Moj doprinos o klistiru http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17943738
Moj doprinos o klistiru http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17943738
svaka čast, to se traži !!!
tako je užitak raspravljati, a ne na nivou Glorije, Mile i rekla mi je od prijateljičinog šogora ujne strina, pa njena teta
čini mi se da ginekolozi to i znaju i primjenjuju, te da to više nije rutina
ja sam to prije 4.god.izbjegla, a nisam imala prohtjeva, osim jednog ( izbjeći sekciju )
drip = brzi vlak
prirodni trud= bicikl
poslje prvog nisam mogla hodat 8 dana
poslje drugog sam hodala sutradan
Ne budi mi lijeno, prepisat ću početak zaključka iz te knjige, str 15:
Research clearly shows that interfering with the normal physiological processes of labour and birth increases risk factors and complications for both mother and babay. This review of the literature has aimed to provide a research based answer to questions raised about many interventions which are performed routinely during many normal labours and births. While this review cannot clam to be complete, it certainly does lead us to conclude dthat interventions should only be used cautioulsy, when benefits clearly outweigh the risks. .....
Baš lijepo.
Dakle, kistiranje ne utječe na učestalost infekcija kod djeteta niti kod majke. A tko je ikada ovdje tvrdio da utječe?
Što se tiče efikasnosti trudova uz puna ili prazna crijeva, što su se neki ovdje usudili reći da klistiru daje smisla, to se očituje u skraćivanju vremena poroda. Oba istraživanja koja su tražila odgovor na pitanje skraćuje li klistir trajanje poroda su pronašla da je trajanje poroda kraće kod klistiranih žena, s time da je kod jednog istraživanja ta razlika statistički značajna, a kod drugog (na manjem broju ispitanica) ta razlika nije bila statistički značajna.
Hvala na potvrdi toga što se nas nekoliko usudilo napisati.
ne znam, ja bih rekla da postoje valjda medicinske indikacije za ubrzavanje poroda, a koje nisu istovremeno i indikacije za carski rez. ne vidim kako carski rez može biti manje invazivan za majku i dijete od prokidanja vodenjaka i dripa,kako se ovdje sugerira.
jel postoje takve?
evo, npr moj prvi porod. pukao vodenjak, lagano mekonijska voda, CTG, doktor odlučuje drip. ne carski - nego drip. da mi je odent bio u bolnici, kako sam shvatila - bio bi carski rez. a da sam odbila drip, možda bi opet bio carski rez.
u stvari, ivannina paralela mi se čini ok - drip kao nekritičko prepisivanje antibiotika.
princess, nisam mislila na linkove, ne volim linkoveviše ovakav slikoviti opis kakav si dala s bajama i kosom
smiješan mi je diskllejmer u ovoj knjizi koju je linkala anchie -u stilu nemojte ovo probavati kod kuće
jedna anegdota iz italije gdje mi je rodila prijateljica.
kad je došla u rodilište, s trudovima, predložili su joj prirodan porod. ona se složila. nema brijanja, klistira, dripa itd, sad ćemo zvat anesteziologa...onapa zar niste rekli prirodan porod? sad oni
, totalno iznenađeni odbijanjem epiduralne, da, al nismo mislili baš toliko prirodan
![]()
Po onome što sam čitala, ja bih rekla da odent ne bi radio carski nego bi pustio porod da teče svojim tijekom. Neka me ispravi tko zna bolje, no meni je ostalo sljedeće u glavi. To da je voda zelena znači da su crijeva počela raditi, ne znači da će dijete udahnuti tu vodu. A dijete ima tendenciju udahnuti kada je u stresu. Ako je to zaista tako (a kao što rekoh, neka me ispravi netko tko zna bolje možda je meni krivo ostalo u pameti), onda meni nema logike davati drip jer se time zaista povećava stres na dijete.