Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2230

Tema: Prenatalna dijagnostika (double, triple, AC, PAPP...)-da/ne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Srčane komplikacije se ne vide na amnio. Vide se na uzv-u, vrhunskom kad gleda vrhunski stručnjak i pravom trenutku , a vide se samo rijetke, pod uvjetom da su ovi prvi uvjeti zadovoljeni.
    Meni je kardiolog rekao da je naći grešku u maternici sa kakvom rođena moja kćer ravno dobitku na lutriji (toliko je šansa mala).
    Hvala na ispravku, nisam mislila sve, nego neke, a one često idu s Down sindromom, ako dobro kužim.

Shvaćam da se ne može sve vidjeti. Ja sam za sebe tada odabrala da gledam ono što se može vidjeti i u odnosu na što se može djelovati, a da za drugo živim s rizikom.

UZV ne može sve pokazati, zato i postoji amnio, a i ona detektira malo toga (u smislu bolesti) tako da svi jasno kažu da nema garancije za zdravo dijete, ovo je samo isključivanje nekih rizika.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.09.2011. at 14:31

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na ispravku, nisam mislila sve, nego neke, a one često idu s Down sindromom, ako dobro kužim.

Shvaćam da se ne može sve vidjeti. Ja sam za sebe tada odabrala da gledam ono što se može vidjeti i u odnosu na što se može djelovati, a da za drugo živim s rizikom.

UZV ne može sve pokazati, zato i postoji amnio, a i ona detektira malo toga (u smislu bolesti) tako da svi jasno kažu da nema garancije za zdravo dijete, ovo je samo isključivanje nekih rizika.

Relativno često oko 30% djece sa DS ima i srčane grešku , ali ta vrsta grešaka se teško vidi na uzv-u ( često je rijeć o jednostavnijim greškama tipa "rupice na srcu", a to je nešto što se zapravo jako teško vidi na uzv-u).

Zapravo sam htjela reći da se većina djece sa srčanim greškama (i to kompleksnim greškama ) rađa bez problema sa genetikom .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •