Pokazuje rezultate 1 do 50 od 191

Tema: kako popraviti kvalitetu jajašca?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Taj klomifen-challenge test se, ako dobro shvaćam, sve više napušta, pogotovo kad imaš sve te kriterije - AMH, UZV. Puno toga će i dobar reproduktivac UZV-om vidit (antralci, volumen jajnika) da mu ne treba tog challenge-testa toliko - mislim AMH+UZV je dovoljan, čini mi se.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Taj klomifen-challenge test se, ako dobro shvaćam, sve više napušta, pogotovo kad imaš sve te kriterije - AMH, UZV. Puno toga će i dobar reproduktivac UZV-om vidit (antralci, volumen jajnika) da mu ne treba tog challenge-testa toliko - mislim AMH+UZV je dovoljan, čini mi se.

Dobar reproduktivac. Zanimljiv termin.
    Dakle, vrhunski reproduktivac mi je rekao da bi sa omjerom FSH/LH-3/1, i sa brojem antralaca bio 4-5, mogla "možda imat problema".
    A za AMH od 1.0 i sa brojem antralaca 3, da amh ne treba uzimat u obzir jer tri antralca su jako dobra količina za toliki amh...

I onda onako naiđem na neke šuplje nade, gdje ljudi pišu kako se u nekim slučajevima desi da i žene u menopauzi spontano ostanu trudne...

I što više čitam, sve mi više smiješno....
    Vidim da trebam prestat čitat...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sweety prvotno napisa Vidi poruku

Dobar reproduktivac. Zanimljiv termin.
    Dakle, vrhunski reproduktivac mi je rekao da bi sa omjerom FSH/LH-3/1, i sa brojem antralaca bio 4-5, mogla "možda imat problema".
    A za AMH od 1.0 i sa brojem antralaca 3, da amh ne treba uzimat u obzir jer tri antralca su jako dobra količina za toliki amh...

I onda onako naiđem na neke šuplje nade, gdje ljudi pišu kako se u nekim slučajevima desi da i žene u menopauzi spontano ostanu trudne...

I što više čitam, sve mi više smiješno....
    Vidim da trebam prestat čitat...
    Sve ti je to logično. I prvi je rekao dobro - naznaka problema.

Onda ovo kad se vidio AMH, ide "waiver komunikacija", tj. "utješni govor" - to je sasvim uredan broj antralaca za takav AMH. Ili - vaš FSH i AMH su sukladni dobi - najčešća izvedenica. To pak, prevedeno, ne znači da su "dobri", samo znači da nisu "nenormalni" - kao neke druge diskrepance - tipa kaae slučaj, tipa rikikiki, ili ovi koji su na drugu bandu "nahereni" - inesz, aurorablu, ja. To znači - smanjuje se fertini potencijal, u skladu s dobi. To je činjenica, ali to možda ili ne prezentiraju ili žena ne čuje na takav način. Možda bi bilo najjasnije da kažu - starite, ali starit je normalno. Onda bi se neko možda uvrijedio.. itd.

Ovo što neke žene u menopauzi ostaju trudne - i to je točno. Tijela nisu 1+1=2. Ali, što da se s tim radi? Treba bit racionalan, ko što reče ex drug nam - ne treba u očekivanju "čuda", po meni, mijenjat hodograme. Niti čudo čekat. To nisu niti te žene radile. Jednostavno, dogodilo se, to je neupravljivo, ergo - ne trošit truda na to.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 03.10.2011. at 16:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •