Stranica 9 od 16 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 767

Tema: LH testovi za utvrđivanje ovulacije 6

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

sorryte kaj vodim monologe , ali oko 21h sam popiškila jednako debelu i tamnu crticu kao i kontrolnu pa ne znam bih li bila ili ..se to pika tak kasno navečer piškit?? naravno, ekšn je pala, pa kaj bude, jer jajnici me rasturaju opako cijeli dan ...

edit:poslikala sam trakice, ali je očajna slika, sve je mutno i slabo se kuži .
    Posljednje uređivanje od Franny : 07.11.2011. at 22:27

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

onda je to to ili će O biti jako skoro...

jer kad je baš dan O i kad pukne folikul trakica više nije pozitivna..

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja imam pozitivnu trakicu bas na dan ovulacije, potvrdjeno kod doktora.

Nije bitno u koje doba dana koristis trakice, a opcenito su rezultati bolji u poslijepodnevnim satima. Neki doktori kazu iza 14h, neki 17, kod mene je najbolje iza 20. No sve skupa ovisi iskljucivo o zeni. Nakon XY trakica, postane ti sve jasno - sto, kako, kad... itd.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hvala vam cure

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U konkretnom slucaju, ako je trakica bila pozitivna oko 21h, ovulacija bi, po peesu, trebala biti u sljedecih 12 - 24 sata (plus/minus) naravno. Ili odmah nakon, ako je recimo bila pozitivna i dan prije. To bi trebala provjeravati i temperaturom, plus sto i doktori znaju objasniti neke stvari. Neki, jel.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ah, vidjet ćemo što je na stvari...cijeli me dan rasturaju jajnici, a sad popodne čak i jače nego ujutro. kad bi mi se još posložile zvijezde sa se pofatam s MMom i sutra ujutro, prije posla, ono za svaki slučaj, haha, di bi mi bio kraj...ali mislim da nisam baš tak veliki srećković .

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vjerojatno je to to, barem sto se tice LH-a. S obzirom da mjeris i bazalnu, znat ces odmah ujutro sto je na stvari.

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

oooo bravo franny, sviđa mi se ovo, vidjet ćeš kad će temp početi rasti, jel danas ujutro il sutra ujutro, a vi ipak za svaki slučaj utvrdite gradivo i danas

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    sorryte kaj vodim monologe , ali oko 21h sam popiškila jednako debelu i tamnu crticu kao i kontrolnu
    Bravoooooooooo!!!

Ne znam jeste li se jutros keksali, ali možda bi bilo bolje da niste, pa da to večeras onako u miru, bez žurbe "odradite". Ovulacija bi trebala biti 24 sata (cca) nakon najtamnije crtice. Jesi li popiškila danas još koju?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

hahaha, ma nismo jutros, ali smo oko 15h . jurila sam ko sumanuta s posla, a MM skoro zakasnio na posao , pa sam ga furala ja na posel...
    danas BT višlja no jučer, a ja se nadala da bude niša jer pred O tj dan prije padne, kaj ne? jajnici me rasturali jučer opako, danas 0 bodova i crtice 2. danas skoro da i nije bilo..tak da je to valjda bilo to???

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne pada pred ovulaciju, tj. nema pravila. Sve puste price o ovulation dipu, implantation dipu su, zapravo, rekla kazala. Mogu, a i ne moraju biti.

Ako ti temperatura jos dva dana ostane visa ili jednaka ovoj na dan LH plusa, FF ce ti staviti crtu na dan plusa. Ako padne, onda ce malo pricekati s grafom jer mu trebaju tri iznad prosjecne temperature da bi potvrdio ovulaciju.

Ako temperature ne odu gore, ili ne ostanu povisene, onda do ovulacije nije doslo, iako ju je trakica najavila.

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bok forimašice,nova sam na ovu temu.Kupila sam trakice prošli ciklus sam počela sa uporabom.Keksali se na vrijrmr ali vještica je sa zakašnjenjem došla.ovaj mjesec ponovno koristim trakice,19 i 20 dan ciklusa pokazale su se pozitivne,Ok.Bila sam na ultrazvuku 19 DC.znaći jučer .dr kaze bravo folikul vam je 18 mm.za dan dva očekujte ovulaciju.
    meni su mjesecnince nepravilne i kao sto vidite pomalo zakasnjele ovulacije.sretna sam imam dokazanu ovulaciju.
    LH TRAKICE ZAISTA DJELUJU.za sve one koji se još sumljaju u njihovu djelotvornost.Javim vam rezultat TT.
    Pozzz i puno sreće svima koje zele bebeta,

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Matko, pozdravek . a jeste li vi u još kakvim obradama ili "potpomaganju", obzirom da ti imaš PCOS ( i svaštanešto što ja ni ne kužim u tvom potpisu ), aTM da ima astenozoospermiju?

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne za sada nismo,ali ako ne zatrudnimo do proljeća.Budemo-.nadam se da nece biti potrebno.
    nesto zelis pitati Franny?samo reci

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mas ništa Matko . samo ne kužim tvoju dijagnozu. ne znam o čemu se radi, ali i "savršeno zdravim" (uvjetno rečeno) parovima, bez PCOSa, s normalno pokretljivim spermićima su šanse 30 % da ostvare trudnoću priodnim putem, pa me zanima jesi li razgovarala sa svojim ginićem o svemu tome i je li on možda predložio kakve postupke, kakve preparate za lječenje i slično? jer samo praćenjem ovulacije trakicama i hopsanjem možda nećete dobiti željene rezultate i nepotrebno odgađate tj. čekate do proljeća...

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MOja dijagnoza nakon 5 godina ,napokon otkrivena,Imam urođenu trombofiliju.Na nesreću trebalo je 3 spontana da bih došli do ovih saznaja.privatni lječnik nam je savjetovao da pričekamo do prolječa iz razloga što sam ja do sada spontano ostajala trudna.inače promjenila sam do sada 3 gin. jer je svaki od mene dizao ruke,i rekao da nista ne moze da napravi.
    Moji ciklusi i nisu tako neuredni,samo je ovulacija kasnija.Što sam saznala uzz pomoć LH TRAKICA.sve što je dr rekao pijte folnu kiselinu i nadajmo se najboljem.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

huh, Matko . hvala na odgovoru. držim fige da se sve posloži jednog dana, najbitnij eje da vi ne dignete ruke od vas .

Matko avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Thanks Franny

njamiii avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Bokic curke!

u potrazi za pamentijima nadjoh se na ovom forumu jer vidim da vi puno toga znate o LH trakicama.
    U zelji da ostanem trudna koristim ih ovaj ciklus i skolski (vec 10 dana) idu od najsvijelije dok testna nije postala tamnija od kontrolne.

Naravno pokrili smo te dane ovulacije !

Moj problem je sto crtica vec 5. dan ne blijedi nego je jos uvijek tamnija od kontrolne

Da li je ne´ko imao slicno iskustvo & da li ne´ko mozda zna sto to znaci !!

Hvala Vam curke na citanju.

LP

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jel netko zna ime tih trakica koje pokažu smajlić kada je ovulacija? čula da su oko 250 kn

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

curke, ja vam stvarno preporucam ovaj monitor http://www.clearblueeasy.com/clearbl...ty-monitor.php
    jest da je malo skuplji od obicnih trakica, ali nema sanse da fulate tumacenje boje, fazu predovulacije ili samu oulaciju, sto je za nas koje imamo pcos i neredovite cikluse skakljivo pa se moze cinit kao da je O vec bila dok u stvari nije. Ja sam koristila sve vrste trakica, ali samo mi je ovo uvijek pokazalo toco dva dana ovulacije i to u najrazlicitijim dobima ciklusa (od 11dc do 25dc)
    I beba u mom potpisu je nastala kad nam se na monitoru pokazalo jedno jaje

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

njamii, a imaš li idjagnosticirani PCOS? kod policističnih jajnika, čula sam, često se događa da su trakice stalno pozitivne.

pujice, ajmeee, predivan je taj clearblueov monitor . već sam ja prije nekak njega načačkala, ali mi je bio ono, too perfect. obzirom da znaš iz prve ruke, koliko to love cca ispadne?? kak si ga kupila, e-bayom ili nekak drugačije?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Poklanjam 10 LH trakica, mislim da su 20 mIU. Meni do dalnjega ne trebaju, a ističu 06/2012, tako da će propasti ako ih ne poklonim .
    Ako ima zainteresiranih iz Rijeke, da se nađemo za primopredaju, odlično! Ako ne bude, šaljem poštom.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    pujice, ajmeee, predivan je taj clearblueov monitor . već sam ja prije nekak njega načačkala, ali mi je bio ono, too perfect. obzirom da znaš iz prve ruke, koliko to love cca ispadne?? kak si ga kupila, e-bayom ili nekak drugačije?
    na americkom ebayu, treba pratit ponude jer se cijene krecu izmedju 50 i 150 dolara, ja mislim da sam platila nekih 60 i trakice sam isto narucivala preko ebaya. u svakom slucaju se dugorocno isplati jer se ne treba zamarat mjerenjima temp ni slicno, ja sam ga koristila dvije godine, a namjeravam nastavit i kasnije i kao sto sam vec rekla, nikad, ali bas nikad mi nije fulao O (potvrdjeno i uzv)

njamiii avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nemam! U potpunosti sam zdrava i plodna (kaze dok) kao i MM; ali nece nas... Trakice su nakon 5 dana opet negativne. Mozda je preradno da panicarim ali meni se 7 mj cini kao cijela vjecnost Zadnji ciklus koristim LH trakice, a najveci problem je sto sam u njih stavila previse nade pa je razocarenje bilo ogromno!

LP

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Poklanjam 10 LH trakica, mislim da su 20 mIU. Meni do dalnjega ne trebaju, a ističu 06/2012, tako da će propasti ako ih ne poklonim .
    Ako ima zainteresiranih iz Rijeke, da se nađemo za primopredaju, odlično! Ako ne bude, šaljem poštom.
    Poklonjeno!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

clear blue digitalni test je ovo o čemu sam pričala.jel ga netko koristio?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

donna, ja sam malo iznad napisala da ga koristim i da sam jako zadovoljna

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ah nisam skužila..moja kuma ga koristi kaže da kad je dan O da se pokaže smajlić..nadam se da je to to.neznam kad da ga očnem koristiti ali mislim negdje 10 dan probati pa vidjeti..nije mi jasno ,kad pokaže smajlić piše da u roku 36 sati treba se baciti na posao..e sad jel odmah,jel pričekati sutra ili stalno? hahaha

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako nema nikakvih uputa/ogranicenja na temelju pretraga (tipa loseg spermiograma), onda bas i nije vazno kad i koliko cesto. Bitno je da pokrijes taj plodni period.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Brdo cura na jednom stranom forumu hvali digitalni monitor. Je skup, ali ionako ga uglavnom koriste oni kojima stvarno treba (PCOS na primjer, ili jako setajuca ovulacija). Meni se ne da kupovati jer mi jeftine LH trakice nedvojbeno pokazuju pozitivne rezultate.

njamiii avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Clearblue test pokaze smajlic. da.

Ja mislim da su ti testici bacanje novaca jer rade na principu one obicne LH trkice koje se prodaju pod "testove" skoro pa djabe.

Smajlic ti se pokaze isto kada bi ti LH trakica pokazala testnu crticu tamniju od kontrolne!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

njamiii, crtice nisu svakome bas tako jednoznacne, a smajlic je - smajlic.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

samo nije smajlic nego jaje

njamiii avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Ja sam koristila clearblue sa smajlom!!

http://www.clearblue.com/de/digitale...ationstest.php

lp

njamiii avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

P.S. ja kupujem i preporucujem ove! Meni su bili skolski tocni! I ima ih dovoljno za nestrpljive kao ja, koje ih nekad ispucaju previse ))

http://www.amazon.de/SPARPAKET-OVULA..._ob_dr_title_1

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kupila sam ovaj clear blue sa smajlićima isprobala danas ( 10 dan) i nema smajlića tako da idem sutra ujutro ponovno...zaista je sve lijepo objašnjeno i aparatić je super samo dosta skup 230 kn ! ima samo 7 trakica valjda će biti dosta.pitam ženu u ljekarni jel ima za kupiti samo te clear blue trakice kao nadopuna kome treba kaže NE ,morate opet aparat kupiti..šteta da nisu mislili i napravili da se može kupiti samo "punjenje"...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

može li antibiotik imati kakvog utjecala na ove testiće za ovulaciju?

njamiii avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Donna, mislim da ne. Ja znam da sam pila tablete, doduse, ne antibiotike ali za prehladu. Rezultati su bili tocni!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

obzirom da sam završila na Silapenu antibiotik (angina) zanima me da nastavim svoju "akciju" ili ne? teta u ljekarni mi je rekla da ne jer ukoliko ostanem trudna da bi to moglo biti loše za plod, kao misli na antiobiotik...a ja si mislim pa kolike žene su bile trudne tipa 5-6 tjedana ni ne znajući da jesi pa pile antiobiotike i ostalo...ja sam u prvoj trudnoći bila na RTG nisam ni znala da sam trudna..danas je 13 dan ciklusa ali nema još smajlića ako je netko ovdje te struke bila bi mu zahvalna da isto da svoj komentar

kolimoli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Evo, malo stručnog mišljenja.
    Pročitaj kaj ti piše u Uputi o lijeku (poglavlje Trudnoća i dojenje)- "prema procjeni liječnika može se koristiti i u trudnoći"!!!
    Pošto ti još nisi trudna, pošto se još uvijek nije desilo začeće, a kamoli implantacija nemoj razbijati glavu sa ovime popij lijek i riješi se te upale!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpisujem kolimoli glede antibiotika .
    također, nekima O bude 18. ili 19. dc (meni obično tak bude i u 1. T mi je tak bila) pajemožda još rano? osim toga kad točno radiš trakice? najbolje je između 13h i 18h, dapače, prema 18h je nekako najbolje. i nemoj par sati prije toga baš nešto previše piti, da ne razvodniš koncentraciju urina.
    koliko ti obično traje ciklus? (mislim da sam te to već pitala na topicu trudnoće, ali sam očito zaboravila ).

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

eh, da i pujice, hvala ti na odgovoru još od prije 10ak dana, nisam ti niš odgovorila . sorry na kašnjenju ...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S trakicama je u principu najbolje - kako kome odgovara. Poslijepodne je, u pravilu, bolje, ali recimo moje su najtamnije iza 20h, ali onda i ostanu takve do otprilike podneva sljedeci dan.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Mi pokusavamo 3 mjeseca i kako ne uspijeva narucili smo trakice s ebaya. Zanima me jel vi upotrebljavate trakice od dana kada vam zavrsi menga pa sve do ovulacije ili samo onih dana kada mislite da bi ovulacija mogla biti? Ja imam dosta duge cikluse, ponekad i vise od 35 dana i ne znam ni otprilike kad bi mogla biti O, mislite da mi je najbolje svakodnevno pratiti trakice?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U dugim ciklusima ti vjerojatno ne trebaju trakice odmah nakon menstruacije. Lutealna faza najvjerojatnije ne traje dulje od 12-14 dana, tako da probaj otprilike izracunati kada bi O trebala biti. Onda pocni s trakicama tri, cetiri dana prije tog datuma.

Mislim, mozes i svaki dan, ali u principu ces samo potrositi trakice ni na sto.

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

puno hvala na odgovoru Kaae
    Probat ću onda tako... Taman će mi onda do tada doći i trakice koje sam naručila preko e-baya. Nadam se samo da su dovoljno pouzdane.

slonicanelica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

E cure ako netko ima viška trakica da mu ostale ja bih kupila ili ako ih želite pokloniti tu sam
    ponude može na pp.
    tnx(ja to nikako naručiti preko neta-seljo beljo kojeg je strah)
    Posljednje uređivanje od slonicanelica : 23.01.2012. at 11:31

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ja se prijavljujem ako netko ima za prodati

mari mar avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jel netko od vas naručivao trakice preko njuškala? Zanima me kakva su vasa iskustva s tim trakicama!? Hvala

Stranica 9 od 16 PrviPrvi ... 7891011 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •