino za klinike tipa Maribor (ali, čekanje godinu dana, tako da drž' se ti Vinogradske, imaju uspjeha), Prag, tj. za ove izvan Hrvatske, uglavnom - tamo na njihovom siteu imaš točno statistiku po dobi žene (ugrubo, po postupku, u dobroj klinici, to ti je oko 30% posto, ali uz uvjet oplodnje svih jajnih stanica, a ne samo tri).

S obzirom na tvoje potentne jajnike, ja bih se svakako, istog časa, ako si to možeš priuštiti (postupak s lijekovima cca 3.000 EUR) pribilježila za Maribor, ali to je tek za godinu dana. U međuvremenu - Vinogradska, pa ćeš vidjeti kako to ide.

Naime, papir i RL koji put se ne podudaraju - primjeri ja (AMH 22, 42 godine, u Mariboru isproduciram 20 stanica, 16 embrija na 1. dan, 5.-ti dan cca 8 blastocista od kojih nijedna sjajna, pa opet nikako do vitalne trudnoće), AuroraBlu (23), pa ono mučimo se, a onda imaš mojcu (mislim ispod 8, jel' da mojca), CITO (dobra klinika u ST-u, 5-6 stanica, oplođene 3, iz prve trudna).

Tako da nemoj ono poletit u očekivanjima, ali objektivno, papirnato, to zvuči vrlo OK.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.07.2011. at 10:21

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    a onda imaš mojcu (mislim ispod 8, jel' da mojca), CITO (dobra klinika u ST-u, 5-6 stanica, oplođene 3, iz prve trudna).
    Tako da nemoj ono poletit u očekivanjima, ali objektivno, papirnato, to zvuči vrlo OK.
    Inesz, moj AMH je 4.5, FSH 12.93, LH 5.64, DHEA-S na gornjoj granici. Imam miome, kratke cikluse (20-23 dana) s jakim krvarenjima od dan do dan i pol, povišena antitijela štitnjače (pijem euthyrox), borila sam se a anemijom, čak me dr. R. nije pustio u postupak zbog porazno niskog feritina. Kad mi je odredio prvi protokol dr. Š. je već okvirno odredio i drugi (dakle, ni one se nije nadao uspijehu)... Spermiogram je varirao od OAT do jako dobrog na postupku. Dobili smo 3 stanice, sve se oplodile, dvije blastice i jedan 6-stanični zametak. Prije postupka sam bila isplanirala postupke za cijelu 2011, čak i za 01/2012... ali eto .
    Papirnato, nismo imali neke šanse... Nema ti tu pravila. Jedinstvene formule nema. Kreni što prije, to je najvažnije; Naravno, toplo preporučam Cito zbog individulanog pristupa, doktori su jako dobri, dostupni na telefon i mail gotovo non stop, imaju sjajnog embriologa i odlične rezultate. Njihove statistike su navedene na www.cito.hr.
    Ja istinski zazirem od sustava (pa tako i bolnica), pa sam odlučila da ću prvo pokušati tamo gdje me srce vuče, gdje sam se osjećala dobro kad sam bila na konzultacijama (a bila sam na 4 mjesta), a bolnice ostaviti za kraj, kad vidim da stvarno ništa ne pali...
    Srertno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Inesz, moj AMH je 4.5, FSH 12.93, LH 5.64, DHEA-S na gornjoj granici. Imam miome, kratke cikluse (20-23 dana) s jakim krvarenjima od dan do dan i pol, povišena antitijela štitnjače (pijem euthyrox), borila sam se a anemijom, čak me dr. R. nije pustio u postupak zbog porazno niskog feritina.
    Mojca, što je to feritin i zašto je on bitan - što su ti rekli i tko ti je to dao vadit - R? Ja sam tebe zapamtila kao visok DHEA-S, ali ne mogu na tebi radit pravilo - tipa da ako je DHEAS visok, AMH i FSH loši, onda je to dobro...

Mare, . Bilo kako bilo, ni ja nikad ne volim pit tablete u drugoj fazi ciklusa, jer nikad se ne zna...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •