Sad riskiram da mi skocite na glavuali i ja sam imala grozne/bolne menstruacije i pila Ketonale cijeli studij i bolio me zeludac ... bila cak na injekcijama Spasmexa na hitnoj. I onda sam upoznala jednu zenu koja mi je rekla kako je rijesila svoje bolove ... masturbacijom. Kasnijem sam pricu o tome vidjela i u onom filmu Moon inside of you ili tako nekako. Obzirom da bolove ustvari prouzrokuju grcevi misica maternice, orgazam ih opusta i hormoni i bol prestane. Meni jos pomaze u trenutku tog grca opustanje vilice i usta i izdah.
Jos neke metode umjesto lijekova:
- trbusni ples
- umjereno vjezbanje i sexTrbušnim plesom se razgibavaju skupine mišića između pupka i zdjelične kosti, te pospješuje prokrvljivanje genitalne zone, čime se ublažavaju ili potpuno otklanjaju menstrualni bolovi i tegobe PMS- a, nadutost i napetost u donjem trbuhu, a elastičniji mišići kasnije lakše podnose porođaj.
- caj od jasmina za opuštanjeBilo kakvo kretanje, pogotovo umjereno, zbog jakih grčeva intenzivna vježba vjerojatno vam neće ni goditi, ali će se pobrinuti za povećani protok krvi i općenito bolje osjećanje. Također, seks za vrijeme menstruacije je odličan izbor, orgazam će vas dovesti u dobro raspoloženje i barem privremeno odkloniti bol. Preporučamo vam da probate plivanje, hodanje ili biciklizam.
Vježba će prokrviti zdjelicu, te će se zbog toga vjerojatno smanjiti razina prostaglandina, hormona koji je jedan od glavnih uzročnika menstrualnih grčeva. Važan dio vježbe, koji će smanjiti bol i menstraualne grčeve te utjecati na smanjenje razine stresnog hormona je osvježenje i opuštanje, pri kojem je ključno duboko disanje.
Zelim reci da ovaj post nije provokacija, meni je pomoglo.