Citiraj Ripcord prvotno napisa Vidi poruku
Sve nedojene bebe oko mene su počele dohranu sa 6 mjeseci. A pedijatri koliko sam čula i mamama dojenih beba znaju ranije preporučiti dohranu, to mislim da ima veze najviše s pedijatrom a ne ad/cicom.

Btw, prvih par mjeseci, dok ne jedu dohranu, prosjek potrošen na ad mjesečno (sa onim dudama za flašice, jer se flašice baš ne mijenjaju tako često): do 500 kn max, samo mlijeko u prosjeku 400-tinjak kn
400 kn je u prvih 1-2 mj. Nakon toga cifra opasno skace.
Prije 3 god, malcu smo kupovali ad za 120 kn/900g kutija. Sad vidim da u dm-u prodaju isto za 100 kn pa kad skupis bodove mozes ustediti jos 15 kn po kutiji pa bude i nesto jeftinije.

Bitno je naglasiti da napravljena bocica ne smije stajati u frizideru pa podgrijavati i sl. Ljudi svasta rade da zastede.

I smatram opasnim tako ofrlje govoriti da je cifra gotovo duplo manja od prije navedenog, jer zene koje imaju izbor dojiti/nedojiti dobivaju krivu informaciju o ukupnom trosku pa kad dodje 3-6 mj i kljinjo potrosi dvije kutije tjedno, pocinju uvoditi dohranu i razrijedjeno kravlje mlijeko jer ne mogu isfinancirati ad u potrebnim kolicinama.

Da ne spominjem mijenjanje jednokratnih pelena ujutro i navecer, a tokom dana samo kad se pokaka.

Cijena ad-a i jednokratnih pelena u kompletu je ogromna i to treba imati na umu pri odluci.