Moji i nalazi m su svi OK,
danas sam bila na kontroli (7 dan nakon pocetka krvarenja u biohemijskoj), znaci sve moguce sto se treba raditi (kariotip, cross match, hormoni, spermiogram, trombofilije, antitijela raznorazna, imulogija kompletna, cak su trazili i test na hepatitis C npr, zausnjake, toxoplazmu, brucelu i sve sto im je palo na pamet) je OK. TSH mi je 3, no dr kaze da to nije visoko, u granicama je i ne bi trebalo predstavljati problem... + da bi jedino trebalo raditi morfologiju spermatozoida, no posto cemo u februaru (kao treba proci 2 mjeseca poslije biohemijske, da uterus "odmori") raditi inseminaciju, kako bih izbjegla ovu torturu sa biohemijskim, onda ce ujedno imati kompletan uvid i u morfologiju spermatozoida i tom prilikom izabrati najbolje...
Kao pripremu mi je rekla da pijem bebi aspirin (zbog poboljsanja mikrocirkulacije), folan i jedem sto vise ananasa jer on u sebi ima neki sastojak koji je povoljan za uterus (ne mogu se sjetiti sta konkretno, no preporucuje ga u sto vecim kolicinama).
Taj ciklus u kojem cemo raditi inseminaciju (ako u januaru ne dodje spontano do trudnoce) ce me malo stimulisati klomifenom, pregnila da folikuli puknu i inseminacija... i to je njihova preporuka...
Ima li iko komentar na ovo/slicna iskustva sa inseminacijom, spontanu USPJESNU trudnocu poslije 3. biohemijske...molim za savjet!

Hvala svima unaprijed!