i onda ti u ustima sladak okus meda, zagrizeš mandarinu a ona kiselina špricne u usta
fuj
sve su mi se usta stisla
i onda ti u ustima sladak okus meda, zagrizeš mandarinu a ona kiselina špricne u usta
fuj
sve su mi se usta stisla
e onda ti trebaš mandarinu (ili bilo koje drugo voće ) narezati na kockicepa preliti med preko toga
ja med mogu u svemu, u kavi, mlijeku,soku, samog...
ali što će mi med ako je mandarina slatka??
a može biti ne znam kako slatka, med je slađi
i okusni pupoljci prekriveni medom mandarinu ne mogu doživjeti nikako drugo osim kao kiselu, koliko god bila slatka sama po sebi
a ako je kisela ni jedan med je neće zasladiti
glupa kombinacija i gotovo![]()
Lei je mandarina sa medom zakon! Baš sam zahvalna apricot na ovom topiĆu, ne bi mi nikad ta kombinacija pala na pamet.
mojima se ne sviđa. ali vole zimski sok: puno cijeđene naranče/mandarine, malo banane, cimet, med, sve smiksano.
a tek cjepiva
nije čudo da ne reagiraju ni na što osim na nutelu i čokoladu![]()
Kad moje dijete tuli za slatkim isključivo želi:čokoladu, keks s čokoladom ili sladoled. Badava ja govorim da je i pekmez slatko, da je i voće slatko. Pjest će ona suhu marelicu, ali to ne doživi kao da je dobila slatko.
Kod nas je trenutno hit pekmez od krušaka s kakaom, intenzivan okus krušaka uronjen u miris kakaa, izgleda kao čokoladni med, a ima vlakana ko u priči. Na prepečnom raženom kruhu...
Inače moji obožavaju i ove voćne deserte - kruške samo oguljene i ohlađene, u sredinu stavim žličicu pekmeza od marelice, šlaga i prelijem ostatak kurške rastopljenom čokoladom
breskve oguljene i prepolovljene punjene malinama, mljevenim lješnjacima i ribanom čokoladom
voćni frapei breskve, marelice, borovnice, šljive s bananom
od brzinskih jesenskih kuskus s prijanima jabukama
bas dobre ideje ovdje
ja najvise pravim palacinke, ali ne klasicne nego u smjesu dodam 1-2 naribane jabuke i malo cimeta i vanilije (i ako imam, dodam mrvicu mljeveno laneno sjeme i mljevene psenicne klice sto inace drzim u frizideru)... i onda mazem sa prirodni organski namaz od voca kao sljive.. zdravo, a djeca ooooobozavaju!!!
isto volim pravit americke palacinke sto pospem sa secer u prahu...
cottage cheese sa secer i cimetom je isto favorit
citala sam u knjigu neki dan da je super kombinacija tamna cokolada, suhe marelice, i bajame - sve se otopi skupa i onda stavi u male posudice od mafine da se ohladi... i onda se jedeTreba par minute za 'napravit', par minute za ohladit, i voila - instant delight
![]()
ja kad kažem: ja bi nešto slatko tu apsolutno ne mislim na voće.
klinci isto tako - kakav učitelj, takvi učenici.
kod nas su americke palacinke zvijezda programa vec neko vrijeme
Slijedom uputa da se ne otvaraju nove teme nego se treba uklopiti u postojeće, evo me ovdje sa željom da vam prenesem jedan recept za granole koje kod mene planu. Nedostatak je što ima dosta posla, a i skupo je ako kupuješ sve eko. Ali isplati se. Recept je iz knjigice Aine McAteer: Za djecu. Evo u kratko:
krupne zobene pahuljice, nasjeckani bademi, orasi, mljeveni lješnjaci, suncokretove, bundevine i sezamove sjemenke, malo kokosovog brašna, malo cimeta, soli, narančine kore, sastavi sa suncokretovim uljem, agavinim sirupom i sokom od naranče. Peci u pečnici na 150 stupnjeva, pola sata. Ispadne hrskavo. Jedi žlicom samo ili u jogurtu i sl.
Komentar na prijašnje postove:
umjesto nutele savjetujem karobelu (iako ima palminog ulja, a med može ali da je kvalitetan - sada sam kupila jedan odličan od g. Mile na Utrinskoj tržnici)
baka, možda će se granole bolje uklopiti u ovu temu
http://forum.roda.hr/threads/66492-N...A1enog-recepta-)
ja kad god vidim temu sjetim se snenokla, i da sam kad je nastajala rasprava jela vruci puding od vanilije.
eto sad bi opet snenokle.
Ja bi srneci hrbat, da mi se topi u ustima s malo pravog šlaga. Mmmmmm...