Pokazuje rezultate 1 do 41 od 41

Tema: mljekomat

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako se ponaša ko domaće, tj. ako je jako blisko domaćem ili isto ko domaće, onda ga treba uskuhati, čim se ohladi na sobnu spremit u frižider i traje kol'ko se sjećam, max 3 dana. Na vrhu se skori "skorup" i što duže stoji, skuplja ga se više. Ja sam ga ko dijete znala pokupit i pojest.
    Mlijeko ima specifičan miris, ja sam naviknuta na njega, oni koji nisu kažu da smrdi. Taj miris se u pravilu ne osjeća u nekim kolačima, pudingu, alli se "čuje" u kakau, kavi, kad se pije samo.
    Posljednje uređivanje od makita : 16.07.2011. at 18:32

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Ako se ponaša ko domaće, tj. ako je jako blisko domaćem ili isto ko domaće, onda ga treba uskuhati, čim se ohladi na sobnu spremit u frižider i traje kol'ko se sjećam, max 3 dana. Na vrhu se skori "skorup" i što duže stoji, skuplja ga se više. Ja sam ga ko dijete znala pokupit i pojest.
    Mlijeko ima specifičan miris, ja sam naviknuta na njega, oni koji nisu kažu da smrdi. Taj miris se u pravilu ne osjeća u nekim kolačima, pudingu, alli se "čuje" u kakau, kavi, kad se pije samo.
    pa u tome i je fora

ljudima je namjenjeno ljudsko mlijeko, jedini smo sisavi koji konzmiramo mlijeko citav zivot i na sve to konzumiramo mlijeko druge vrste (takodjer jedini)

zbog cega bi se trebalo piti mlijeko staro 3 dana? pa to se ne radi ni sa izdojenim mlijekom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    pa u tome i je fora

ljudima je namjenjeno ljudsko mlijeko, jedini smo sisavi koji konzmiramo mlijeko citav zivot i na sve to konzumiramo mlijeko druge vrste (takodjer jedini)

zbog cega bi se trebalo piti mlijeko staro 3 dana? pa to se ne radi ni sa izdojenim mlijekom
    ma ne treba se piti ono koje je staro 3 dana. Naravno da je preporuka, poželjno piti što svježije; nego ako ostane nepotrošeno, trebalo bi biti upotrebljivo, negdje 4., 5. dan se samo od sebe ukiseli, ali ne na način da je ukusan jogurt nego je kiselo i takvo se nije dalo uporijebiti...koliko se sjećam

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    ma ne treba se piti ono koje je staro 3 dana. Naravno da je preporuka, poželjno piti što svježije; nego ako ostane nepotrošeno, trebalo bi biti upotrebljivo, negdje 4., 5. dan se samo od sebe ukiseli, ali ne na način da je ukusan jogurt nego je kiselo i takvo se nije dalo uporijebiti...koliko se sjećam
    Varaš se, pa to ti je doslovno to - kiselo mlijeko. Fora je da se ne jede prvi dan kad se počne kiseliti, nego treba par dana da se napravi pravo kiselo mlijeko. To pravo je meni bilo najbolje kad je tvrdo, da ga možeš žlicom "rezati". Onako kao užasno čvrsti jogurt.
    Mlijeko se stavi npr. u veliku staklenku i npr. u špajzu. Kad se ukiseli na njemu se napravi debeli sloj vrhnja, koje možeš koristiti baš kao vrhnje, ili napraviti putar, a kiselo mlijeko jedeš u tom obliku, ili napraviš od njega sir (na vatri zagriješ kiselo mlijeko i procijediš kroz cjediljku. U cjediljki ostane sir, a "vodu" koju ocijediš isto možeš popiti ili koristiti za mijesiti tijesto. Ta voda je sirutka.
    Uglavnom, vrlo iskoristiva namirnica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •