Stranica 20 od 288 PrviPrvi ... 1018192021223070120 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

potpisujem valu, i ja sam na SD kod dr Hafnera, do sada sam se vodila u ambulanti za visokorizičnu trudnoću (tlak, ali se normalizirao) a od sada opet kod njega ali u "običnoj" trudničkoj ambulanti. I ja se osjećam sigurnije kad sam pod kontrolom bolnice gdje mi oni svaki put napišu sve pretrage koje trebam obaviti a ništa ne prepuštaju slučaju. Sad jedino imam sljedeći put obaviti KKS i OGTT. Zapravo sam kod socijalke i u prvoj i ovoj trudnoći bila samo jednom na pregledu, obično nakon ta 3 mjeseca (i ja sam bila pacijentica dr A).

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Šiškice i meni se čini da je moja bebica veća al dr ništa nije komentirao (24 tt, a on/a već 700 g). Za OGTT sam više inzistirala ja a dr se samo složio

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mene je doc slao na ogtt i djelovalo mi je kao da vecinu svojih trudnica salje, premda ja imam dosta secerasa s tatine strane, pa mi je drago sto smo i to provjerili.

Sljedeci cetvrtak sam konacno na pregledu, bit cu tada 26+6 i bas me zanima kolika ce biti bebica. Ja sam i dalje na 3,5kg u plusu i samo se nadam da curica dobro raste, jer mi je vec cudno sto ne dobivam vise na tezini. I naravno da popricam i s mojim dr o tim kontrakcijama. Imam ih i dalje , izgleda da sam jedostavno jedna od onih trudnica koja ih ima cesce ili ih pak vise osjecam (kazu da vecina trudnica ima kontrakcije, no neke ih ni ne osjecaju).
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 03.11.2011. at 18:02

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hakya & Malena dobrodosle

Siskice i moja mrvica je u 28 tt bila cca 1250 g, a OGTT sam radila prije i sve je ok. Nemoj se brinuti, neke od nas jednostavno imao velike struce

Malena meni trudnoce vode od 9. tt u Petrovoj zbog pocetnih komplikacija i ja sam za sada zadovoljna, ali svejedno idem povremeno na uzv privatno kod dr. Kosa u Ginekos. Od privatnika su na glasu dr-i u Viliju, osobito Radoncic koji tamo vodi MPO. Socijalni ginic ce ti trebati za neke uputnice koje ti vjerojatno nisu pokrivene policom dodatnog zdravstvenog osiguranja (krvna grupa, rh faktor, testovi senzibilizacije), a i za recepte za utrice dobro dodje da ne kupujes i trosis nofce (radije kupis bebi nesto, ja sam racunala mjesecno bi za utrice davala cca 300 kn da nisam isla po recepte).

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Vjerujem da će nalaz biti ok!! a i ne moraju i nisu sve bebice jednako teške tak da me to ne zabrinjava..

MM inače navija da njegoova curica ima najmanje 4kg i da bude velika i zdrava , ( on je imao 4,2kg a njegova sestra 4.5 kg , a mama im šumska jagodica).. ne razmišlja da treba curu i roditi..( na kraju krajeva ne rađa on!!!)

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo, da se javim. Mi smo večeras bili na ultrazvuku i sve je u najboljem redu. Mrvici srce kuca k'o velikooo)) Sve su druge mjere kako i trebaju biti s obzirom na tjedan trudnoće (18+5). Šećer mi je OK...ali dr kaže da OGTT mogu napraviti u 25tt. Inače, sve je savršeno...i sada su mama i tata mirni i zadovoljni)) Sljedeća kontrola za 4 tjedna, to jest 01.12.

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, što se tiče OGTT-a...
    Baš danas na trudničkom tečaju je doktorica pričala kako unatrag 2-3 godine ovaj test postaje standard u nekom 24-26 tt. Kod žena kod kojh postoji obiteljska anamneza prvi se ogtt radi i ranije (oko 16 tt) pa drugi u 24 -om. Veli da bi prema preporukama i stavovima struke ovaj test morao biti redoavn u svakoj trudnoći. Isto je rekla da su unatrag par godina postorženi (odnosno sniženi) kriteriji za postavljanje dijagnoze gest. dijabetisa, upravo da bi se izbjegle komplikacije i u ranoj fazi reagiralo dijabetičkom djetom...
    Eto, kog interesira...

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ma ne moraš se brinuti oko toga, moj bebač je u 33 tj trudnoće imao 2200 umjesto 1800-2000, što je po njima za 1,5-2 tjedna veća beba i hitno su me slali na OGTT koji sam do tada radila već 2 puta. Nalaz: na tašte 4,5, 2 sata nakon glukoze 5,1. Mojoj sestri su u obje trudnoće rekli za pola kg veću težinu bebe. Doduše ja i imam predispoziciju za veliku bebu. Do 33 tj sam dobila 9 kg, sada sam 37 i imam +12, ali sam naotečena da me sva koža zateže pa se nadam da je veći dio toga voda. Nemoj se previše uzrujavati, samo mirno kroz trudnoću jer i ti ultrazvuci nisu baš precizni. Ako beba lijepo napreduje, a anatom ija i morfologija uredne onda nemaš razloga za brigu! Pozdrav i sretno
    Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    T mi vodi moj soc. ginekolog ( u DZ Kruge) al na UVZ-ove idem u Vinogradsku (gdje i mislim roditi)..

Uspravo smo jutros bili na UVZ , sve super jedino je curka malo veća . Trebala bi biti oko 1kg a oni su ju procijenili da je 1220 g pa moram sutra vaditi šećer.. A baš sam mislila da ću izbjeći tu pretragu!!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cure evo da vam se javim, jučer mi je bio gotov nalaz urina i hvala Bogu sve se vratilo u normalu, nalaz uredan i dr je rekla da će samo provjeriti za tjedan dana uzv bubreg da vidi stanje. kao da mi je pao kamen s srca
    kada mi se sve ovo događalo valjda od povraćanja i dehidracije sam bila u ginekologa na vagi -2kg. ali srećom sad mi se to vratilo i opet sam na 60kg što je 4kg od početka a ja u 26 tt. tako kao i ValaMala stalno se brinem kad će te kile gore. iako mog gin to uopće ne zabrinjava, kaže beba uzima sebi sve što treba i dobro napreduje..a to je najbitnije!
    uz to čula sam svakakvih primjera u vezi kg..npr kaže medicinska sestra od mog gin da je neka žena cijelu trudnoću povraćala i na kraju trudnoće imala manje kg već na početku pa se rodila beba 3,5kg. isto sam čula da je neka dobila 5kg a beba bila 4kg. a i suprotnih priča da žene znaju dobiti i 20 kg a roditi bebu niti 3kg..pa tko će ga znati. samo mi svi kažu da je u konačnici bolje da je beba manja da se lakše porodi.
    što se tiče ogtt testa ja bih opet svima preporučila polikliniku sunce. ugodno, vrhunska usluga bez gužve, izvadili krv na početku, popila tekućinu i izvadili ponovno krv za 2h. nalaz 1h poslije toga. sve me je došlo 60 kn ( na tel kad sam zvala pitati su mi rekli 75 a naplatili 60kn!).
    mislim sve u svemu da to nije neki novac a uštedi puno živaca i čekanja za uputnice, bolnice, ići opet po nalaze itd..
    i da, moj gin je rekao da je to obavezna pretraga za trudnice, ne mora ništa ukazivati na povećan šećer već po defaultu sve šalje..
    pozdrav novim trudnicama na forumu, dobrodošle! nadam se da ćemo pomoći savjetima!
    MOjca bebica ti je preslatka!
    seka 35 čestitam s malim kašnjenjem!
    ValaMala sretno u dr i javi baš što je tvoj dr komentirao za težinu i kontrakcije!
    Klara super za bebača, ja sam isto plakala kada sam vidjela da onako maleno maše rukicama i nogicama u svim smjerovima )
    Šiškice nemoj se brinuti, puno puta sam čula da pogriješe s težinom, meni su nevjesti pogriješili s težinom i 0,5kg prije poroda kad su procijenjivali težinu bebe.
    darkica super za dobar uzv!
    pozdrav svim ostalim curama i još vam jednom hvala na podršci i dobrim željama! sve je dobro što se dobro svrši!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

prag, glavno da je sve OK...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

prag super što je sve OK sada
    Darkice za dobar nalaz
    I kod nas mjere bebe odskaču od prosjeka, dečki kao veći nego očekivano, ali to je vrlo relativan pokazatelj, pa nema brige...
    Mi bili po koliga 3u1 jučer, sutra stiže krevetac, a trenutno se i klima postavlja u sobi...jedva čekam da sve pripremim da se napokom mogu samo odmarati...

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Šumskica,čija ste kolica odabrali?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

prag, onda smo ti i ja u stvarno sličnoj situaciji. Već me to pomalo i brine i zato mi je drago što je pregled u četvrtak, da me doc smiri. Iskreno svejedno mi je za kile, više ili manje, lako se to sredi poslije, no glavno da curica napreduje kako treba. Užasno mi je čudno što stojim na tih + 3,5kg, a tjedni idu. A valjda je sve ok. Javim sve naravno nakon pregleda

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a ja pak muku mučim s rastućim kg, samo se gomilaju, već sam na 93... ali kako je netko napisao, najbitnije je da je rast ploda i anatomija u redu. mene dr zadnja dva puta nije ni pitao za kg, a nadam se da će OGTT kao i u prvoj trudnoći biti dobar.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj malena19 prvotno napisa Vidi poruku
    veliki pozdrav svima...
    friskim mamama cestitam od srca, a onima koje ce uskoro postati mame zelim puno strpljenja u zadnjim tjednima i sto ljepsi dolazak njihovih malenih stvorenja

ja sam danas 6+2 i jucer smo vidjeli nase malo srceko isto kao i Hakya do sada sam se bojala pisati na ovoj temi da ne bi nesto krenulo lose. Cak nismo ni nikom od bliznjih rekli i za sad je plan da sutimo dok ne prodje 12tj.

Ali eto me sada tu i naravno da odmah imam pitanje ispricavam se ako bi ga trebala postaviti na nekog drugoj temi, ali trazila sam i nisam nista nasla - ako ima takva tema bit cu jako jako zahvalna ako me netko uputi na nju.

Zanima me gdje ste vodile trudnocu? Inace sam iz ZG i bilokakav savjet, prijedlog, vase iskustvo bi mi puno znacio. Imam preko firme dodatno i dopunsko osiguranje pa mi je dosta privatnika besplatno preko tog osiguranja, a ako treba i platiti cemo, ali ne znam koga izabrati
    mog socijalnog bi htjela izbjeci jer je kod njega uvijek uzasna guzva i samo uputnicu za betu sam neki dan cekala 2,5h, a za kontrolnu betu mi nije ni htio dati uputnicu, ali je na kraju popustio jer sam ju vec bila izvadila to jutro uz dogovor da cu uputnicu donjeti drugi dan... inace je simpatican, ali s obzirom da smo tesko dosli do bebe i to uz MPO htjela bi nekog tko ce joj se posvetiti

nadam se da nije protiv nekih pravila navoditi imena doktora i poliklinika, ali ako je mozete mi poslati i pp

unaprijed puno puno hvala!
    od srca preporučam polikliniku vili i dr radončića

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo ja sam sad 35 tjedana pa zadnjih mjesec dana stojim na +9, a kao zadnjih mjesec dana se dobiva na tezini.
    A trbuh mi raste naocigled pa ti sad znaj.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zato sam ja tu! 30 tt i + 14 kg!

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hm, 32 tt +12
    Posljednje uređivanje od bugaboo : 04.11.2011. at 14:09

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja sam negdje u prosjeku svih va 38tt +8kg

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

uh, uh, uh... 19+7

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ooooo evo i mene s mojim kg....24 tt....a ja na +8....tko zna kako i koliko će biti do kraja....samo meni nije baš nešto posebno trbuh iskočio....sve mi nekako malo...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Iva Mia 2009 prvotno napisa Vidi poruku
    ooooo evo i mene s mojim kg....24 tt....a ja na +8....tko zna kako i koliko će biti do kraja....samo meni nije baš nešto posebno trbuh iskočio....sve mi nekako malo...
    Nije ni moj baš veliki, a 26tt. Sad kad vas sve slušam, dođe mi da se zabrinem...

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ni moj baš veliki, a 26tt. Sad kad vas sve slušam, dođe mi da se zabrinem...
    Vala, moja snajka je išla roditi s +6....rodila živu i zdravu curu...3100 g...nemoj se zabrinjavati.....mislim da više razloga za brigu imamo mi koji dobivamo kg
    Najbitnije je da curka napreduje.....gledaj to s pozitivne strane da nakon poroda nećeš imati muke s "skidanjem"

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala ti, draga, glavno da ja u četvrtak čujem da je naša curica velika koliko treba biti, odmah će mi biti lakše.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Cure, ako malo pretrazite pdf Trudnoca, vidjet cete da da dobivanje na kilazi apsolutno nema veze s tezinom bebe. Imala sam cimericu u bolnici koja je bila kao balon, dobila masu kila u trudnoci, prenijela tjedan dana i rodila bebu od 2800g. Druga cimerica je dobila 6kg, zadnja 2 tjedna trudnoce izgubila 3kg zbog stalnog povracanja zbog zgaravice i rodila bebu od 4kg! Budite sretne i zahvalne sto ste fit i sto se ne lijepi na vas i ne zabrinjavajte se takvim sitnicama...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam u 28 tt na +8 kg (63kg).. al zapravo sam na +4 od uobičajene težine (zatrudnila sam s -4kg)..

Izgledam si ista ko prije samo je pupo iskočio, i baš mi je lijepi ni veliki ni mali.. Taman

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure ako mi možete pomoći koje imate baby watcher, ja sam 12+3 i danas sam ga probala i joj meni tu ima svakakvi brojki od 40 i nešt, pa 50, 60,70,80,90 i tako do čak 200, al rječe se pojavljuju ove veće većinom ispod 100, pa neznam kak tak svakojakve brojke izbacuje, jel ste vi tako imale da vam izbacuje, neznam jel rano još?
    Imam masov baby watcher.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Da nije toliko tih svakakvih brojki, ajde , ali toliko brojki ni sebi ni svome, i da li se to trba u ispruženom ležem potpuno položaju , jer ja još nemam baš ni trbuščić?
    Joj ako imate malo savjeta pomozite!

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam dobila 1 kg, a sada sam u 19 tjednu.

Zar nije prerano za čuti otkucaje putem baby watchera? Negdje sam, čini mi se pročitala, da baby watcher otkucaje detektira od 14 tjedna nadalje...Tko više zna, neka i mene prosvijetli.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Pa vec kada se hvalimo ja sam 13tt i -2kg

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

A znam da bi možda bilo i rano, ali pročitala sam da su neke cure znale i ranije od 14tt čuti, pa sada eto neznam ni sama.

Darkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kad saznaš, javi

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj hop prvotno napisa Vidi poruku
    Cure ako mi možete pomoći koje imate baby watcher, ja sam 12+3 i danas sam ga probala i joj meni tu ima svakakvi brojki od 40 i nešt, pa 50, 60,70,80,90 i tako do čak 200, al rječe se pojavljuju ove veće većinom ispod 100, pa neznam kak tak svakojakve brojke izbacuje, jel ste vi tako imale da vam izbacuje, neznam jel rano još?
    Imam masov baby watcher.
    Da nije toliko tih svakakvih brojki, ajde , ali toliko brojki ni sebi ni svome, i da li se to trba u ispruženom ležem potpuno položaju , jer ja još nemam baš ni trbuščić?
    Joj ako imate malo savjeta pomozite!
    A znam da bi možda bilo i rano, ali pročitala sam da su neke cure znale i ranije od 14tt čuti, pa sada eto neznam ni sama.

Ja sam uz pomoc Baby Watchera uspjela pronaci otkucaje sa 10+1 i od toga dana dalje sam ih redovno pronalazila.

Ove brojke ispod 100 ce biti tvoji otkucaji. Bebini otkucaji su puno visi, pogotovo tako radno u trudnoci. Ona brojka od 200 sto si je uspjela registrirati bi mogla biti bebina. U tom tjednu trudnoce u kojem si ti sada nama su otkucaji bili oko 175.

Inace, ja otkucaje slusam u polulezecem polozaju, tj. uvijek tako da legnem i stavim koji jastuka za ledja, sa savinutim nogama. Trbuh i sondu obavezno treba namazati s nekim uljem (osim ako ne koristis bas gel za tu svrhu). U ranoj trudnoci otkucaje treba traziti nisko ispod pupka, tik iznad pubicne kosti. Ispocetka trazenje traje nesto duze, recimo oko pola sata, i lako se izgube kada ih i nadjes. Ali svaki dan je sve brze i lakse. Nadam se da ce ti ovo moje iskustvo biti od pomoci.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala ti draga, pokušavat ću dok ne uspijem, bila sam pokušavala, al iskreno umorila sam se.
    Jer tu je bilo svakakvi brojki dosta često od 30 i nešt i 50 i nešt pa naviše.
    Valjda će biti dobro.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Aurora samo da te pitam još, da li si na istoj strani uvijek našla srčeko ili?

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja ne znam kako ste uspile tako malo kila dobit,ja nesmim ni reć koliko sam do sada,katastrofa! Samo se lijepe na mene,guze su mi narasle uz sve ostalo

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

hop, ja sam srčeko čula prvi put s 14+4, kada smo ga nabavili i od tada sam ga redovito nalazila bez problema i to dolje nisko kod pubične kosti na desnoj strani. Premda je bebica sada puno veća, a maternica dobrano iznad pupka, još uvijek najbolje čujem srce baš tamo dolje. Nama su otkucaji trajno oko 153 u minuti, a ove niže brojke ispod 100 što si pisala, su tvoji otkucaji, bebini su sigurno puno viši od toga.

Ja uvijek slušam u ležećem položaju (doduše, sada više i ne slušam kada osjetim bebicu stalno), tako mi je lakše, a osobito u tako ranim tjednima kada je i maternica nisko, bit će ti dosta teško (ako ne nemoguće) sjedeći dobro namjestiti sondu tako nisko. Također ni u kojem slučaju nemoj koristiti ulja, kreme i slično, jer mogu oštetiti sondu. Koristi uvijek ultrazvučni gel, sigurno imaš onaj koji ide s masovim bw, a ima ga i jeftino za kupiti u svakoj ljekarni.

I za kraj, nije ništa neobično što ovako rano ne možeš uhvatiti bebino srčeko, neke cure to uspiju tek iza 15tt, to puno ovisi i o tvojoj građi i mnogim drugim faktorima. Pusek i bez brige!

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala cure, valjda je najbolje da pričekam još, jer ja vatam svakave brojke, što je meni skroz čudno od 50 i nešt do 200 i nešt , to je čudo kakve se meni brojke izbacuju.
    I neznam da li je moguće otkucaje čuti i na jednoj i na drugoj strani trbuha?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala cure, valjda je najbolje da pričekam još, jer ja vatam svakave brojke, što je meni skroz čudno od 50 i nešt do 200 i nešt , to je čudo kakve se meni brojke izbacuju.
    I neznam da li je moguće otkucaje čuti i na jednoj i na drugoj strani trbuha?
    Pravi otkucaji ti se neće pokazivati kao trenutačne brojke, nego kao ustrajno kucanje i monitor će ti pokazati srce i broj koji će se svako nešto mijenjati, ali ne puno. Nama npr. bude 152, pa za par trenutaka 153, pa opet 150 i tako, dakle nema naglih velikih skakanja, to samo znači da aparat hvata razne šumove i da to nije to.

Srčeko možeš čuti na raznim stranama, ovisno o položaju bebe, tvojoj građi pa čak i tome što si jela, haha. Žene su prijavljivale da nakon hrane koja napuhuje, mahunarki, graha i sl. uopće ne uspjevaju naći srčeko (trbuh je pun zraka koji nije dobar vodič)

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

djurdja mi odabrali peg perego. Apropo kila,i na mene se ludo lijepe i gladna sam stalno. Sutra smo 30tt i +15kg a nadam se dojenju decki nakon poroda da ubrza povratak u normalu...

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam sa baby-watcherom slusala srce tek od 14tt jer sam ga tek tad nabavila.Uvijek slusam pomocu gela i to tako da stavim gel na sondu,a ne na stomak.Kod nas je u pocetku beba tako jurila po stomaku da sam cula srce onako u prolazu par sekundi i onda se udalji,uvijek su bili otkucaji oko 165 otprilike,sad su oko 145

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure ja sam danas ujutro opet probala, mislila sam ajd idem ujutro kao dok je prazan želudac i dole nisko taman malo iznad stidne kosti, nađem otkucaje, baš se onak čuju i otkucaji su bili od 148-152,153 tak nešt je bio raspon, jel je to ok?
    Danas mi je 12+4 od zadnje menge, a po onom kalkulatoru baš za ivf trudnoće mi je 13+2.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

hop to je to...tvoji bi otkucaji bili negdje oko 70,a to 150 i vise to je srce tvoje male bebe

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

To je srceko!

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj prag prvotno napisa Vidi poruku
    cure evo da vam se javim, jučer mi je bio gotov nalaz urina i hvala Bogu sve se vratilo u normalu, nalaz uredan i dr je rekla da će samo provjeriti za tjedan dana uzv bubreg da vidi stanje. kao da mi je pao kamen s srca
    kada mi se sve ovo događalo valjda od povraćanja i dehidracije sam bila u ginekologa na vagi -2kg. ali srećom sad mi se to vratilo i opet sam na 60kg što je 4kg od početka a ja u 26 tt. tako kao i ValaMala stalno se brinem kad će te kile gore. iako mog gin to uopće ne zabrinjava, kaže beba uzima sebi sve što treba i dobro napreduje..a to je najbitnije!
    uz to čula sam svakakvih primjera u vezi kg..npr kaže medicinska sestra od mog gin da je neka žena cijelu trudnoću povraćala i na kraju trudnoće imala manje kg već na početku pa se rodila beba 3,5kg. isto sam čula da je neka dobila 5kg a beba bila 4kg. a i suprotnih priča da žene znaju dobiti i 20 kg a roditi bebu niti 3kg..pa tko će ga znati. samo mi svi kažu da je u konačnici bolje da je beba manja da se lakše porodi.
    što se tiče ogtt testa ja bih opet svima preporučila polikliniku sunce. ugodno, vrhunska usluga bez gužve, izvadili krv na početku, popila tekućinu i izvadili ponovno krv za 2h. nalaz 1h poslije toga. sve me je došlo 60 kn ( na tel kad sam zvala pitati su mi rekli 75 a naplatili 60kn!).
    mislim sve u svemu da to nije neki novac a uštedi puno živaca i čekanja za uputnice, bolnice, ići opet po nalaze itd..
    i da, moj gin je rekao da je to obavezna pretraga za trudnice, ne mora ništa ukazivati na povećan šećer već po defaultu sve šalje..
    pozdrav novim trudnicama na forumu, dobrodošle! nadam se da ćemo pomoći savjetima!
    MOjca bebica ti je preslatka!
    seka 35 čestitam s malim kašnjenjem!
    ValaMala sretno u dr i javi baš što je tvoj dr komentirao za težinu i kontrakcije!
    Klara super za bebača, ja sam isto plakala kada sam vidjela da onako maleno maše rukicama i nogicama u svim smjerovima )
    Šiškice nemoj se brinuti, puno puta sam čula da pogriješe s težinom, meni su nevjesti pogriješili s težinom i 0,5kg prije poroda kad su procijenjivali težinu bebe.
    darkica super za dobar uzv!
    pozdrav svim ostalim curama i još vam jednom hvala na podršci i dobrim željama! sve je dobro što se dobro svrši!
    hvala puno i ne brini se sve ce to biti super

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

cestitke svim novim trudnicama i mamama ! nisam cesto na forumu ,pa ne znam desavanja
    trudnice ,vrijeme ide tako brzo ... ja dok sam bila trudna tako mi se oduzilo ,a sad kad gledam svog sincica sve mi brzo proslo

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure ja danas nikako naći srčeko, jel je to normalno, poludila sam već od traženja?

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Smiri se prije svega,pokusaj sa punim mjehurom,bolji je provodnik i stavi dosta gela,trazi polako odmah iznad stidne kosti,pa polako pomjeraj desno i lijevo,a ako ne uspijes odmah ponovi kroz nekoliko sati.Ako ne bude rezultata obavezno sutra idi kod dr. mada ja mislim da je to samo neuspjeh jer si u panicnom strahu pa na pogresnom mjestu gledas.Ne brini,bice sve ok

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mislim da panika i strah rade vise stete i da u ovako ranoj trudnoci nema nikakvog smisla stalno koristiti b watcher i raditi si ovakav stres. Hop smiri se i nemoj se uzrujavati bez potrebe. Postoje zene kojima taj aparat doista nije nikakva pomoc, nego cak naprotiv, uzasan izvor stresa, a bez potrebe.

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vjerojatno tako i je, da je i rano još, na trenutke mi se pokazivalo po dvaput otkucaji od 150 pa 152 il od 170-177 tak nešt al to je trenutak ni blizu ko jučer, a i možda sam i napuhana imam takav osječaj a i jela sam banane a mislim da one napuhuju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •