Ne kužim zašto? Nakon što napišeš:
Zbilja zvuči kao da nisi upoznata sa spomenutim zakonom.pravo pacijenata da odlučuje o načinu liječenja?
mislim da to ne postoji
Što se tiče jehovice, možeš joj spičit nešto ak je na tubusu ili ako muž nije zahtijevao da gleda operaciju (znam za takav slučaj - bio je CR u pitanju)
Je li taj zakon vrijedi u Hrvatskoj?
Ne! Za mene gotova priča.Već sam rekla kad bude sve drugo kao u EU, rado ću sve zakone i zakončiće usvojiti.
To što ti savjetuješ daleko je od medicinske etike. Ni u najcrnijem scenariju mi nikada nije palo na pamet nešto davati pacijentu skrivećke ili lagati da sam nešto dala.
To je daleko ispod morala.
Strašno!
Ali neka, glavno da ti znaš za zakone!
Naravno, to JEST hrvatski zakon.
[/QUOTE]To što ti savjetuješ daleko je od medicinske etike. Ni u najcrnijem scenariju mi nikada nije palo na pamet nešto davati pacijentu skrivećke ili lagati da sam nešto dala.
To je daleko ispod morala.
Strašno!
Ali neka, glavno da ti znaš za zakone![/QUOTE]
to sam napisala zbog tvog:tc tc, kak se ta etika okreće prema trenutnoj potrebi, a k tome bi svi trebali znat što je šala a što ne.sirius, da najvjerojatnije bih spriječila da umre netko i "ubila" bih njegova uvjerenja sa litrom krvi i pola litre plazme
Slažeš li se onda s pitanjem doktora rodilji: "Jel'te gospođo, vi svom automehaničaru ordinirate kak će vam popravit auto?"