Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 252

Tema: biokemijska trudnoća

tally avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Dosta sam ga puta kontrolirala, al svi zadnji nalazi su u redu. to me i muci. Sta bi trebalo onda svaki mjesec? Bila sam i u endokr. i rekao mi je da je to ok, sto je malo povisenTSH. Moš mislit! Ovo je za spalit! Koji ti je dr. prepisao lijek? Hvala ti puno, lastavice!!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ne znam Ja sam imala TSH 7 i pila sam eutirox 50 mg i dobila sam preporuku da ne idem ni na kakav postupak dok ne spustimo TSH na 1.Ja sam odgodila postupak jer tocno prije god dana kad sam imala biokemijsku prirodnom trudnocom dr mi je rekao da je to zbog TSH kod mene nemora znacit da je kod svih tako.Pila sam terapiju 3 mjeseca i TSH je pao na 2,2 i ja sam isla na AIH koji mi nije uspio,bila sam ljuta i sve tablete osim Eutiroxa sam ostavila( pila sam Klomifene i Dufaston) i evo ostala sam prirodno trudna.Dr mi je u trudnoci sad povisio dozu na 75 mg i TSH mi je sad 0,65 malo je nizi i zato sad pijem cijeli tjedan 75 mg,samo vikendom 50mg i svaki mjesec vadit TSH. Ja idem kod Prof Korsica na Rebro i on po njegovoj preporuci za trudnocu se ne slaze da TSH bude visi od 1.Cak svaki put pred menom ide na neku americku stranicu i pokazuje mi sto studije o tom misle vani

tally avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

evo sve sam tvoje postove procitala, pratila sve tvoje probleme i konacno vas uspjeh. Sad opet gledam nalaze, ovi što su u granicama normale-opet su iznad 4. a moj MPO dr. mi nista u vezi tog nije rekao! Znači, bolje je da je TSH i niži od normale, nego povišen?! Još mi samo treba ta pauza između postupaka i traženje nekog ozbiljnog doktora! haha! Hvala ti puno na odgovorima, sorry sto te pilam! Pozdrav tebi i tvojoj mrvici! cuvajte se!

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Probaj potrazit jos neko misljenje endokrinologa pa mu reci za te biokemijske mozda ce ti dati koje pretrage dodatne za napravit. Želim ti svu srecu i puno uspijeha

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moji i nalazi m su svi OK, danas sam bila na kontroli (7 dan nakon pocetka krvarenja u biohemijskoj), znaci sve moguce sto se treba raditi (kariotip, cross match, hormoni, spermiogram, trombofilije, antitijela raznorazna, imulogija kompletna, cak su trazili i test na hepatitis C npr, zausnjake, toxoplazmu, brucelu i sve sto im je palo na pamet) je OK. TSH mi je 3, no dr kaze da to nije visoko, u granicama je i ne bi trebalo predstavljati problem... + da bi jedino trebalo raditi morfologiju spermatozoida, no posto cemo u februaru (kao treba proci 2 mjeseca poslije biohemijske, da uterus "odmori") raditi inseminaciju, kako bih izbjegla ovu torturu sa biohemijskim, onda ce ujedno imati kompletan uvid i u morfologiju spermatozoida i tom prilikom izabrati najbolje...
    Kao pripremu mi je rekla da pijem bebi aspirin (zbog poboljsanja mikrocirkulacije), folan i jedem sto vise ananasa jer on u sebi ima neki sastojak koji je povoljan za uterus (ne mogu se sjetiti sta konkretno, no preporucuje ga u sto vecim kolicinama).
    Taj ciklus u kojem cemo raditi inseminaciju (ako u januaru ne dodje spontano do trudnoce) ce me malo stimulisati klomifenom, pregnila da folikuli puknu i inseminacija... i to je njihova preporuka...
    Ima li iko komentar na ovo/slicna iskustva sa inseminacijom, spontanu USPJESNU trudnocu poslije 3. biohemijske...molim za savjet!
    Hvala svima unaprijed!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj MajaPOP prvotno napisa Vidi poruku
    Moji i nalazi m su svi OK, danas sam bila na kontroli (7 dan nakon pocetka krvarenja u biohemijskoj), znaci sve moguce sto se treba raditi (kariotip, cross match, hormoni, spermiogram, trombofilije, antitijela raznorazna, imulogija kompletna, cak su trazili i test na hepatitis C npr, zausnjake, toxoplazmu, brucelu i sve sto im je palo na pamet) je OK. TSH mi je 3, no dr kaze da to nije visoko, u granicama je i ne bi trebalo predstavljati problem... + da bi jedino trebalo raditi morfologiju spermatozoida, no posto cemo u februaru (kao treba proci 2 mjeseca poslije biohemijske, da uterus "odmori") raditi inseminaciju, kako bih izbjegla ovu torturu sa biohemijskim, onda ce ujedno imati kompletan uvid i u morfologiju spermatozoida i tom prilikom izabrati najbolje...
    Kao pripremu mi je rekla da pijem bebi aspirin (zbog poboljsanja mikrocirkulacije), folan i jedem sto vise ananasa jer on u sebi ima neki sastojak koji je povoljan za uterus (ne mogu se sjetiti sta konkretno, no preporucuje ga u sto vecim kolicinama).
    Taj ciklus u kojem cemo raditi inseminaciju (ako u januaru ne dodje spontano do trudnoce) ce me malo stimulisati klomifenom, pregnila da folikuli puknu i inseminacija... i to je njihova preporuka...
    Ima li iko komentar na ovo/slicna iskustva sa inseminacijom, spontanu USPJESNU trudnocu poslije 3. biohemijske...molim za savjet!
    Hvala svima unaprijed!
    Ma kako da ne! Uspješna trudnoća nakon tri ili više biokemijske Čak sam mislila da zbog nekog razloga, za mene ne vrijede testići.. Samo hrabro!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bok cure, jedno pitanje
    13 dpo B=119
    17 dpo B=80
    pretpostavljam da se radi o biokemijskoj
    sutra mi je 20 dpo i idem ponovo vadit betu
    zanima me slijedeće:
    -da li da prestanem koristiti utrogestane?
    -nisam još prokrvarila - da li je to uopće biokemijska ili nešto drugo?
    -da li nakon biokemijske treba raditi nenkvu pauzu do slijedeće trudnoće?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Dhea, to je vjerojatno biokemijska (prema vrijednostima bete) i možeš slobodno prestati s utrićima. Ja sam svoju biokemijsku vukla nekoliko tjedana (s krvarenjem u međuvremenu) Prva pozitivna beta bila je 14.5., a pala je ispod 10 tek oko 20.6., u međuvremenu se kretala između 20 i 120 (malo padala pa malo rasla). Uglavnom, prokrvarila sam tek onaj dan kada je pala na 8, a nisam koristila utriće ni dabroston. Ostala je enigma je li možda bila vanmaternična kad je tako dugo trebalo da se očisti, no dobra je vijest kod tako niskih vrijednosti bete da se praktički ne mogu dogoditi nikakve komplikacije. Bilo bi dobro da se uvjeriš da će beta pasti ispod 10, znači za nekih tjedan dana je izvaditi.
    A što se tiče pauze, ako ti se ne žuri, možeš pričekati jedan ciklus, mislim da nema potrebe duže čekati (meni su i nakon kiretaže rekli da je dovoljna pauza od dva ciklusa, a kod biokemijske imaš normalnu menstruaciju i već se taj ciklus sve vraća u normalu).

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

thx draga
    još jedno pitanjce
    je li ti bila normalna menstruacija nakon biokemijske ili jako krvarenje?
    meni je prva m. nakon kiretaže bila prava poplava, pa me frka da se ne ponovi
    u normalnom ciklusu inače nemam obilna krvarenja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dhea, ne mora ti bit ništa specijalno obilna, ali i može. Ovisi, kako kojoj ženi. Beta je mala, pa... možda i neće bit neki izljevi.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bila je nešto bolnija, ali ne i obilna. No, to je vrlo individualno. Nakon prve kiretaže je i meni prva M. bila jako obilna, poslije više ne, no i to je u skladu s godinama valjda.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hvala cure, stvarno ste super
    jučer sam prestala s utrićima
    jutros nisam išla vadit betu
    popodne stigla menga

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super, ovo je sreća u nesreći, neka prođe dobro i brz oporavak želim!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ja sam u 6om mjesecu imala biokemijsku ili vanmaternicnu...doktori nisu bili sigurni,dosla sam u bolnicu nakon jakih grceva i obilatog krvarenja...
    zadrzali su me u bolnici 2dn da se uvjere da je beta pala,nisu mi srecom radili kiretazu i ginekolog u bolnici je rekao da pricekam 3 ciklusa a moj privatnik da netrebam nijedan!iduca mjesecnica je dosla uredno...i ja evo nakon 2gog pokusaja opet trudna!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    i ja evo nakon 2gog pokusaja opet trudna!
    čestitam!
    a, u kojem si tjednu?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ZM 26.10,dakle usla u 8mi! Sutra idem na prvi pregled!
    Da se ne pitas a di su ti mjesec izmedju ako je 2gi pokusaj...dragi mi navegava pa ga nije bilo doma...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

moja 1. beta, 12 dana nakon transfera bila je 51, današnja beta 16 dnt samo 70. Sutra trebam zvati doktora, a večeras me zanima da li je to biokemijska? Ja bih najradije prestala s utrićima jer imam blago krvarenje već dva dana, pa mislim da bi i menga mogla uskoro ako prestanem. Molim vas za mišljenje...

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

[QUOTE=zasad skulirana;1768179]ZM 26.10,dakle usla u 8mi! Sutra idem na prvi pregled!QUOTE]

Sretno sutra na pregledu i javi kako je bilo!!!

A ti sumskovoce, ja bi na tvom mjestu ipak radije pričekala što će sutra doktor reći,...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sumskovoce, nažalost, male su šanse da trudnoća bude uredna s tako malom betom 16 dt., a koja se nije ni zduplala. Mislim da tu utrići ne znače puno, tj. do krvarenja će ionako doći. Jesi se konzultirala s doktorom o beti i uzimanju utrića dalje?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sorry, sad vidim da ćeš sutra zvati doktora. Onda možeš pričekati i njegovo mšljenje. Inače, većina doktora je za terapiju dok se ne vidi sa sigurnošću da trudnoća nema izgleda. Ja bih ti preporučila još koju betu, ona je najbolji pokazatelj situacije u ranoj trudnoći.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

vikki u pravu si da doktori daju terapiju dok se ne vidi šta se događa. Moj doktor je jutros rekao da je to trudnoća, nek nastavim s utrićima i dođem u ponedjeljak. Isto tako je rekao da ne trebam ponavljati betu (???????) i neka samo dođem... Pitala sam ga da li ima smisla obzirom da se beta nije niti uduplala, on kaže da je to trudnoća i gotovo. Svašta! Moram priznat da me malčice razočarao...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Doktori valjda moraju imati pozitivam pristup, pretpostavljam da je to zbog pacijentica, sumnjam da oni vjeruju u dobar ishod trudnoće za koju je očito da ne može dobro završiti, beta tu sve kaže. Jendom su me u Petrovoj držali mjesec dana i jedva sam namolila da mi naprave kiretažu, tek u 9. tjednu , a GV je debelo zaostajala u rastu, plod se nikako nije razvijao, a do otkucaja nije ni došlo. I iako se po beti već u 5. tjednu vidjelo da neće biti dobro, oni su čekali još punih mjesec dana da se uvjere, katastrofa.
    Mislim da ti utrići ne znače puno, pogotovo što je beta tako mala i već počelo krvarenje, ali bih svakako napravila još jednu betu za koji dan, jer na UZ se ništa ne može vidjeti s tom vrijednosti bete, i jedino se po njoj zapravo da nešto zaključiti.
    Drži se, i da prođe što prije i bezbolnije. A doktor priča što mora. I ja sam tako mislila, znaju li oni što pričaju, ali to je valjda neka njihova špranca, ne mogu trudnoću otpisati tek tako.
    Ja sve čekam neko čudo da vidim da se beta u više navrata ne dupla, a trudnoća bude uredna, no nažalost to još nisam pročitala na forumu.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure, imala sam biokemijsku, zanima me da li poslije mens. treba otići na kontrolu ili je to to?? Inače imam bolove sa lijeve, ali zapravo ih imam od prošle m. kad je i rađena inseminacija

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj MajaPOP prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima unaprijed!
    NAZALOST, ovo je bio klasican previd prekomercijalizovane doktorice koja me pogledala povrsno, uz moju prethodnu napomenu da "me jako cudno boli stomak"...Dakle, nedugo poslije ovog pregleda sam pocela krvariti, svjezu krv, po malo, uz popratne bolove koji su mi i dalje bili cudni, no-imajuci u vidu da me pogledala najbolja ginekologinja u gradu u kojem zivim, te nakon sto su bolovi prestali, bila sam ubjedjena da je sve OK i da se radi samo o "ciscenju" koje ce proci uz redovnu menstruaciju..No, i nakon 20-tak dana oskudnog krvarenja, opet se narucim u istu ordinaciju da vidim o cemu se konacno radi..Na srecu-primila me mlada, detaljna i posvecena doktorica koja me pregledala i sa mnom razgovarala skoro sat vremena. Dijagnoza: VANMATERICNA TRUDNOCA-formirana hematokela u lijevoj tubi (jajovodu); UZ HITNU hospitalizaciju!! Beta je tog dana bila preko 2000!!!
    Primila sam jednu injekciju metotrexata no cim me pogledao malo strucniji dr zakljucio je da je operacija neophodna-sto prije, jer prijeti opasnost rupture jajovoda!!! Danas pisem od kuce, 10 dana nakon laparoskopije, 7 dana po izlasku iz bolnice, bez lijevog jajovoda i ploda...
    Ovo pisem samo zbog ukazivanja na propuste, VELIKE propuste, nasih VELIKIH strucnjaka, da se iste ne dogode i vama.
    Sreca je u svemu sto sam ostala "samo" bez ploda i "samo" bez lijevog jajovoda jer je moglo biti i fatalno...
    Sretno svima!
    Posljednje uređivanje od MajaPOP : 03.01.2011. at 15:18

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Žao mi je, MajaPOP . Nažalost, takvi slučajevi i nisu tako rijetki, jer se u ranoj trudnoći ultrazvučno ne može dokazati ni vanmaternična ni unutarmaternična trudnoća, i jedino se po praćenju bete može posumnjati da trudnoća nije u redu (ako beta naraste kao tvoja, a plod se ne vidi u maternici). Zato je dobro pratiti betu sve dok ne padne na nulu.

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

To znam sada, ali zar mi sami moramo biti i doktori pored svoje zivotne vokacije (muzicari, ekonomisti, pjesnici, slikari i sl..), zar nije njihovo da nam daju upute tog tipa, a ne da mi ucimo na njihovim greskama??
    Prebacujem se na Maribor...a svim curama zelim puno uspjeha i bez predaje i nakon biohemijskih trudnoca, no svakako dodatni oprez svima i pouk na mom slucaju u vidu pracenja bete i odlaska kod drugog doktora po second opinion!
    I da, sad kad sam lezala sa mnom je lezala djevojka kojoj ni menga nije izostala (dakle samo je do truda ljekara), ali su na UZV utvrdili da se radi o vanmatericnoj pa je kod nje srecom problem rijesen Metatrexatom. Dakle, ipak se moze utvrditi o kojoj trudnoci je rijec, samo kad se hoce...

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure, imam jedno pitanje. naime, menstruacija mi je kasnila (a ne bi trebala jer sam na bromokriptinu) pa sam 32.dc tj. 16.dpo uradila beti i iznosila je 1,6. znam da nije bilo trudnoće ali me zanima da li je moguće da je ipak došlo do nekakvog spajanja spermića i moje stanice? svim mojim prijateljicama bete su bile 0 ili trocifrene tako da sam potpuno zbunjena.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj LittleBirdie prvotno napisa Vidi poruku
    cure, imam jedno pitanje. naime, menstruacija mi je kasnila (a ne bi trebala jer sam na bromokriptinu) pa sam 32.dc tj. 16.dpo uradila beti i iznosila je 1,6. znam da nije bilo trudnoće ali me zanima da li je moguće da je ipak došlo do nekakvog spajanja spermića i moje stanice? svim mojim prijateljicama bete su bile 0 ili trocifrene tako da sam potpuno zbunjena.
    Ne, računa se da ispod 5 nije trudnoća, a beta 2, 3, 1,6 itd. nije trudnoća (što znači da nema embrija implantiranog u maternici, spermić i jajna stanica mogu se spojit, a da trudnoće uopće nema, tj. embrij se ne implantira u maternicu - u IVF-u ih je većina takvih, tj. jako je teško ostvariti trudnoću bez obzira što nastane embrij).

Ukratko, iz bete 1,6 možeš samo zaključiti da nisi trudna, a ne mora te buniti to što nije 0, nego 1,6, sve ispod 5 znači da nema trudnoće (ako imate iste ref. skale kao u ZG-u).

Tj. ne možeš na temelju visine bete zaključit jesu li se spojili embrij i jajna stanica, iz toga možeš samo zaključiti da se embrij nije implantirao u maternicu = nisi trudna (niti biokemijska).

Naime, i ekipa u IVF-u, di im se vraćaju u maternicu embriji (znači, spojena jajna stanica i spermij) ima betu od 0,00 do 5,00 ako nisu trudni.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.01.2011. at 16:15

LittleBirdie avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ah da, potpuno sam zaboravila na činjenicu da se u IVF-u stanice spajaju. puno hvala, sad mi je mnogo jasnije

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure koje ste imale biokemijsku, molim vas informacije u vezi krvarenja. Meni je 7. dc i do danas sam krvarila prilično oskudno, taman mislim da je kraj, a sutradan malo pojača uz grčeve i tako svaki drugi dan, a danas me baš boli i krvarim i neki veliki komad je bio na ulošku. Pitam se do kad će to trajat i kad se ciklus sredi, hoću li uopće moć radit na bebi ovaj ciklus?

lastavica1979 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Martinstoss to ce ti trajat mozda 7 dana al poslije ce se sve izregulirat i mozes odmah ic u akciju.Tako je meni bilo isto krvarenje s grcevima i ugruscima to se putem krvarenja ocistilo i poslije sve normalno tocno godinu dana nakon biokemijske sam opet ostala trudna u istom mjesecu koja slucajnost

martinstoss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ok, hvala ti puno! Čestitam ti na tvojoj trudnoći i želim ti da sve prođe dobro na porodu!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pozdrav svima...nadam se da ću ovdje pronaći odgovor.......
    Ciklusi su mi 31-35 dana. 32dc test je pokazao blijedu crticu. Dobila sam utrogestan 3x1. 42 dc beta iznosi samo 39,89.
    44 dc prokrvarim. Očekivala sam jake bolove i obilniju "menstruaciju", ali nije bila. Čini mi se čak manje obilna i manje bolna nego obična.
    Što je to, je li to biokemijska? Nadam se da neću morati na kiretažu ili da nije vanmaternična...........
    Unaprijed hvala na odgovoru

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ne brini se,vidis iz mog potpisa da sam ih i ja do sada imala nekoliko puta(biohemijske).Neces morati na kiretazu,jer ce to samo od sebe otici o obliku menstruacije.Na kiretazu se ide ako je vec plod bio toliko veliki da su se vidjeli i otkucaji srca.A da ti je vanmatericna trudnoca beta bi ti i dalje rasla a ti bi krvarila i vrijednosti bete bi bile malo ''nenormalno'' visoke.Doduse neznam da li si je vise vadila jer ne pises to u postu.U principu trebala bi ponoviti betu i nastaviti sa vaginaletama sve dok ne pocne beta sama padati(barem je takva praxa vezine dr. u MPO).Zelim ti brz oporavak i da sto prije dodjes do svoje zeljene bebice

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala alma_itd na odgovoru... Ne , nisam više vadila betu jer mi se evo, sve to krvarenje dogodilo preko vikenda...sutra ujutro idem k doktoru. Vaginalete sam prestala stavljat, kad je počelo pravo krvarenje, stavljala sam kad je bilo lagano smećkasto. Sad me pomalo lovi panika. Mislila sam da ne trebam jurit na hitnu jer nisam imala ni bolove ni grozno krvarenje. Sigurno sam nešto zezla?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Luči uvjerena sam da bas nista nisi pogrijesila. Na hitnu stvarno nije trebalo ici, jer nisi imala ni bolove ni preobilno krvarenje, a i beta je bila toliko mala da od takve "male" trudnoce nije bilo nikakvih opasnosti. Ja bih isto kao i ti u danoj situacija prestala sa Utrogestanom cim bi nastupilo pravo krvarenje. Sve sto trebas jos napraviti je da provjeris jos jednom betu da se uvjeris da je pala, odnosno da je negativna.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala Aurora, baš si me umirila........... Nadam se da će to biti to, bez nekih daljnjih komplikacija.........
    I kad mogu ponovo na "Posao"? Odmah ili treba pričakati koji ciklus ? Vrijeme je dragocjeno

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Luči prvotno napisa Vidi poruku
    I kad mogu ponovo na "Posao"? Odmah ili treba pričakati koji ciklus ? Vrijeme je dragocjeno
    Ne treba nista cekati, slobodno mozes ponovo na "posao" cim za to budes raspolozena. Cak stovise, mnogi tvrde da je biokemijska trudnoca dobar predznak za sljedecu uspjesnu trudnocu, zato samo optimisticno naprijed.

Samo svakako izvadi jos jednu betu da se iskljuci bilo kakva mogucnost komplikacija. Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Aurora cmok !

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Luči jesi izvadila jos jednu betu? Kako je prosao pregled? Da li je sve u redu?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nisam išla na kraju....odlučila sam čekati da prestane skroz krvarenje, pa da onda napravim pregled. Sad je to već pri kraju. Barem tako izgleda ?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Shvacam da nisi isla na pregled zbog krvarenja i da si se radije odlucila cekati da krvarenje stane. To je OK i po meni taj pregled cak nije ni nuzan. Ali ono sto bih ja svakako napravila je provjeriti betu. Tek kada se uvjeris da je beta negativna mozes biti posve sigurna da u vezi toga vise nece biti nikakvih komplikacija.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Aha...nisam o tome razmišljala...........A ne misliš da bi imala neke bolove ili nešto bi osjetila da je ne daj Bože nešto naopako ????

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Gle, što se bolova tiče ne mora biti da bi već sada nešto boljelo. Za svaki slučaj je najbolje napraviti tu drugu betu pa ako pada sve bi trebalo biti OK i značiti da je bila zaista biokemijska ili vanmaternična koja se sama od sebe apsorbirala. Ako raste onda juri k ginu da se vidi što se događa, a ako sumanuto raste najvjerojatnije je riječ o vanmaterničnoj zbog koje treba biti na oprezu. Tako je meni objašnjeno. Boljeti ne mora sve do nekih 8-9 tt kada plod postaje prevelik za bilo kakav drugi smještaj osim u maternici pa dolazi do probema i po život opasnih situacija.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bolovi ili "nesto" se najcesce javljaju kada je vanmaternicna trudnoca u pitanju. Ali ako je u pitanju blighted ovum ili missed abortion onda do pojave nekih simptoma moze proci i jako puno vremena, do 12 tjedana trudnoce cak...

Iz svega sto si rekla o svom slucaju i ja nekako mislim da je to bila mala biokemijska trudnoca za koju ne bi ni znala da nisi vadila betu. I vjerujem da ti je nakon menstruacije koju si dobila zapoceo sasvim normalan novi ciklus.

Medjutim jednom kada imas pozitivnu betu, a nesto krene krivo bez ozbira u kom stadiju trudnoce, obavezno treba provjeriti da je beta nakon svega negativna. Mislim da ce to traziti svaki savjesni doktor, a to je i moje skromno misljenje nakon par godina svakodnevnog pracenja brojnih iskustava s betama koje su imale cure u postupcima potpomognute oplodnje.
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 20.07.2011. at 16:32

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I potpisujem zibbu!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Hvala cure.........svakako mislim posjetiti liječnika, koji mi i treba dati uputnicu za betu, a usput me i pregledati, ali eto, ja sam tako mislila da sve to može pričekati dok krvarenje stane. A imam još jedno pitanje za vas........obzirom da je to sve meni iscurilo kao menstruacija, zar bi mogla biti vanmaternična ili nešto još uvijek rasti, kad je toliko iscurilo ?????

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Luči sve je moguce. Ako zelis odmah sada biti sigurna na cemu si izvadi betu i sve ce biti jasno. Ili vjerujuj da je sve OK i cekaj da se to potvrdi s vremenom.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Evo danas bila kod dr. Dao mi je uputnicu za betu,ali kaže da ne vadim još nego da pričekam još nekoliko dana dok se ona negativizira ?!?!?!
    i onda pregled......i pričekat 1-2 mjeseca sa bebicom ! A neeeeeeeeeeeeeeee! Zašto čekati???

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni ti je ginic u bolnici rekao da pricekam 3mj a moj privatnik da nemoram nego odma iduci ciklus da mogu u akciju..po meni nakon prve mjesecnice broji kad su ti plodni dani i udri!!!!
    meni je u pitanju je bila biokemijska,ja prokrvarila i u panici (i bolnim grcevima) otisla na hitnu pa provela u bolnici 2dn...srecom bez kiretaze ili bilokakvih intervencija jer je beta nakon 2dn skroz pala sto je znak da je sve izaslo i da sam OK!

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •