Stranica 28 od 45 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 2214

Tema: Krše li žene rađanjem kod kuće prava djece?

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

fakat nisam mislila da je pitanje bezobrazno, ako je - onda isprike. ajd ovako zdravo razumski, da se razumijemo, ja sam valjda od onih needuciranih, koja nije više od razine informacije, proučavala djelovanje oksitocina, prirodnog i umjetnog na porod.

da li postoji pretpostavka da neke majke ne izlučuju dovoljno hormona oksitocina ili ih izlučuju nepravilno, ne znam, kao što neki imaju problema s hormonima štitnjače, možda neki imaju problema s hormonom oksitocinom. pa se žena ne otvara, a glavica djeteta se ne spušta. pa je manje "zlo" drip nego carski, il vakum. do kojeg možda dolazi radi izbjegavanja dripa.

eto, to je moje laičko razmišljanje, možda u potpunosti krivo, i još jednom isprike, ako sam opet bezobrazna.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa, manje je zlo carski nego drip
    ali, to već znaš sa onih dugometražnih topica

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis.

da da je doktorima i sestrama jedini cilj što više zagorčati boravak i mamama i bebama u rađaoni i rodilištu, pa "uvaljuju svakave otrove", "prevrću nam djecu po rukama" (naravno da vađenje krvi radi eventualne fenilketonurije ili provjera sluha nisu potrebni, dosadno im je pa to rade.)...
    Pa i žene koje rode kod kuće rade probire, porod kod kuće ne znaći mozak na pašu pa što bog da, barem kod većine koju ja poznajem.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja bih se malo vratila na tu "osviještenost" koja i meni malo para uši.
    Samo čitanje i informiranje nije uvijek dostatno. Naravno da je potrebno, ali ne garantira točne i pouzdane informacije.
    Primjer je Davor i cijepljenje (znam da nije tema), vidi se da je načitan i informiran, ali je sve samo ne osviješten.

I nije mi ovo argument protiv PKK već za što brže pravno uređenje asistiranog PKK kako bi osviještene i neosviještene imale istu kvalitetu usluge- siguran porod.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Naravno da nije dovoljno samo čitanje, pogotovo na internetu. Treba i malo "zdravog razuma" pa da ne povjeruješ u baš sve nebuloze i kritički čitati.
    Npr., obožavam Rodine tekstove o dojenju, puno su mi pomogli. Ali neke tekstove o porodu uzimam s rezervom. A da ne govorim o nekim Davorovim linkovima o cjepivima (od vremena virtualnog plemena...)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa, ako tvrdiš da je svaka intervencija u rodilištu posljedica prethodne intervencije, onda zaboravljaš.
    Na kužim.. kakve veze transferi imaju s intervencijama u bolnici?

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Obzirom da očito nisam pročitala te dugometražne topice, može u par riječi objašnjenje zašto je carski manje zlo od dripa?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa kad ispada da su za svaki porod u kojem se nešto iskomplicira krivi liječnici i njihove "nepotrebne intervencije", kako onda kod PKK uopće dođe do potrebe za transferom u bolnicu i intervencijama? To je zapravo retoričko pitanje, meni je jasno kako se neke stvari mogu u jednom trenu iskomplicirati i da puno toga nema veze s liječnicima, ali vidim da je to teško shvatljivo onima koji toliko glorificiraju PKK i pljuju po rodilištima.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

To je zapravo retoričko pitanje, meni je jasno kako se neke stvari mogu u jednom trenu iskomplicirati i da puno toga nema veze s liječnicima, ali vidim da je to teško shvatljivo onima koji toliko glorificiraju PKK i pljuju po rodilištima.
    uopće nije teško shvatljivo, naravno da postoje mogućnosti komplikacija ali u puno manjem postotku. sve je to navedeno na već nekoliko topika
    Mogućnost da imaš primalju i npr doulu uz sebe ti daje veće šanse da komplikacije neće prići nezapaženo u najranijem stadiju. Imaš svu pažnju 1-on-1 što je od velike važnosti

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa kad ispada da su za svaki porod u kojem se nešto iskomplicira krivi liječnici i njihove "nepotrebne intervencije", kako onda kod PKK uopće dođe do potrebe za transferom u bolnicu i intervencijama? To je zapravo retoričko pitanje, meni je jasno kako se neke stvari mogu u jednom trenu iskomplicirati i da puno toga nema veze s liječnicima, ali vidim da je to teško shvatljivo onima koji toliko glorificiraju PKK i pljuju po rodilištima.
    To uopće nije teško shvatljivo onima "koji glorificiraju PKK i pljuju po rodilištima". U konačnici čemu takav ton?

Pa naravno da postoji određeni postotak koji će dovesti do carskog reza bez obzira na sve (takvi slučajevi bi završili tragično u prošlosti). I bez obzira na PKK, trudnica može završiti na transferu zato što ju je svejedno bilo strah, nije se osjećala ok i ugodno, ili joj je način na koji je primalja djelovala ipak podsvjesno bio invanzivan itd itd.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj?

nadam se da je u pitanju ironija koju nisam prepoznala

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    ma daj?

tako kažu istraživanja
    pisalo se već o tome

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma daj?
    ne, ne.... to ti je u skladu s onim da će djeca zbog primjene lijekova kod poroda u bolnici postati ovisnici, samoubojice i kriminalci.

Opće anestezija kod carskog reza ih bolje pripremi za život od dripa.
    Posljednje uređivanje od mujica : 23.08.2011. at 14:54

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A spinalna?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa Vidi poruku
    Obzirom da očito nisam pročitala te dugometražne topice, može u par riječi objašnjenje zašto je carski manje zlo od dripa?
    Opasniji su dugotrajni inducirani vaginalni porodi sa puno intervencija, od CR koji se napravi u slučaju da porod ne napreduje.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.08.2011. at 15:00

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa Vidi poruku
    To uopće nije teško shvatljivo onima "koji glorificiraju PKK i pljuju po rodilištima". U konačnici čemu takav ton?
    A čemu ton u postu koji liječnike naziva nesposobnim idiotima, pa nagađaju dijagnozu od lobotomije, štucavice do AIDS-a?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobro si me sjetila. Prekinulo me se kad sam htjela reagirati na to.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

manje je invazivan i manje opasan za majku i dijete carski nego vaginalni porod u ležećem položaju uz indukcije i intervencije
    tako je rekao Odent
    ali je to potvrdilo i moje iskustvo, budući da sam se ja od poroda koji je nazvan "školskim" oporavljala mjesec i pol, ako ne i duže, a žene koje poznam da su išle na carski su normalno hodale nakon samo sedam dana
    i tada sam mislila da tu nešto ne štima, zašto onda rađati vaginalno - pa ja sam dobila sigurno više šavova i oporavak je bio baš mučan, jedino što me donekle tješilo je bilo da nisam dobila nikakve lijekove
    ono što bi me najviše brinulo kod carskog je što ostaje šav na maternici koji može popustiti u idućem porodu - pogotovo ako rađaš vaginalno i u ležećem položaju, uz drip
    ali inače bih radije izabrala carski nego indukciju, koliko god želim prirodan porod
    ne radi se o nekim groznim posljedicama dripa, nego više o mogućim ozljedama i posljedicama zbog ležećeg položaja, nalijeganja, istiskivanja djeteta dok još tijelo nije spremno, pucanja međice

i to je već puno puta ovdje napisano

sad se vi hvatate za neke ekstremne postove, da nas deset zagovornica prirodnog poroda kaže da ne misli da će djeca rođena pod dripom postati narkomani, i opet je zgodno vratiti se na taj jedan post, zar ne?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa naravno da postoji određeni postotak koji će dovesti do carskog reza bez obzira na sve (takvi slučajevi bi završili tragično u prošlosti). I bez obzira na PKK, trudnica može završiti na transferu zato što ju je svejedno bilo strah, nije se osjećala ok i ugodno, ili joj je način na koji je primalja djelovala ipak podsvjesno bio invanzivan itd itd.
    Nema nikakvog tona. Ja samo ne volim te ekstreme, ni na jednu ni na drugu stranu.
    99% žena ovdje koje su imale loše bolničko iskustvo jer im nije sve ispalo kako su željele i planirale pišu o tome prvenstveno kriveći liječnike. A vjerojatno bi se neke stvari dogodile i da ih nitko nije "dirao". Možda se, npr. glavica djeteta kod neke ne bi spustila ni u kom slučaju, ali s druge strane, ne moraš završit medicinu da ti bude jasno da beskonačno nepomično ležanje tu može samo odmoći.
    Možda je cvijeta u pravu, možda je stvarno moguće da netko ne luči dovoljno oksitocina pa treba umjetni, ali ne, drip je zlo i točka. Možda, možda...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Rutinski drip je nepotreban (da ne kažem zlo) i točka.
    U slučaju kad je potreban i indiciran , tada je pomagalo i lijek.
    Postoji razlika između rutine i stvarnih indikacija (i svega onoga što bi trebalo poduzeti prije toga).

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Osobno bih radije da sam mogla dobiti 'punu uslugu' u rodilištu, dakle prokidanje vodenjaka, drip pa čak i epi, nego što sam morala na cr (nećete vjerovati ali i cr ostavlja posljedice, i po mamu i po bebu).
    Ali potpuno mi je suludo uopće raditi ikakve usporedbe između cr i drip. CR spašava život i kao takav je nužan (ostavimo sad na stranu razloge za elektivni), drip tome ne služi.

Ali, sad sam već off topic.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    tako kažu istraživanja
    pisalo se već o tome
    Ma koja istraživanja?

Stvarno ste prekrdašile!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I moja doktorica mi je rekla da je manje opasan i invazivan carski od "pune usluge" u rađaoni na stolu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

99% žena ovdje koje su imale loše bolničko iskustvo jer im nije sve ispalo kako su željele i planirale pišu o tome prvenstveno kriveći liječnike. A vjerojatno bi se neke stvari dogodile i da ih nitko nije "dirao". Možda se, npr. glavica djeteta kod neke ne bi spustila ni u kom slučaju, ali s druge strane, ne moraš završit medicinu da ti bude jasno da beskonačno nepomično ležanje tu može samo odmoći.
    Možda je cvijeta u pravu, možda je stvarno moguće da netko ne luči dovoljno oksitocina pa treba umjetni, ali ne, drip je zlo i točka. Možda, možda...
    Možda bi a možda i ne bi.

Ako se zna da:
    prokidanje vodenjaka može dovesti do prolapsa pupkovine
    ležeći položaj usporava porod kao i ne dozvoljavanje kretanja
    ometanje rodilje usporava (i zaustavlja) porod
    davanje dripa može dovesti do zaustavljanja poroda i smanjenja otkucaja srca kod djeteta (i pucanja maternice kod žena koje su prije rodile na CR)
    brijanje i klistiranje uvelike ometa porod i može ga onda također i zaustaviti ili usporiti
    rečenice poput "otvorili ste se samo xy" apsolutno odmažu u procesu otvaranja
    su veće šanse za pucanje i teži prolaz djeteta ako se rađa ležeći
    itd itd.

ako se to sve ZNA i dokazano je (a nisam to dokazala ja nego ti isti doktori koji se time bave), zbog čega onda naši doktori još uvijek to rade?

I da, moguće je da porod stane i ako nije u điru nešto od toga, al onda je to to, nismo vjerojatno mogli utjecati, ali ako su nepotrebno rađene ove gore stvari, onda je to itekako drugačija priča.

Pod "nepotrebno" smatram ubrzavanja poroda radi samog ubrzavanja, dakle nema nikakve indikacije da bi se dijete trebalo HITNO roditi, nego čisto rutinska praksa koja se radi eto jer se tako radi.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A zašto brijanje i klistiranje ometa? Samo zato jer je intervencija?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Beti, sigurno postoji određeni postotak žena koji se povedu za idejom, ko što postoji određeni postotak žena koje rađaju kod Podobnika zbog fensi smještaja ili mogućnosti CR bez indikacija.
    Ali to ne govori o ničemu, čak i kad je odluka donešena zbog naoko krivih razloga kućni porod uz stručno osoblje je za nisko rizične trudnoće jednako siguran kao i bolnički, i to je to.
    Ja sam to isto napisala, ali oni koji čitaju vide nešto drugo.

pomikaki, davno sam pročitala te priče (tj. priču). Ali, na pričama s poroda mogu samo čestitati na bebi, moje mišljenje tamo nije uopće bitno, niti bih ga napisala. Na filozofskom mogu filozofirati.

anchi76, počela sam gledati onaj film, ali to mi je toliko dosadno ( da ne upotrebim drugi pridjev) da sam odustala.

I ja ne pišem radi vas koje ste apsolutno protiv mog razmišljanja, nego za one koje nisu sigurne. Da ih potaknem da još više razmisle prije nego se odluče na kućni porod gdje je SVA odgovornost na njihovim plećima. I super je kad sve prođe u redu, predivno, ali neće svaki put proći u redu. Trebaju znati da li mogu nastaviti živjeti s krivnjom, ako se zakomplicira. U rodilištu imaju na koga baciti krivnju, doma ne.

Nadam se da ipak ima nekoga tko me razumije, nisu valjda svi krivo shvatili ono što želim reći.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče klistira
    mene su učili (nekoć davno) da je puno debelo crijevo kočnica trudova
    a vjerovatno i nije baš neki početak života ako te mama zasere

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jel uopće važno ko je kriv?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

aleks, pa ja mislim da ti dobro znaš da u prirodnim trudovima itekako očistiš crijeva
    a to nemoš ako ležiš

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uglavnom da
    ali ne uvijek

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    pomikaki, davno sam pročitala te priče (tj. priču). Ali, na pričama s poroda mogu samo čestitati na bebi, moje mišljenje tamo nije uopće bitno, niti bih ga napisala. Na filozofskom mogu filozofirati.
    Priču sam ti linkala zbog tvog posta da bi ženama koje se žale na porod sigurno smetao i pkk jer im je valjda takvo stanje uma
    i da se na pkk odlučuju zbog toga da mogu reći kako su van kalupa

da li je to slučaj kod ovih ljudi?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    anchi76, počela sam gledati onaj film, ali to mi je toliko dosadno ( da ne upotrebim drugi pridjev) da sam odustala.
    Mogla si se žrtvovati zbog konstruktivne rasprave i konstruktivnih argumenata

I ja ne pišem radi vas koje ste apsolutno protiv mog razmišljanja, nego za one koje nisu sigurne. Da ih potaknem da još više razmisle prije nego se odluče na kućni porod gdje je SVA odgovornost na njihovim plećima. I super je kad sve prođe u redu, predivno, ali neće svaki put proći u redu. Trebaju znati da li mogu nastaviti živjeti s krivnjom, ako se zakomplicira. U rodilištu imaju na koga baciti krivnju, doma ne.
    Al o čemu ti pričaš, generalno o PKK ili o trenutnom stanju PKK u RH?

Jer ako je ovo prvo, onda se nikako ne mogu složiti. Ako je ovo drugo, ja ću prva svakoj kojoj to padne na pamet bez da je puno promislila o svemu što to donosi također reći da dooobro promisli o toj odluci. Ti zaista misliš da bi itko s ove teme nagovarao nekoga na porod kod kuće u ovoj situaciji kakva trenutno u RH?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    uglavnom da
    ali ne uvijek
    kao i s klistiranjem, barem koliko su meni poznate tuđe priče s poroda
    nebi ulazila u stručna objašnjenja
    a nije da nema nikakvih posljedica klistiranja

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče klistira
    mene su učili (nekoć davno) da je puno debelo crijevo kočnica trudova
    a vjerovatno i nije baš neki početak života ako te mama zasere
    Većina žena se sama isčisti kada krenu trudovi. Tijelo to zna odraditi samo.

A šanse da te mama zasere su ti puno bolje kada voda pomiješana u crijevima šprica prilikom izlaska, umjesto da ako već izađe izađe kompaktno

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ponavljam-a koje su?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uglavnom da
    ali ne uvijek
    i? pa šta ako ne izađe prije nego za vrijeme poroda, kome je to problem?

I džaba im što su me klistirali, kad sam bila tamo na dripu 12 sati. Pa nisu moja crijeva stala s radom tih 12 sati.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    I moja doktorica mi je rekla da je manje opasan i invazivan carski od "pune usluge" u rađaoni na stolu.
    Ovakve izjave mogu samo utjecati na povećani broj elektivnih carskih.
    Ja tebe kužim, Roza, na tvom mjestu i ja bih puhala na hladno, ali kod nerizične trudnoće 'puna usluga' se u većini slučajeva ipak može izbjeći, samo je žalosno što se za to još zasad u bolnici moraš boriti.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

odgovornost je uvijek na tebi

vjerujem da se i mame kojima se tragedija dogodi u bolnici 500 puta prevrću u glavi što bi bilo kad bi bilo i zašto sam ovako i trebala sam onako

treba prihvatiti da je odgovornost za drugi život ogromna ali i da je uvijek ima roditelj (kod svakog sjedanja u auto, kod svake bolesti, kod svakog cijepljenja, svega)

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da li svi transferi PKK završe carskim?
    jel neko zna?

reko bi mujica, ne može biti tako jednostavna matematika - il carski il prirodni. a sa zadnjim postom od anchie, odnosno onim prije nego što se počelo o g**nima, načelno se slažem.
    iako konstatacija da
    brijanje i klistiranje uvelike ometa porod i može ga onda također i zaustaviti ili usporiti
    je lagano pretjerana

ne ulazeći u opravdanost klistira, u mom slučaju trudovi su se odmah nakon njega osjetno pojačali. oba puta.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

i? što se postigne time da se trudovi pojačaju, ubrza proces
    stalno jedni u kupe, drugi u špade.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da li bi ženama koje su doživjele traumatičan gubitak djeteta ili traumu tijekom poroda u bilo kojem smislu za boravka u bolnici terbalo pružiti illi barem ponuditi stručnu pomoć
    umjest oda se zgražaju zbog toga što imaju ptsp od povratka u bolnicu. Mojoj teti je dijete umrlo na porodu u bolnici i iduće troje je rodila kod kuće u neadekvatnim uvjetima uz narodnu babicu (mjesto radnje Kosovo), iskreno užasno je puno riskirala, ali nitko je nije mogao odvesti ni blizu bolnice nakon traume s prvom bebom, e sad, da li je ovo bilo riješenje? Dobro je prošlo, ali moglo je svaki ptu završiti jako loše za sve.

'

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto brijanje i klistiranje ometa? Samo zato jer je intervencija?
    Zato što se brijanjem mogu dogoditi manje ranice koje omogućavaju razvoj infekcije, ako zanemarimo da je nekim ženama neugodno.
    Što se tiče klistira, tu je već stvar ozbiljnija, to je invazivan čin pa uvijek postoji mogučnost da se debelo crijevo slučajno probije. Ako zanemarimo činjenicu da je većini žena neugugodan , nekima i bolan, pa samim tim može usporiti porod.

Što se tiče samog čišćenja , usprkos klistiru, majka i tako može ispusti stolicu u toku izgona.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da li svi transferi PKK završe carskim?
    jel neko zna?
    Ne završe svi carskim. Transferi se odvijaju čim babice procjene da nije sve onako kako bi trebalo, masu puta se porod samo dovrši u bolnici (možda se žena realno osjeća više ok s bolnicom nego s porodom kod kuće pa se zaista opustila tek u bolnici). Mislim da je i kod nas bilo slučajeva transfera koji su dovršeni u bolnici.

reko bi mujica, ne može biti tako jednostavna matematika - il carski il prirodni.
    Ako porod ide svojim tokom, sporo ali ide, zašto ga ubrzavati? jel bio još tko da nije rodio - nije.
    Ako je došlo do hitnog stanja na porodu, onda ide carski. Ako je stanje hitno, pa neće valjda onda davati drip, prokidati vodenjak itd. Ako stignu to sve, znači da stvar u stvari nije hitna.

Ja mislim da je najveći problem (uz samu praksu "radimo tako jer smo tako naviknuli") kapaciteti u boksevima i predrađaonama i nemogućnost da se pusti ženu da njeno tijelo to samo odradi - jer bi to trajalo puno duže. MOžda bi trudovi bili samo po noći pa nestali tijekom dana. Bolnica je ne bi pustila kući jer je pod njihovom skrbi, a pustiti je ne mogu (ili ne žele) da to traje 3 dana, pa to onda ubrzavaju dripom, prokidanjem itd.

je lagano pretjerana
    ok moguće da je pretjerana.. ometa porod. Nekima možda ne uvelike, meni je

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

cvijeta73;1946748]da li svi transferi PKK završe carskim?
    jel neko zna?
    Ne, neki se uspiju dovršiti i vaginalno, uz pomoć dripa ili epiduralne, iako u jako malom postotku, ali treba uzeti u obzir da su i žene različite. Nisam proučavala statistiku, ali mislim da je jedna njemačka kućna babica rekla da je od njezinih 50 kućnih poroda jedan završio CR u bolnici, jedan dripom i epiduralnom, ostali su završili kod kuće bez komplikacija i transfera.
    Posljednje uređivanje od sirius : 23.08.2011. at 15:57

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    aleks, pa ja mislim da ti dobro znaš da u prirodnim trudovima itekako očistiš crijeva
    a to nemoš ako ležiš
    Ali ako očistiš crijeva klistirom ne riskiraš da dijete ispadne u WC školjku prilikom sjedenja na zahodu (i to se događa kod prirodnih poroda, tj. bez klistira)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ako očistiš crijeva klistirom ne riskiraš da dijete ispadne u WC školjku prilikom sjedenja na zahodu (i to se događa kod prirodnih poroda, tj. bez klistira)
    ajde de
    to se nemere dogodit nakon klistira, onda neš u WC, jel
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 23.08.2011. at 15:59

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    ha, ha ...stvarno dobar argument.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

i? pa šta ako ne izađe prije nego za vrijeme poroda, kome je to problem?

I džaba im što su me klistirali, kad sam bila tamo na dripu 12 sati. Pa nisu moja crijeva stala s radom tih 12 sati.
    Tek sam sada otkrila još pune dvije strane za pročitati. Ali ovo moram komentirati. Ako je mama na leđima neće zasrati bebu dok joj glavica izlazi na cm od anusa. Zbog sile teže past će feces dalje od bebe.

Ako je mama na sve četiri, anus je tik iznad očica, nosića, ustašca ( jer glavica izlazi okrenuta prema leđima mame) i da izađe i najmanji dio fecesa pada ravno na lišce. Ja to ne mogu prihvatiti. Bebino zdravlje je važnije od maminih bolova.

I drip ne daju 12 sati bez prekida. Inače to je hormon koji imamo u tijelu, nikakva strana tvar. Kao npr.inzulin koji se dodaje kad ga nema dosta, hormon štitnjače, progesteron, estrogen i da ne nabrajam što sve nam pomaže da duže i kvalitetnije živimo.
    I prokidanje vodenjaka (plodovi ovoji) ne boli. Ako se prokida kad je glavica već namještena čvrsto na zdjelicu, a prokida se samo tada (pravilo struke), pupčana vrpca neće ispasti, nema kuda. Može ispasti kod preuranjenog puknuća, ali to nema veze s liječničkom intervencijom.

Trebalo bi napisati tekst jednostavnim riječima zašto se što događa u porodu, što je "normalno, fiziološko", kad treba reagirati, kad "paničariti". I to netko tko zna točno opisati i prenijeti znanje.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ha, ha ...stvarno dobar argument.
    meni je prilično dobar.

Naravno, onaj da puna crijeva smanjuju efikasnost trudova je bolji, ali ni ovaj ne treba zanemariti
    Posljednje uređivanje od mujica : 23.08.2011. at 16:02

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ajde de
    to se nemere dogodit nakon klistira, onda neš u WC, jel
    Ići ćeš na WC nakon klistira. Tome služi, ali nećeš roditi za vrijeme obavljanja nužde. Uopće ne kužim što je tu tako smiješno?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •