-
Natascha, baš čitam tvoj problem i vjeruj mi da i ja očajnički tražim informacije, i moram priznati da mi je najgore što na 100 strana 100 različitih informacija. Ja sam inače poslala upit mailom na HZZO i baš me zanima da li će mi odgovoriti. Moram priznati da su mi do sada na sve upite pisano i to vrlo iscrpno odgovorili, a i to ti je i njihovo slovo na papiru, po meni bolje nego zvati. Ako ne dobijem odgovor, ja čak planiram možda tvati RRIF, pa ako treba i platiti pravni savjet ili pak otiči u neki odvjetnički ured. Čini mi se da vrijedi za to potrošiti lovu budući da je u našoj državi sve moguće, pa i to da te na kraju tvoja vlastita država zezne. To je žalosno, ali što se može. Tako da ti nažalost ne mogu puno pomoći, ali bih ti savjetovala da pošalješ upit na HZZO (mail imaš na njihovom homepageu)
Inače moj je problem sljedeći:
Zbog komplikacija u prethodnoj trudnoći, a zbog učestalih spontanih pobačaja, poremećene koagulacije itd., bila sam na bolovanju radi komplikacija u trudnoći od 01.03.2010.-14.08.2010. godine te u tom period primala naknadu od 4.257,00 kn mjesečno. Za vrijeme trajanja rodiljnog dopusta (15.08.2010.-13.03.2011.) primala sam punu plaću prema prosjeku zadnjih 6 mjeseci prije komplikacija. Tijekom trajanja roditeljskog dopusta (14.03.2011.-09.09.2011.) primam naknadu od 2.660,80 kn.
Trenutno sam ponovno trudna, a obzirom na ozbiljne probleme tijekom prethodnih trudnoća vjerujem da ću nakon isteka roditeljskog dopusta ponovno morati na bolovanje radi komplikacija u trudnoći. U slučaju navedenoga zanima me koji ću iznos naknada primati (naknada za bolovanje radi komplikacija, rodiljna i roditeljska naknada), na koji način se navedeno utvrđuje kao i temeljem kojih članaka Zakona?
Zahvaljujem svima na odgovorima!!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma