Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 67

Tema: Vozač i tuđe dijete!!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Vozač i tuđe dijete!!

Dolazi danas MM s posla i vidim s prozora u autu sjedi njegov kolega na mjestu suvozača i drži svog klinca od 2 godine između nogu. MM izlazi iz auta, kolega se prebacuje na mjesto vozača, prebacuje malog k sebi i vozi doma...
    MM dolazi gore, ja se naravno po milijunti put zgražam, on mi govori da nije moja briga, a ja njemu govorim da je on kao vozač odgovoran za to kako prevozi djecu u autu, bilo svoju ili tuđu. Jesam li u pravu? Nisam sto posto sigurna, ali mislim da je to tako.
    Inače, muž nije baš tip osobe koji bi nekome solio pamet, pa čak i kada se radi o ovako velikm stvarima kao što je ova....
    Nemam pojma kaj da radim, znam da on sigurno kolegi ne bude ništa govorio, pogotovo jer se vrlo rijetko s klincem voze skupa (to im je službeni auto).

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nama se dogodila slična situacija nedavno.. Išli smo na krizmu i trebalo je povesti moju malu sestričnu od 6 godina jer njeni nisu mogli ići odmah.. S obzirom da smo mi bili u malom autu, s dvije djece u sjedalicama, nije mogla s nama pa ju je vozila moja mama.. Kad sam ju pitala je li vezala malu, odgovor je bio da kaj bi ju vezala.. Samo sam pitala želi li snositi odgovornost ako se nešto dogodi.. Još sam uvijek u šoku od njenog odgovora..

Da, mislim da je itekako vozač odgovoran (u ovom slučaju moja majka), kao i roditelji koji se nisu pobrinuli da dijete bude u svojoj sjedalici.. i ja se osjećam odgovorno jer nisam obratila pažnju na to kako će se dijete voziti..
    Posljednje uređivanje od klaudija : 08.07.2011. at 23:31

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam pojma kaj da radim
    Ništa. Šta god napravila ili rekla ne možeš "prosvjetliti" one koji te ne žele čuti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ali da se ne daj Bože nešto desi, moj muž bi bio kriv, a to nije baš da me nije briga. Ne znam kako da bar njega prosvjetlim kad se ne želi pačati u tuđa posla. Prošlo ljeto su išli na poslovni put i kolega je poveo ženu i malca. I gledam poslije slike, juer autocestom, a mali se vozi između dva zica, onako mama ga malo kao drži, tada je imao godinu dana...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa neka ih samo "prosvijetli" kolika je kazna ako ih zaustavi policija, uz komentar "kako sumnja da će firma platiti kaznu".

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nedavno mm odveo svoju rodicu i njenu kćer od naše kuće do njihove koja je udaljena cca 300m jer je padala kiša i njih dvije sjele naprijed i mala u krilo. Iako nije neka udaljenost ali je izlaz iz našeg dvorišta jako zafrknut i auti jure 130kmh.
    Ja sam popiz... kad se mm vratio kući, dobio je jezikovu juhu. Mislim inače je vrlo savjestan što se toga tiče i kad vidimo da se netko tako vozi zgraža se, ali njegov je komentar bio :' Pa ona ju je stavila sebi u krilo, što sam ja sad trebao?'. Rekla sam mu što bi bilo da se nešto dogodilo, koga bi se pitalo jeli odgovoran.
    I u pravu si, vozač je uvijek odgovoran i najodgovorniji za način kako prevozi putnike u svome autu bilo to 100m ili 100km.
    Ja ih npr ne bih tako vozila, zamolila bih da dijete sjedne iza i veže se, kao što i odrasle koje vozim zamolim da se vežu, bilo to njima drago ili ne, ali mm je tip koji isto kao i tvoj ne voli 'soliti' pamet drugima ali sam mu lijepo objasnila da je bolje da on 'soli' pamet 2min nego da tuče glavom o zid cijeli život da se nedaj Bože nešto dogodi.
    Kad mu je sve to malo sjelo i kad je skužio da se moglo svašta dogoditi i sam je rekao kako ne može vjerovati da je tako nešto dopustio.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali da se ne daj Bože nešto desi, moj muž bi bio kriv, a to nije baš da me nije briga. Ne znam kako da bar njega prosvjetlim kad se ne želi pačati u tuđa posla. Prošlo ljeto su išli na poslovni put i kolega je poveo ženu i malca. I gledam poslije slike, juer autocestom, a mali se vozi između dva zica, onako mama ga malo kao drži, tada je imao godinu dana...
    Strašno!!! Mi tu raspravljamo međusobno u koju AS je najbolje staviti dijete i gdje ju je najsigurnije montirati u autu, a ovi su mi dno dna... tj. ovakvi poput njih!

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Nedavno mm odveo svoju rodicu i njenu kćer od naše kuće do njihove koja je udaljena cca 300m jer je padala kiša i njih dvije sjele naprijed i mala u krilo. Iako nije neka udaljenost ali je izlaz iz našeg dvorišta jako zafrknut i auti jure 130kmh.
    Ja sam popiz... kad se mm vratio kući, dobio je jezikovu juhu. Mislim inače je vrlo savjestan što se toga tiče i kad vidimo da se netko tako vozi zgraža se, ali njegov je komentar bio :' Pa ona ju je stavila sebi u krilo, što sam ja sad trebao?'. Rekla sam mu što bi bilo da se nešto dogodilo, koga bi se pitalo jeli odgovoran.
    I u pravu si, vozač je uvijek odgovoran i najodgovorniji za način kako prevozi putnike u svome autu bilo to 100m ili 100km.
    Ja ih npr ne bih tako vozila, zamolila bih da dijete sjedne iza i veže se, kao što i odrasle koje vozim zamolim da se vežu, bilo to njima drago ili ne, ali mm je tip koji isto kao i tvoj ne voli 'soliti' pamet drugima ali sam mu lijepo objasnila da je bolje da on 'soli' pamet 2min nego da tuče glavom o zid cijeli život da se nedaj Bože nešto dogodi.
    Kad mu je sve to malo sjelo i kad je skužio da se moglo svašta dogoditi i sam je rekao kako ne može vjerovati da je tako nešto dopustio.
    Pa da, to i ja mom mm-u govorim! Ak se nedaj Bože nekom drugom u tvom autu dogodi nešto loše svi će tebe kriviti: zakon, MUP, sudstvo, ti isti glupi roditelji koji su sami svoje dijete stavili sebi u krilo, sam ti sa svojom savješću i svijesti, ma SVI!!! Nitko neće reći: o.k. - mama ju/ga je stavila tako; zna se tko je odgovoran za putnike u vozilu, a osim toga za svako dijete je bolje da pokisne nego da strada u prometnoj nesreći!

Bože, ja još nemogu vjerovati prizoru od prije neki dan; otvoreni kamiončić, Romi skupljaju otpad, otraga sjedi na podu kamiončića bar 6 djece u dobi od 3-5 godina, stala sam i zinula... Tuuuugaaa! Usred Zagreba ih tako vozi, što radi MUP?!
    Posljednje uređivanje od winnerica : 09.07.2011. at 00:46

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

da dobro pitanje - što radi naša policija da su slijepi na takve vožnje i djecu koja nisu u AS?!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama se isto neki dan dogodila "situacija" s as.....

Svekrva ode po klince nekad kad meni najmlađi spava a mm je na put/sastanku.... do sad ih je bez problema vozila u as, vezala i sve ok...
    I sad čujem da je auto stigao u dvorište, pogledam kroz prozor; ona izađe iz auta, otvori stražnja vrata a klinci (4,5g i 3g) samo poskaču iz auta!!!! Malo je reći da sam bila šokirana, ma kaj šokirana, užasnuta!
    S time da su oni uredno sjedili u sjedalicama, a nisu bili vezani!!!!

Ja koja se osobno zgražam nad ljudima koji ne voze klince u as, koji ih ne vežu (kad nema as barem pojasom), koji voze klince na suvozačevu mjestu, ni po dvorištu bez as, imamo u svakom autu po dvije sjedalice (u mom, mm-ovom i u svekinom + jaje za bebu..), uf uf

Istog sam trena nazvala mm-a da neka izvoli riješiti to s mamom kak god zna.. Rekel joj je da nek ih vežeil nemora više odlaziti po njih, i hvalabogu da se niš nije dogodilo...
    Cesta od vrtića dobkuće nije neš prometna, ni brza, al svejedno dovoljno da ona malo prikoči i eto ti sr****....

Kaj se tiče kazne ; neznam kolka je a niti sam ikad čua da je netko u RH platil kaznu za nevezanje djeteta!

Jedino znam da su svi jako pametni kad se neš dogodi,.....

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

dobro rečeno, svi su pametni a nitko ništa!
    ja mislim da nema toga tko je platio kaznu za AS!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ana.m pa pitaj muza dal bi dozvolio da se njegovo dijete tako vozi i da mu netko ugrozava zivot. Nema sanse da bi tako nesto dozvolila, u izvanrednih situacijama, kad je stvarno tako da se drukcije ne moze nego dijete mora biti bez AS trazim da roditelj skupa s djetetom sjedi iza i veze se. I vozim jaaaako polako i to mi bude uzasan stres.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam vidjela svoje susjede kako voze novorođenu bebu na zadnjem sicu u onoj košarici od kolica. Da nisu nabavili autosjedalicu u roku od par dana bila bih nazvala socijalnu službu. Strašno mi je kako se ljudi neodgovorno ponašaju prema svojoj djeci

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

mislite da bi socijalna nešto napravila?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Manuela. prvotno napisa Vidi poruku
    mislite da bi socijalna nešto napravila?
    da, bi
    nasmijali bi se i zapisali da tebe stave na promatranje jer očito nešto nije u redu s tobom

mislim da je tu najodgovornija policija, koja bi stvarno trebala početi naplaćivati kazne za vožnju nevezane djece, a ne samo upozoravati (ako i to).
    ne kužim šta će nam zakon ako ga ne provodimo?!

to me baš jako jako jako ljuti

ok, ljudi nisu svjesni (ili ne žele biti svjesni) šta se sve može dogoditi s nevezanim ili nepropisno vezanim djetetom u autu - pa misle da smo mi koji djecu vežemo neki čudaci i kontrolfrikovi - ali to na kraju nije uopće bitno. svi bi vozili djecu u sjedalicama kad bi znali da će, ako to ne rade, platiti masnu kaznu.

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

[QUOTE=puntica;1921559]da, bi
    nasmijali bi se i zapisali da tebe stave na promatranje jer očito nešto nije u redu s tobom

da vrlo vjerovatno!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vozač ne odgovara za prekršaje koje napravi suvozač. Jučer je kazna za vožnju suvozača na skuteru bez kacige napisana na ime suvozača. Kaciga je bila u skuteru i vozač je ponudio suputniku. Ovaj je rekao:pa što ću kacigu za tih parsto metara. I 1000 kuna ima manje. Vozaču su napravili alkotest i kako je bio 0, nije platio ništa.

Znači da se ne odgovara za postupke svojih punoljetnih suvozača, isto tako ni za tuđe dijete ako je i njegov roditelj u autu. Za nepropisnu vožnju djece još uvijek je kazna 500 kuna.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Isuse, vezano uz ovu temu s AS moram vam ispričati kako mi je živac digla susjeda kad nas je danas promatrala dok se ukrcavamo u AS u autu: kao - imaš ih u sjedalicama zato da ne platiš kaznu sad po novomu policiji? A meni je mozak zakipio i tlak mi je skočio totalno, rekla sam joj da je glupača i da mi sve kazne svijeta nemogu nadoknaditi djetetovo zdravlje ili život! Bože, jedva sam se smirila, još me koza gledala ko tele u šarena vrata, kao ja nisam normalna.... (

Jel možemo mi napraviti kakvu akciju pritiska na MUP po pitanju djece i AS-a? Da ih bar malo osramotimo jer ne kontroliraju sprovođenje zakona...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

reci muzu da ti imas troje djece i ne zelis da oca tvoje djece kolegin sin ubija dok leti kroz sofersajbu

Manuela. avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ajd super dok nekome padne ideja kao napravit akciju pritiska MUP-a na AS neka javi!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    imaš ih u sjedalicama zato da ne platiš kaznu sad po novomu policiji?
    Odgovoriš joj kratko i jasno - DA!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dolazi danas MM s posla...
    Ne izigravati don quijotea... Treba vremena, al za živce i zdravlje jednostavno neophodno...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se ne petljam sta drugi rade, jednostavno sam naucila da je to kontraefekt.
    ja mislim da se klinci moraju voziti u AS.

ana m. a sta bi TM trebao napraviti? jednio mozda da je prepustio volan svom kolegi, jer ako sam shvatila da je to bio sluzbeni auto. da je kolegi prigovorio, mozda bi nastali problemi izmedju njih dvojice, a oni mozda se bas slazu OK na poslu. zasto mijenjati radnu atmosferu?

moj prijedlog je uglavnom da u ponovljenoj situaciji mozda TM vozacko mjesto prepustiti svom kolegi kao sto sam rekla uz objasnjenje, da nije navikao voziti djecu koja slobodno sjede u autu, i da mu je to neugodno.

inace koliko se ja sjecam Beti3 je u pravu, ako ti nisi vezana u autu kao suvozac ti placas kaznu, a ne vozac. dakle to nije greska vozaca, vec tvoja, jer pojas je dostupan i da li ces se ti vezati ili ne je tvoja odluka, a ne odluka vozaca. sad kako je to regulirano s AS ne znam, a znamo da policija zbilja djeli eventualno opomene ako klinci nisu vezani. prije ce ti naplatiti kaznu ako ti ne radi jedno od prednjih svijetala nego kaznu za ne vezanje djeteta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ako ti nisi vezana u autu kao suvozac ti placas kaznu, a ne vozac. dakle to nije greska vozaca,
    spajalica, da, ali to je u slučaju da se ništa ne desi.
    a ako se desi, odgovoran je vozač, naravno, ako je skrivio nesreću.
    prijatelj od mm-a je bio 2 godine u zatvoru.
    skrivio je nesreću gdje je u njegovom autu poginula cura, koja je sjedila iza i gurnula glavu kroz prozor. u krivom trenutku.
    a da ne govorimo da mu je zatvor najmanja kazna s kojom mora živjeti. :sad:
    tako da, ja bih ga tražila da vozi auto, kao što si predložila.
    Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 10.07.2011. at 11:53

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jučer popodne, 19h, idemo s plaže, u susret nam dolazi auto koje vidno krivuda po cesti...mm uspori maksimalno i zaustavi čitavu kolonu vozila iza sebe...u susret nam dolazi auto, tata drži bebača od cca 2g na vozačevom mjestu, malecki ima osmjeh od uha do uha i vrti volan lijevo desno....na suvozačevu mjestu mamica se ponosno smješka a zada u autu niko....nisam mogla vjerovati očima i da mi je neko pričao ne bi mu vjerovala jer je to jaaaaaaaaaako prometna ulica koja spaja 2 dijela grada i jako brzo se vozi a o gustoči prometa pogotovu u to vrijeme neću niti pisati...prestrašno....

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moram priznati da smo Mašu nekoliko puta vozili u mom krilu na stražnjem sjedalu. TAkva je bila prilika. Nemamo auto i često smo ovisni o drugima. Najčešće se vozimo sa svekijima i tamo imamo AS.
    Znam da svaki put može biti koban, svaki puta mi je knedla u grlu, vrtim filmove, ali eto...
    I zato, kad bih bilo što rekla za ove koji djecu voze naprijed, bilo bi licemjerno.
    No, svaki puta se borim da svoje dijete vozi AS ili se vozimo busom. Znam da to nije izgovor, ali eto, jednostavno je tako.
    I nikada, baš nikada ne razmišljam o toj kazni (možda baš zato jer se zakon ne provodi), razmišljam o opasnosti za svoje dijete.
    I kad vidim tuđe, pogotovo na prednjem sjedalu, to mi je užasno. Jer, nije mi jasno da ljudi koji imaju auto, ne mogu instalirati sjedalicu i voziti dijete u njoj.
    Što je najgore, ovih dana na FB (a i mailovima je) kruži ovakva poruka:

Ako ste odrasli uz domace kuhanu hranu, pili sok na razmucivanje, morali doći do TV-a da promijenite kanal, visili između prednjih sjedala kad se vozio auto, biciklom išli u školu bez kacige, premotavali traku olovkom, morali ići prijeko kod susjedne djece, umjesto ih zvati telefonom kako bi saznali šta su radili i da su trgovine uvijek bile zatvorene nedjeljom, stavite ovo u svoj status. MI SMO PREZIVJELI..

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ovo bude off... ali nekužim što je tako loše u toj poruci? Tako je bilo, ili?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Stizu nam prijatelji iz Norveske (presli su 2500 km!!!!) i mali od 10 mjeseci nevezan sjedi/lezi/skace... po zadnjem sjedalu
    Ne VOLI biti vezan

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kad ja vozim, vladaju moja pravila. Priča gotova. Vežu se svi, uključujući tate, svekre, bake i ine koji se " u svoje vrime nisu vezivali"
    Jednako kao što u mojem stanu vladaju moja pravila-kod mene se npr. ne puši.
    Jednako kao što za MOJU djecu vladaju moja pravila.
    ŠTo ko radi van mog stana, kad ja ne vozim, živo me boli briga.
    Godinama sam se bolesno opterećivala time što razne budale voze SVOJU djecu na kojekakvi način.
    Sad mi je važno da MOJU djecu voze adekvatno, ko god da ih vozi i da genijalci za volanom ne budu u njihovoj blizini. Također mi je važno da adekvatno vozim tuđu djecu, i stajem na svim pješačkim prelazima-da si ne uništim život.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    da, bi
    Najvjerojatnije

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I nama su svi prigovarali da što pretjerujemo sa AS, "pa ne vozimo brzo, pa ne idemo daleko" blabla ali mi se ne damo.

Od muža kolega s posla imao je užasno iskustvo koje nažalost prepričavam onima kojima nije jasno da dijete MORA u AS.

Dijete od 2 godine baka i djed su poveli "samo do dućana" u bakinom krilu, nevezani oboje...ono što se dogodilo je prestrašno... na njih je naletio neki frajer u punoj brzini, dijete je izletilo kroz prozor...

To dijete je u gipsu od glave do pete i tko zna kada će se oporaviti i koje će još imati posljedice

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tuđu djecu u pravilu ne vozim bez AS (svoje ili njihove), čak sam se i zamjerila nekim osobama radi toga. Imamo 2 sjedalice u kategoriji 15-36 jer imamo 2 auta, pa u pravilu prebacim onda sjedalicu, ako planiram voziti još neko dijete koje odgovara ti gabaritima. Problem nastaje ako uleti neplanirana vožnja, pa nemam drugu sjedalicu pri ruci (npr. muž ode nekamo sa drugim autom i sjedalicom) ili ako dijete ne odgovara sjedalici.

Iznimke su bile samo 2puta, kada sam nevoljko i spletom okolnosti pristala voziti dijete od 6g bez AS i bila sam u grču i strahu cijelo vrijeme. Da je dijete bilo manje nema šanse da bi pristala. Ovako se radilo o djetetu od nekih 26kg i 125 cm, pa sam se dala nagovoriti.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    kad ja vozim, vladaju moja pravila. Priča gotova. Vežu se svi, uključujući tate, svekre, bake i ine koji se " u svoje vrime nisu vezivali"
    Jednako kao što u mojem stanu vladaju moja pravila-kod mene se npr. ne puši.
    Jednako kao što za MOJU djecu vladaju moja pravila.
    ŠTo ko radi van mog stana, kad ja ne vozim, živo me boli briga.
    Godinama sam se bolesno opterećivala time što razne budale voze SVOJU djecu na kojekakvi način.
    Sad mi je važno da MOJU djecu voze adekvatno, ko god da ih vozi i da genijalci za volanom ne budu u njihovoj blizini. Također mi je važno da adekvatno vozim tuđu
    djecu, i stajem na svim pješačkim prelazima-da si ne uništim život.
    x
    Posljednje uređivanje od flopica : 11.07.2011. at 13:16

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

krumpirić, ok, ja se slažem s ovim što si napisala, naravno da je i mene briga kak ti roditelji voze svoje dijete, ali mi nije svejedno ako je vozač moj muž. A ne vozi svoj auto, nego službeni...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo bude off... ali nekužim što je tako loše u toj poruci? Tako je bilo, ili?
    ma to što se banalizira korištenje AS kacige i uspoređuje sa sokom za razrjeđivanje
    samo to

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

sikapika meni nikako ne može biti isto dijete vezano iza bez sjedalice ili dijete koje stoji na mjestu suvozača...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nego, kako se ja ponekad družim s mamom ovog malenog probat ću njoj nekako na finjaka dati do znanja da to što rade nikako nije dobro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da se ne odgovara za postupke svojih punoljetnih suvozača, isto tako ni za tuđe dijete ako je i njegov roditelj u autu. Za nepropisnu vožnju djece još uvijek je kazna 500 kuna
    Jeste li sigurni da vozač nije odgovoran ako se npr. suvozač ne veže??
    Pa zar to nije prva stvar koja se i u autoškoli uči, da je vozač odgovoran za vozilo i putnike?
    Isto tako, ako vozi osobu u vidno alkoholiziranom stanju, ne smije je voziti na suvozačkom sjedalu, zar ne?

A što se teme tiče, još uvijek sam grozna po tom pitanju kad su moja djeca u pitanju i još uvijek me gledaju kao čudaka, ali kad se radi o drugim ljudima iili tuđoj djeci napomenem, ali ne trudim se previše, nikad nije urodilo plodom...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

krumpirić, ok, ja se slažem s ovim što si napisala, naravno da je i mene briga kak ti roditelji voze svoje dijete, ali mi nije svejedno ako je vozač moj muž. A ne vozi svoj auto, nego službeni...
    pa ja sam dodala i to da nebi vozila nevezano dijete, bez obzira na auto
    neka se premjesti i bude suvozač.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ja sam dodala i to da nebi vozila nevezano dijete, bez obzira na auto
    neka se premjesti i bude suvozač.
    onda ce i dijete biti vozac, bojim se

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    onda ce i dijete biti vozac, bojim se
    slazem se, ali to djete i tako tako ce biti vozac, kad ostave muza od ane m. mislim da se tu ne da nista uciniti, jer sad u ljetno doba vidim sve vise i vise malih vozaca. imam cak i vozacicu u ulici. ali mi ne pada napamet ikome soliti pamet, jer kako je vec puno puta receno roditelji na vama je odgovornost.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 12.07.2011. at 09:33

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, djetetu se može dogoditi svašta, može i poginuti vrlo lako
    njegovi nenormalni roditelji to ne kuže, očigledno, a ne pomaže im očito ni činjenica da ana svoju djecu vozi normalno
    ako im aninm kaže, samo ti vozi, ja neću riskirat da ubijem dijete-možda im klikne. možda im i ne klikne, al će barem narasti vjerojatnost da će ana dočekat s mužem penziju, bez da je on u zatvoru.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku

Ako ste odrasli uz domace kuhanu hranu, pili sok na razmucivanje, morali doći do TV-a da promijenite kanal, visili između prednjih sjedala kad se vozio auto, biciklom išli u školu bez kacige, premotavali traku olovkom, morali ići prijeko kod susjedne djece, umjesto ih zvati telefonom kako bi saznali šta su radili i da su trgovine uvijek bile zatvorene nedjeljom, stavite ovo u svoj status. MI SMO PREZIVJELI..
    da, super je ta poruka
    zato ju i "pišu"-jerbo oni što nisu preživjeli-oni ne pišu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

da, djetetu se može dogoditi svašta, može i poginuti vrlo lako
    njegovi nenormalni roditelji to ne kuže, očigledno, a ne pomaže im očito ni činjenica da ana svoju djecu vozi normalno
    ako im aninm kaže, samo ti vozi, ja neću riskirat da ubijem dijete-možda im klikne. možda im i ne klikne, al će barem narasti vjerojatnost da će ana dočekat s mužem penziju, bez da je on u zatvoru.
    je krumpiric, nije lako reci i prezivjeti, salzem se, treba i za to volje, hrabrosti i svega. ja jednostavno za puno stvari nemam snage. odlucila sam svoju snagu usmjeriti na svoju familiju, jer rasip si ne mogu dozvoliti. naime da ja pametarim kolegi/ci s posla nesto pa zbog toga imam problema s istom je meni rasip energije. svi vec dobro poznajemo kome sta vrijedi reci, a kome ne.

i slazem se treba reci, ali ja trenutno nemam snage/volje/ideje kako nekome nesto lijepo reci i lijepo upakirati, a pri tome zadrzati iste odnose.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

bome, nisam ja pričala o edukaciji kolege, nego o zaštiti sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bome, nisam ja pričala o edukaciji kolege, nego o zaštiti sebe.
    pa tu smo se obje slozile jos u prvim postovima, anin muz na suvozacevo mjesto i to je to

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    je krumpiric, nije lako reci i prezivjeti, salzem se, treba i za to volje, hrabrosti i svega. ja jednostavno za puno stvari nemam snage. odlucila sam svoju snagu usmjeriti na svoju familiju, jer rasip si ne mogu dozvoliti. naime da ja pametarim kolegi/ci s posla nesto pa zbog toga imam problema s istom je meni rasip energije. svi vec dobro poznajemo kome sta vrijedi reci, a kome ne.

i slazem se treba reci, ali ja trenutno nemam snage/volje/ideje kako nekome nesto lijepo reci i lijepo upakirati, a pri tome zadrzati iste odnose.
    i s ovim se slažem!
    meni često snage i volje ponestaje
    i ne mislim da moje govorenje nešto može promijeniti, nažalost
    da može, ne bi prestajala, ovako...
    do nekih ljudi jednostavno ne dopire, nemaju taj organ koji bi proizveo misli o tako nečem važnom
    moja rođaka prošle godine nije MOJE dijete zavezala kad su išli s kupanja
    jer su stavili ručnik da se poštovani gospodin auto ne bi smočio od vlažnih kupaćih
    kad nisam živčani slom dobila, naravno da je drugi puz uvjet bio ako će voditi nećakinju
    da je zaveže u njen booster, jer je meni to bitno i prekobitno.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Najgore je što uglavnom vozi MM, jer kolega nema HR vozačku. Samo BIH vozačku. Ne kužim se ja u to, ali koiko kužim uopće ne bi valjda smio voziti. A ona i kad vozi to kratko (živi na 10-ak minuta autom od nas) ovak se ponaša.

spajalica potpisujem!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 12.07.2011. at 19:37

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ana.m ja bi njima lijepo pristojno ali odlučno rekla da više tako neću
    jer je protivno zakonu

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Najgore je što uglavnom vozi MM, jer kolega nema HR vozačku. Samo BIH vozačku. Ne kužim se ja u to, ali koiko kužim uopće ne bi valjda smio voziti. A ona i kad vozi to kratko (živi na 10-ak minuta autom od nas) ovak se ponaša.

spajalica potpisujem!
    pa nema veze sto nema hr vozacku,,vozacka je vozacka bilo gdje.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •