Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Claritine u trudnoci

Datum pristupanja
    May 2008

Početno Claritine u trudnoci

Danas mi je na Jordanovcu doktorica dala da pijem te tablete jednu dnevno al di god procitam vidim da se nesmiju piti u trudnoci jel ste vi sta pile za alergije? Ja svaki dan imam 2 puta za udah tafen nasal + ventolin pp i sad jos i te tablete bi trebala poceti a neznam

SunčicaVŽ avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ne znam koja ti je dijagnoza da ih moraš piti, ja sam ih inače pila zbog alergije, u trudnoći su mi rekli da ne smijem pa tako i nisam Sad pijem kimovo ulje i djeluje bolje od claritinea :D

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Imam bronhialnu astmu i alergiski rihitis( ak sam dobro napisala) i osjecaj gusenja i suhoca nosa al uz to svaki dan imam tafen nasal 2 udaha ujutro i navecer,ventolin pp i jos bi ovo trebala

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

meni ginekolog isto nije dao da pijem claritine u trudnoći.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je moj dao. u početku sam ga pila ali sam samoinicijativno prestala jer me bilo strah. ne znam

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Stvar je koristi lijeka nad mogućim nuspojavama. Ako je tvoja bolest takva da ti pričinjava ozbiljne probleme (npr. napade astme) onda ima smisla uzimati takav lijek jer tvoje stanje više šteti bebi nego neuzimanje lijeka. Ako, ne...onda je bolje odustati od lijeka.

Ako imaš mogućnosti biti većinom u zatvorenom prostoru, a nakon što uđeš izvana otuširati se i oprati kosu te smanjiti alergene na najmanju moguću mjeru te s takvim ponašanjem izbjeći neke teže simptome alergije/astme i još si pritom u ranoj trudnoći...možda je bolje da ne uzimaš taj lijek. Za svaki slučaj.Neće bebi biti ništa od tvog kihanja i šmrcanja.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

od kihanja i šmrcanja bebi neće biti ništa, ali ako mami to može dovesti do napadaja astme, onda to nije za igranje...

ja sam pila claritine u svakoj trudnoći, ali sam uzela samo pola tablete. ginekolog mi je tako preporučio.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj lahor prvotno napisa Vidi poruku
    Stvar je koristi lijeka nad mogućim nuspojavama. Ako je tvoja bolest takva da ti pričinjava ozbiljne probleme (npr. napade astme) onda ima smisla uzimati takav lijek jer tvoje stanje više šteti bebi nego neuzimanje lijeka. Ako, ne...onda je bolje odustati od lijeka.
    Uvijek je u ovome stvar, potpisujem. A procjenu rizika radi dr.

I uvijek me štrecne ono jednostavno "smije li se ovo ili ono u trudnoći", tj. česti natpisi - piješ normabel - zar se to smije? Ili aspirin? Ja sam čula itd. Ja nisam jer sam pročitala itd.

Crno-bijelog odgovora rijetko ima, tj. u igri je uvijek cost-benefit po majku i bebu, iako postoje ustaljene prakse, ali kako to znat na temelju jednostavnog pitanja "može li se to i to u trudnoći".

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas sam popila ujutro taj claritin da vidim dal fakat malo pomaze al dobila sam neki nemir, stalno zedna i glava mi puca a ja i dalje imam pritisak u plucima. Mislim si da je to sve Tina koja mi stiska pluca i moj niski tlak. Rekao je doktor neka popijem 3-4 dana ak mi nebude dobro onda da prestanem jer nema koristi pa cemo viditi od 3-4 dana nadam se da nece biti nista.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pritisak u plucima ti nece rjesiti claritine, on je vise za hunjavicu, kihanje, svrbez ociju itd... Ventolin bi bio za taj pritisak... Mene je puno manje gusilo kad bi uzela udah ventolina...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja mislim da claritine ne pomaže baš kod pritiska u plućima, bar iz mog iskustva.
    Ja sam u trudnoći isto imala, valjda zbog hormona, problema sa alergijama. Uzimala sam becotide, 2 puta po dva udaha. Ali nisam imala napade astme niti gušenja (imala sam ih ranije, ali nekoliko godina pre trudnoće ne). Imala sam samo ponekad utisak da ne mogu dovoljno da udahnem, kao da mi nešto pritiska grudi. I imala sam suvi nadražajni kašalj.

Na kraju me je spasio jedan stariji doktor, pulmolog, koji mi je rekao da ako baš nemam gušenja, ne uzimam becotide, ali da se natačem vodom. Da udišem vodenu paru, da pijem puno vode, da koristim ovlaživač vazduha, i kako je rekao "svaki put kad prođeš pored česme ti uzmi malo vode u dlan i udahni". I stvarno mi je pomoglo, za nekoliko dana mi se kašalj smirio, pa sam to ponavljala još par puta do kraja trudnoće.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Danas nisam popila tabletu. Mislim da je meni to gusenje od tlaka jer mi se magli pred ocima i nekak sam troma. Pijem dosta tekucine al ne pomaze

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj SunčicaVŽ prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam koja ti je dijagnoza da ih moraš piti, ja sam ih inače pila zbog alergije, u trudnoći su mi rekli da ne smijem pa tako i nisam Sad pijem kimovo ulje i djeluje bolje od claritinea :D
    samo sam htjela reći da je ulje crnog kima super, ali se NE SMIJE koristiti u trudnoći (oralno)

meni doktorica nije htjela dati ni claritine, iako znam da su ga neke cure pile cijelu trudnoću?!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •