Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: O autizmu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zmea avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Odlična knjiga koju čitam po preporuci liječnice je "Senzorna integracija iz dana u dan".Mnogo toga mi je jasnije.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj zmea prvotno napisa Vidi poruku
    Odlična knjiga koju čitam po preporuci liječnice je "Senzorna integracija iz dana u dan".Mnogo toga mi je jasnije.
    Knjiga je odličan priručnik za roditelje (a i stručnjake), ali samo ako se kombinira sa senzornom terapijom uz nadzor stručnjaka. Samo stručnjak koji se time bavi može odrediti što je točno "smrdano" u djetetovom senzornom sustavu, na čemu treba raditi i kako treba raditi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Knjiga je odličan priručnik za roditelje (a i stručnjake), ali samo ako se kombinira sa senzornom terapijom uz nadzor stručnjaka. Samo stručnjak koji se time bavi može odrediti što je točno "smrdano" u djetetovom senzornom sustavu, na čemu treba raditi i kako treba raditi.
    mi imamo doma floor time coach koja je sensory integration terapeut i ima 20-ak godina iskustva. ona dolazi oko 9 mjeseci i neke stvari otkrica iz dana u dan. sensory integration disorder isto kao i autizam mogu biti vrlo dinamicni i vrlo promjenjivi poremecaji pa u principu svaki dijangozu na neki nacin treba uzeti sa rezervom i stvarno se educirati i pratiti i sam razvoj i regresije

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo doma floor time coach koja je sensory integration terapeut i ima 20-ak godina iskustva. ona dolazi oko 9 mjeseci i neke stvari otkrica iz dana u dan. sensory integration disorder isto kao i autizam mogu biti vrlo dinamicni i vrlo promjenjivi poremecaji pa u principu svaki dijangozu na neki nacin treba uzeti sa rezervom i stvarno se educirati i pratiti i sam razvoj i regresije
    Odlično, drago mi je da ste našli senzornog terapeuta koji radi i floor time, mislim da je to stvarno najbolja moguća kombinacija za tretiranje autizma. Zapravo, mišljenja sam da floor time ni ne može dovoljno dobro raditi netko tko nije obučen za senzornu terapiju, jer je prvi korak u floor time-u samoregulacija, a ona se ne može postići dok senzorni sustav nije sređen.

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj zmea prvotno napisa Vidi poruku
    I još jedna odlična: Dijete s posebnim potrebama
    Stanley I. Greenspan, Selena Wieder

Apsolutno sve je u njoj obuhvaćeno: Dijagnoze, primjeri djece, načine na koji bi se trebalo raditi s njima, floor time, opisani su sve vrste problema s kojima se susreću roditelji djece s pp. Ćak su obuhvaćeni problemi u obitelji zbog takve djece.
    Uglavnom ja se knjigom oduševila!!!

P.S. pročitala sam i "" senzorna integracija iz dana u dan "" i također je super knjiga.
    Posljednje uređivanje od mrgica : 04.03.2012. at 16:55

mrgica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj mrgica prvotno napisa Vidi poruku
    I još jedna odlična: Dijete s posebnim potrebama
    Stanley I. Greenspan, Selena Wieder

Apsolutno sve je u njoj obuhvaćeno: Dijagnoze, primjeri djece, načine na koji bi se trebalo raditi s njima, floor time, opisani su sve vrste problema s kojima se susreću roditelji djece s pp. Ćak su obuhvaćeni problemi u obitelji zbog takve djece.
    Uglavnom ja se knjigom oduševila!!!

P.S. pročitala sam i "" senzorna integracija iz dana u dan "" i također je super knjiga.
    i još nešto, pošto mi nemamo terapeuta koji nam dolazi doma, al zato idemo na senzoriku jednom tjedno na Goljak, ova knjiga nam je pomogla da shvatim u potpunosti o čemu se tu zapravo radi, jel od terapeuta i nismo dobili baš neka lako shvatljiva objašnjenja, a isto tako da i mi u našem domu vidimo kako možemo pružiti djtetu neke od senzornih podražaja koje ono treba ( naravno u dogovoru sa SI terapeutom ).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •