Pokazuje rezultate 1 do 50 od 140

Tema: da li treba uciti decu da vrate udarac

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako ga budem trebala učiti da vrati, odnosno ako mu ne dođe spontano, svakako ću ga probati naučiti.
    Ali to treba biti zadnja metoda, ako ništa drugo ne djeluje, niti odmicanje, govorenje teti i sl.
    Mi smo nedavno krenuli u vrtić, i tu je bio jedan dečko koji je non stop maltretirao sve oko sebe. Došao bi tući jednog starijeg dečka,
    ova bi se odmaknuo, govorio mu da prestane, na kraju mu i oduzeo štap s kojim ga je ovaj mlatio, ali ništa nije funkcioniralo dok ga jednostavno nije klepio.
    Nažalost, zakon šake je ponekad jedini jezik koji nasilnicu razumiju.

I mislim da nikako nije isto vratiti udarac, kao i udariti iz čistog mira. U prvom slučaju riječ je o samoobrani, u drugom o nasilju.

A ja svakako ne mislim izigravati Gandhija preko leđa svog djeteta.

Lutka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam čitala sve vaše postove i ni sama ne znam kako djetetu objasnit udarce i tuču. ne znam. NE ZNAM, al vidim da ćemo morat naći način i to očito što prije. imao je nepune dvije godine kad sam ga odvela u jednu igraonicu gdje su se odjednom oko nas stvorila dva malca i vikala: ja ga tuči, ja ga tuči, pokazivajući na mog klinju. to se desilo bez ikakavog razloga i povoda, osim što više nisu bili sami. kad sam im rekla da se djeca ne smiju tuči i da moraju biti dobri jer je on još mali, jedna od njihovih mama mi je rekla: "aaa, pa i moj ima malo više od dvi (godine)" potpuno zanemarivši onaj dio o tuči i što sam ja uopće htjela reći. pokupili smo se i otišli a ja se uvijek iznova čudim količinom agresije koju vidim kod zbilja male djece i potpunim prihvaćanjem njihovih roditelja kako je to ok. isto se odnosi i na količine beštimji (ilitiga psovki) kod klinica, ali to je za drugi topik. nedavno smo bili na plaži i J. se savim lijepo igrao sa jednim četverogodišnjakom, koji ga je u jednom trenu jako odgurnuo i udario rukom jer mu J. nije htio dati svoju kanticu. I normalno, dijete mi se prepalo i došlo do mene da ga pomazim, dok je mama tog nasilnika odvela u more bez puno objašnjavanja kako to nije lijepo niti ga je dovela da se ispriča. ma užas. i što bih trebala objasniti svom djetetu, kakvo je to ponašanje? kakvo nam je društvo? djetetu od dvi ipo godine... da ga dam na karate sa četiri?

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku

A ja svakako ne mislim izigravati Gandhija preko leđa svog djeteta.
    moj odgovor na prvotno pitanje je- da, treba se vratiti. tako se odmah postavljaju granice

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •