Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Kriva uplata - molim pomoć

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Kriva uplata - molim pomoć

Prije dva mjeseca sam kupovala s jednog foruma od neke žene i paket nikad nije stigao, a ona nema potvrdu o slanju. Novac odbija vratiti pa sam krenula u potragu za osobnim podacima. Trag me odveo do banke u kojoj je njezin račun i ispada da račun na koji sam uplatila novac uopće nije njezin (ona ga u toj banci ni nema, žena na šalteru je provjerila!). Budući da ime ne odgovara broju računa pretpostavljam da je jasno da je riječ o zabuni pa molim savjet kako dobiti novac natrag. Odakle krenuti - od svoje banke ili od banke u kojoj je račun tog tipa na koji sam uplatila. Kako je uopće takva uplata mogla biti proknjižena (pri uplati je uneseno ime žene, a račun tipa, tako mi je dotična napisala)?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Novac sjeda na broj racuna. Svejedno je cije si ime napisala. Kreni od svoje banke.

U milosti si vlasnika racuna. Ne mora ti vratiti.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 12.10.2011. at 16:18

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nije zabuna, nego prevara.

Ziher si kupila s forum.hr ili s njuškala.

Dala ti je broj svog računa,ali krivo ime,a niti jedna banka ti neće dati pravo ime vlasnika računa bez sudskog naloga.
    Klasična prevara.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Dala ti je broj svog računa,ali krivo ime,a niti jedna banka ti neće dati pravo ime vlasnika računa bez sudskog naloga.
    Klasična prevara.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ajoj šta se ovo događa? ja nisam imala pojma.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a,da, svega ima,nažalost.
    ne bih ni znala da na forum.hr ne čitam listu pohvala i pritužbi,(s obzirom da i tamo ponekad nekaj kupim i vrlo rijetko prodam),načita se čovjek svega.

svakako sam naučila da se nikad,ali nikad ne šalje pouzećem nepoznatoj/neprovjerenoj osobi jer postoji šansa da će pošiljatelj platiti dvostruku poštarinu i promiti nazad paket jer se primatelj jednostavno predomislio oko kupnje i nije pojavio u pošti nakon što bi dobio žuti papirić.

kod kupnje je nezgodno,no ne kupujem nikad od osobe koja ima par postova i s kojom nitko prije nije "surađivao"

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Zato ja uplacujem tek kad paket stigne, osoba koja mi ga salje ima moje ime, prezime i adresu i ipak se na taj nacin osigurala.

Nazalost, mislim da ti svoje novce neces vise vidjet, nadam se na nisi puno izgubila.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

koksy, 99% ljudi ti neće poslati paket bez uplate,jedino ako te "zna" od prije, ili ako je s rodinog foruma

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Isusek!!! Užas!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja pak kupujem samo na Rodi
    I po mogućnosti s osobnim preuzimanjem.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uvijek sam uplatila pa dobila paket i ovdje na Rodi i od tete šivalice pelene. Ni jedna ni druga ne čekamo da sjedne novac, ni da stigne paket, posve na povjerenje šaljemo jedna drugoj. I sa svakom je bilo sve u redu. Bit će da smo mi na Rodi sve poštene.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek sam uplatila pa dobila paket i ovdje na Rodi i od tete šivalice pelene. Ni jedna ni druga ne čekamo da sjedne novac, ni da stigne paket, posve na povjerenje šaljemo jedna drugoj. I sa svakom je bilo sve u redu. Bit će da smo mi na Rodi sve poštene.
    Bome jesmo,sa rodilicama nikad problema,godinama sam na burzi i samo jednom je bila neka zavrzlama s isprobavanjem robe i vraćanjem paketa nakon valjda dva mjeseca,ali nikad ni pokušaja prevare i sl.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tip/žena (tko će ga sad znati kojeg je spola ) je s Njuškala. Ja sam dosad imala samo lijepa iskustva i zato sam sad zbunjena. Ja znam podatke o pravom vlasniku računa, ali ne znam može li mi to pomoći... Jel stvarno moguće da to ime ne igra nikakvu ulogu? Mislim, da sam plaćala izravno u banci žena na šalteru bi mi rekla da to nije ta osoba i ja onda ne bih platila, a kad se plaća internet bankarstvom u drugu banku ne postoji mogućnost provjere. Ta mi je žena prvo rekla da je u mojoj banci i kad sam internim prijenosom pokušala uplatiti novac moje mi je bankarstvo javilo grešku. Naknadno mi je rekla da je ipak u drugoj banci. A putem me muljala sve i svakako npr. ja pitam da mi pošalje broj pošiljke da provjerim u pošti, ona mi kaže da će ona provjeriti i onda mi javi da je bila i da moramo pričekati još par dana prije slanja potražnice. Onda se dva tjedna ne javi, onda mi kaže da ništa od toga jer nema potvrdu (mjesec i pol nakon uplate) i da mi ne misli vratiti lovu jer je ona robu poslala i kako da ona zna da ja taj paket nisam primila i sad žicam lovu natrag (to je odgovor kad sam joj rekla da nemam ni dokaza da je išta poslano i da je mislim tužiti) . Možda se taj tip čiji je račun služi nekim izmišljenim ženskim imenom?!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vjerovatno ti je dala tatin broj ili nekog s kim je u dogovoru.

Mozes u svojoj banci napisati zalbu za krivu uplatu, ali lovu dobivas samo ako se vlasnik racuna slozi s tim.

Bas mi je zao.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ona je (navodno) u Rijeci, a tip s računom iz okolice Siska ... u najmanju ruku čudno. I onda još ispadne da 99% jedan naš dugogodišnji poznanik živi tek koji kućni broj dalje od tog lika (kod kojeg su moji novci). Morat ću ga kontaktirati da pitam zna li što o susjedu :D. Al' stvarno čudna situacija...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Možda je prijevara, a možda je žena jednostavno fulala i ne razumije se u to...ah ko zna..
    Ali ona se ne buni da nema svoju robu, pa to bi isto vrijedilo i njoj bi trebalo biti u interesu
    da se stvar razjasni i gdje je njen paket na kraju završio, a ako šuti i svejedno joj je pa onda je stvarno nešto mutno.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nema načina da se vidi gdje je paket završio (pretpostavimo li da je poslan) jer je poslan obično... nema dokaza da je poslan, neće pošta tu ništa učiniti ... a lovu je dobila. A i normalno je da bi dosad javila da nije dobila novac ... znači neka vrsta prijevare je u pitanju.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

aha, ona kaže da je lovu dobila od tog tipa, a ti se fućkaj.
    Znam da na pošti posebno opominju i ne šaju samo tako pod obično, a ne kao paket..
    A ti sad pokušavaš doći do tipa jer hoćeš svoje novce? A ćeš prijaviti cijelu stvar?

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma ne znam ni sama ... iznos je malo veći od 150kn, ali stvar je principa i toga da to sutra ne naprave nekom drugom. Policija se s tim sigurno ne misli baviti, a ići privatno tužiti je skupo i dugotrajno. Jedino da pokušam s opomenom pred tužbu, možda upali (makar sumnjam). Na Njuškalu, normalno, ne daju nikakve podatke, samo su mi rekli da je taj račun deaktiviran i da se broj koji je naveden uz račun ne koristi. Također, kad sam dala ime žene, rekli su da nemaju korisnika pod tim imenom ...

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hehehe, pa linkaj nam oglas, pa kao mi kupimo od nje- njega, pa nekak dođemo do nje- njega, pa ga preokrenemo naglavačke i uzmemo tvoju lovu! I onda ti plačaš cugu svima nama koji smo voljni utjerat lovu...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ajde stavi link na oglas,odmah se vide i ostale stvari koje oglašava.
    Kao upozorenje nama ostalima ako vidimo poznate komade robe da zaboravimo "trgovinu".

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ništa od toga jer je oglas odavno obrisan, a korisnički račun je deaktiviran, broj uz njega se ne koristi . Ispalo je da naš frend pozna tipa i kune se da je dobar i da je sigurno poslao (pitat će ga) i da vjerojatno nema novac za vratiti. Meni i dalje ne štima to što ime i račun ne odgovaraju. Čekam sad na njega da obavi razgovor pa ću vidjeti kako dalje. Naletjela sam na jedan jako zanimljiv topic o prijevari preko oglasnika pa ću ga linkati, a ako se ne smije vjerujem da će se naći netko da ga obriše... Preporučujem pročitati do kraja jer ima rasplet ...
    http://www.bug.hr/forum/topic/mobite...ala/84854.aspx

Rosa i inana ... hvala na pomoći

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ooooo to je tako cest slucaj...
    i ja pratim temu o prituzbama sa foruma.hr i nedavno je bio slucaj da je jedna pa jos klinka prevarila dosta njih i POSTENO zaradila ...davala lazne podatke tako i na njuskalu...spremale su se zene u lov na nju sada na kraju neznam jesu li uspjeli sta rijesiti...

ja dosta cesto znam nac nesto povljno no nikada nisam dobila paket prije uplate,naravno ljudi se boje ...a to je rizik takve kupovine...
    samo jednom na RODI je jedna mama poslala paketic vrijedan 220kn prije nego sto sam uplatila...kao sto je netko napisao na rodi se ocito moze vjerovati...

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

zato ja šaljem preporučeno. imam potvrdu da sam poslala. jer sam se opekla jedno 3 puta, čini mi se.
    prije sam znala poslat i prije uplate, ono, računam, nema se para odmah, a robica je, neka dijete nosi odmah, dok me nije začavlala jedna mama s maloga lošinja. kupila dosta curičaste robice, spomenila kako joj je curica sve prerasla, koliko se sjećam. ja poslala paket.
    zavlačila me, pa uplatila pola, ja vjerovala da čeka plaću, pa na kraju brat pomorac imao egzotičnu bolest, ma daj ... toliko naivna nisam. pogotovo jer bolest nije imala ime i bila je rijetka i tajnovita.
    bila sam tada u viskokom stupnju trudnoće, bilo je pred božić, pa sam joj prigodno čestitala i rekla neka gušta u tome šta am joj poslala i u svojim blagdanima,
    a savjest kakva joj bude.
    naravno da nije uplatila.
    to mi je bila škola.

a za ovo s tuđim računom, krivim imenom, pojma nisam imala. strašno.
    na njuškalu sam kupila sling, sve pet bilo.

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam dosada kupila i s Rode, i s forum.hr i s Njuškala. Neke sam pakete platila pouzećem, a neke sam uplatila na račun nakon čega je dotična paket poslala. Ljudi se boje poslati dok ne sjedne lova i na taj se način osiguravaju...istina je da je tada rizik na kupcu...ali, ako prodavatelj pošalje, pa čeka uplatu po primitku istoga paketa, tada je rizik sav njegov...U svakome slučaju postoji rizik i veliku ulogu igra povjerenje. Od svih žena od kojih sam dosada kupila...kupila bih opet. Dobila sam što sam platila, brzo i jednostavno.
    Inače, ja imam internet bankarstvo Erste i PBZ-a: kod Erste toga nema, ali kod PBZ-a mi napiše ime vlasnika računa ukoliko isti ima račun u PBZ-u...

Znala sam da su prijevare moguće, ali nekako uvijek misliš da se to neće tebi dogoditi...kao da si cijepljen prrotiv toga

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zato ja volim kupovati na Rodi
    Puno puta sam dobila paketić prije uplate, sve s puno povjerenja.

Svi ovdje dosta vremena provodimo na forumu, unosimo osobnost u nickove i teško da će netko to odbaciti za parsto kuna.

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ni ja nisam imala pojma da tako varaju ljude. Na njuškalu sada za sve nove račune traže sve podatke uključujući i OIB, zbog nekog zakona o sprječavanju rada na crno, jer ima hrpa onih koji vode prave biznise preko njih. Možda se tako uspije stati na kraj ovakvim prevarama.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Rivendell, nema garancije niakakve.Njuškalo traži podatak o OIB-u, no ne provjerava ga, oni se ograđuju od ispravnosti danih podataka.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ha onda plaćanje pouzećem, preuzimanje pošiljke na pošti uz komisijsko otvaranje... onako kako piše u linkanoj temi...

cash and carry...

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

komisijsko otvaranje?
    što je to?

ja sam prije par godina kupila nekoliko parfema odjednom i to odlučila platiti pouzećem, bila je poveća svota novaca u pitanju pa mi je plaćanje unaprijed nepoznatoj osobi bilo malo riski...

i donio poštar paket, ja hoću otvoriti pred njim, nije bilo govora o tome. rekao je da ja prvo potpišem i platim iznos i vrijednosti i poštarine, nakon toga dobijem paket u ruke, pošta aposlutno ne odgovara za sadržaj paketa.
    još mi je rekao, da ako ne potpišem i odbijem platiti paket,a otvorim ga, može ispasti da je on otvarao sadržaj i uzeo nešto iz paketa.

dakle, pošiljku poslanu plaćenjem pouzećem ćete otvoriti tek nakon što platite.
    provjereno.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

još nešto, vezano za plaćanje pouzećem.
    ja sam jednom tako slala i platila poštarinu da bi mi se paket vratio pa sam platila i tu poštarinu za nazad, cca 30kn za ništa. osoba se nije pojavila u pošti jer je u međuvremenu odustala od kupovine.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rosa, cvijeta je stavila link na temu. pročitala sam ga od početka do kraja, i unutra našla uputu o komisijskom otvaranju. provjeri taj dio.
    ovaj drugi dio ne želim komentirati. mislim da bih možda postupila onako kao što je postupio tip iz linka :jakoljut: ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •