-
Moji su bili nedonoščad i nisu mogli dojiti pa sam i ja krenula s izdajanjem, prvo 1,5 mjesec koliko su bili u bolnici, a zatim i doma, ukupno 7 mjeseci. Prvih dana sam izdojila 20-40 ml u jednom izdajanju, svaka 3 sata. Polako se to povećavalo, možda do 100 ml odjednom. Kod kuće sam prvo izdajala svaka 3-4 sata, a nakon nekih 2 mjeseca sam ustalila ritam na svakih 6 sati po 200-tinjak ml (nekad i do 250), uglavnom oko 1 litru dnevno.
Nakon onoga što sam vidjela u sobi za izdajanje u bolnici tijekom 1,5 mjesec, a vidjela sam puno mama, mislim da dosta žena ne zna pravilno izdajati, a nema im tko pokazati. Kad koristiš izdajalicu, najvažnije je ne pumpati kao lud, u kratkim i brzim potezima, jer to nije učinkovito. Treba stiskati polako, pazeći da se napravi vakuum, tek kad izdajalica izvuče bradavicu onako udugačko i neprirodno za vidjeti, znači da je ''uhvatilo''. Tad se ručica stisne i drži stisnuta sve dok mlijeko izlazi u tankom mlazu. Tek kad se mlaz prekine, stisnuti opet. U isto vrijeme treba palcem druge ruke lagano potiskivati od vanjske strane dojke prema bradavici, pa promijeniti mjesto, dok se ne ''obiđe'' cijela dojka. Tako se dojka dobro i potpuno prazni i nećeš se umoriti od izdajanja kao da si kopala 
Eto, nadam se da sam malo pomogla i sretno s dojenjem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma