Odlična knjiga koju čitam po preporuci liječnice je "Senzorna integracija iz dana u dan".Mnogo toga mi je jasnije.
Odlična knjiga koju čitam po preporuci liječnice je "Senzorna integracija iz dana u dan".Mnogo toga mi je jasnije.
mi imamo doma floor time coach koja je sensory integration terapeut i ima 20-ak godina iskustva. ona dolazi oko 9 mjeseci i neke stvari otkrica iz dana u dan. sensory integration disorder isto kao i autizam mogu biti vrlo dinamicni i vrlo promjenjivi poremecaji pa u principu svaki dijangozu na neki nacin treba uzeti sa rezervom i stvarno se educirati i pratiti i sam razvoj i regresije
Odlično, drago mi je da ste našli senzornog terapeuta koji radi i floor time, mislim da je to stvarno najbolja moguća kombinacija za tretiranje autizma. Zapravo, mišljenja sam da floor time ni ne može dovoljno dobro raditi netko tko nije obučen za senzornu terapiju, jer je prvi korak u floor time-u samoregulacija, a ona se ne može postići dok senzorni sustav nije sređen.
I još jedna odlična: Dijete s posebnim potrebama
Stanley I. Greenspan, Selena Wieder
Apsolutno sve je u njoj obuhvaćeno: Dijagnoze, primjeri djece, načine na koji bi se trebalo raditi s njima, floor time, opisani su sve vrste problema s kojima se susreću roditelji djece s pp. Ćak su obuhvaćeni problemi u obitelji zbog takve djece.
Uglavnom ja se knjigom oduševila!!!
P.S. pročitala sam i "" senzorna integracija iz dana u dan "" i također je super knjiga.
Posljednje uređivanje od mrgica : 04.03.2012. at 16:55
i još nešto, pošto mi nemamo terapeuta koji nam dolazi doma, al zato idemo na senzoriku jednom tjedno na Goljak, ova knjiga nam je pomogla da shvatim u potpunosti o čemu se tu zapravo radi, jel od terapeuta i nismo dobili baš neka lako shvatljiva objašnjenja, a isto tako da i mi u našem domu vidimo kako možemo pružiti djtetu neke od senzornih podražaja koje ono treba ( naravno u dogovoru sa SI terapeutom ).