Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 360

Tema: Susjedin no-knead bread iliti kruh kojeg ne treba mijesiti

  1. #151
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Jako je fini, super mi je ispao, nisam ga jedino zamatala u krpu jer je bilo sve ljepljivo
    pa pretp. da bi mi pola smjese na krpi ostalo

    Evo kako izgleda: http://imageshack.us/photo/my-images/15/kruh1.jpg/

    i prerezan: http://imageshack.us/photo/my-images/32/kruh2.jpg/

  2. #152
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    super izgleda, moj nikad nije tako fino ispao

  3. #153
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    da li je netko ipak povagao sastojke, cisto za nas koji jos skupljamo hrabrost krenuti..ipak salica moze biti svakakve velicine

  4. #154
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    I ja sam se bojala da ne bude dobro ispao ako ne važem, radila sam sa mjerom čaše od 2 dcl...i eto od prve pa nisam fulala

  5. #155
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,482

    Početno

    mašnice, ne stavljaj sol na ranu

  6. #156
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Mašnice, kruh ti super izgleda, kad si dodala sjemenke?
    Krpu dobro pobrašnjaviš i nemaš frke.

    BP, 1 cup, odnosno šalica je točno 2 dcl. Provjereno, sad sam izmjerila... imam neke profi mjerice lani kupljene u UK (1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup i 1/4 cup, pa isto tako i čajna žličica) nikad ih nisam koristila... kupila ih jer su zgodne, a ne jer mi trebaju... ali evo, za ovaj recept se pokazale savršene.

  7. #157
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    852

    Početno

    Mašnica, kako ti se toliko digao???? Meni ispadne super, ali uvijek bar pola manji od tvog!

  8. #158
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Sol na ranu haha...

    Sjemenke sam stavila prije pečenja, prije nego sam "složila" tijesto kao pismo, pa je odstajalo 1h i onda sam pekla.

    A što se kvasca tiče...mislim da mi je malo pobjeglo više od preporučene 1/4 male žličice pa valjda zato, ali ne žalim se, stvarno je bio fini, a i dignuo se bez imalo šećera, ja baš happy više ga ni nema pa ću ga opet peći

  9. #159
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    odlicno, hvala curke

    mozda cak i danas popodne zamijesim, tj navecer tako da taj istek od 18 sati narihtam za drugi dan popodne

  10. #160
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Samo hrabro!

  11. #161
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Možete slobodno peći i na manje, ja ja pečem na 12 sati... tako je u onom filmiću s prve stranice ovog topica. Pekla sam i na 18. Nema razlike.

  12. #162
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    masnice, preodlicno izgleda!

    Jedna americka salica nije 2dcl vec 237 mililitara. 236 po nekim tablicama.

  13. #163
    anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,991

    Početno

    Ali veličina šalice nije krucijalna ako se sve mjeri istom šalicom, šta ne?

  14. #164
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Točno.

  15. #165
    Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,721

    Početno

    evo još jedan zanimljivi recept, ovaj put bez prethodnog grijanja posude za pečenje i poklopca http://www.youtube.com/watch?v=YX_6l...eature=related
    ja večeras pečem prvi kruh, prema receptu od kaae, javim kako je ispalo

  16. #166
    Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    badgerella.com
    Postovi
    10,890

    Početno

    Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    Ali veličina šalice nije krucijalna ako se sve mjeri istom šalicom, šta ne?
    Tocno, osim valjda u dijelu gdje se cijela prica odnosi na kvasac, jer je kvasac mjeren zlicicom, a vjerujem da se originalno odnosi na tu jednu americku salicu.

    U mojoj jednostavnoj jogurtaci, na primjer, stvarno nema veze. Sve se mjeri salicom, a prasak za pecivo i/ili soda bikarbona idu unutra kako mi dodje. Krajnji rezultat je uvijek odlican, samo izgleda drugacije.

  17. #167
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    pitanjce jos jos jedno molim..s obzrim da nemam neku zgodnu padelu sa poklopcom (koja nema nesto plasticno i sl) a imam kalup za kruh onaj duguljasti, bi sljakala stvar da stavim u to i pokrijem aluminijskom folijom? ili mora biti nizi tipa lepinje?

  18. #168
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ja sam pekla u vatrostalnoj staklenoj posudi koja je dosta duboka, ma probaj, ne bude se valjda niš dogodilo pa javi kako je prošlo

  19. #169
    oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Postovi
    3,305

    Početno

    Ja sam pekla u običoj inox sa poklopcom, mašnice tvoj je odličan, ukusno izgleda
    Moj prvi je bio običan, od bijelog brašna, malo se trebao duže peči, ali nema veze, korica je bila super,
    evo danas sam tek stavila dvije slike https://picasaweb.google.com/KElena0...27406320921746
    Posljednje uređivanje od oka : 13.08.2011. at 02:25

  20. #170
    litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,852

    Početno

    Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    masnice, preodlicno izgleda!

    Jedna americka salica nije 2dcl vec 237 mililitara. 236 po nekim tablicama.
    a jedna downunder salica je 250ml

  21. #171

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    172

    Početno

    zamijesila! sutra pecem... vidim ja ova tema non-stop gore a nikad mi se nije dalo otvoriti. sad cemo vidjeti da li se isplatilo

  22. #172

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    172

    Početno

    ne vidim nigdje promjer lonca??

  23. #173
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    evo da prijavim uspjesno ispecen kruh!
    zaista nije tesko i receptic je super, hvala Kaae! Drugi put cu staviti mrvicu vise soli jer nam ova zlicica nije dovoljna, i peci cu ga 10 tak min duze vise pri dnu pecnice jer od ispod nije bio dobro pecen a gore je vec korica bila posmedjila

  24. #174
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Oprezno s izmjenama količine soli. Sol usporava kvasanje pa možeš očekivati sasvim različiti kruh.
    Na primjer foccacia (tanki prilično posoljeni kruščić porijeklom iz Ligurije) se radi kao prilično slana ALI sol se pospe po površini. Inače se ne bi digao. Ni milimetra.

  25. #175
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    ok thanks Davor, bas o tome i ja razmisljala, s time da sam ja na tu kolicinu brasna stavila cijelu zlicicu kvasca a ne cetvrtinu jer sam unutra stavila dosta sjemenki i integ brasno pa me bilo strah da li ce se dignuti...

  26. #176

    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    172

    Početno

    i meni je uspio jedino mi se zalijepio za krpu tamo gdje nije bilo dovoljno brasna i za foliju malo pri pecenju. i bio mi je malo vlazan, mada je bio lijepo zlatan... ali mljac, odmah je bio pojeden

  27. #177

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    33

    Početno

    Evo, ja sam uspio prebaciti stvar u preciznije mjere.

    Dakle, meni je ispalo da je to:
    450g brasna T-500
    7.5g soli
    1.5g suhog kvasca
    350ml vode

    Zasad izgleda dobro i lijepo se diglo (nakon 10 sati stajanja) ali je problem u tome sto necu biti kod kuce u vrijeme kad budem to trebao ispeci pa sam prebacio sve u hladnjak, da bi malo usporio proces, ako uspijem.

    Pecu cu taj kruh najvjerojatnije u vatrostalnoj posudi ali znam da negdje imam i zemljanu...
    Veceras javljam rezultat.
    Posljednje uređivanje od grga : 15.08.2011. at 10:44

  28. #178

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    33

    Početno

    Gore treba pisati T-550, naravno.

  29. #179
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    E da, pekari i kruholjpci, neki dan vidjeh lijepu, duguljastu zemljanu posudu s poklopcem, baš za pečenje kruha u Merkuru. Malo me smeta jer piše Brot na njoj, ne volim natpise. 170 kn.

    BP, stavila si sjemenke odmah na početku, prije dizanja?

  30. #180
    BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    863

    Početno

    da Mojca, zamijesala sam ih odmah, zajedno sa brasnom i lijepo se diglo

  31. #181
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Sjajno, baš ću probati.

  32. #182

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    33

    Početno

    Nakon malo vise od 19h odlezavanja tijesto izgleda skolski, puno mjehurica i fino nabubrilo. Malo prije sam to sve skupa koliko toliko oblikovao (dosta je vlazno/rijetko i mora se jako njezno baratati, nadam se da je ovo normalna pojava) i sada ce cekati jos sat i pol vremena pod krpom a zemljana posuda se namace.


    Fotke slijede nakon sto bude gotovo (ako ne bude sramotno).

  33. #183
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    852

    Početno

    Citiraj grga prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon malo vise od 19h odlezavanja tijesto izgleda skolski, puno mjehurica i fino nabubrilo. Malo prije sam to sve skupa koliko toliko oblikovao (dosta je vlazno/rijetko i mora se jako njezno baratati, nadam se da je ovo normalna pojava)
    Da, to je normalna konzistencija. Posuda treba biti vruča i biti će to za 5!!

  34. #184

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    33

    Početno

    Posudu cu ipak malo nauljiti prije pecenja (ovo joj je prvo u zivotu!), gore po tijestu vec ima dovoljno brasna a ta strana ce biti na dnu kad se bude peklo.
    Mislim da se ne bi trebalo zalijepiti.
    Posljednje uređivanje od grga : 15.08.2011. at 20:50

  35. #185

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    33

    Početno

    Gotovo ali ipak nije to ono sto sam zamisljao, ispalo je vise kao ciabatta, korica hrskava zericu pretvrda, okus fin, slankast, odlican, sredina nije "prozracna" kakva je trebala biti (vrlo vjerojatno posljedica sto je vise od pola vremena odlezalo u hladnjaku) tako da je moj generalni zakljucak da je ovo ispalo bolje nego sam planirao a s obzirom na okolnosti prilikom izrade.


    Evo fotki:
    http://img26.imageshack.us/img26/2910/dsc01708x.jpg
    http://img839.imageshack.us/img839/1110/dsc01709d.jpg

  36. #186
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    852

    Početno

    Grga, kruh ti izgleda

  37. #187

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    33

    Početno

    Takav i je ako govorimo o okusu!

    Mislim da su u pitanju nijanse i da ce vec sljedeci biti bolji.

  38. #188
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Citiraj grga prvotno napisa Vidi poruku
    Gotovo ali ipak nije to ono sto sam zamisljao, ispalo je vise kao ciabatta...
    Po fotkama zaključujem da je ispao sasvim OK, a sudim po "strijama" koje su nastale uslijed naglog dizanja kod pečenja. Kruščić je tanak samo zato što je posuda prevelika za ovu količinu tijesta. Sve ostalo mi izgleda super

  39. #189

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    33

    Početno

    I to je vrlo lako moguce, mislim da ce sljedeci put (sutra) ici u vatrostalnu posudu pa neka se tamo "pati".

  40. #190

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    669

    Početno

    Citiraj BP prvotno napisa Vidi poruku
    pitanjce jos jos jedno molim..s obzrim da nemam neku zgodnu padelu sa poklopcom (koja nema nesto plasticno i sl) a imam kalup za kruh onaj duguljasti, bi sljakala stvar da stavim u to i pokrijem aluminijskom folijom? ili mora biti nizi tipa lepinje?
    Često pečem ovaj kruh i stvarno je odličan. Imala sam odličnu inox posudu sa staklenim poklopcem, a onda sam poklopac razbila i pokušavala sam improvizirati pokrivanje. Moj zaključak: s aluminijskom folijom nije dobro, ne znam zašto, ali kruh se ne diže baš pri pečenju i ostane gladak na površini. Kad se pokrije papirom za pečenje (ne treba ništa posebno učvrščivati rubove, samo položiti papir na posudu) ispadne dobar, raspucan i krckav.

  41. #191
    nenidane avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011
    Lokacija
    Makarska
    Postovi
    14

    Početno

    uskoro kupujemo pećnicu i jedva čekam da zamisin kruhić po ovom receptu! izgleda primamljivo na svakoj fotki!!!

  42. #192

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    33

    Početno

    Pokus definitivno uspio, dakle:
    200g brasna T-850
    300g brasna T-550
    10g soli
    1.2g suhog kvasca di-go
    350ml tople vode

    Odlezalo u tupperware posudi (zaklopljeno, naravno) oko 4 sata na temperaturi otprilike 30-33 stupnja celzijusevaca, nakon toga prebaceno na brasno radi oblikovanja jos pola sata (koliko je trebalo pecnici i vatrostalnoj zdjeli da se ugriju) i 40 minuta pecenja na 220.

    Fotka:
    http://imageshack.us/photo/my-images/836/dsc01712i.jpg/

    Usudio bih se reci da je to to!

  43. #193
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Super izgleda...

    Ja ne brašnim dodatno jer ne volim kad je pečen kruh i brašno po njemu
    Posljednje uređivanje od mašnica : 16.08.2011. at 21:23

  44. #194

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    33

    Početno

    Da, brasna ima malkoc previse ali to ce se rijesiti cetkicom.
    Ne mogu docekati da se malo ohladi da ga probam!

  45. #195
    ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,310

    Početno

    grga, stavi sliku i prerezanog

  46. #196

    Datum pristupanja
    Jul 2011
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    33

  47. #197

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    669

    Početno

    Još nešto za one željne eksperimentiranja: napravite sve po receptu, samo umjesto vode stavite sok od mrkve (ima npr. u DM-u, 0,5l, normalna cijena). Kruh je super:
    http://www.coolinarika.com/preview/slika/462877/

  48. #198
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    nisam odolila...sinoć sam sve sastojke sjedinila (kad ne mogu reći zamijesila), brašno je polubijelo i sad čekam poslijepodne za pečenje..baš me zanima ishod

  49. #199
    pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,984

    Početno

    savršen je...
    sad sam se uvalila u probleme mm je toliko oduševljen da je stavio veto na kupovinu kruha..rekao je da će mi kupiti vreću polubijelog brašna da imam..

  50. #200

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Lokacija
    Istra-Istria
    Postovi
    243

    Početno

    Citiraj grga prvotno napisa Vidi poruku
    Pokus definitivno uspio, dakle:
    200g brasna T-850
    300g brasna T-550
    10g soli
    1.2g suhog kvasca di-go
    350ml tople vode

    Odlezalo u tupperware posudi (zaklopljeno, naravno) oko 4 sata na temperaturi otprilike 30-33 stupnja celzijusevaca, nakon toga prebaceno na brasno radi oblikovanja jos pola sata (koliko je trebalo pecnici i vatrostalnoj zdjeli da se ugriju) i 40 minuta pecenja na 220.

    Fotka:
    http://imageshack.us/photo/my-images/836/dsc01712i.jpg/

    Usudio bih se reci da je to to!
    Ja se isto pomalo pripremam na izradu no-knead kruha ali vidim da po ovom receptu treba samo 4 sata da se diže kako to?

Stranica 4 od 8 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •