Drage Rode - nema me na forumu, ali moram podijeliti s vama novosti na upit o tome kakva je OŠ Jabukovac. Na moj su post odgovorili neki roditelji nižih razreda kako je u školi sve OK, 2xmama je nesretna što joj djeca više ne idu u Jabukovac.I ja sam, ali samo zbog praktičnosti i zelenila, ni zbog čega drugog. U nižim razredima je naravno sve OK, ako dijete dopadne dobroj učiteljici. U tom je slučaju svugdje dobro u nižim razredima. Ali evo, ono što sam napisala da se djeca masovno ispisuju iz škole nastavljeno je još dramatičnije. Iz 7a ispisalo se POLA razreda. Riječ je o jako dobrom razredu koji je imao odličnu učiteljicu u nižim razredima, sve su to djeca koja su vrijedni učenici, većina ih ide u glazbenu školu. I pola ih se ispisalo i sada ih u razredu ima 8!. Iz 7b se također ispisalo dvoje, a dvoje ili troje prošle godine.
U školi je u jednom razredu ostalo osmero djece i nikom ništa. Strašna profesorica iz matematike koja je uzrok većine ispisa, još uvijek drma. Ravnatelj ima tako dobre veze u Ministarstvu da se baš ništa nije dogodilo od svih silnih roditeljskih prijava i napora da se nešto poduzme. Ono što se, hvala Bogu ipak dogodilo je to da se vijesti ipak šire pa se vidi da je opasno naljuljan ugled škole jer ove godine škola nije uspjela upisati 2 prva razreda već samo jedan. Ne sjećam se je li se to ikada dogodilo. Zato je škola u Varšavskoj upisala 3 razreda, mada djece na upisnom području ima tek za jedan. Niti u jednoj školi nije idealno, ali to što se događa na Jabukovcu bez ikakvih sankcija, stvarno je nevjerojatno.