cvijeta73 prvotno napisa
čuj, budimo realni, nije baš ni tako. ne valja ni pretjerivati. ja mislim da ipak treba reć da - boli. meni je mama (jedini izvor edukacije prije deset godina) rekla da je to ko malo jača menstruacija pa sam ju "psovala" u onim zadnjim trudovima. mislim, možda je kriv drip, al sumnjam. čitala sam priče s kućnih poroda i bome u mom slučaju nema baš neke prevelike razlike. ajd, bila sam i u ležećem položaju, al da mi je neko rekao da se moram dignuti u tih zadnjih sat vremena, i taj bi dobio svoj dio "psovanja". pod navodnicima samo zato jer nisam koristila ružne riječi.
ono što me fasciniralo i što mi dan danas nije jasno, je da mene, paničarku, bez obzira na bol, niti u jednom trenu nije uhvatila panika. osjećala sam se potpuno sigurno. zaslugu za to sigurno ima činjenica da je mm bio sa mnom. igrom slučaja sam bila u bolnici, kad su mi počeli trudovi u pet ujutro. i kad sam ga zvala da dođe ODMAH jer ću, po maminoj edukaciji, rodit jaako jaako brzo. a rodila sam u devet navečer
bio mi je super, osim što me pokušao utišati. hbg, ja nisam od onih koje tiho rađaju, svašta sam pričala, derala se i tako. babica je rekla da me pusti, da mi je valjda tako lakše. samo jedna je imala ideju da vičući trošim snagu, al ostali svi su bili na mojoj strani. LOL
kakvu snagu, meni je jedino prirodno kad te tako boli da se - dereš, tako mi je bilo lakše. tu je isto bilo riječi o tome da moraš biti tih pa će ti onda biti bolje - to je isto zabluda. valjda nekome paše, meni nikako. ja sam se - derala. i pričala pi**arije, žalila svoje dijete kako neće imati ni brata ni sestru jer nema šanse da ja još jednom ovo prođem, plakala da ga neću moći voljeti kad mi tako nanosi bol, ma svašta.
a sam izgon mi je ostao u divnom divnom sjećanju. a tek poslije njega, uuu, to ni najbolje droge u mozgu ne mogu proizvesti, nas troje, zagrljeni, nas dvoje plačemo od sreće, ja u nekom beztežinskom stanju, a beba mirna, mirna, gleda, na mojim prsima...