Draga moja ti imaš trojkice![]()
Meni do sada niko nije mjerio opseg trbuha...evo ja sam sad sama sebi izmjerila(u visini pupka,nemam pojma jel tu treba) i iznosi 100
Doduse ja nisam neka zgodnica kao Vala,slaufice sam uvijek imala,ali sad nemam pojma jel to kod mene previse i gdje mogu da nadjem neke standarde otprilike(mada znam da je to sve individualno),ali eto koliko se otprilike ocekuje opseg trbuha po mjesecima kod ''normalnih'' zena(pa da ja sebi dodam par cm
)
Almice draga, mislim da nema takve tablice (mislim, nisam sigurna) a i ne treba tiStvarno je individualna stvar s dobivanjem na težini, veličinom trbuha - neke se cure "napušu" od vode - ja imam manje od tri tjedna do termina - ništa nisam ni oticala niti otičem - sve mi ide u drob koji kako vidiš nije veliki a ni beba mi nije velika - sve je to nebitno, jedino bitno je da beba raste i napreduje
![]()
alma, slatkica.
Nemam pojma kakav bi opseg trbuha trebao biti po tjednima, zapravo ne vjerujem ni da postoji neki izračuj, jer sve nosimo na tako različite načine, visoko, nisko, prema van, poprečno... moj trbuh je npr sav prema naprijed, prema van, zato ga se sprijeda ili od iza uopće ne kuži, samo sa strane. Ma neka naših tibica, glavno da ribice unutra plivaju, briga njih za centimetre, haha.
Jedino se pitam, pošto sam na 2 mjeseca od finisha, hoću li možda početi naglo rasti, pa da ne popucam ko blesava! Za sada (kuc kuc kuc) ni jedna strija, nadam se da će tako i ostati. Kažu da ima puno veze genetika, tipa ako ti je mama popucala, velika je vjerojatnost da ćeš i ti, a ako nije, onda vjerojatno ni nećeš. Vidjet ćemo...
Cure, baš mi je jučer netko spomenuo kako kada drmne sezona gripe u rodilištima tada tate ne puštaju na porode s ženama. Mi baš upadamo (dosta nas tu) u te nezgodne mjesece, nije valjda da stvarno to u bolnicama tada zabrane?! To bi mi bio užas, jako želim da bude sa mnom!
Uh hvala ti....pa zabrinula sam se kad sam vidjela da si ti skoro pred kraj a trbuh ti kao moj a ja imam jos debela 3 mjeseca,kontam jesam li ja nenormalna ili staIdemo sutra na 4D pa cu opet da provjerim koliko je beban narastao,nije valjda da ce biti neki guzlo,a i nadam se da ta mjerenja po gr. na UZ nisu bas precizna i relevantna,vise je to onako ''odokativna'' metoda,ali eto dovoljno da se ja zabrinem
![]()
Nemaš alma brige nikakveUživaj u lupkanju i trbuščiću
Ja sam Vala kao i ti ... ne želim se hvalit da sutra ne bi plakala ali nemam ni jedne strije do danas. Ako nisam do sada nadam se da neću ni ispucati ... al nebitno.
Samo da više ugledam svoju mrvicu malenu![]()
Jao nea, pa ti si nam u terminu!!! Kako uzbudljivo!!
Uhhh Vala ne spominjiluda sam. Taman pakiram stvari za u rodilište, nevjerojatan miks emocija od totalnog uzbuđenja, nestrpljenja, sreće, panike, adrenalina ...
![]()
Ajme, draga moja, ne mogu ni zamisliti!
A kako se osjećaš tjelesno?
Super sam draga moja, iskreno ... letimDoduše ... zato šta nisam osijećala neke probleme, ja sam do prije tri tjedna se ponašala ka curetak od 18 godina, letila, nosila, teglila ... i malo mi je bebica stagnirala težinom
I sada sam na mirovanju, čekam sutra uzv i pregled kao ozebli sunce
Ali fizički sam odlično!
za skore rodilje
joj kad bi vidile moj stomak,kaže mi mater od neviste da njene obe kćeri su išle rađat sa tolikim stomakom(bile su mršavice), a neki dan mi je neki poznanik od muža reko kad je termin, uskoro?
a meni tek 5mj
Ma i meni se čude koliki mi je trbuh, svi kažu još koji dan a ja još dobra tri mjeseca brojim do poroda. A vaga se opasno penje u visine, sram me i napisati koliko imam kila. Približavam se opasno troznamenkastoj brojci, idući tj vadim OGTT pa ćemo vidjeti...
i moj je trbuh strahovito velik, zovemo ga od milja minibusa opseg struka 117 cm (krenula sa 62cm) Sto se tice strija,meni su se pojavile prije 2 tjedna i od onda se sire kao uragan oko pupka
![]()
Moj opseg struka je 110 cm. Meni moj trbuh izgleda mali za 34 tt s obzirom da sam dobila 15 kg.
Te kilice su se dobro rasporedile, ima ih po svuda.
Sutra imamo pregled pa ćemo vidjeti kolko smo teški i kako napredujemo.
šta vas je lipo čitati!!!
uživajte, falit će vam stomak
ja još uvijek spavam sa jastučićem na mjestu gdje mi je stomak bio koliko mi fali :luda:
nisam dobila ama baš niti jednu striju, mislim da je to genetika, ni majka ni ćaćine sestre nisu imale strija.
uživajte!!! cmoooooooooook
Evo i mene ste nagovorile da izmjerim trbuh....93cm, tt20+3
I moj je neki špičasti, sav na naprijed. Za sada ni ja ne vidim "pukotine" po sebi, ali se bojim da ima još vremena za to
Pinky daj nam koju slatku vjest o potomstvu![]()
Tesko zabu u vodu natjerat...mi danas 16+6 i opseg trbuha 80.
Cestitke svim mamica![]()
Evo da se i ja priključim mjerenju danas 28+5 97cm i + 8 kg, za sada nema "pukotina", al za to još imamo vremena.
Mi smo u petak obavili pregled i za sada sve OK, dečko je težak 1500g, a biometrija odgovara 30tj, OGTT negativan
Pretorija, Tally i Tomislava čestitam![]()
sad ste i mene natjerale,opseg mije 98 cm,dobila sam 7 kila,23 tjedana trudna
moj ravnih 100cm, dobila 6kg (al za tjedan je vaganje,bit će još koja kilica) i 20tt+2
sumskovoce čime se mažeš? ja niti jednu striju, sa dječjim uljem ****, i dosta dobro se upije u kožu
ajme luda sam,pa ja sam dobila samo 3kila od prije trudnoće, jer sam bila i smršavila dok sam gutala antibiotike,nisam imala apetit, sad sam se baš obradovala![]()
Ja se mackam uvijek poslije tuširanja uljima, imam neko bademovo iz dm-a, obožavam baby ulja, a dobro mi je i babylove. To sve na mokru kožu i prekrasna bude poslije, mekana. A od krema mi je najnaj babylove baš za trudnice.
Sali, super vijesti s pregleda
Klara31, mi smo terminuše ali si me fino premašila s bušom...... a ja mislila da je moj velik
Ma sve je to ok, glavno da smo mobilne.
Nama se isto bliži pregled, ovaj put je stvarno brzo prošlo. U četvrtak ćemo vidjeti pikulicu i čuti koliko nam je porasla i da je sve ok, nadam se od srca.
Kolika je okvirna veličina bebice u 30tt?
Piše za 30 tt da je bebica oko 38-40 cm duga i 1100-1400 teška.
Ja ću sutra na pregled. Isto jedva čekam.
iako ovo za trbuh mislim da nema pravila zbog individulane konstitucije svake žene i položaja nošenja bebe i da je po tome teško ocjeniti trudnoću kad već sve mjerite izmjerila sam i ja svoj, 91 cm 28tt+4, +6kg na zadnjem pregledu. kad sam ono imala problema s bubregom i puno povraćala bila sam izgubila 2kg ali sam poslije toga nadoknadila i moj strah je bio neopravdan za bebicu. na pregledu se pokazala s iznad prosječnom težinom..dakle, zaključila sam da se ne trebamo brinuti oko kg i centimetara struka...bitno je da nam bebice napreduju..
Nina što misliš na nas.
Za sada je sve ok ... ctg, svi prohodi i ostale mjerice su super ali je još uvik mrvica malena, oko 2600g. Naravno opet je stala u takvi položaj da zapravo ne znamo točno koliko je napredovala ali nama je jedino bilo bitno da se pomakla i da je napredovala šta jeNadam se da će do termina doći do 2800 - 2900 kako bi je pustili kući nakon 3 dana.
I dalje smo svako 3 dana na ctg, sljedeći pregled za 10 dana. Dobila sam do danas 8 kg.
I da radila sam BHSB i nalaz mi treba doći za par dana, nadam se da je uredan.
Sretno cure s UZV-om i pregledima, čekamo vaše vesele informacije.
Cure, molim vas pomoć!
Danas sam bila na prvom UZV, 24dnt, odnosno 5+6 u tjednima. Doktorica je bila zabrinuta jer je plod veličine samo 2 mm, iako su se otkucaji jasno vidjeli. Iz potpisa se vidi da je i moja beta znatno manja od vaših beta u tom razdoblju.
Da li je neka od vas imala slično iskustvo? I da li se uopće imam čemu nadati? Nakon dva spontana, sad sam u paničnom strahu i od trećeg.
Hvala na odgovoru.
trudnice ,jako vas je lijepo citati...
ja nisam imala ni jednu striju do osmog mjeseca ,a u osmom sam odjednom popucala i sad imam te strije ,ali nije mi sad toliko ni bitno kad vidim svog djcaka..
trudnice uzivaj te i nista nije vazno sem da bebica bude dobro
E, jeste slatke s prijavkom trbuha!Moj je i dalje velik, mogla bi se i ja izmjerit, ali neću da me ne uhvati depra.
![]()
Nea, ništa se ne brini, moja frendica sitna i mršava dobila je tek 5 kg. Da nije bilo smotuljka u naručju sigurno bi mislila da je trudnoću sanjala.Malac sad ima 12 godina i savršen je dečko od prvog dana.
Sinoc smo isli na 4DBebo zijeva,igra se sa pupcanikom,mase a obrazi mu deblji od guze...prave dvije buhtlice
Kaze dr. da je tesko precizno izmjeriti duzinu bebe,ali mu je izmjerila stopalo 5,5cm.Pregledala je i sve ostalo i cirkulaciju,sve je hvala Bogu OK.Izasli smo sa UZ omamljeni.Oh hvala ti Boze na ovoj sreci
![]()
Alma bravo,prekrasno za UZ
Mojca,Seka jednostavno moras se rastopiti uz takve avatare![]()
Mi bili jučer na prvom ultrazvuku od prvog pogleda na srčeko...Kad ono na ekranu čudo - ručice, nožice i pleše li pleše! Nisam znala bi li se smijala ili plakala od čuđenja! Mislila sam prolazeći kroz postupke IVF-a da će mi mi prvi pogled na kuckavo srce biti najspektakularniji dan u mom životu kad ono jučer bilo još bolje! U meni je nešto 8 cm maleno ali itekako živo! Totalno nisam svijesna što mi se događa. Jedva čekam novi uzv! Mjerili su nuhalni nabor i to je isto super. E sad za mjesec dana moram raditi triple test. Jel radio tko to već u petrovoj i kak taj pregled izgleda? Znam da se vadi krv pa uzv ali mi nije jasno da li se prvo čekaju nalazi krvi pa se onda ide na uzv i kaj na tom uzv-u gledaju?
Evo nas s pregleda....danas smo 28+1...curka nam je super....ima 1300 g....dr. je jako zadovoljan napretkom....čak u jednom trenutku mjeranja nam je kazao da imamo malo napredniju bebu cca.10-14 dana.....curka lupka na sve strane....i ne da svojoj mami spavati...počelo je počelo....nama je kontrola za 4 tjedna....
ja nemam kod sebe metar da se premjerim; a ima me onak...a mislim da će me tek biti ohohoho...a što se tiče kg...mi smo 10+....e za sad sam zadovoljna ali idu praznici; toga me je opako strah....
Terminuše je idete sad u 8.mj na test senzibilizacije; meni je dr. napomenuo da ćemo to raditi...pa sam se ja malo pokontala...jel moram ići ako imam A+ krvnu grupu, hm!?
Iva Mia, čestitam na pregledu, kao i ostalim curkama!
Ja sam ti prije kakvih 2 tjedna ponovila testove senzibilizacije, a vjerojatno ću ih raditi još bar jednom. No, ja sam rh-, a mm+ tako da smo baš u onoj rizičnoj skupini, tj. kontrolira se češće. Koliko sam čitala ti testovi se rade i ženama s rh+ faktorom, na početku trudnoće i onda ponovo u 8.mj.
Meni još malo do pregleda, četvrtak, i ne mogu dočekati, ponovo sve iste emocije, uzbuđenje, strah... Ali pikulica se toliko rita da mi je lakše što ju osjetim cijelo vrijeme. Moje brige su i dalje iste, zbog toga što se ne debljam (zapravo sam smršavila) uvijek se pitam raste li malena kako treba i drugo, pošto i dalje imam svakodnevne b-h kontrakcije (premda dosta rijeđe nego prije), uvijek samo čekam čuti da sam zatvorena i da je cerviks ok. Eto, svaka od nas neke svoje brige nosi...
alma, miga, Iva Mia - bravo za vaše bebe koje tak lijepo napreduju!Neka samo tako nastave!
Mi smo sutra na pregledu i ctg-u....nadam se dobrim vijestima.
Jučer napunila 36.tt - moj opseg struka/trbuha (u visini pupka) iznosi 108cm, težina +12kg.
Cure super za preglede!
Znaci ako bebe budu cekale svoj red prva nam mamica postaje Nea pa zatim Nata
Nakon toga smo ja i moja pishulja na redu, sve mi je to jos nestvarno.
Mene dr. u Petrovoj nije slala na testove senzibilizacije u 8. mjesecu iako sam je za to pitala, rekla je da ne treba jer sam A+. Ovaj tjedan ce mi uzeti bris za onaj streptokok, nadam se da ce mi to biti ok.
Iva Mia
Bugaboo draga, tebi nije jasno ... a tek menisad kad sam pročitala da sam ja sljedeća adrenalin me zviznuo u glavu da sam sva pocrvenila.
apsolutno mi još do glave ne dolazi....![]()
Otkrila sam neki dan Čuvare snova na fejsu, rade prekrasne poplune i jastuke za bebe, jel to već općepoznato pa otkrivam toplu vodu?![]()
mare, daj neki linkić da pogledamo.
Ima na jarunskom placu jedan mali shop gdje isto rade razne stvari za bebe, može se odabrati sve do detalja, boje, kombinacije, čak i donijeti svoje slike koje će oni onda staviti na platno za posteljinu, ogradice, svašta...
(ovo radi naša domaća cura, a ja sam uvijek za domaće, pošaljem na pp mail ili nađete na fejsu čuvarica snova pa joj sami pišete).
Nisu ni ovo stranci, nego žena iz kvarta koja je to otvorila iz ljubavi
Cure super za dobre preglede!
Mi smo popodne na pregledu.
Bugaboo, koliko je tvoja beba bila teška u 34 tt?
cure super za uzv
ValaMala nemoj se brinutinemaju veze naše kg, i meni i tebi je zadnji pregled dr rekao da su bebice super bez obzira na naše kg one napreduju i sebi namire sve što im treba!
Moja bucka je na 33+2 kod Kosa procijenjena na 2800g (sumo borac, trbuscic za 36 tt), a 2 dana kasnije na UZV u Petrovoj na 2540g i kao komentar dr-a koji je radio uzv da je velika beba pa su me slali ponovno na OGTT koji je na svu srecu opet uredan. Dr Kos je rekao da je veca beba, ali da je sve ok, da nece biti ispod 3800g do termina. Ali i MM i ja smo bili 4kg+ bebe pa ni ne ocekujemo mrsavicu.
Evo i mene s UZV-a. Bebač napreduje po propisu i vidjela sam kako cucla prstić. Dobila sam i CD![]()
Jesam li već spomenula da je dečkić? Eto i ja se uklopila u Aurorinu statistiku
Svim curama čestitke na odličnim UZV-ima. Nea, nadam se da će bebica do termina dobit još koju dekicu i da ćete skupa kućiDa li su ti rekli o čemu ovisi napredak bebe, možda određenom prehranom možemo utjecati na veličinu tj. težinu bebe? Kao što Prag kaže očito je da naš prirast kila nema veze s napretkom bebe, možda je onda stvar u nedostatku nečega (vitamina, minerala, željeza....). Ja sam totalna štreberica i sve poslušam što mi gin preporuči. Pijem Prenatal, magnezij 400mg, andol 100, Duphaston (od danas samo po 1 tabletu do 30 tt) i od danas mi je preporučio i željezo. Inače nisam tabletoman, ali sada ne propuštam ništa od navedenog.