Pokazuje rezultate 1 do 50 od 507

Tema: Liječničke novine objavile opasan tekst protiv cijepljenja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    I drugdje je ciljana publika koja traži informaciju. Daj im je.

Tamo nema gurua, obični ljudi očekuju jasne odgovore. Je li cjepivo štetno? Je li suvišno? Iskorjenjuje li zarazne bolesti? Smanjuje li značajno pobol, a bez većih rizika? Izaziva li autizam i druge bolesti?
    Imate li vi nešto protiv da pojedina cjepiva ne budu obvezna? Koja? Zašto da, a zašto ne?

Nije život samo ovaj forum.
    To sam mislila reći.
    nisam mislio da druge, "normalne" ljude zanemarujem na račun ovog foruma.
    baš mi je žao što imaš takav dojam.....
    (i pogotovo mi je žao ako je stvarno tako)
    Posljednje uređivanje od mujica : 07.11.2011. at 23:03

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    nisam mislio da druge, "normalne" ljude zanemarujem na račun ovog foruma.
    baš mi je žao što imaš takav dojam.....
    (i pogotovo mi je žao ako je stvarno tako)
    Nije stvar zanemarivanja, iako ima i toga kad čovjek malo previše zabrije. Kao ovdje na forumu ti i Davor i još nekolicina.
    Postali ste stravično dosadni, potpuno besplodni jer teško da puno ljudi ima vremena, živaca, volje, toliko stručnog znanja engleskog i toliko stručnog medicinskog, posebice znanja i iskustva iz epidemiologije ili biokemije, i još valjano znanje statistike, da bi sustavno i s pažnjom mogao pratiti vaše silne linkove i studije. To je nemoguće. I nepotrebno.

Osobno nekako očekujem , a vjerujem i dosta tih tzv. običnih ljudi, da ti država nije plaćala studij bezveze, niti su te specijalizacije bezveze i da zato mi ostali, koji smo studirali nešto drugo, ne trebamo ( i ne možemo znati) tvoju struku. Možda ću roditi sama, ali neću ići operirati rožnicu, ni srce, ni zub popraviti, a bogme se ne želim baviti ni makroekonomijom niti slušati tumačenja ekonomskih tablica i kojekakva ekstra stručna tumačenja.
    Želim čuti jasne, nedvosmislene i razumljive odgovore (kao onaj o štetnosti cjepiva za HEp B, kad si samo rekao- ne, ne štete, i to je dovoljno), to je dio PR-a, možeš i tako shvatiti.
    Ako znaš da iza onoga što govoriš stoje istraživanja, ako je sve potkrijepljeno , onda ne moraš svekolikom puku servirati milijun stranica i linkova o tome, dovoljno je suvereno odgovoriti na konkretna pitanja. To ste vi prepucavači u međuvremenu zaboravili, lako za Davora, on je tu laik, ali ti radiš za malo više ljudi pa to uzmi u obzir.
    Zaboravi nekad ovaj forum, ne obraćaš se uvijek ljudima s tog foruma, ima masa drugih koji slušaju.

OK, ovdje je tako kako je, ali kad si izvan - zaboravi i usredotoči se na bitno, radi ostale publike.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako znaš da iza onoga što govoriš stoje istraživanja, ako je sve potkrijepljeno , onda ne moraš svekolikom puku servirati milijun stranica i linkova o tome, dovoljno je suvereno odgovoriti na konkretna pitanja. To ste vi prepucavači u međuvremenu zaboravili, lako za Davora, on je tu laik, ali ti radiš za malo više ljudi pa to uzmi u obzir.
    Zaboravi nekad ovaj forum, ne obraćaš se uvijek ljudima s tog foruma, ima masa drugih koji slušaju.

OK, ovdje je tako kako je, ali kad si izvan - zaboravi i usredotoči se na bitno, radi ostale publike.
    primljeno na znanje.

(Da pokušam odmah: Davore, zmaj, ne brinite, vaši su strahovi neutemeljeni. Cjepiva koja se koriste u masovnoj upotrbi su vrlo sigurna i korist nadmašuje rizik)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Baš. Kad tuđim q.... mlatiš koprive onda je to po tebe minimalan rizik. Bez brige, skužili smo te.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

primljeno na znanje.

(Da pokušam odmah: Davore, zmaj, ne brinite, vaši su strahovi neutemeljeni. Cjepiva koja se koriste u masovnoj upotrbi su vrlo sigurna i korist nadmašuje rizik)
    Odlično, sve ostalo je (iako u najboljoj namjeri) nasjedanje na navlakuše, jednu za drugom.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nije stvar zanemarivanja, iako ima i toga kad čovjek malo previše zabrije. Kao ovdje na forumu ti i Davor i još nekolicina.
    .
    Oprosti, ali ovo što si napisala me toliko boli, da ne mogu ne pokušati se opravdati.
    Doista mislim da ja nisam nikad uletio sa nepotrebnim statistikama, biokemijama, epidemiologijama na ijedan normalan upit ili komentar.
    Međutim, kako se ovdje svako malo postavi link ili citira neko "otkriče" koje se obilato iskoristi uz svu maštu za izvrtavanjem činjenica kako bi se cijepljenje prikazalo opasnim i štetnim, javljam se da ih demantiram čisto radi ravnoteže. Da se medijski prostor ne kontaminira dezinformacijama bez da se čuje i razumna strana.
    A onda sve počne.
    "Gdje su ti argumenti?" "Gdje su ti linkovi?" "A kako ćeš onda ovo protumačiiti?" "A vidi što ovdje piše" itd....
    I onda tako u nedogled. Jer ako ne odgovorim, nepristojan sam ili nemam argumenata.
    Uđem u prilično ružan zatvoreni krug iz kojega ne znam izaći.

I onda dođe tvoja kritika kao hladan tuš.
    OK. Prihvaćam ju.
    Ali kako istovremeno reći na kratak način ono što je bitno a da ovdje ne ostanu cinični repovi u smislu pokaži, dokaži, nisi nas uvjerio, nacrtaj nam, mi imamo ljepše, veće i bolje argumente, tvoji su pod utjecajem farmaindustrije itd......

?????

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ali kako istovremeno reći na kratak način ono što je bitno a da ovdje ne ostanu cinični repovi u smislu pokaži, dokaži, nisi nas uvjerio, nacrtaj nam, mi imamo ljepše, veće i bolje argumente, tvoji su pod utjecajem farmaindustrije itd......

?????
    Pa uz iskrene namjere to bi već napravio triput, a da se toliko ne busaš ne bi te toliko cimali. Ovo što zoveš cinizmom uglavnom je posljedica opreza, a povijest cjepiva ga jednostavno nameće. Tvoji pajdaši nemaju baš nikakvih problema s prekoračivanjem etičkih barijera i znamo da su Albert Sabin i Hilary Koprowski pokuse radili nad djecom štićenicima umobolnica, a Saul Krugman je djecu hranio izmetom s HepB u ustanovi Willowbrook.
    Tko misli da se to nas ne tiče neka razmisli ponovno: Koprovski vakcina je masovno testirana nad Hrvatima. Našim roditeljima nisu rekli da sudjelujemo u pokusu.

Uostalom, kad bi cjepiva bila tako sexy kako se busaš ne bi postojao ovaj reket od zakona. Ovako dok nas držiš "na nišanu" sasvim je svejedno što neargumentirano pričaš. Možeš eventualno održati autoritet goniča robova, ali ne i bonafide sugovornika.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kakve su moje namjere? neiskrene? u kom smislu?
    ti smatraš busanjem to što ja ukazujem na tvoje iskrivljene poglede na svijet i pogrešne interpretacije svega čega se dotakneš?
    što bih trebao? šutjeti nad tvojim obmanjivanjima?
    kakve veze imaju greške iz povijesti koje tako rado navodiš s onim o čemu mi ovdje pišemo - sa svojstvima današnjih cjepiva koja koristimo?
    bonafide sugovornik prema tebi ne mogu biti kad si tako ogorčen i pun otrova u svakom postu. kako očekuješ da ti onda tepam?

mislim da mi treba odmor od ovog foruma. ovo okruženje samo šteti živcima, a kao što Nena kaže, nikome niti ne pomaže. Ovdje smo ostali samo nas nekoliko zagriženih zagovornika, čija prepucavanja nikome nisu od koristi.
    bit će mi žao ako se odavde povuku i ostali koji su razumni, pa dadica i "ekipa" zatruju forum svojim idejama, ali stvarno se nikome ne smije zamjeriti odlazak odavde.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ti smatraš busanjem to što ja ukazujem na tvoje iskrivljene poglede na svijet i pogrešne interpretacije svega čega se dotakneš?
    što bih trebao? šutjeti nad tvojim obmanjivanjima?
    To bi ti trebalo biti poticajno za argumentirati tvoje teze. Čudi me da ti to tako teško pada.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Koprovski vakcina je masovno testirana nad Hrvatima. Našim roditeljima nisu rekli da sudjelujemo u pokusu.
    mujice, najiskrenije te molim da mi ovo pojasniš
    zar stvarno roditeljima niš nisu govorili??

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem. Zašto tražiš Mujicu da ti ovo pojasni?
    To su Davorove riječi, zamoli njega da ti objasni. Sigurno ima potvrdu rečenog.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ne razumijem. Zašto tražiš Mujicu da ti ovo pojasni?
    To su Davorove riječi, zamoli njega da ti objasni. Sigurno ima potvrdu rečenog.
    za moj pojam, jednostrano je informirati se samo na jednoj (jednostranoj) strani

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mislim, što vas to čudi?
    Pa jesu li vaši roditelji tih godina glasovali na demokratskim izborima?
    A ne. Zaboravila sam. Bio je tu neki totalitarni režim, jel tak?
    Premlada sam, ne sjećam se dobro.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cjepivo se nije teestiralo na hrvatima, već se primjenjivalo cjepivo koje je testirano prije puštanja u promet i bilo u masovnoj upotrebi u drugim zemljama prije Hrvatske.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •