Pokazuje rezultate 1 do 50 od 344

Tema: Škola u godinama 1981. i 2011.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

E da, ja sam već pričala o svojoj razrednici iz gimnazije, koju smo tada svi voljeli jer je bila naša prijateljica, pa je vrlo brzo mnogi više nisu voljeli, jer su na prijemnima za razne tehničke fakultete ostali zatečeni zadacima iz matematike. Nikad nismo prošli veći dio programa 4. razreda, nikad nisam učile faktorijele, matrice itd itd.
    Srećom, meni je to dosad bilo nevažno u daljnjem obrazovanju i poslu, ali..... nekima nije.
    Zato se tu slažem s Mimom, zdenkom, katom i tko je već rekao da su takvi profesori cool tada, ali kasnije...
    Zato se danas rado sjećam onih čiji su mi predmeti ostali, a nisu nipošto bili Atile.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Svimbalo prvotno napisa Vidi poruku
    E da, ja sam već pričala o svojoj razrednici iz gimnazije, koju smo tada svi voljeli jer je bila naša prijateljica, pa je vrlo brzo mnogi više nisu voljeli, jer su na prijemnima za razne tehničke fakultete ostali zatečeni zadacima iz matematike. Nikad nismo prošli veći dio programa 4. razreda, nikad nisam učile faktorijele, matrice itd itd.
    Srećom, meni je to dosad bilo nevažno u daljnjem obrazovanju i poslu, ali..... nekima nije.
    Zato se tu slažem s Mimom, zdenkom, katom i tko je već rekao da su takvi profesori cool tada, ali kasnije...
    Zato se danas rado sjećam onih čiji su mi predmeti ostali, a nisu nipošto bili Atile.

Meni su ostali u sjećanju profesori koji su bili dobri predavači. neki od njih su bili atile, neki su bli prave pizde od ljudi i nisu bili fer, ali kao predavači su bili izvrsni, stručni, elokventni, kreativni, interdisciplinarni, ju nejm it.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su ostali u sjećanju profesori koji su bili dobri predavači. neki od njih su bili atile, neki su bli prave pizde od ljudi i nisu bili fer, ali kao predavači su bili izvrsni, stručni, elokventni, kreativni, interdisciplinarni, ju nejm it.
    ja mislim da to moze drzati vodu kad se radi o visokom obrazovanju, jer su tada djeca vec na neki nacin i mladi ljudi i mogu divergirati strucnost, karakter i ostalo. i u stanju su to racionalizirati i ne primati tako osobno.
    i ja volim slikarstvo velikog nam pabla, ali me nimalo ne odusevljava njegov odnos prema zenama.
    za djecu koja idu u osnovni i srednju skolu nisam sigurna da je profesor/ucitelj koji je "pizda od covjeka" dobar izbor.

inace se slazem s tobom da profesorima koje roditelji opsjedaju nije lako.

ne radi se samo o zainteresiranost. meni je potpuno jasno da neku djecu za pojedine stvari ne mozes zainteresirati (no tu bi trebalo prosiriti temu na skole kao takve), no svejedno mozes postici da i djeca manje zainteresirana suradeuju u smislu da ne ometaju.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kako li se ono zvao topic?

Ja sam išla u školu u sedamdesetima i baš se pokušavam sjetiti, ali nekako.... kao da mi je netko obrisao sjećanja. Sjećam se glazbene dobro, jer tamo mi je bilo lijepo, a osnovna.... kao da nema ničega. Mislim, moram ulagati debeli napor da se bilo čega sjetim. Mislila sam a će se to promijeniti s godinama, kako su mi djeca krenula u školu. Evo, već je stariji u petom razredu, ali ja se vrlo teško prisjećam osobnosti svojih nastavnika.

Sjećam se učiteljice (jer mi je bila susjeda i poznavala sam je prije), sjećam se nekih caka tipa školske priredbe ili školska kuhinja, boravak (ujutro, škola popodne) ali blijedo i nikako.

Srednja škola je druga priča, tako da mi se čini kako to ima više veze s percepcijom i interesima nego sa samim učiteljima/nastavnicima/profesorima. Nisam za njih nešto posebno bila vezana.

Gradivo sam savladala, daklem ljudi su odradili svoj posao kako treba. Možda im je baš to i plus.

Btw. primjećujem istu stvar kod svog mlađeg sina koji je vezan za profesoricu instrumenta u glazbenoj, a osnovnu "odrađuje" jer mora. I nema neke velike razlike 1981/2011 osim u percepciji. Ono što je drugačije je cjelokupna slika društva i sustav vrijednosti, a to se ne može ograničiti samo na školu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •