I moja jedna baka je rodila devetoro djece kod kuće bez ikakvih komplikacija. Prabaka je umrla u porodu, zajedno sa svojim djetetom.
Njeno dijete (moja baka) je skoro umrla u porodu, dok nije dopremljena u bolnicu, gdje su spasili i nju i dijete (moju mamu). Situacija ima svakavih.
I slažem se s Pčelicom, mislim da se ne može tvrditi gdje je bol intenzivnija a gdje manje, to su vrlo, vrlo individualne stvari. Moja prijateljica je u pola sata bez ikakvih intervencija rodila dijete od gotovo pet kilograma, a s drugim od 3,5 kg je imala znatno teži i bolniji porod koji nije napredovao, a to uistinu nije očekivala.
Već sam prije pisala da ovaj tekst koji je linkala anchie76 vrlo lijepo opisuje sve blagodati kućnog poroda, nakon čega slijedi "drugi rizici bolničkog poroda", bez mogućih rizika kućnog. Kao što smo već pisali kako su slike kućnog poroda idilične, u boji, a slike bolničkog crno-bijele, koje bi se savršeno uklopile u neku horor priču. Takve slike vrlo vjerojatno pobuđuju strah i nelagodu u onoga koji ih gleda. To mi se ne sviđa, takvo idealiziranje kućnog poroda, a ocrnjivanje bolničkog; mislim da nije u redu prema rodiljama koje odluče roditi u bolnici.