Pokazuje rezultate 1 do 50 od 108

Tema: Oporučno "ostavljanje" djece

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stvarno bi praksa trebala biti takva da je riječ roditelja najvažnija, plus deklarirana spremnost odabranih ljudi da preuzmu djecu.
    Razmišljam o tome jesu li djede i bake najprirodniji izbor. Moram reći da mi se čine samo najjednostavniji izbor, ništa više.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno bi praksa trebala biti takva da je riječ roditelja najvažnija, plus deklarirana spremnost odabranih ljudi da preuzmu djecu.
    Razmišljam o tome jesu li djede i bake najprirodniji izbor. Moram reći da mi se čine samo najjednostavniji izbor, ništa više.
    Mislim da jesu najprirodniji izbor, ako su ok. Zamisli sebe kao odgovornu i s unucima i djecom povezanu baku koja nakon tragične smrti djece nema pravo skrbiti o unucima iako se smatra apsolutno sposobnom, jer su njezina preminula djeca u nekom trenutku smatrala kako bi im bilo bolje s nešto mlađim prijateljima/kumovima. Prilično sam sigurna da se nitko od nas ne bi u toj situaciji na mjestu bake osjećao da je pravda zadovoljena.

Razumijem da ljudi imaju svakakva iskustva sa roditeljima i svekrvama, ali u slučaju mlađe dobi za baku/djeda i dobrih obiteljskih odnosa, ne bi relativizirala njihovo mjesto u djetetovu životu.
    A prijateljima obitelji koji doista nesebično žele pomoći nitko i ništa ne brani da tim istim bakama /djedovima skrbnicima pomognu i ostanu dobri sa djecom, nekuda ih odvedu i slično. Znam da bih i sama tako postupila da se nekome od mojih prijatelja nedajbože išta dogodi, a znam i da imam prijatelje koji bi mojim roditeljima bili saveznik kad mene ne bi bilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •