Pokazuje rezultate 1 do 50 od 74

Tema: Bolovanje - ušljivost

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    E, al kosa je mila majka prema mukotrpnom pranju svega što je s tom kosom bilo u doticaju: deke, jastuci, prekrivači, odjeća, jakne, kape, šalovi, plahte koje se strateški postavljaju tamo gdje bi se ta glava mogla nasloniti...
    Muka mi je kad se sjetim.
    ja sam zaključila da je ovo totalno pretjerana preporuka. žive uši ne mogu živjet bez domaćina, a gnjide nemožeš odljepit s kose ni kad treba. tak da mi nije baš jasno da bi sad neke uši šetale po deki danima dok im se ne posreći da se uvale u nečiju glavu.
    mi smo si oprali svi doma glave sa šamponom (djeluje nekih 7 dana), a ja sam zabrijala da će za to vrijeme pocrkat ove po dekama i namještaju.

oprala sam posteljinu, a deku, kape i veste (ne idu na 60°) sam strpala u zamrzivač na 2 sata.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam zaključila da je ovo totalno pretjerana preporuka. žive uši ne mogu živjet bez domaćina, a gnjide nemožeš odljepit s kose ni kad treba. tak da mi nije baš jasno da bi sad neke uši šetale po deki danima dok im se ne posreći da se uvale u nečiju glavu.
    mi smo si oprali svi doma glave sa šamponom (djeluje nekih 7 dana), a ja sam zabrijala da će za to vrijeme pocrkat ove po dekama i namještaju.

oprala sam posteljinu, a deku, kape i veste (ne idu na 60°) sam strpala u zamrzivač na 2 sata.

kako to misliš da šampon djeluje 7 dana? On djeluje na žive uši trenutno, a da zadržava djelovanje i štiti glavu, nikad čula. U toj teorijii uši sa deka i kauča mogu skočiti ponovo na glavu.
    Mi smo isto ko i Cubana , uvijek detaljno prali sve u danima kad smo tretirali kosu svima (iako ih nismo svi imali). Uglavnom , to je ciklus , i pranje kose i češljanje se mora ponavljati redovito, barem dok se ne izlegu sve gnjide.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    kako to misliš da šampon djeluje 7 dana? On djeluje na žive uši trenutno, a da zadržava djelovanje i štiti glavu, nikad čula. U toj teorijii uši sa deka i kauča mogu skočiti ponovo na glavu.
    Mi smo isto ko i Cubana , uvijek detaljno prali sve u danima kad smo tretirali kosu svima (iako ih nismo svi imali). Uglavnom , to je ciklus , i pranje kose i češljanje se mora ponavljati redovito, barem dok se ne izlegu sve gnjide.
    Pa 7 dana odbija nove uši (ne ubija) koje bi htjele doć (repelent-tak je pisalo). I ne smije se sušit kosa s fenom da ne uništiš to neko djelovanje.
    Ubija uši, a gnjide tak-tak, uglavnom treba ponovit pranje bar dva puta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •